The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2016, 20:20
Jak można przy niekorzystnym wyniku nie przeprowadzić maksymalnej liczby zmian? Dlaczego trener widząc że niektórzy zawodnicy nie dają rady nie wpuścił z ławki kogoś świeżego? Nie mogę tego pojąć :/

Jest jakiś plus tego meczu, przynajmniej wiadomo że Broniszewski nie nadaje się na pierwszego trenera.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.03.2016, 20:21
i co do Brleka to nie wiem nie będę go oceniał po dwóch meczach jako całokształt ale jak na razie, powtarzam, jak na razie to nie dziwie się że gościa nikt nie wyciągnął z tej chorwacji bo po prostu gra na poziomie swoich statystyk które tam miał. mówiłem to jak przychodził, ale mam nadzieję ze za tydzień/miesiąc/rok to odszczekam
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.03.2016, 20:25
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Jak można przy niekorzystnym wyniku nie przeprowadzić maksymalnej liczby zmian? Dlaczego trener widząc że niektórzy zawodnicy nie dają rady nie wpuścił z ławki kogoś świeżego? Nie mogę tego pojąć :/

Jest jakiś plus tego meczu, przynajmniej wiadomo że Broniszewski nie nadaje się na pierwszego trenera.
Szkoła Smudy...
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.03.2016, 20:34
Po raz kolejny nie wychodzimy na drugą połowę. Po raz kolejny mamy problemy ze skutecznością i nie potrafimy dobić przeciwnika. Po raz kolejny trener nie przeprowadza zmian, które dla wszystkich wydają się logiczne.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2016, 20:40
Z całego zimowego zaciągu, jedynie Wolski potrafi grać w piłkę. Ondrasek też może pomóc, choć gwiazdą ligi nie zostanie. W przyszłości może na coś przyda się Brelek. Reszta - wyrzucenie pieniędzy w błoto. Kto odpowiadał za ich selekcję? To oczywiście pytanie retoryczne.

Jak można takich ludzi trzymać w klubie od wielu lat?
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.03.2016, 20:42
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
i co do Brleka to nie wiem nie będę go oceniał po dwóch meczach jako całokształt ale jak na razie, powtarzam, jak na razie to nie dziwie się że gościa nikt nie wyciągnął z tej chorwacji bo po prostu gra na poziomie swoich statystyk które tam miał. mówiłem to jak przychodził, ale mam nadzieję ze za tydzień/miesiąc/rok to odszczekam
a ja się nie zgodze.

100 razy bardziej wole oglądać Brelka niż Uryge! nie potyka się o własne nogi, nie fauluje bezmyślnie, umie podać, no i jest u nas od tygodnia? dwóch? dajmy mu czas, póki co nie ma źle.
Pierwsza połowa przypominała mi starą dobrą Wisłe!
Odnoszę jakieś dziwne wrażenie, że najbardziej o te cholerne utrzymanie walczy... Ondrasek! mimo że nie strzela, to widać że chce i się stara! (ofc pomijam Głowę - dzięki Bogu że go mamy)

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.03.2016, 20:44
Brlek nie wygląda póki co dobrze, ale ja mu daję czas, bo nie zwykłam oceniać piłkarza po dwóch meczach. Przyszedł w trudnym momencie, w dodatku każdy potrzebuje okresu aklimatyzacji (poza Meliksonem).

Warto zauważyć, że bez Urygi gra jest dużo lepsza. On niestety nie tylko osłabiał nasz zespół, ale i był wzmocnieniem rywala.

Na remisach daleko nie zajedziemy... Ale aż szkoda to komentować, bo co mecz jest ta sama gadka i co mecz kończy się tak samo.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 08.03.2016, 20:46
To był pierwszy mecz, który oglądałem od 1 (z ręką na sercu do tak od 4 minuty ) do 90 minuty.
O ile pierwszą połowę mołbym nazwać świetną w naszym wykonaniu to druga połowa od 50-55 minuty poza kilkoma zrywami dosłownie przestajemy istnieć.

Nie wiem czy to leży po stronie motoryki czy psychiki, ale mam wrażenie, że ktoś tu dał dupy w Turcji.

Btw, .... z tą sprzedajna ....ą w bramce. Miśkiewicz dzisiaj na propsie.
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 08.03.2016 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.03.2016, 20:50
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
To był pierwszy mecz, który oglądałem od 1 (z ręką na sercu do tak od 4 minuty ) do 90 minuty.
O ile pierwszą połowę mołbym nazwać świetną w naszym wykonaniu to druga połowa od 50-55 minuty poza kilkoma zrywami dosłownie przestajemy istnieć.

Nie wiem czy to leży po stronie motoryki czy psychiki, ale mam wrażenie, że ktoś tu dał dupy w Turcji.
cierzniak

qwerty
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.03.2016 o godz. 20:52.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 08.03.2016, 21:15
Broniszewski zapytany po meczu o zmiany stwierdza że nie było ich bo drużyna funkcjonowała nienajgorzej...nosz ku...a....
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.03.2016, 21:17
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego od 47 minuty nasza taktyka z "gramy po ziemi" zmieniła się na "dzida do przodu". Graliśmy jak w hokeju, Korona założyła zamek, a my tylko próbowaliśmy wyjebać.piłkę.jak najdalej od bramki.

A po pierwszej połowie myślałem, że na luzie ich stukniemy....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.03.2016, 21:24
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego od 47 minuty nasza taktyka z "gramy po ziemi" zmieniła się na "dzida do przodu". Graliśmy jak w hokeju, Korona założyła zamek, a my tylko próbowaliśmy wyjebać.piłkę.jak najdalej od bramki.

A po pierwszej połowie myślałem, że na luzie ich stukniemy....
moim zdaniem psychika + brak sił. Wyraźnie było widać jak siedli i nie było w ogóle kontroli środka pola, kluczowe pojedynki przegrywane
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.03.2016, 21:24
Barti napisał(a):Wyświetl post
Broniszewski zapytany po meczu o zmiany stwierdza że nie było ich bo drużyna funkcjonowała nienajgorzej...nosz ku...a....
Za to "trenerowi" chyba mózg nie funkcjonował.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.03.2016, 21:25
Niedobrze się robi od samego patrzenia na te zgraję zdemoralizowanych niedotrenowanych pseudo piłkarzy.
Nie przegrali i chyba na tym koniec plusów.

Fajnie, jakby chociaż na 2,3 następne mecze ogarnął się Brożek. Co by o nim nie powiedzieć, jest to piłkarz przerastający resztę pod względem techniki i inteligencji piłkarskiej.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.03.2016 o godz. 21:28.
..
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.03.2016, 21:27
Kurva, my jestesmy coraz blizej spadku.. Co tu sie do ch.ja dzieje? Indywidualnie mamy zespol na TOP 5, a jestesmy na dnie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.03.2016, 21:27
Z Piastem fizycznie dali radę od 1 do 90 ale w 2 połówce jechali na adrenalinie.
Dzisiaj to wyszło niestety. Ewidentny problem z przygotowaniem fizycznym, to jest jakiś dramat…Zawodowcy?
Niestety przed przerwą na reprezentację z tym się nic nie zrobi
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.03.2016, 21:33
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Kurva, my jestesmy coraz blizej spadku.. Co tu sie do ch.ja dzieje? Indywidualnie mamy zespol na TOP 5, a jestesmy na dnie.
Akurat dzisiaj się oddaliliśmy od spadku
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.03.2016, 21:36
Kolejne spotkanie, którego nie potrafimy wygrać. Popełniono niestety zbyt wiele błędów poczynając od przygotowań drużyny, w tym przygotowanie fizyczne, w wyborze trenera oraz zawodników w dalszej kolejności, że o zwycięstwa będzie bardzo ciężko bez względu z kim byśmy nie grali. Trochę to przerażające, że n-te spotkanie wygląda bliźniaczo podobnie do poprzedniego, powtarzalność niestety tych złych nawyków i sposobu gry. Żadnego z nowych nabytków nie można wyróżnić, nawet Wolski w II połowie przestał grać zresztą oglądając jego poczynania boiskowe odnoszę wrażenie, że chce na siłę ośmieszyć przeciwnika jakimś nadzwyczajnym zagraniem pech chce że na to trzeba wysokich umiejętności a tych na razie poza przebłyskami, pojedynczymi zagraniami nie widać.
W jednym czasie tyle złych rzeczy wokół Wisły się wydarzyło, że teraz na prawdę będzie ciężko wejść na odpowiednie tory. Jakościowo wygląda to w dalszym ciągu kiepsko, nie widać w grze zespołu tego potencjału o którym tyle trąbiono, rozumiem że robiono to trochę na wyrost ale jednak a tu jak było dziadostwo tak jest. W tym wszystkim również nie widzę realnej zmiany na lepsze pomimo zatrudnienia nowego trenera po prostu zbyt dużo rzeczy schrzaniono.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.03.2016, 21:40
Z mojej perspektywy, po konsultacji z asystentami, ta drużyna stosunkowo nienajgorzej funkcjonowała nawet przy jednej zmianie. Mieliśmy dylemat, czy być może wymienić któregoś ze skrzydłowych i dodać trochę świeżości i jakości na skrzydłach, ale krótka wymiana gestów z tymi zawodnikami pozwoliła nam podjąć decyzję, że zostawiliśmy ich na placu. I w ostatniej fazie gry mogli jeszcze coś skonstruować, ale niestety w sieci dziś tylko jedna bramka z naszej strony - odpowiedział Broniszewski.

Jurcic błagam, mam nadzieje, ze byłes w Kielcach na meczu i jestes trenerem, ktory potrafi wykrozystywac wszystkie zmiany
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.03.2016, 21:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Z mojej perspektywy, po konsultacji z asystentami, ta drużyna stosunkowo nienajgorzej funkcjonowała nawet przy jednej zmianie. Mieliśmy dylemat, czy być może wymienić któregoś ze skrzydłowych i dodać trochę świeżości i jakości na skrzydłach, ale krótka wymiana gestów z tymi zawodnikami pozwoliła nam podjąć decyzję, że zostawiliśmy ich na placu. I w ostatniej fazie gry mogli jeszcze coś skonstruować, ale niestety w sieci dziś tylko jedna bramka z naszej strony - odpowiedział Broniszewski.

Jurcic błagam, mam nadzieje, ze byłes w Kielcach na meczu i jestes trenerem, ktory potrafi wykrozystywac wszystkie zmiany
Po tej wypowiedzi "trenera" po raz kolejny potwierdza się stwierdzenie, iż w polskiej piłce pracują delikatnie rzecz ujmując mało lotne osoby.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2016, 21:44
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem psychika + brak sił. Wyraźnie było widać jak siedli i nie było w ogóle kontroli środka pola, kluczowe pojedynki przegrywane
Zaden brak sil. Jak mozna nie miec sil w 47 minucie? Zastanow sie.

Kopali dzide do przodu, bez rozegrania wiec ich korona zamknela.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.03.2016, 21:49
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Zaden brak sil. Jak mozna nie miec sil w 47 minucie? Zastanow sie.

Kopali dzide do przodu, bez rozegrania wiec ich korona zamknela.
Jak to ....a jak? Zle przepracowany oboz to pozniej nie masz sily na 90 minut
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2016, 21:50
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Jak to ....a jak? Zle przepracowany oboz to pozniej nie masz sily na 90 minut
Nasluchales sie glupot Tadzia i tyle. A z reszta Wolski i Chorwat nie byli z nami na obozie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.03.2016 o godz. 21:54.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Ale czemu w pierwszej połowie obrońcy mieli do kogo podać, a w drugiej najbliższy zawodnik był pół boiska dalej?

To jakaś chytra taktyka Bronka?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Z pozytywów Miskiewicz, momenty w pierwszej połowie i nie przegrana.
Wychodzimy w 10 na boisko jest nieco lepiej.

Czy Broniszewskiemu odcina prąd od mózgu jak idzie coś nie tak ?
Pal licho, że wpuszcza Boguskiego od początku. I tak jest postęp, w zestawieniu składu.

Od 50 minuty prosi się by zdjąć Popovicia i wpuścić Cywke. Prosi się wycofanie bezużytecznego Boguskiego i wpuszczenie Ukraińca. Prosi się wpuszczenie za kogoś Drzazgi.

A on wpuszcza otłuszczonego Brożka.
Osiemdziesiąta któraś minuta. N-ta strata Brożka w środku boiska, prosi się doskoczyć, powalczyć, choćby sfaulować. A on odwraca się na pięcie i gdzieś idzie.

Czy mu jesteśmy MOPS-em wypłacającym zwiększone o wejściówki zasiłkii dla wypalonych legend na ostatniej drodze piłkarskiego życia.
Czy może drużyną prowadzącą dramatyczną walkę o utrzymanie i potrzeba nam zawodników młodych nie wypalonych, głodnych sukcesu i grania. Takich jak Drzazga.
Czy będzie on kolejnym z szeregu juniorów, którzy nigdy nie dostaną szansy bo święte krowy mają pewny plac ?

Braki kondycyjne i mentalnościowe są nie do nadrobienia ot, tak. Ale można je zniwelować doborem składu i zmianami.
Broniszewski w ogóle nic nie kuma, a może nie chce kumać.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.03.2016, 22:02
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nasluchales sie glupot Tadzia i tyle. A z reszta Wolski i Chorwat nie byli z nami na obozie.
Haha, dokladnie. Kuerwa to chyba tylko w polskiej lidze tak jest Kazdy grajek z tej niedojebanej ligi jak wyjedzie za granice mowi, ze ciezkie treningi i za........ W UK graja praktycznie co trzy dni, tydzien w tydzien. Pewnie na obozie nic nie trenowali bo juz by kilka zgonow do tej pory bylo Te obozy i ich "skutki" to jest jakis .......ony mit jebanych nierobow z polskiej ligi.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.03.2016 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 08.03.2016, 22:02
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Z pozytywów Miskiewicz, momenty w pierwszej połowie i nie przegrana.
Wychodzimy w 10 na boisko jest nieco lepiej.

Czy Broniszewskiemu odcina prąd od mózgu jak idzie coś nie tak ?
Pal licho, że wpuszcza Boguskiego od początku. I tak jest postęp, w zestawieniu składu.

Od 50 minuty prosi się by zdjąć Popovicia i wpuścić Cywke. Prosi się wycofanie bezużytecznego Boguskiego i wpuszczenie Ukraińca. Prosi się wpuszczenie za kogoś Drzazgi.

A on wpuszcza otłuszczonego Brożka.
Osiemdziesiąta któraś minuta. N-ta strata Brożka w środku boiska, prosi się doskoczyć, powalczyć, choćby sfaulować. A on odwraca się na pięcie i gdzieś idzie.

Czy mu jesteśmy MOPS-em wypłacającym zwiększone o wejściówki zasiłkii dla wypalonych legend na ostatniej drodze piłkarskiego życia.
Czy może drużyną prowadzącą dramatyczną walkę o utrzymanie i potrzeba nam zawodników młodych nie wypalonych, głodnych sukcesu i grania. Takich jak Drzazga.
Czy będzie on kolejnym z szeregu juniorów, którzy nigdy nie dostaną szansy bo święte krowy mają pewny plac ?

Braki kondycyjne i mentalnościowe są nie do nadrobienia ot, tak. Ale można je zniwelować doborem składu i zmianami.
Broniszewski w ogóle nic nie kuma, a może nie chce kumać.
zgoda w 100 %

dodam jeszcze Małeckiego, który również nie dał Wiśle NIC w drugiej połowie. Ok, jeździł chłopak na ambicji... ale do wściekłości doprowadza jego egoizm. Zamiast podać marne strzały (ktoś pamięta jego bramkę z dystansu ) ? I te fatalne wrzutki.. nie powinien wykonywać ani rzutów wolnych ani rożnych. bo nie potrafi.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.03.2016, 22:09
Ewidentnie było widać, że koło 60 minuty naszych zatkało, dlatego pojawiła się gra "dzida na Ondraska" i niech się dzieje wola nieba. Korona na nas siadła fizycznie i tylko dzięki Miśkiewiczowi skończył się jak skończyło. Na ostatnie 10 minut nasi złapali drugi oddech. Zbrodnią było niedokonanie 3 szybkich w 2 połowie.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 08.03.2016, 22:10
Drzazga ma szanse na karierę. Boję się tylko jednego. Stare wstrętne zazdrosne wygi go zniszczą. A umieją to zrobić uwierzcie mi. I nie jeden raz taka sytuacja miała miejsce. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2016, 22:20
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Haha, dokladnie. Kuerwa to chyba tylko w polskiej lidze tak jest Kazdy grajek z tej niedojebanej ligi jak wyjedzie za granice mowi, ze ciezkie treningi i za........ W UK graja praktycznie co trzy dni, tydzien w tydzien. Pewnie na obozie nic nie trenowali bo juz by kilka zgonow do tej pory bylo Te obozy i ich "skutki" to jest jakis .......ony mit jebanych nierobow z polskiej ligi.
No ale coz poradzisz. Przylecialo stado pelikanow i lykaja kazda bzdure jaka przeczytaja. Te mityczne pierdy ...Ze zespol zle przygotowany, przemeczony, szuka swierzosci, forma przyjdzie na runde finalowa czy przesadzono z obciazeniami.
Najlepiej to huja robic, walic dupy i .......ic na fejsie...efekt bedzie taki sam.

A przychodza chlopy z marszu, bez zgrania, bez obozu lub po ...i grajac sie wyrozniaja.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.03.2016 o godz. 22:29.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów