The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2016, 10:46
Temat trenera to tez dla mnie okazja do szerszej refleksji na temat dziennikarstwa sportowego. Zarówno tego PL jak i stricte naszych krakowskich mistrzów pióra.
Dla mnie jest ono na żenujacym poziomie. Jak to zostało wspomniane mam wrażenie, ze wszelkie newsy w gazetach pochodzą od dobrze poinformowanych kibiców z forów, ewentualnie pochodzą od samych zainteresowanych (vide Smuda do Bialonskiego). Gdzie jakies śledztwa dziennikarskie, szukanie newsow na własna rękę, dochodzenie prawdy, stawianie trudnych pytań osobom decyzyjnym - np. kto odpowiada za zatrudnienie Pawłowskiego? Tak gorący temat jak nowy trener w Wiśle, a w mediach krakowskich cisza i przedruki przedruków-gdzie jakies własne szukanie newsow itp?
Czy ktoś słyszał na konferencji jakies trudne pytania do prezesów? W Anglii, we Włoszech takiego działacza ktory wymyślił Pawłowskiego odrazu by wyszukali i zjedli w prasie..

My nie mamy dziennikarstwa, my mamy publicystykę na słabym poziomie i przepisywanie gazet i forów internetowych.

Co do meritum tematu- Jurcic oby. Trenera z takim Cv jeszcze nie mieliśmy. Sukcesy w najwiekszych Chorwackich klubach. Oby rownież dali ku spokojnie popracować 2-3 lata jak sie utrzymamy
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.03.2016, 11:27
Po wczorajszym widać wyraźnie, że jeżeli MB poprowadzi drużynę w meczu z Termalicą to czeka nas omłot w kukurydzianych polach.
Jego twierdzenia o tym, że drużyna dawała mu w II połowie sygnały że funkcjonuje dobrze a wejście Brożka wynikało z tego że "Paweł to Paweł, zawsze znajdzie się w sytuacji bramkowej" obnażają go jako potencjalnego I trenera.
Niech ktoś przychodzi jak najszybciej, bo trzeba od początku spojrzeć na zawodników, którzy są w kadrze a nie trzymać się nazwisk z przyzwyczajenia.
Ponadto MB nie zareagował w ogóle na zmianę ustawienia Korony w 2 połówce...
Przydałby się trener z całym nowym sztabem ale nie wiadomo, czy jest na to kasa.

Druga kwestia - przygotowanie fizyczne. Na ile odpowiada za to Sage - bo po pierwsze przyszedł na określony stan faktyczny a być może jego błąd polegał na tym, że błędnie ustalił parametry wyjściowe zawodników po przerwie zimowej. Facet do tej pory nie pracował z seniorami, jeżeli wprost przeniósł doświadczenia ze stażów w Bundeslidze to mógł się boleśnie przejechać. Po drugie jaka była w tym rola Pawłowskiego, być może maczał w tym palce.

Inna sprawa, dla mnie niepojęta - jak zawodowy sportowiec może doprowadzić się do takiego stanu fizycznego? Czy ich trzeba naprawdę prowadzić za ręce jak dzieci we mgle?

W każdym razie nowy trener z zewnątrz jest potrzebny jak najszybciej - mecz z Termaliką w poniedziałek. Dzisiaj dzień pomeczowy ale od czwartku do niedzieli możliwość 4 treningów przed tym meczem. Dla kumatego trenera wystarczy żeby rozeznać się kto jest kim i co obecnie potrafi. Szkoda każdego dnia
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.03.2016, 11:48
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Po wczorajszym widać wyraźnie, że jeżeli MB poprowadzi drużynę w meczu z Termalicą to czeka nas omłot w kukurydzianych polach.
Jego twierdzenia o tym, że drużyna dawała mu w II połowie sygnały że funkcjonuje dobrze a wejście Brożka wynikało z tego że "Paweł to Paweł, zawsze znajdzie się w sytuacji bramkowej" obnażają go jako potencjalnego I trenera.
Niech ktoś przychodzi jak najszybciej, bo trzeba od początku spojrzeć na zawodników, którzy są w kadrze a nie trzymać się nazwisk z przyzwyczajenia.
Ponadto MB nie zareagował w ogóle na zmianę ustawienia Korony w 2 połówce...
Przydałby się trener z całym nowym sztabem ale nie wiadomo, czy jest na to kasa.

Druga kwestia - przygotowanie fizyczne. Na ile odpowiada za to Sage - bo po pierwsze przyszedł na określony stan faktyczny a być może jego błąd polegał na tym, że błędnie ustalił parametry wyjściowe zawodników po przerwie zimowej. Facet do tej pory nie pracował z seniorami, jeżeli wprost przeniósł doświadczenia ze stażów w Bundeslidze to mógł się boleśnie przejechać. Po drugie jaka była w tym rola Pawłowskiego, być może maczał w tym palce.

Inna sprawa, dla mnie niepojęta - jak zawodowy sportowiec może doprowadzić się do takiego stanu fizycznego? Czy ich trzeba naprawdę prowadzić za ręce jak dzieci we mgle?

W każdym razie nowy trener z zewnątrz jest potrzebny jak najszybciej - mecz z Termaliką w poniedziałek. Dzisiaj dzień pomeczowy ale od czwartku do niedzieli możliwość 4 treningów przed tym meczem. Dla kumatego trenera wystarczy żeby rozeznać się kto jest kim i co obecnie potrafi. Szkoda każdego dnia
Prawdę mówiąc, nie przesądzałbym czy został popełniony jakiś błąd w przygotowaniach fizycznych do sezonu. Wolski i Brlek (który pewnie nie grał w życiu tak intensywnych spotkań) właściwie nie brali w nich udziału. Popović gaśnie szybko, tak jak poprzednio. Brożek równie dobrze może być w swojej ch...wej fazie, bo z nim nigdy nie wiadomo czy jeszcze nie wszedł w sezon, czy w ogóle nie wejdzie. Ondrasek i obrońcy wyglądają ok, chociaż Guzmics i Sadlok są bardzo elektryczni i, gdy zaczyna być pod górkę, łatwo wpadają w panikę. Mały gra regularnie słabo, na poziomie, który pokazywał przed odejściem z Wisły i w Pogoni (nie widzę różnic w przygotowaniach Pawłowskiego i Michniewicza). Boguski również wpisuje się doskonale w to do czego nas przyzwyczaił. Z tą może różnicą, że w poprzedniej rundzie miał 3-4 udane spotkania, a teraz żadnego przebłysku nie było i ciągle jest bardzo, bardzo bezbarwnie.
sandomingo
Senior Member

Stary 09.03.2016, 12:00
Ze Śląskiem i Piastem obie połówki wyglądały podobnie, w tym drugim meczu po zdobyciu gola nawet włączyli jeszcze kolejny bieg, ale to tak "na adrenalinie".
Łęczna, Podbeskidzie i Korona - w drugich połowach totalna dominacja przez rywala.

Wolski - on chyba nigdy nie był demonem wytrzymałości.
Brlek - masz rację pisząc, że dla niego taki rytm gry to zupełna nowość.
Małecki - pełna zgoda, odkąd zrobił "masę" piłkarsko siadł.
Guzmics mniej więcej od momentu awansu na ME zaliczył wielki zjazd formy i utrzymuje się na niskim poziomie.
Sadlok to gość, który potrzebuje, żeby drużynie dobrze szło, wtedy i on gra ok. Ale jak coś się sypie to on także.

Ale Boguski z Brożkiem w zeszłej rundzie kilka razy ciągnęli tą drużynę, zwłaszcza Boguski jaki był taki był ale biegał i walczył w tej pomocy. A teraz jest przeźroczysty...
Brożek wygląda na totalnie zapuszczonego - ok, prawie nie trenował ale nie można było jakoś zindywidualizować treningu? Sam o tym nie mógł pomyśleć.
Bałaszow fizycznie wyglądał naprawdę dobrze, Drzazga sprawdzał się jako joker a teraz grzeją ławę.

Na pewno jeżeli problem jest w głowach to czuć go też w nogach niestety...
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.03.2016, 12:19
Obawiam się tego Jurcicia.
Nic w zasadzie ciekawego nie osiągnął. Za drobne raczej nie przyjdzie. Jeśli okazało by się, że jest słaby to jesteśmy skończeni. Ot taki Chorwacki przeciętniak, pytanie czy lepszy od naszych?
Chyba już wolał bym Rumaka. On potrafi wziąć zawodników za twarz i ma charyzmę. A tu pakujemy się na minę. W naszej sytuacji jeden błąd i 1 liga. A z tymi kosztami nie wygrzebiemy się.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
sandomingo
Senior Member

Stary 09.03.2016, 12:48
Rumak to temat nieaktualny.Co do jego charyzmy - w Zawiszy miał zupełnie inną szatnię niż jest Wiśle.

Jurcic to niby niewiadoma, ale z drugiej strony osiągnięcia piłkarskie ma takie, jakich nie ma nikt w naszej szatni.
Jeżeli chodzi o warsztat to aż tak źle być nie może, patrząc na jego CV.

A że ryzykujemy? To fakt, ale z drugiej strony ewentualny spadek z ligi to degrengolada finansowa, z której i tak obudzić się można już chyba tylko w 4 lidze...
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.03.2016, 12:57
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się tego Jurcicia.
Nic w zasadzie ciekawego nie osiągnął. Za drobne raczej nie przyjdzie. Jeśli okazało by się, że jest słaby to jesteśmy skończeni. Ot taki Chorwacki przeciętniak, pytanie czy lepszy od naszych?
Chyba już wolał bym Rumaka. On potrafi wziąć zawodników za twarz i ma charyzmę. A tu pakujemy się na minę. W naszej sytuacji jeden błąd i 1 liga. A z tymi kosztami nie wygrzebiemy się.
Dinamo Zagrzeb 3 Mistrzostwa Chorwacji, Puchar i Superpuchar oraz gra w LM?

Statystyki z jego pracy w Mariborze

16 meczów 10z 4r 2p 48:15 bilans bramkowy
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 09.03.2016, 12:57
Ze Smudą, Rumakiem, Skorżą, Moskalem, Broniszewskim i pozostałymi uczniami polskiej myśli szkoleniowej nie ryzykowalibyśmy? Tylko ktoś z zewnątrz, kto będzie mógł powiedzieć: Brożek? A kim Ty jesteś człowieku?
W.S
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:01
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Ze Smudą, Rumakiem, Skorżą, Moskalem, Broniszewskim i pozostałymi uczniami polskiej myśli szkoleniowej nie ryzykowalibyśmy? Tylko ktoś z zewnątrz, kto będzie mógł powiedzieć: Brożek? A kim Ty jesteś człowieku?
Cześć tu Paweł Brożek

Kim jestem?

Mam 32 lata byłem Mistrzem Szkocji, 7 razy Mistrzem Polski z Wisła Kraków do tego zdobyłem Puchar Polski i SuperPuchar.

Rozegrałem w Ekstraklasie 281 spotkań w których zdobyłem 124 bramki i 63 asysty.

Pozdrawiam
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 09.03.2016, 13:03
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Chyba już wolał bym Rumaka. On potrafi wziąć zawodników za twarz i ma charyzmę.
Jedynym osiągnięciem Rumaka było coroczne odpadanie z Ligi Europejskiej z amatorami.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.03.2016, 13:07
^^ Warto przy tym pamiętać, że co roku mu się udawało do tych pucharów zakwalifikować co ze składem Lecha nie jest takie oczywiste jak widać w tym sezonie.
sandomingo
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:14
W.S napisał(a):Wyświetl post
Cześć tu Paweł Brożek

Kim jestem?

Mam 32 lata byłem Mistrzem Szkocji, 7 razy Mistrzem Polski z Wisła Kraków do tego zdobyłem Puchar Polski i SuperPuchar.

Rozegrałem w Ekstraklasie 281 spotkań w których zdobyłem 124 bramki i 63 asysty.

Pozdrawiam
Z tym Mistrzem Szkocji to żarcik? Na tej zasadzie to i niejaki Dominik Husejko może się chwalić wśród kolegów z pracy że był Mistrzem Polski z Wisłą
Wesoły Romek
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:14
Pawle Brożku, nie pytam kim byłeś, pytam kim jesteś? Czy w ostatnich meczach na boisku byłeś Ty? Czy Twój brat bliźniak? Właśnie dlatego jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Bo piłkarze są wystawiania za zasługi. Aktualna forma jest drugorzędna.
W.S
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:23
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Pawle Brożku, nie pytam kim byłeś, pytam kim jesteś? Czy w ostatnich meczach na boisku byłeś Ty? Czy Twój brat bliźniak? Właśnie dlatego jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Bo piłkarze są wystawiania za zasługi. Aktualna forma jest drugorzędna.
Wesoły Romku napisałeś '' Brożek? A kim Ty jesteś człowieku?''
więc Ci odpisałem kim jest bo może zapomniałeś

następnym razem zadaj pytanie '' Dlaczego mimo słabej formy Brożek gra?''
to wtedy Ci odpowiem że nie mam pojęcia.
W.S
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:25
Z tym Mistrzem Szkocji to żarcik? Na tej zasadzie to i niejaki Dominik Husejko może się chwalić wśród kolegów z pracy że był Mistrzem Polski z Wisłą
ok pomyliłem, to Żurawski pograł w Szkocji a nie Brożek.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2016, 13:27
W.S napisał(a):Wyświetl post
Cześć tu Paweł Brożek

Kim jestem?

Pozdrawiam
Daj spokój... obracałeś się tylko na polskim podwórku. Wzięli cię do Trabzonsporu, gdzie zginąłeś, a Trabzon przy twoich 2 golach na 19 spotkań zdobył wicemistrzostwo Turcji. Postanowiono pozbyć się ciebie wypożyczając do Celticu gdzie wyszedłeś przez cały rok tylko 3 razy na bosko. Zagrałeś (za dużo powiedziane) jeszcze w Recreativo Huelva strzelając w 18 meczach 2 gole.

Twoje umiejętności wystarczyły na Polskę. Na piłkarski zaścianek.
Przykro mi.

Dałeś wiele Wiśle na krajowym podwórku. Na razie podlecz się i dojdź do formy.

@W.S.
Brożek zdobył mistrzostwo Szkocji...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.03.2016 o godz. 13:29.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Wesoły Romek
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:28
Napisałeś byłem, rozegrałem, zdobyłem. To raczej czas przeszły. Pytanie był dość proste i konkretne. Odniesienie do konkretnej sytuacji, również. Nie będę Ci tego tłumaczył.
W.S
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:34
w tym sezonie Brożek rozegrał 21 meczów gdzie zdobył 7 bramek i 6 asyst.
tak to czas przeszły

@Framat
napisałem że pomyliłem go z Żurawskim
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 09.03.2016, 13:44
Tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak

czas leci a my dalej bez trenera !!!!!!
Kurz
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:52
Ale Boguski z Brożkiem w zeszłej rundzie kilka razy ciągnęli tą drużynę, zwłaszcza Boguski jaki był taki był ale biegał i walczył w tej pomocy. A teraz jest przeźroczysty...
Masz rację, ale taki właśnie jest ich urok. Nie gwarantują systematyczności. U Pawła zawsze pół sezonu stracone, a Boguś ma przebłyski, których nic nie zapowiada. W każdym razie akurat u nich słabsza dyspozycja nie przesądza jeszcze o jakości przygotowań.

Ogólnie, te ostatnie transfery zostały zrobione o pół roku za późno. Wisła musiała zagrać dużo powyżej swojej średniej z ostatnich 2 lat, żeby awansować do górnej ósemki i trudno, żeby zupełnie nowi piłkarze (nie wszyscy gotowi na takie wyzwanie, niektórzy po przejściach, niektórzy z 1 ligi) zagwarantowali od razu wystrzał formy w pierwszych 5 meczach.

Istotne żebyśmy nie spadli, zyskali sensownego trenera i spokojnie budowali drużynę na następny sezon, dokonując niezbędnych korekt składu latem.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.03.2016, 13:56
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak

Gosciu pomyliles programy.
sandomingo
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post

Istotne żebyśmy nie spadli, zyskali sensownego trenera i spokojnie budowali drużynę na następny sezon, dokonując niezbędnych korekt składu latem.
Dokładnie, obyśmy nie spadli...
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 09.03.2016, 14:10
Grę w 2 lidze można wykorzystać do zgrania zespołu i wypracowaniu nowych schematów w obronie i ataku
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2016, 14:16
Osoby piszące teksty w stylu "Obawiam się tego Jurcicia" to mają chyba mentalność Broniszewskiego - Jest tak ujowo że trudno wyobrazić sobie żeby mogło być gorzej, ale lepiej nie ryzykujmy bo może się okazać że jest jeszcze gorzej. A potem w pierwszej lidze będą mogły powiedzieć: Co prawda spadliśmy ale z nie jest powiedziane że z innym trenerem byśmy nie spadli...

Bez względu na to kto będzie trenerem Wisły, ważne jest żeby jedną z pierwszych decyzji było wywalenie ( w najgorszym wypadku odsunięcie od pierwszej drużyny ) Brożka i Małeckiego. Do tego najlepiej sprzedać Sadloka. Są to piłkarze gotowi w każdej chwili zbuntować szatnię przeciwko trenerowi jak tylko coś im się nie spodoba. Jednocześnie tylko oni mają na tyle duży posłuch ( no Małecki to już niedługo zacznie próbować rozstawiać wszystkich po kątach ) żeby piłkarze poszli za ich namową. Boguski i Głowacki to nie ta mentalność i w ich krecią robotę nie wierzę. Reszta, jest szansa, nie jest jeszcze na tyle zmanierowana jak w/w i jest szansa że uda się wszystko poukładać a trenerowi przepracować więcej niż jedną rundę.
Kurz
Senior Member

Stary 09.03.2016, 14:30
Mam nadzieję, że mimo wszystko czas gra na naszą korzyść. Piłkarze poznają się, oswajają z nową sytuacją, coraz lepiej rozumieją... Wróci Donald i Mączyński, co zwiększy potencjał. Będzie nowy trener, który być może nie od razu wszystkich "zaczaruje", ale da nowy impuls drużynie...
daka.kodaka
Senior Member

Stary 09.03.2016, 14:31

Nie ważne kto ale decyzja musi byc w miare szybko podjeta bo meczów nam ubywa a nie przybywa do konica sezonu
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.03.2016, 14:33
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Grę w 2 lidze można wykorzystać do zgrania zespołu i wypracowaniu nowych schematów w obronie i ataku
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale zgodnie z cudownym prawem PZPN, piłkarz ma prawo rozwiązać umowę z klubem w przypadku spadku.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
daka.kodaka
Senior Member

Stary 09.03.2016, 14:36
co wy dla nas spadek moze skoniczyć sie tragedią bo boje sie powtórki widze,łks,polonia
Kurz
Senior Member

Stary 09.03.2016, 14:41
GBO napisał(a):Wyświetl post
Bez względu na to kto będzie trenerem Wisły, ważne jest żeby jedną z pierwszych decyzji było wywalenie ( w najgorszym wypadku odsunięcie od pierwszej drużyny ) Brożka i Małeckiego.
Brożek i Małecki muszą po prostu zrozumieć, że grają ci, którzy są w danym momencie w lepszej dyspozycji, albo rzeczywiście odejść. Sytuacja, kiedy czekamy na pierwszą bramkę jedynego napastnika była patologiczna. Teraz jest więcej opcji i to zdrowy układ. Z Małym jest gorzej, bo Donald nie zachwyca, a Bałaszow na razie wygląda na lekkoatletę, który trafił na boisko piłkarskie, a nie bieżnię. Dlatego, mimo swojej normalnie-słabej dyspozycji Patryk może z powodzeniem walczyć o pierwszy skład i fochy chyba nam nie grożą.

Lato rzeczywiście jednak powinno być czasem weryfikacji i odpowiedzi na poważne pytania. Jak pozbyć się Cywki, Popovicia i Crivellaro? Czy wykupić Wolskiego? Co dalej z Głowackim? Czy rzeczywiście jest sens trzymać Donalda i Sadloka? Co dalej z Brożkiem, Urygą i Boguskim? Czy Małecki, Pietrzak i Bałaszow powinni zostać (to dopiero się okaże)?
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.03.2016, 14:49
Nikt jeszcze nie wspomniał o jednej ogromnej przewadze jaka daje taki Jurcic - znajomość przebogatego rynku piłkarzy na Bałkanach i szansa na ciekawe transfery. Transfery które mogą dać jakość teraz a i zastrzyk pieniędzy w przyszłości.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów