|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
Skandal, chciał mieć wpływ na to kogo mu kupią do drużyny, niewyobrażalne
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kur... jakby Jurcic miał wpływ na ewentualne transfery to takie tuzy jak Cywka, Crivellaro nawet by nie powąchały murawy podczas testów. No, ale hajs i dobre wczasy Panu Kapce muszą się zgadzać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak nie ma miedzy to się w domu siedzi. Bronek podrze jape i może cudem unikniemy spadku.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
O ile nie dziwię się temu co się dzieje, bo mając takich ludzi jak Kapka nic nie może dziwić, o tyle pokładałem duże nadizeje i dalej pokładam w nowym prezesie, który dobrze zarządzał i nadal zarządza koszykarską Wisłą, wiem że to pewnie nie jego wina i może nie powinienem oceniać, ale....
na jego miejscu skusiłbym się na wizytę u bosa, powiedział jak jest. Wiele lat temu zwolniliśmy Petrescu, ludzie którzy tego dokonali pozostali w tym samym miejscu, Dan dziś jest jakieś kilka lat dalej, coś osiągnął, jego zwolnienie to był błąd, nawet nie tyle Cupiała tylko ludzi takich jak K. którzy stale mu doradzają, a raczej nim manipulują. Kolejna sprawa to zatrudnienie Belga, z Brossem też się nie udało, bo ponoć chciał swój sztab-zatrudniliśmy więc TP, to kolejny błąd z naszej strony. Teraz stajemy przed podobną decyzją, wybrać gościa który ewidentnie sprawdza się jako trener i zaufać mu, albo podążyć drogą, którą podążaliśmy do tej pory, drogą która nie daje zamierzonych efektów. Tylko kolejny błąd może być już ostatnim. W tym klubie ludzie nie chcą się uczyć na błędach i to jest najgorsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Panowie pisząc ze obecny właściciel inwestuje w klub kłamiecie ,owszem zostały ostatnio przelane pieniądze za reklamę TF z ostatnich kilku lat i to jest fakt . Jeśli uważacie to za inwestycje................ INNA sprawa to są pieniądze trafiające do klubu na zasadzie pożyczek .WYBACZCIE ALE POMIJAJĄC FAKT ze to było na 30 procent , to kupując samochód na raty bądź mieszkanie sprzedawca w was INWESTUJE______.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
wy naprawde wierzyliscie ze w tym cyrku nastapi jakis profesjonalizm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Skończy się na tym, że trenerem zostanie jakiś bliższy lub dalszy znajomy niezatapialnego. Innej opcji nie widzę. Obecny sztab też trzyma się dość długo, nie wiem, może się razem dobrze bawią, bo postępów to ja nie widzę żadnych.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale zdajesz sobie sprawę z tego że ostatnie czego TF potrzebuje to reklama za pomocą jakiejkolwiek drużyny piłkarskiej, i że to tylko sposób na finansowanie klubu przez BC?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja jebie ja nie wierzę w to co tutaj czytam.
Naprawdę uważacie, że to jest teraz dobry czas na robienie rewolucji i wywracanie wszystkiego do góry nogami? Przypomnę niektórym, że jesteśmy obecnie na miejscu spadkowym, a szanse że spadniemy są bardzo wysokie. To nie jest czas na poznawanie się i Jurcic powninen to zrozumieć, że zostawienie chociaż Broniszewskiego zadziała tu korzystnie, bo zanim się gość ogarnie kto coś potrafi, a kto nie to my s.......imy się z ligii. Ja rozumiem, że to pewnie też chodzi o personalne umowy jakie on ma ze swoimi współpracownikami, ale w mojej opinii - bardzo dobrze się stało, bo wrzucenie 5 kompletnie nowych ludzi do sztabu (+nie mam pojęcia jak oni stoją z językami, co jeżeli Jurcić umie tylko po chorwacku?) to zbyt duże ryzyko. Poza tym potraktowalibyśmy wtedy Broniszewskiego bardzo nieładnie, a to gość który zostawił w tym klubie mnóstwo serca (jak mi ktoś nie wierzy - zapraszam na trening, facet prowadzi je naprawdę z pasją i zaangażowaniem), był na każde wezwanie, choć nie musiał tego robić, a na koniec potraktowalibyśmy go jak szmatę. W mojej opinii większe szanse na utrzymanie daje Broniszewski niż Jurcić i jeżeli ten chciał się wbić ze swoimi ludźmi teraz, to wg mnie została podjęta dobra decyzja. Tu nie czas na rewolucję teraz, każdy nieprzemyślany krok może mieć kolosalne następstwa. Co innego po sezonie, jeżeli jakimś cudem się w tej lide utrzymamy. Nie płaczcie jak baby za Jurciciem, tylko kupcie bilet na Jagiellonię to znacznie bardziej pomoże niż krokodyle łzy. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
może już pora zacząć myśleć o tym co zostanie po Cupiale bo widać, że obecny właściciel hołduje w dalszym ciągu wielkopańskim podejściem do klubu. W tym klubie nikt nie myśli o Wiśle, niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zgadza się . Dodam jeszcze od siebie że ludzie pokroju Kapki i paru mu podobnych wynocha z Wisły!!! Wisła z pewnością zasługuje na lepszych od was.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sklad ktory mamy jest idaelny na Skorze
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jest jeszcze jedno wytłumaczenie. Gość przyjechał, rozejrzał się i o ile baza treningowa nie budziła zastrzeżeń to już rozmowa z częścią działaczy i właścicielem musiała Chorwatowi dać do myślenia. A że pewnie wcześniej zrobił też stosowny research, to dodał 2 do 2 i wyszło mu, że trzeba pierwszym samolotem spier...ć na Bałkany, bo tam jednak normalniej.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jurcić ze swoim całym sztabem od nowego sezonu, stary sztab niech zostanie i współpracuje z Chorwatami, proste jak je...nie No chyba że 10tysi/miesiąc zabraknie na wypłaty dla starego sztabu chcąc mieć konkretne treningi etc..
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 12.03.2016 o godz. 21:59.
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście nie zmienia to faktu, że towarszysza Kapkę należy wy.......ić przy pierwszej lepszej okazji.
Ostatnio edytowane przez fialo : 12.03.2016 o godz. 21:59.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale on nie mogl zrobic rewolucji bo okienko jest zamkniete
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyjebanie całego sztabu i zastąpienie go pięcioma ludźmi, którzy pewnie pierwszy raz w życiu byliby w Polsce traktuje jako rewolucję i zagranie va banque, które może się udać oczywiście, ale równie dobrze (albo nawet bardziej) może się skończyć spektakularną klęską.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła od dawna rozpaczliwie potrzebuje rewolucji w sztabie trenerskim. To jej brak także pogrąża ten klub, a nie może prowadzić do jego uratowania. Dlatego trzymanie tych ludzi, jakby w czymkolwiek realnie mogli pomóc nowemu trenerowi, jest jakimś kuriozum.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.03.2016 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
kur.wa nikt z was chłopa nie zna, nawet go po głosie nie rozpozna, ale teorie swoje mają cyrk to jest tutaj ps. co ciekawe, po lakonicznym komunikacie z DP jesteście wstanie dorobić skomplikowaną teorię do całego procesu negocjacji To jest lepsze niż kabaret, poważnie
Ostatnio edytowane przez regan : 12.03.2016 o godz. 22:15.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja bym powiedział, że bardziej w kadrze, ale dyrektorskiej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trochę ludzie wystopujcie! Trzeba poczekać te kilka dni i tyle. Ja wierzę, że to jednak cały czas gra między tym trenejro a Cupiałem. Mam nadzieję, ze jednak BC wyciągnął jakieś wnioski z historii z Petrescu i jednak się dogadają ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Pytanie, czy nas stać na cały nowy sztab i zerwanie umów ze starym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Fialo, lepiej zrobić COŚ i żałować, że się zrobiło, niż żałować, że się nie spróbowało. Problem w tym, że nasi działacze nie robią nic w tym momencie. Piszesz o tym, że Broniszewski jest oddany temu klubowi. Ok, chwała mu za to. Kibicujemy jednak klubowi - nie jednostkom. Poza tym, na jego ocenę jako trenera ma również (i przede wszystkim) wpływ to, jakim jest taktykiem, co robi i jak reaguje w trakcie meczu. W Kielcach nie robił nic. Stał przy linii z bezradną miną i przyglądał się. Chyba każdy widzi, że ta rola go przerasta. Nawet nie chcę wiedzieć co się będzie działo po podziale punktów. Przed meczem pisał poematy na cześć i chwała Rafała Boguskiego i Alana Urygi. Po meczu, zapytany, czemu nie reagował, nie robił zmian, odpowiedział, że jego zdaniem gra wyglądała całkiem nieźle. ![]() Kapka, gdyby miał honor to sam by odszedł już dawno temu. I wiecie co jest najgorsze? Piłkarze, wbrew temu co weryfikuje boisko, nie są idiotami (no może poza Donaldem). Już samo zatrudnienie tego zagranicznego szkoleniowca mogło dać im sporego kopa. To byłby dla nich autorytet. I tak, zatrudnienie kogoś pokroju Ulatowskiego, jeden z drugim skwituje uśmieszkiem. Ktoś się dziwi, że kibice są sfrustrowani i podnoszą alarm? Jesteśmy na dnie tabeli. Jest za pięć dwunasta, a my stajemy do najważniejszej batalii o być albo nie być bez generała. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ok, hm, więc jaki kontrakt z nim podpisać? 0,5 + 2? Juz to widzę jak się zgodzi.. Ale z drugiej strony jeśli uważa się za dobrego trenera to nie powienien obawiać się spadku.. Trener z sukcesami w lidze gdzie Dinamo jest hegemonem, gdy miał w składzie w sezonie 11/12 (awans do LM) M.Kovacica(obecnie Real Madryt), J.Simunica (ówczesny podstawowy gracz repry Chorwacji, Rukavina wypozyczony z PAO warty 3mln Euro i dodam jeszcze nieznanego do tej pory mnie i wam też pewnie Domagoja Vidy który później odszedł do Dynamo Kijów za 5mln Euro.. Także tego, chłodnej kalkulacji i chłodnej głowy nam trzeba, a nie naszego czy Cupiałowskiego wręcz w "gorącej wodzie kąpanego".. ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Poczekać kilka dni
Ten cyrk trwa już dwa tygodnie, nieważne z czyjej winy bo machina paranoi rozkręciła się po zwolnieniu Kazka. Żaden ruch w naszym klubie nie jest przemyślany, ba podejmowane decyzje są bezmyślne.. Jeśli ktoś nie widzi że jesteśmy zagrożeni spadkiem to niech to sobie szybko uświadomi zanim będzie za późno. A jeśli ktoś liczy na farta na zasadzie może uda się utrzymać to gratuluję podejścia do życia. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Taka mnie refleksja naszła: W tym całym burdlu, kryzysie, w tej całej czarnej dupie, w której jest teraz Wisła, najbardziej przesrane ma jednak kibic. Nie ma praktycznie żadnego wpływu na to, co się w klubie dzieje (poza chodzeniem na mecze), kibic nie może zrobić nic, żeby było lepiej. Ale to nie wszystko. Piłkarze, działacze, nawet właściciel - każdy może w dowolnej chwili s.......ić z tonącego statku i mieć problem z głowy. Tylko kibic nie może. Fizycznie i mentalnie nie ma takiej możliwości. Kibic nie może zrobić nic, żeby to, co się z Wisłą dzieje przestało boleć.
Tylko stać i patrzyć. I ewentualnie (albo raczej - koniecznie) wierzyć, że będzie lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Bene Nati masz rację w 100% Nowy trener, z autorytetem to byłoby przynajmniej 50% tej pewności, którą zawodnicy potrzebują na to by się odbić. Może nasi managerowie od siedmiu boleści tego nie wiedzą ale mam nadzieję, ze jednak BC wie. Dlatego też i te rozmowy się przedłużają i kolejnego Pawłowskiego nam nie sprowadzą. Gra o życie i tak się zacznie tak naprawdę po podziale a jechanie na remisach, drogą Kazika jakoś pozwoli nam osiągnąć w miarę dobrą pozycję do walki. A czy się uda to już będzie zależeć od nowego generała. No i ta przerwa świąteczno-reprezentacyjna też nam coś pomoże... Ale generał jest potrzebny
![]() ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|