The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2016, 13:04
zatrudnienie takiej osoby to woda na młyn dla pismaków...tak jakby w tym kraju lub poza jego granicami nie bylo nikog kto potrafil by to wszsytko ogarnąc...Wisła Kraków nie jest od dawania drugiej szansy ludziom ktorzy popelnili tak ewidentnie jawne i rażace błedy w swoim życiu...po co sie w to wikłać ? strzelamy sobie wizerunkowo w kolano, totalnie bez sensu...Jezeli p Dunin pracuje na pelny zegar to moze warto oddelegowac kogos na tą funkcje innego skoro to przerasta mozliwosci fizyczne i czasowe jednej osoby ?...i skonczmy żebrac do pisamków zeby dobrze i uczciwie o Nas pisano. Sami jak Wisła Kraków zajmijmy sie sobą i róbmy to naprawde profesjonalnie...co jak co ale u mnie Wdowczyk nie przejdzie, nie ma bata...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.03.2016, 13:18
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Dunin to w ogóle lubi piłkę nożną?

Bardzo dobre pytanie. Od tego, bym w ogóle zaczął marsz w górę tabeli
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.03.2016, 13:19
Wdowczyk to Nowoczesny trener jak swetru polityk da rade.hs ha ha ...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.03.2016, 13:30
Wczorajszą informacje przyjąłem z lekkim niedowierzaniem. Powstrzymałem się od komentarzy, gdyż te byłyby niecenzuralne. Teraz jednak przemyślałem to na chłodno i prawda taka, że klub nie za bardzo miał wyjście. Co do jego korupcyjnej przeszłości to prawda taka, że przez pewien czas cała nasza liga była w tym umoczona. Taki był klimat Polskiej piłki i nie da się tego z historii już wymazać. Wdowczyk dał się złapać, został dość łagodnie ukarany co sugeruje że nie tylko on taki proceder uprawiał.

Jak chodzi o jego warsztat trenerski to wiadomo że to nigdy nie był i nie będzie Guardiola. Jednak potrafi wyciągnąć z zespołu tyle ile się da.

Pytanie kto miałby przyjść za niego? Skorża odmówił, Rumak poszedł do Śląska, trener zza granicy nas wystawił na ostatniej prostej. Można by szukać kolejnego ale to znów minąłby tydzień. Pod wodzą Broniszewskiego nie mamy szans na trzy punkty to jest smutna prawda. Potrzebowaliśmy trenera na gwałt i w skutek durnej polityki trafił się Wdowczyk. Trzeba to niestety teraz przeboleć.

I jeszcze zacytuje podsumowanie pracy trenerskiej Wdowczyka, napisane przez innego użytkownika na innym forum.

Cytat:
Nie rozumiem tych lamentów o złego trenera i że ciągle te same mordy i że słabi. Jeżeli chodzi o aspekty sportowe to chyba akurat jeden z lepszych i pewniejszych wyborów (Smuda byłby lepszy, no ale wiadomo). Wdowczyk w przeciwieństwie do większości trenerów z rodzimej karuzeli ma co sobie wpisać do CV. Poniżej szczegóły, na dole od podpunktów. Najpierw była Polonia Warszawa z którą zdobył Mistrzostwo Polski, zwolniony pół roku później ze względu na niezadowalające wyniki, ale te wyniki nie były aż tak złe, tylko oczekiwania rozdmuchane. Przypomnę, że Polonia miał już wtedy kłopoty finansowe i były problemy z płaceniem pensji, także to że odskoczyły mu na kilka punktów Pogoń (najlepszy czas za Begdasa), Wisła (początki imperium Cupiała) i Legia (Legia to Legia, zawsze mocna) to raczej jakaś wielka ujma nie była.

Potem były krótki epizod z Wisłą Płock z której szybko poszedł do Widzewa. W Widzewie popracował niespełna rok, odszedł z powodów poza sportowych, ale sportowo może sobie jak najbardziej na plus zapisać ten okres. Obejmował Widzew z 10pkt po 12 kolejkach, czyli w stanie agonalnym, zimą jeszcze mu odeszło kilka piłkarzy, a mimo to wyciągnął Widzew do przyzwoitości. Utrzymał się spokojnie i z dużym zapasem, zwolniony ze względów poza sportowych przed rozpoczęciem kolejnego sezonu.

Potem była Korona Kielce i awans z III do II ligi i pierwsza runda w II lidze zakończona potem awansem ( zostawił drużynę na 3 miejscu w tabeli). Wtedy odszedł za porozumieniem stron, ale nie ze względów sportowych. Wtedy jeszcze zdaje się nie chodziło o korupcyjne podejrzenia (no chyba, że w Koronie wiedzieli), a o szansę pracy w Legii, którą miał dostać.

Potem była właśnie Legia. I w pierwszym sezonie mistrzostwo, przerwanie 3 sezonowej dominacji Wisły. Zwolniony sezon później, tym razem ze względów sportowych, ale znowu nie były to jakieś szokująco słabe występy. Legia nie miała szans na MP (to ten dziwny sezon co o mistrza grał GKS i Zagłębie), ale walczyła o podium i puchary i koniec końców je wywalczyła. To ten czas jak właściciele ITI myśleli, że będą mogli dominować w lidze jaki Wisła we wcześniejszych kilku sezonach, a okazało się że na kolejne MP musieli czekać aż 7 lat, bo po Wdowczyku dopiero w 2013 roku im się udało za Urbana.

Kolejna w kolejce była Polonia Warszawa, ale tutaj nie miał okazji się wykazać, bo wyszła afera korupcyjna i nie mógł dalej być trenerem. Ostatni epizod to ten najnowszy, czyli Pogoń Szczecin i moim zdaniem znowu nie jest on jakiś jednoznacznie zły. Przyszedł do Pogoni pod koniec sezonu 12/13, miał się utrzymać i się utrzymał. Sezon 13/14 bardzo udany, 4 miejsce po sezonie zasadniczy i 7 po słabszej grze w grupie mistrzowskiej. Zwolniony przed półmetkiem sezonu 14/15 ale znowu nie powiedziałbym, że jakiś dramat był. 9 miejsce w tabeli w chwili zwolnienia, punkt od TOP8. Myślę, że trener który prowadził z powodzeniem drużynę 1,5 roku zasługiwał na to, aby dostać szanse choćby do końca rundy. Szczególnie, że Kocian który go zastąpił lepszy nie był, a wręcz przeciwnie.

Także podsumowując:
- Polonia Warszawa - MP, zwolniony w drugim sezonie mimo niezłych wyników, problemów finansowych i silnej konkurencji
- Widzew Łódź - spokojne utrzymanie, które jak obejmował drużynę wydawało się mało realne, zwolniony przed pierwszy meczem kolejnego sezonu - względu poza sportowe
- Korona Kielce - awans i dobra gra potem w 1 lidze, odchodzi z własnej woli w obliczu szansy na trenowanie Legii
- Legia - MP w pierwszym sezonie, przełamanie dominacji Wisły, zwolniony przy niezłych (ale nie bardzo dobrych) wynikach w kolejnym sezonie. Jak się potem okazało Legia czekała 7 lat na kolejne MP
- Pogoń - końcówka sezonu niezła, potem dobry sezon i potem średni początek i zwolniony chyba trochę pochopnie.

Czyli jak? Moim zdaniem na 5 poważnych trenerskich przygód w każdej na początku osiągał to czego od niego oczekiwali, zwolniony ze względów sportowych 3/5 razy, ale ani razu nie był to dramat, po prostu trochę był ofiarą swoich dobrych wyników z minionego sezonu. 2x w sezonie po zdobyciu MP i 1x po sezonie jak z Pogoni z 12 miejsca w E-klasie, zrobił Pogoń kręcącą się koło podium i walczącą o puchary.

Jak dla mnie można Wdowczyka nie lubić, bo jest szorstki, jest arogancki, jest zamieszany w korupcję, ale na pewno nie można mu odmówić, że ma warsztat, sukcesy na koncie, dobre CV i autorytet. Powiem tak, jak widziałem te poszukiwania trenera Wisła to stawała się ona dla mnie pewniakiem do spadku, czekałem już na zatrudnienie Moskala albo decyzję o zostawieniu Broniszewskiego. A po zatrudnieniu Wdowczyka wyżej oceniam szansa na utrzymanie Wisły z Wdowczykiem niż Śląska w Rumakiem. Ja bym na miejscu Wiślaków spał spokojnie (jeśli chodzi o względy sportowe). Sen z powiek by mi spędzały kwestie poza sportowe, bo korupcja no i bo wszystkie kluby z którymi był poważnie związany to kluby na Wiśle wyjątkowo nielubiane.
Ostatnio edytowane przez Viper : 14.03.2016 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.03.2016, 14:12
h.uj ci na imię myślę, że nie raz i nie dwa usłyszymy
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.03.2016, 14:17
Oczywiste jest ze kazdy kibic Wisly wolal by tego Chorwata czy Kazka Moskala - a pewnie i jeszcze ze 100 innych trenerow ale co z tego skoro decyzja juz zapadla i powinismy sie zastanowic co dalej.

Mozemy z DW pojechac na kazdym meczu, rozpieprzac to wszystko jeszcze bardziej ale potem jak nie daj Boze zawitamy do 2 ligi a to wszystko sie rozpadnie to czy bedziemy miec czyste sumienie ze zrobilismy wszystko z naszej strony zeby pomoc Wisle ?

DW nie ma prawa uzyskac zadnego szacunku z naszej strony, nikt nie wymaga zeby skandowac jego nazwisko na stadionie ale Panowie wiernosc to nie tylko wykrzykiwania "Nic sie nie stalo" po wtopie z Leczna. Trzeba czasami przelknac gorycz rozczarowania ale nadal robic wszystko zeby pomoc. Wisla teraz potrzebuje spokoju i pracy a nie kolejnej rozpierdziuchy o DW.

Dyskusja pomiedzy osobami za i przeciw ma moim zdaniem charakter akademicki. Jedni latwiej przebaczaja inni trudniej albo wcale. Mozemy myslec rozne rzeczy ale w tym momencie musimy tez kibicowac DW bo akurat w tym momencie to interes zbierzny z interesem Wisly - czyli naszym wspolnym interesem. Nie dzielmy sie teraz nad DW - nie jest tego wart.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.03.2016, 14:19
Przepraszam bardzo, ale ... kto poważny może przypisywać za sukces kupiony za pieniądze awans ?

Rozumiem, że przekręcił Wisłę, awansował ze scyzorami i ta osoba w poście powyżej poczytuje to za sukces?

O tempora, o mores!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.03.2016, 14:23
Nawet taki piknik jak ja był niezmiernie zdziwiony, że Wisełka zatrudnia trenera Dariusza W (dowczyka). Ale skoro już decyzja zapadła, to pozostaje tylko wspierać klub, nawet na odległość (z innego kraju). Powtórzę tu pytanie niektórych przedmówców: czy nasz klub miał duże pole manewru? Kogo mogli zatrudnić? Czesława 711? A może trenera Jacka od sąsiadki? Gdyby polska liga była czysta, to ani trener Jacek, ani prowadzona przez niego sąsiadka nie miałyby prawa funkcjonować dziś w ekstraklapie.

Wdowczyk swoją karę dostał i odcierpiał, tak jak niektóre kluby typu Widzew, Jaga czy Lubin. Inni mieli "więcej szczęścia" więc im się upiekło. Osobiście bardzo żałuję, że Kazimierz Moskal nie miał więcej doświadczenia w prowadzeniu klubu, jak i... uśmiechu losu. Cracovia wygrała przy Reymonta po spalonym Rakelsa, i to zdecydowało o pożegnaniu Moskala. Wielka szkoda. A teraz trenerem jest Wdowczyk - oby choć trochę poukładał drużynę. Na tyle, by z drżącym sercem nie zastanawiać się do ostatniej kolejki: utrzymanie czy spadek?
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.03.2016, 14:29
Nie wierzę że to prawda. Cały czas liczę, że ktoś to zdementuje

Pamiętam jak parę ładnych lat temu Wdowczyk jako trener Legii komentował wypowiedzi Petrescu. A potem się okazało, ze to Petrescu miał rację...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.03.2016, 14:43
Czytam i nie wierzę. Hasło 'dam dupy za wyjście z grupy' widzę przyświeca w życiu wielu... Generalnie jestem za jak największą wolnością w kwestii zatrudniania ludzi i nie mam nic przeciwko pracy Dariusza W. w ekstraklapie. Jeśli tylko są chętni to niech sobie pracuje, odpokutował swoje i .... mu w dupę. Niech go sobie szczecińscy kibice całują po stopach i nazywają zbawcą. Ich podwórko, ich zabawki i ich poczucie godności. Ale miałem nadzieję że takie postrzeganie spraw jest dalekie temu klubowi i jego kibicom. W najczarniejszych snach nawet nie przypuszczałem że zostaniemy poddani takiej próbie. Spodziewałem się zatrudnienia Jasia Fasoli czy Gracjana Roztockiego (w końcu nie od dzisiaj wiadomo że nasi decydenci to kabareciarze z zacięciem do robienia jaj w każdej sprawie) ale Dariusza W. to za cholerę.

Skręca mnie po prostu jak czytam że "takie przecież były realia"... Takie były realia bo były kreowane przez przykładowo Dariusza W.! Tak to można tłumaczyć wchodzących w dorosłe życie Piszczka czy Gargułę, którzy jako gówniaki niewiele mieli w drużynie do powiedzenia i chcąc nie chcąc musieli w takich realiach funkcjonować. Ale z Dariuszem W. jest inaczej bo to ON był INICJATOREM kupowania całych serii meczów. To właśnie on na pierwszej linii frontu kreował realia które skrzywdziło całe rzesze piłkarzy i kibiców! Ukazywanie go jako ofiary systemu to jakieś .......one nieporozumienie!

Skręca mnie też jak czytam że Dariusz W. To chvj, ALE w obecnej sytuacji... A co jak byśmy mieli spaść itp. No ....a, spadek to nie jest żaden koniec świata ani nawet ujma! W pierwszej lidze też się gra 11 na 11 i też można przychodzić na stadion i kibicować swoim! Tysiące drużyn na całym świecie nigdy nie powąchało nawet najwyższej klasy rozgrywkowej i wiecie co? Nic, normalnie funkcjonują, mają kibiców i nawet mecze rozgrywają! Już pomijam zasadność stawiania sprawy w sposób "Wdowczyk albo spadek"...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 14.03.2016 o godz. 15:00.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.03.2016, 14:45
serek_dj napisał(a):Wyświetl post
I weź teraz kibicuj Wiśle... jak tej gnidzie się życzy jak najgorzej... i to półtorej roku ma trwać... co za bezsens...

Jak nie Tadek to ta gnida... chuja będzie lepiej... patrz Pogoń Szczecin
Pogoń jak przejął zagrożoną spadkiem przecież utrzymał, w kolejnym sezonie 4 miejsce po rundzie zasadniczej, wyjebali dopiero jak przegrał 4 kolejne spotkania grupie mistrzowskiej.jak nie utrzyma Wisły to go wyjebią, sam to nawet na konferencji powiedział.ja się natomiast boje że wkłady do koszulek mogą nie mieć z nim najlepszej współpracy i o to zwolnienie szybciej zadbają, jak nie teraz to na starcie kolejnego sezonu.
Odpowiedz cytując
stero87
Member

Od: 09.2007

Stary 14.03.2016, 14:51
Panowie mleko zostało rozlane [ kontrakt podpisany ] chyba że chcemy mieć następnego trenera na liście płac, a nie oto przecież chodzi
ŚWL!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 14.03.2016, 15:04
Wie ktoś, ilu trenerów mamy obecnie na liście płac?
Prezes powinien otworzyć nowy dział sprzedaży: outsourcing usług trenerskich.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 14.03.2016, 15:11
Obecnie trzech: Smuda, Moskal i Pawłowski. Smudzie mamy wypłacić zaległości, Moskala mamy do czerwca 2016, podobnie jak TP (w jego umowie znalazł się zapis umożliwiający rozwiązanie umowy po pół roku więc pewnie z niego skorzystamy).

+ oczywiście DW
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.03.2016, 15:12
Moskal chyba zrezygnowal z pieniedzy.
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 14.03.2016, 15:16
Siedze i nie dowierzam 12 stron głównie tyczy się tego czy Wdowczyk odpokutował czy nie, ale zamiast martwić o tym czy mamy spaść to martwimy sie o przeszłość Wdowczyka.

Ja uważam Wdowczyk ma czarną historie, ale dajmy mu szanse raz na rehabilitacje dwa na zdobycie szacunku potraktujmy go na dzień dzisiejszy ze jego przeszłość odcinamy długą kreską i niech startruje z czystą kartą i rozliczajmy go za wyniki i styl gry Wisły a nie przeszłość.

Jak ktoś mądry powiedział jak ktoś jest niewinny niech pierwszy rzuci kamień.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2016, 15:26
Robbie92 napisał(a):Wyświetl post

Ahh ta złotoustość, Ty tak serio? Obraźmy się wszyscy, niech ten klub spadnie tam skąd już nie wyjdzie, tak jest najłatwiej.. "Statek tonie" więc po co dawać wszystkie ręce na pokład? Lepiej szalup szukać, ehh brak słów chłopie..
A w czym masz problem?
Nie jeden, nie dwa kluby spadały z ekstraklasy, po czym tu wracały. Wiem, że żal by Ci dupę ściskał z tego powodu, ale takie życie.
Lubisz jak Ci ktoś w gębę pluje, Twoja sprawa - mnie taki układ nie interesuje.
Ten pan inspirował handel meczami, w tym przeciwko Wiśle.

daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post

Sugerujesz, że forumowicze to albo oszuści skazani prawomocnym wyrokiem, albo mają zarzuty korupcyjne? Bo nie rozumiem w kontekście tego wątku Twojej wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez danpe_ : 14.03.2016 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.03.2016, 15:29
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Siedze i nie dowierzam 12 stron głównie tyczy się tego czy Wdowczyk odpokutował czy nie, ale zamiast martwić o tym czy mamy spaść to martwimy sie o przeszłość Wdowczyka.

Ja uważam Wdowczyk ma czarną historie, ale dajmy mu szanse raz na rehabilitacje dwa na zdobycie szacunku potraktujmy go na dzień dzisiejszy ze jego przeszłość odcinamy długą kreską i niech startruje z czystą kartą i rozliczajmy go za wyniki i styl gry Wisły a nie przeszłość.

No to rzucam Starczy ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 14.03.2016, 16:06
A za chwilę wszyscy znów będą stroić poważne miny w kościołach, słuchając o przebaczeniu i tego typu sprawach. .... z tym, ważne by mieć ze 3-4 zestawy światopoglądów i szafować nimi w zależności od sytuacji, okoliczności i personaliów. No ale co mnie tam do tego- zostawie sprawę forumowym filozofom i doktorom etyki, bo widzę mamy ich tu setki.

Oczywiście nikomu nie przeszkadzają np. piłkarze na bani, zabijający niewinnych ludzi na pasach. Już nie wspomnę o innych ludziach będących na bakier z prawem- i to w sprawach ciut poważniejszych niż grzebanie w coweekendowym cyrku dla publiki- poustawianych czy też po wyrokach, którzy cieszą się ogromnym szacunkiem tzw. trybun.
No ale już nie będę kręcił głębiej tym kijkiem w mrowisku.

Napiszę dla odmiany coś z innej beczki.

1. Wdowczyka mi po ludzku żal. Widać po gościu, że długo siedział na bezrobociu.
Kiedyś był szczwanym lisem, błysk w oku, błyskotliwe wypowiedzi. Facet sprawiał wrażenie skoncentrowanego, był "tu i teraz", miał jakieś koncepcje, pewność siebie.
Dziś to jakaś słabowita wersja nawet nie Wdowczyka tylko człowieka. Nie wiem czy ma jakieś problemy z używkami, materialne, czy jakieś inne życiowe. Może to zasiedzenie w domu i poczucie bycia niepotrzebnym, odstawionym. Jakaś depresja. W każdym razie chłop tak zwyczajnie wygląda słabo.

2. A co opowiada? Same farmazony, ogólniki. "Czy będzie rewolucja w składzie?" - widać z mowy ciała i z tych horoskopowych oklepańców, że Dariusz składu nawet nie zna, to jak miałby w nim robić rewolucję?
Nie brzmiał jak człowiek z planem, wizją. Raczej jak desperat i człowiek urwany z choinki zarazem.
No ale w swojej najlepszej formie to prawdopodobnie o dwie klasy lepszy trener niż Pawłowski. Zobaczymy.

3. Chyba nikt nie odniósł się do pewnych faktów. Otóż Broniszewski nie ma licencji na prowadzenie ekstraklasowego zespołu. Pawłowski mówił wyraźnie w wywiadzie po zwolnieniu, że musiał być urlopowany i wpisany jako słup do protokołu meczowego.
Nie wiadomo w jakim trybie rozwiązano jego kontrakt. Wiadomo natomiast, że bez kolejnego "kogokolwiek" z licencją długo nie pociągniemy.
Nie pamiętam, czy ktoś w sztabie ma papiery- Kmiecik? Chyba nie.

Zatem brakuje też oceny zatrudnienia Wdowczyka z perspektywy formalnej. Możliwe, że po prostu potrzebowaliśmy trenera z licencją na gwałt i to była najlepsza z tych tragicznych opcji które zostały.

Ja tam osobiście owszem, nie jestem zachwycony zatrudnianiem kogoś z taką przeszłością ale ta bardziej cyniczna część podpowiada mi, że to jednak trener. Zakurzony, zastany, z odleżynami moim zdaniem ale trener z warsztatem. Po Wolskim kolejny wykolejeniec, który może odbić się od dna. Odbicia od dna Wisła teraz właśnie potrzebuje.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2016, 16:22
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Wy myślicie naprawdę, że byliśmy skazani na Wdowczyka? Że pies z kulawą nogą nie przyjdzie trenować Wisły? W Śląsku się jakoś udało a mają większe problemy z kasą niż my.

Uważam, że tej przedziwnej lidzę Broniszewski i tak by utrzymał ten klub.
Tak, Broniszewski co meczu w karierze jeszcze nie wygrał.

W Slasku wzięli Rumaka w czasie kiedy my negocjowaliśmy 2 tygodnie z Chorwatem.
Zresztą myślę, że Wdowczyk jest jednak trochę lepszym trenerem.

nesta napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Myśle ze jest mnóstwo trenerów w Europie którzy przyszliby do Kkr trenować to oni ....w biorą Wdowczyka
No, na pewno tylko co to by były za wynalazki. Jakoś CHorwat się tu nie garnął do trenowania i jak dostał propozycję z piątego klubu ligi bośniackiej to od razu s.......ił.

Nawet w Polsce jest mnóstwo trenerów, którzy przyszliby do nas z pocałowaniem ręki. Hajto, Ulatowski, Kiereś, Bartoszek, Skowronek, Ojrzyński, Kubicki tylko czy to są ludzie na nasze oczekiwania.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.03.2016, 16:28
czasy mamy ch*jowe dla Wisły ale za długo już żyje na tym świecie żeby się przejmować różami gdy płonie las.

W tym sezonie żydownia nas upokorzyła na Reymonta i grozi nam realnie widmo spadku na 110 lecie... nic gorszego mnie nie spotka więc na tą chwilę ma być utrzymanie i gówno mnie obchodzi jak, nawet z Wdowczykiem i nawet jeśli gdzieś zadzwoni.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.03.2016, 16:30
Baryl napisał(a):Wyświetl post
A za chwilę wszyscy znów będą stroić poważne miny w kościołach, słuchając o przebaczeniu i tego typu sprawach. .... z tym, ważne by mieć ze 3-4 zestawy światopoglądów i szafować nimi w zależności od sytuacji, okoliczności i personaliów. No ale co mnie tam do tego- zostawie sprawę forumowym filozofom i doktorom etyki, bo widzę mamy ich tu setki.
Nic ująć i nic dodać.

Ludzie, atakując DW za to że zgodził się Nas poprowadzić jest teraz ludzko słabe. Chłop dostał los na loterii i chce go wykorzystać.

Możemy mieć z nim lodowe stosunki ale jest człowiekiem i każdy winien jest SZACUNKU jako człowiek.

Połowa forum zaraz pójdzie do spowiedzi bo Was Matki dojadą z okazji Świąt więc apeluje o wyważone opinie.

Tak samo szanuje Małeckiego mimo że 100 razy zarzekałem się że go nie chce. Jest teraz na pokładzie, walczy, stara się i próbuję aby Nasz okręt nie osiadł na mieliźnie.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.03.2016, 16:33
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie trzech: Smuda, Moskal i Pawłowski. Smudzie mamy wypłacić zaległości, Moskala mamy do czerwca 2016, podobnie jak TP (w jego umowie znalazł się zapis umożliwiający rozwiązanie umowy po pół roku więc pewnie z niego skorzystamy).

+ oczywiście DW
z Pawłowskim kontrakt już został rozwiązany.
Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2016, 16:33
Pomijając fakt czy to jest dobry trener czy nie. Można dużo pisać o tym czy słusznie ukarany, czy kupował mecze czy nie kupował. Dostał wyrok, ma to w aktach, nie protestuje. Jedna sprawa dla mnie jako kibica Wisły jest ważna....

Panowie, od dnia dzisiejszego każda wygrana Wisły czy to w dzisiejszym meczu, czy za tydzień, czy w następnym sezonie będzie u każdego wywoływała pytanie(?), domysł, żart... Czy ten facet wygrał nam ten mecz czy go kupił? Czy ten facet naprawdę ma te umiejętności zarządzania kadrą czy po prostu dalej kombinuje? Obyśmy zdobyli Mistrza za rok...tylko żebyśmy przez kolejne lata nie myśleli czy czasem tego osiągnięcia nie kupił.
Eh ta myśl jak dla mnie przekreśla tego trenera bo jak dla mnie i dla wielu kibiców w Polsce zostanie on po prostu Dariuszem W.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.03.2016, 16:41
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale co to w ogóle za przykłady? Trzymajmy się piłki, a nie manipulujmy przykładami z dupy. Gnojenie i wytykanie czyichś błędów z przeszłości sprawia wielu tu piszącym przyjemność. Odpokutował, ma czystą kartę i nie wierzę, że jeszcze kiedykolwiek odważy się handlować meczami. Teraz tylko liczy się jego warsztat, a nie książka telefoniczna.
No dokładnie...Argumenty z dupy, szafowanie " honorem", itp itd.
Jacyś tacy z dupy jesteśmy....Jak "Ktoś" o.......i mieszkanie, zrobi rozbój, czy coś innego, za co zostaje skazany, to lamentuje w ...., ze SPOŁECZEŃSTWO go nie toleruje, wytyka palcami, bo był karany i oczekuje...."czystej karty" , bo.....ODBYŁ KARE.....
Ale jak W. odbył karę, to się nie liczy....Szczerze, to jak dla mnie to te WSZYSTKIE QRWY...którym się upiekło i kary nie ponieśli a robili to samo są 1906% gorsze od Wdowczyka, który karę poniósł!
No wiem wiem, to życie, a w życiu "sportowym" to nie działa.............
Mamy problem z UBEKIEM i szkoda,że ZK przedziela kropka.
Wdowczyk JEST trenerem Wisły Kraków. Kropka. Utrzyma zespół-brawo,, bo to oznacza,że wypełnił zadanie, czego Wiśle z całego serca życzę.

ps. Wdowczyk- chujowy bo ...wiadomo
Smuda- chujowy bo "niemiec", chytry dziad prostak
Kasperczak chujowy bo...nie chciał ustąpić Liczce
Liczka chujowy bo chciał zastąpić Kasperczaka
Probierz chujowy....bo chujowy
Petrescu zajebisty...tyle,że dla piłkarzy chujowy

Ja .......e.....Przyszedłby sponsor np. Gazprom- chujowy bo RUSKI...KGB, Żołnierze Wyklęci, spiski i w ogóle...
Przyszedłby Abramowicz...to samo
Przyszedłby SZEJK z KATARU- no ....a? Muslim No way!....itp itc.
Tymczasem za 1,5 godziny będziemy walczyć o punkt, który może da nam szanse na utrzymanie....
Pozdrawiam
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.03.2016, 17:48
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post

Wdowczyk- chujowy bo ...wiadomo
Smuda- chujowy bo "niemiec", chytry dziad prostak
Kasperczak chujowy bo...nie chciał ustąpić Liczce
Liczka chujowy bo chciał zastąpić Kasperczaka
Probierz chujowy....bo chujowy
Petrescu zajebisty...tyle,że dla piłkarzy chujowy

Ja .......e.....Przyszedłby sponsor np. Gazprom- chujowy bo RUSKI...KGB, Żołnierze Wyklęci, spiski i w ogóle...
Przyszedłby Abramowicz...to samo
Przyszedłby SZEJK z KATARU- no ....a? Muslim No way!....itp itc.
Tymczasem za 1,5 godziny będziemy walczyć o punkt, który może da nam szanse na utrzymanie....
Pozdrawiam
Amen.

Tylko Wisła!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.03.2016, 17:50
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Chłop dostał los na loterii i chce go wykorzystać.
Ten argument w zasadzie mnie przekonał.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2016, 17:52
Baryl napisał(a):Wyświetl post
3. Chyba nikt nie odniósł się do pewnych faktów. Otóż Broniszewski nie ma licencji na prowadzenie ekstraklasowego zespołu. Pawłowski mówił wyraźnie w wywiadzie po zwolnieniu, że musiał być urlopowany i wpisany jako słup do protokołu meczowego.
Nie wiadomo w jakim trybie rozwiązano jego kontrakt. Wiadomo natomiast, że bez kolejnego "kogokolwiek" z licencją długo nie pociągniemy.
Nie pamiętam, czy ktoś w sztabie ma papiery- Kmiecik? Chyba nie.
Kmiecik ma - już raz firmował swoim nazwiskiem Bronka.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2016, 18:03
Cytat:
Nasze prawo pozwala mu na powrót do trenowania, więc z tego korzysta. Całkowicie legalnie.
Legalnie to komuniści sądzili patriotów na karę więzienia lub śmierci, legalnie to SBecy dostają po kilka tysięcy złotych emerytury itp itd. Tu nie chodzi o prawo, bo prawo dziś jest takie a jutro inne (legalnie to Niemcy gazowali ludzi...) tylko o honor i zasady. Jak ktoś jest trenerem/piłkarzem i ustawia mecze to automatycznie powinien zostać wykreślony ze środowiska. Spartaczył swoje życie, ośmieszył swój zawód, to była jego praca, jego życie i złamał wszystkie zasady ducha sportu, dlatego dla takiego człowieka nie ma miejsca w piłce. Niech sobie robi np na budowie jako pomocnik murarza.
Ale jak ktoś jest ....ą bez honoru to się będzie pchał na stołek,d o łatwego chleba, a kto wie, być może do dalszego robienia przekrętów.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.03.2016, 18:26
Stało się źle, że Wdowczyk ze swoją korupcyjną przeszłością został trenerem Wisły Kraków...
Ale nim został, a klub jest w fatalnej sytuacji... o tym jak jest źle można przekonać się po spojrzeniu na tabele!!!
Obecnie jesteśmy na PRZEDOSTATNIM MIEJSCU w tabeli!!! z 26 pkt w 26 meczach... Przedostatnim miejscu... Nawet jeśli wygramy trwający własnie mecz z Termalicą będziemy trzecią od końca drużyną w tabeli z 29 pkt w 27 meczach...
Według mnie bojkotowanie meczów, protesty kibiców w takiej sytuacji... będą przypieczętowaniem naszego upadku... drużyna jak nigdy potrzebuje naszego wsparcia, w tym trener... Zgodzi się chyba każdy z was, że drużyną trzeba wstrząsnąć, aby się w końcu ogarneła i przestała tracić non stop frajersko pkt... a kto ma nimi wstrząsnąć jak nie trener? Jeśli będziewmy chcieli jego zwolnienia to czy trener bedzie miał wśród nich posłuch? nam pkt potrzebne są jak tlen.... jestesmy na dnie tabeli... bez zwyciestw spadniemy z hukiem z ligii...
a to chyba nie o to nam wszystkim chodzi? nieprawdaż?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów