|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wisła ugości kadrę Nawałki z Chorwatami?.. Eliminacje w Warszawie, sparingi w całej Polsce..
http://sport.interia.pl/reprezentacj...ow,nId,1893049 ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
Dwa popisowe artykuły weszło o Wiśle:
http://weszlo.com/2015/09/25/stypa-p...a-i-pilkarska/ bardzo "rzetelny" opis meczu: Cytat:
:http://weszlo.com/2015/09/26/kibice-...dion-co-dalej/ Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
PS Frekwencja powyżej 10 tys na meczu z chujową Koroną w piatek o 18 przy lejącym od rana deszczu i 8 stopniach celsjusza a dodatkowo zakorkowanym do granic możliwości mieście ( sam jechałem na mecz 1 h gdzie normalnie zajmuje mi to max 20 min - wszedłem na drugą połowę) jest własnie dowodem na to, że chyba coś zaczyna ruszać do przodu. Gdyby ten sam mecz odbył się w sobotę o 18 przy przyzwoitej pogodzie mogło by być i 15 tys obecnych.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 27.09.2015 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Stanowski wyjechał do Barcelony więc jego dzieciarnia z Piotrem Jóźwiakiem zaciekłym legionistą na czele, którego młodość i praca w jednym z legijnych portali przypadała na dominację Wisły w lidze, używa sobie z stracone lata upokorzeń. Takie jego prawo. Jeśli już tam wchodzę artykułów o Wiśle niei czytam bo ogólną tendencję ich pisania znam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przecież on nic nie ma wspólnego z Legią
![]() .. a niektórzy dalej biorą wszystko na weszlo na poważnie, a to co Legioniści napiszą o Wiśle biorą za święte. A od pewnego czasu szuje ewidentnie robią wszystko by Moskala zwolniono, przypominają, prowokują, lobbują, wywierają presję, rżną głupa. "Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy" - i choćby się starali, próbowali być obiektywni (co rzadko ale czasem się zdarza) bo wymaga tego etyka pracy i środowisko w którym siedzą to serduchem zawsze będą za Legią.
Ostatnio edytowane przez element : 27.09.2015 o godz. 09:41.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
My prędzej czy później wrocimy tam gdzie nasze miejsce ciekawe czy ci wszyscy szczekacze popełnia zbiorowe harakiri....
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Szykują sie zmiany:
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...iela,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Młody Arkadiusz Reca z płockiej Wisły, "podobno" obserwowany..
https://twitter.com/Jootpe/status/651780825684574208 ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lewy pomocnik, udział przy 5 bramkach w siedmiu meczach. Wygląda to w porządku, ale chyba w czerwcu podpisał 3-letni kontrakt, więc jeśli nie ma śmiesznie niskiej klauzuli odejścia, to nie widzę szans na transfer.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli ktoś zna francuski ciekawa strona o piłce nożnej we wschodniej części Europy i tekst o Henryku Reymanie:
http://footballski.fr/les-differente...oi-de-cracovie Ktoś od nas pomógł w powstaniu tego artykułu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ostatnich dniach mieliśmy okazję się przekonać jak rzetelne dziennikarstwo sportowe mamy w Polsce. Najpierw Przekręt Sportowy kilkakrotnie zmieniał wersję swojego wywiadu z Cierzniakiem (na czyje polecenie?), później tęczowy Krzysio z pewnego portalu gdy wyszło na jaw że Judasz zwąchiwał się z 7egią wtedy gdy to było zakazane potrzebuje kilku dni i ekspertyz prawnych aby się do tego odnieść (pierwsza w historii tego portalu taka wstrzemięźliwość). Co łączy te dwie sprawy. 100 prezentów na 100 lecie (L)oserów.
Zresztą jakiej rzetelności dziennikarskiej możemy oczekiwac od Stanowskiego skoro na jego stronie widnieje zapis: "Jesteśmy serwisem przeznaczonym dla osób posługujących się językiem polskim, ale zamieszkałych poza Polską, w krajach, w których internetowe reklamy bukmacherskie są legalne – takich jak Anglia. Jeśli odwiedzasz nas z terytorium Polski, bezzwłocznie zamknij stronę." Hipokryta. W relacjach z wczorajszego meczu pismaki piszą mniej więcej tak: Sędzia Marciniak wcześniej zachowywał się prawidłowo - nie podyktował karnego w sytuacji, gdy Hebert zabierał piłkę Brożkowi, milczał również, kiedy w rękę dostał Ipsa w pierwszej połowie. Tym dziwniejsza jest taka decyzja o podyktowaniu "jedenastki" w ostatniej minucie. Nikt jakoś nie kwestionował słuszności podyktowania karnego w meczu z Podbeskidziem za rękę Pietrzaka. Teraz ręka Ipsy w polu karnym to słuszna decyzja o niepodyktowaniu karnego... Tym bardziej to kuriozalne że za podobne zagranie ręką piłkarza Piasta w bocznej strefie pola karnego Marciniak odgwizduje rzut wolny bez wahania. Interpretacja co do zagrania ręką to jedna wielka samowolka... Za lata dominacji Wisły stołeczne media sobie teraz używają, dla niektórych pismaków były to naprawdę cięzkie czasy. Taki Stanowski były dziennikarz "naszej Legii" w latach swojej młodości zamiast opisywać sukcesy klubu spod znaku nauki jazdy i zamiast grzać się w legijnym blasku musiał spoglądać na Krajów i przysłaniać oczy od blasku Białej Gwiazdy. Takich jak on było i jest wielu. Więc jeśli ktoś oczekuje rzetelności i pisania prawdy o Wiśle w mediach niech zapomni. Wisła bedzie gnojona jeszcze bardziej. Bo leżącego kopie się najłatwiej a wielu dąży do tego by ten leżący się już nie podniósł albo podniósł się jak najpóźniej...
Ostatnio edytowane przez shaggy : 05.03.2016 o godz. 08:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
shaggy - świetne napisane. I niestety prawdziwe.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do tematu okazuje się że media sportowe wzorem niektórych mediów ogólnych (typu np GW) są nie od rzetelnego informowania i przedstawiania rzeczywistości ale służą jako tuby propagandowe opowiadające się po jednej ze stron.
Dla przykładu dwa najświeższe przypadki których ostatnio było bez liku: 1) Wczoraj w programie "Super Piątek" w Canal+ Sport, gościem był prezes Wisły Kraków SA, Piotr Dunin-Suligostowski. Pytanie dziennikarza: Panie prezesie dlaczego nie sprzedano Cierzniaka za 500 tysięcy, bo tyle oferowała za niego Legia. Wisła ma sporo długów, o tym wiemy, czy też zaległości pieniędzy wydanych na takie nie do końca załatwione sprawy, które szacowane są na 9 milionów. W jednym pytaniu mamy zawarte dwie - ujmijmy to lekko - nieścisłości żeby nie powiedzieć kłamstwa Pierwsze kłamstwo dementuje sam prezes: Nie, to co Pan w tej chwili przekazuje totalnie nie pokrywa się z prawdą. Takiej oferty, na taką kwotę, o której Pan wspomina, nigdy nie było. Nigdy taka oferta do Wisły nie wpłynęła. Była oferta na kwotę totalnie niższą i niesatysfakcjonującą klub. Drugie kłamstwo dotyczy rzekomych wielu długów i co za tym idzie sugestii że Wisła powinna niemal na kolanach przyjmować każdą jałmużnę a już szczególnie tą od klubu spod znaku nauki jazdy. Sytuację naszego klubu 08.01.2016 roku przedstwaił prezes takimi słowami: Na dzień 1 stycznia 2016 roku Wisła Kraków SA uregulowała wszystkie opłaty i należności wynikające z przepisów licencji PZPN. Przede wszystkim dotyczy to zawodników, kadry trenerskiej oraz zobowiązań publiczno-prawnych. Odnośnie innych zadłużeń - w ogromnej części objętych ugodami - potwierdzam, że zadłużenia te są regulowane na bieżąco, zgodnie z podpisanymi porozumieniami. Na dziś jesteśmy klubem o stabilnej sytuacji finansowej. Dzięki działaniom restrukturyzacyjnym, które trwają już trzeci rok, udało się zredukować bieżące koszty funkcjonowania klubu o ponad 50%. 2) Podobny zamęt medialny mieliśmy w przypadku Radosława Judasza i to w kilku aspektach. Dwa cytaty Stanowski na Tweterze 01.02.2016: "O jednak Cierzniak zarabia znacznie więcej niż 25 000. No to będą potrzebne dwie zrzutki na legionistę" Cierzniak w wywiadzie dla PS z dnia 03.03.2016 - który był kilkukrotnie edytowany: Zarabiałem najmniej z podstawowego składu. Kto kłamał warszawski pismak czy Judasz? A do tego seria artykułów o Judaszu na portalu oczywiście całkowicie bezstronnych co widać po tytułach poniżej: - Menadżer Cierzniaka: To nie ok kłamie, tylko Wisła - Sprawy Cierzniaka ciąg dalszy - Wisła kłamie a co zrobi Pawłowski? - Wisła czyli pośmiewisko 2016. Cierzniak uwolniony - Radosław Cierzniak: Staję dzisiaj przed lustrem i wiem, że zachowałem się jak trzeba Tylko dwa świeże przykłady jak na niwie sportowej pismaki reprezentują nie kibiców czyli odbiorców przekazu medialnego tylko interesy i interesiki swoich kumpli. Dziennikarzyny działają jak pudła rezonansowe podające i podbijające nieprawdę w celu siania zametu i uzyskania korzyści dla jednej ze stron. Doskonale zasadę tą opisał Vladimir Volkoff w świetnej książce pt Montaż Kto świadomie pluje na Wisłę uwiarygadniając przy tym kłamstwa jest dla mnie śmieciem. Coraz więcej ich pływa w światku dziennikarskim. Szambo wybiło przy okazji sprawy Judasza i jest świetnym papierkiem lakmusowym dla tego środowiska.
Ostatnio edytowane przez shaggy : 05.03.2016 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
O Wiśle pisze się dużo bo Wisła jest klubem bardzo medialnym i każdy news o Wiśle cieszy się dużą "klikalnością". Stało się modne wylewanie pomyj na nasz klub (na co po części zarząd klubu sam sobie zapracował) i masa dziennikarzy idzie po prostu "za modą".
Inna sprawa, że autorzy tych tekstów strzelają w kolano swoim mocodawcom. Liczba komentarzy popierających Wisłę jest dużo większa niż komentarzy negatywnych. To z kolei oznacza, że teksty oczerniające Wisłę nie są dobrze przyjmowane przez większość czytelników (internautów) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Z drugiej strony, jakikolwiek artykuł o Wiśle, nawet wylewanie pomyj, jest dobrą akcją marketingową. Lepszy czarny marketing niż żaden ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przecież wszyscy dobrze wiemy, że w tego typu serwisach tylko i wyłącznie o klikalność chodzi. Tak więc drugorzędne znaczenie ma tak naprawdę treść samego tekstu - liczy się wyłącznie to, aby przyciągnąć odbiorcę chwytliwym tytułem. A że Wisła w ostatnim czasie swoje też dołożyła do kiepskiego PR-u, to nic dziwnego, że pismakom łatwiej jest wysmarować jakiegoś paszkwila, niż stworzyć tekst bardziej nam przychylny.
Abstrahując od tematu Cierzniaka: beznadziejny dobór ludzi na stołkach w klubie w latach poprzednich sprawił, że wyglądamy dziś tak marnie, jeżeli chodzi o nasz własny PR oraz klubowy marketing. Ja naprawdę chciałbym wierzyć, że Cupiałowi niesamowicie na Wiśle zależy. Ale z drugiej strony właśnie gdy widzę, jakie osoby od wielu, wielu lat wokół Wisły się niezmiennie kręcą i w dodatku piastują wysokie stanowiska (Kapka, Smuda, Rogala itd.), to momentalnie dostaję białej gorączki. W taki sposób sami pod sobą kopiemy dołki i nikt inny poza nami nie ma prawa w nie wpadać. Biała Gwiazda nie może się rozwijać, kiedy ograniczanya jest przez niekompetentnych pracowników. Sorry, ale taka jest prawda.
Ostatnio edytowane przez enzo : 06.03.2016 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Uzasadnij proszę swoją opinie bo ja tam nie widzę żadnych plusów wizerunkowych dla Wisły w związku ze sprawą cieżniaka?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Marketing to moja branża, więc mogę Ci powiedzieć, że czarny PR to nie jest coś dobrego dla dużej, rozpoznawalnej marki o ustalonej strategii działania tj. jak Wisła Kraków.
Czarny PR jest często mylony z działaniami marketingowymi, które mają na celu zwrócenie uwagi lub aktywnościami firm/marek, które działania agresywne i konkurencyjność mają wpisane w strategię. To nie jest to samo. Im więcej pozytywnych informacji o Wiśle w mediach tym większe przełożenie na takie akcje jak np. zapełnienie trybun, współpraca z nowymi sponsorami, współpraca z klubami/szkółkami/podmiotami sportowymi itd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gościem CafeFutbol był Mąka, wypowiedzi, analiza obecnej i przEszłej kondycji naszego klubu..
Niestety, a może stety dużo prawdy w tym co mówią, początek od 7:45, polecam oglądać do końca.. http://uptostream.com/mtqhwec3zp9g ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
następne rewelacje w prasie... http://futbolplus.pl/kraj/item/6133-...enie-juricicia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ten sam który widział już Smude na trenerce kilkukrotnie... Ten który widział Smude w Myslenicach u Cupiala... ITD... Debila nie czytac... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Te wypociny które piszą "dziennikarze" chcą rozpieprzyć całkowicie klub i by Wisła rozpadła się jak najszybciej.Nie tak szybko,nie tak szybko
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
1.Kibol Szymański
2.Dotacje ![]() 3.Groźby karalne, ale nie zgłosił ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Były trener Wisły Kraków: Sześć tygodni cierpliwości? Nawet Mourinho z Guardiolą mieliby problem
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ardiola/sw14db |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kiedy wywiad ze sprzątaczką i cieciem?
![]()
Wisła Kraków