The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2016, 16:12
Rzygać się chce już tymi kibolami... Smuda miał już swoją szansę nie wykorzystał jej, ale za niedługo skwk wyrzuci Cupiała.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.03.2016, 16:38
Jeśli wierzyć pogłoskom medialnym Mariusz Rumak ma zastąpić w Śląsku Szukiełowicza, Dzwigała lub Kocian ma rozpocząć pracę w Górniku Zabrze.
Wiem, że mamy swoje problemy, kapryśnego właściciela ale dalej duże ambicje, wielu dobrych
zawodników (reprezentantów swoich krajów)nie wierzę w to, że Rumak ,czy inny Kocian nam odmówił po to aby przejąć Górnik, który jest w jeszcze gorszej sytuacji, niż my.
Bardziej skłaniałby się w tym kierunku, że nie bierzemy nikogo na gwałt (na mecz z Piastem, czy Koroną) bo rozglądamy się i chcemy zatrudnić trenera nie tylko na te 2,3 miesiące ale przede wszystkim trenera na nowy sezon.
I oby tak właśnie było...
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.03.2016, 16:51
Wyjaśnijcie mi czym jest, tak niezbędna do utrzymania, znajomość polskiej Ekstraklasy i jej "specyfiki"?
Znajomość, która to wyklucza przyjście trenera z zagranicy ( czy raczej, takiego, który w naszej Eklapie jeszcze nie pracował )? Nie pojęte to zagadnienie dla mnie.

W naszej prymitywnej taktycznie lidze wystarczy że jakikolwiek ogarnięty trener zleci swojemu asystentowi oglądnięcie kilkunastu nagranych meczów a sam oglądnie kilkanaście innych i "już zna ligę", wie co grają inne zespoły i jak ustawić swój własny. Nawet nie musi się posiłkować programami do analizy

Czy się mylę?

Mityczna "znajomość polskiej ligi" to chyba jeszcze z czasów fryzjera i taką specyfikę macie na myśli

Utyskiwania że "kto inny teraz do nas przyjdzie" też są śmieszne. Będzie odpowiednia kasa to się i chętni znajdą.

I co wy tak za tym Skorżą? Przecież faceta wywalili z klubu, który niedawno, pod jego dowództwem, był w tym samym miejscu, gdzie obecnie jest Wisła a warunki miał bez porównania lepsze.

Jedyny z tego towarzystwa, który miał by szansę cokolwiek ogarnąć to Moskal. Jedyny facet, który miał w szatni jako taki posłuch. Ale to opcja imho zamknięta. Nie zmienia to wcale mojej opinii że z Moskala bardzo słaby trener.

Jeszcze do Broniszewskiego. W głowie mi się nie mieści jak można zabierać się za szkolenie i być tak słabym psychologiem. Pawłowski był pod tym względem miernotą a Broniszewski to ten sam poziom.

Co mają sobie pomyśleć zawodnicy, którzy byli podstawowymi w meczach sparingowych a w lidze murawy nie powąchali? Co mają powiedzieć zawodnicy, którzy przygotowywali się pod ich okiem całą zimę a potem widzą Pawłowskiego spuszczającego się z radości że przychodzi Wolski z wstawia go do pierwszego składu prosto z samolotu? I podobnie w przypadku Broniszewskiego i naszego nowego Chorwata?

Mam wrażenie że wielu naszych piłkarzy siadło psychicznie, i im się nie dziwię. Samemu by mi się pewnie nie chciało nic robić jak bym widział ze plac i tak mają ci sami bez względu na to jaką manianę na boisku odwalają.
Grzana
Member

Od: 05.2010

Stary 07.03.2016, 17:01
Z całym szacunkiem dla Broniszewskiego, ale na razie niech pozostanie asystentem. Każda stricte taktycznie podjęta decyzja w ostatnim meczu z Piastem poczynając od początkowego zestawienia, po zmiany to była pomyłka.

Jeżeli zostawiamy Broniszewskiego to znaczy, że mamy samograj który albo sam odpali albo sam spadnie ( a w takiej sytuacji kluczową rolę odgrywać będzie Głowacki).

Na Moskala bym nie liczył raz, że nie wierzę żeby facet przyszedł po tym jak go dwa razy w dupę kopnięto, poza tym 12 remisów spowoduje, że z hukiem spadniemy.

Porównywanie wyników Smudy z Wisły z tymi z Ragensburga czy z reprezentacji to chyba jakiś żart. Zupełnie inna specyfika i poziom problemu oraz zarządzania. Niektórzy nie zdają sobie sprawy w jakim stanie jest W obecnie i nie dopuszczają do siebie myśli że właśnie taki ogór jak Smuda jest potencjalnym rachunkiem.

Do tego jego konflikt z szatnią chyba można marginalizować skoro zrobiono w zimie takie zakupy.

Ja osobiście w wariancie ryzykownym chciałbym Rumaka do końca sezonu z opcją przedłużenia o rok, w wariancie 100% zapenione utrzymanie - Smudę do końca sezonu. Zobaczymy.

Nie wierzę żeby Wisła spadła, powiem więcej jutro obstawiam zwycięstwo na wyjeździe i bramkę Ondraszka i chwilę oddechu przed reprezentacjami.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2016, 17:01
@GBO

Zgadzam się.

Pamiętajcie, że zatrudniamy profesjonalistę za ciężkie pieniądze, a nie uczniaka, który tylko myśli jak przejść oboj zajęć, aby się nie narobić.
Taki trener np. podczas przerwy na reprezentację może zamknąć się w pokoju z video i oglądnąć wszystkie mecze Wisly z ostatnich miesięcy plus przynajmniej po 1-2 mecze każdego z zespołów ligi. I ot problem nieznajomości rozwiązany..

Tym bym się w ogóle nie przejmował. Jeśli już to bardziej kwestia komunikacji i poznania zawodników, złapania relacji z nimi w krótkim czasie. Ale to też myślę dla kogoś doświadczonego nie jest problemem. Język piłki jest uniwersalny i zawodnicy odrazu wyczują czy mają do czynienia z kimś ogarniętym czy pozorantem jak to było ostatnio.

To samo z kasą i brakiem chętnych... Chyba przeceniacie ilość miejsc w lidze gdzie można pracować. I jestem pewien, ze jest wielu trenerow w PL i zagranicą którzy przytulą kilkadziesiąt tys pln miesiecznie. A że pozycja negocjacyjna jest inna to druga kwestia. Ale to się nadrabia odpowiednimi zapisami w umowie np. gruby bonus za utrzymanie, wypłata dużej części kontaktu w przypadku zwolnienia w pierwszym roku itp. U nas problemem jest podejrzewam brak rozeznania w srodowisku, niecheć płacenia agencjom menadzerskim za pomoc w sciagnieciu trenera itd.
Ostatnio edytowane przez nesta : 07.03.2016 o godz. 17:04.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.03.2016, 17:05
Cytat:
I co wy tak za tym Skorżą? Przecież faceta wywalili z klubu, który niedawno, pod jego dowództwem, był w tym samym miejscu, gdzie obecnie jest Wisła a warunki miał bez porównania lepsze.
Właśnie wszyscy widzicie tylko Skorżę, gdy był na 15-16 miejscu pod koniec swojej kadencji w amice, ale mało kto z Was widzi że przyszedł do klubu i zdobył z nim MP po 5 latach posłuchy.
Ja uważam, że Maciej Skorża to obok Nawałki jedyny sensowny polski kandydat na trenera Wisły Kraków. Dlaczego Maciej Skorża, bo w przeszłości osiągał wiele sukcesów w naszej lidze, zdobywał MP, Puchar Polski i będzie budził szacunek u piłkarzy. Teraz potrzebujemy kogoś kto będzie autorytetem dla zawodników i ktoś komu zaufają-Skorża taką osobą wg mnie byłby.

Cytat:
U nas problemem jest podejrzewam brak rozeznania w srodowisku, niecheć płacenia agencjom menadzerskim za pomoc w sciagnieciu trenera itd.
Myślę, że u Nas problemem jest głównie to, że odmówił Smuda, nie dogadali się (odmówił Skorża) i teraz jest problem, bo odpadł im 1 trener tymczasowy-FS na kilka miesięcy oraz trener na dłużej-Skorża. Chcemy zakontraktować chyba poważnego trenera na dłużej, a że prezesem jest Dunin-Suligostowski, który jest poważną osobą to chce rozwiązać tę sprawę poważnie a nie brać pierwszego lepszego gościa z łapanki.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 07.03.2016 o godz. 17:11.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.03.2016, 17:27
Jeden ze znanych trenerów na świecie (Ancelotti, Scolari, Capello? nie pamiętam dokładnie) powiedział kiedyś, że bycie dobrym trenerem to umiejetność wybrania odpowiedniego zespołu w odpowiednim czasie. Wydaje mi się, że Wisła jest teraz takim klubem. Ryzyko porażki niewielkie. Tak naprawdę spadek wydaję się jednak mało realny. A nawet jakby to zawsze można to zrzucić na poprzednika i słabe przygotowanie, a ryzyko ugrania czegoś na plus dość duże.
To dlatego pchał się tutaj Smuda drzwiami i oknami i myśle, że większość lekko "zakurzonych" trenerów zrobiłoby podobnie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
nesta
Senior Member

Stary 07.03.2016, 17:44
Też myślę, że taki Rumak czy Kocian przyszliby tu odrazu, ale zarząd chce uniknąć powtórki Pawłowskiego i szuka kogoś poważnego.

A tu zonk i przyjdzie Motyka albo Ojrzyński
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.03.2016, 17:53
Mamy nóż na gardle a trenera dalej nie ma...
Po tym co się stało Smuda był pewniakiem.. całe szczęście że był meczu u siebie.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.03.2016, 19:29
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie wszyscy widzicie tylko Skorżę, gdy był na 15-16 miejscu pod koniec swojej kadencji w amice, ale mało kto z Was widzi że przyszedł do klubu i zdobył z nim MP po 5 latach posłuchy.
Ja uważam, że Maciej Skorża to obok Nawałki jedyny sensowny polski kandydat na trenera Wisły Kraków. Dlaczego Maciej Skorża, bo w przeszłości osiągał wiele sukcesów w naszej lidze, zdobywał MP, Puchar Polski i będzie budził szacunek u piłkarzy. Teraz potrzebujemy kogoś kto będzie autorytetem dla zawodników i ktoś komu zaufają-Skorża taką osobą wg mnie byłby.

Myślę, że u Nas problemem jest głównie to, że odmówił Smuda, nie dogadali się (odmówił Skorża) i teraz jest problem, bo odpadł im 1 trener tymczasowy-FS na kilka miesięcy oraz trener na dłużej-Skorża. Chcemy zakontraktować chyba poważnego trenera na dłużej, a że prezesem jest Dunin-Suligostowski, który jest poważną osobą to chce rozwiązać tę sprawę poważnie a nie brać pierwszego lepszego gościa z łapanki.
Jak to dobrze przeczytać coś mądrego.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
arti
Guest

Stary 07.03.2016, 20:45
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
.
To się zgadza, ale trzeba też wiedzieć co tam narozrabiał, że kopacze go wystawili za drzwi żeby coś podobnego nie stało się Wiśle. Miałem Go za faceta, który umie dogadywać się z ludźmi, a w pyrlandii stało się coś innego.
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2016, 22:14
GBO napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśnijcie mi czym jest, tak niezbędna do utrzymania, znajomość polskiej Ekstraklasy i jej "specyfiki"?
W punkt!

Specyfika polskiej ligi? Każdy może wygrać z każdym, wygrana zależy od tego, którym kopaczom się bardziej chce biegać danego dnia. Legia, która jest obecnie poza zasięgiem finansowym reszty ligi (przynajmniej teoretycznie!) jedzie do beniaminka i dostaje łomot - tak bardzo zaawansowana technicznie/taktycznie jest nasza liga. Liga dla wybieganych fizoli, którym chce się grać w piłkę.

Jedyne, co musi wiedzieć trener spoza Polski, to to, że piłkarze odznaczają się tu zerowym/niskim poziomem profesjonalizmu i mogą go zwolnić w 2-3 kolejki, jak za mocno dokręci im śrubę na treningach.
Markus
Senior Member

Stary 08.03.2016, 00:51
Bardzo źle i nieodpowiedzialnie postępuje SKWK mieszając się w tym momencie do kwestii obsady funkcji trenera. W tej chwili bezpardonowy atak na Smudę szkodzi Wiśle.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.03.2016, 01:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bardzo źle i nieodpowiedzialnie postępuje SKWK mieszając się w tym momencie do kwestii obsady funkcji trenera. W tej chwili bezpardonowy atak na Smudę szkodzi Wiśle.

Ja mialbym nawet i do Smudy neutralny stosunek gdyby nie fakt ze tak szaklowął Wisłe i chcial takich pieniedzy.Wiedzial jw jakiej syuacjii jest Wisla,mogl jej jakos pomoc.Mogl to inaczej rozwiazac.

zrobil co zrobili dlatego stanowcze NIE dls Smudy ,i juz najlepiej o tym analfabecie nie pisac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
nesta
Senior Member

Stary 08.03.2016, 01:08
Wg Kmiecika przedstawiciel SKWK negocjuje w Chorwacji z Jurcicem i ten miałby przyjść od środy.

Ale sobie zaprzecza bo w kolejnym zdaniu pisze jak to Cupiał sie na nich w....il za działanie ze Smuda i chce ich rozgonic. Wiec brednie jakies..
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.03.2016, 01:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wg Kmiecika przedstawiciel SKWK negocjuje w Chorwacji z Jurcicem i ten miałby przyjść od środy.

Ale sobie zaprzecza bo w kolejnym zdaniu pisze jak to Cupiał sie na nich w....il za działanie ze Smuda i chce ich rozgonic. Wiec brednie jakies..

co masz na mysli,pisząc "rozgonić"?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 08.03.2016, 08:57
Boże jedyny co Wy macie z tym Smudą, czy on jest jakimś cudotwórcą? Czy jak przyjdzie do klubu to odpali swój komputerek i jak w edytorze do fma podniesie umiejętności naszym graczom i zaczną jeździć po wszystkich teraz po 5-0?

Zastanówcie się nad tym. Ja nadal uważam, że na tą chwile z Broniszewskim się utrzymamy. Gość jest z drużyną już spory kawał czasu więc co nieco wie, w drużynie mamy graczy którzy potrafią zmotywować. Do tego jak narazie kadra jest pełna i mamy zawodnika i jego zmiennika na każdą pozycje, nie to co pod koniec poprzedniej rundy. Owszem w meczu z Piastem można by inaczej ustawić skład i szybciej zareagować zmianami ale po tym jednym meczu wygląda to ok.
Dzisiejszy mecz będzie głównym sprawdzianem i uważam, że z trudem ale go zaliczymy zdobywając 3 punkty. Oby spekulacje o nowym trenerze się potwierdziły i wreszcie ktoś miał czas na odbudowę tej drużyny, a nie dograł do końca rundy i zakończył swoją pracę.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.03.2016, 09:28
nesta napisał(a):Wyświetl post

Cupial to sie mogl na "przedstawiciela SKWK" w....ic za akcje z Pawlowskim.

Bo jak to sie mowi: tajemnica poliszynela jest fakt kto doradzil Tadka Spadka.
Boia chi molla !
nesta
Senior Member

Stary 08.03.2016, 09:47
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Cupial to sie mogl na "przedstawiciela SKWK" w....ic za akcje z Pawlowskim.

Bo jak to sie mowi: tajemnica poliszynela jest fakt kto doradzil Tadka Spadka.
A to proszę, coś nowego..

Do tej pory żyłem w przekonaniu, że to wynalazek Kapki albo Smudy. Jeśli jest tak jak piszesz to wypada przeprosić dwóch wcześniej wymienionych, a kibicom polecić, aby zajęli się kibicowaniem, a nie wybieraniem trenera. Bo delikatnie mówiąc zrobili wielki burdel.
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.03.2016, 09:56
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ali-bym-wrocil

Przyznać się szybko kto namawiał Smudę do powrotu,

Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.03.2016, 10:54
krasny napisał(a):Wyświetl post
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ali-bym-wrocil

Przepraszam, to bylem ja :(
A ....a popilismy i bzdury .......ilem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.03.2016, 10:56
krasny napisał(a):Wyświetl post
Kibice na ulicy!

(cracovii)
Boia chi molla !
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.03.2016, 11:34
Jeżeli 7 kotów pisze to trzeba taką wiadomość traktować poważnie.

Straszna wtopa SKWK w związku z Tadkiem…Jak ktoś mógł wpaść.na tak durny pomysł?!!!

Jednocześnie wypada cofnąć wcześniejszą szyderę w stosunku do Towarzysza Zdzisława
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.03.2016, 11:41
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli 7 kotów pisze to trzeba taką wiadomość traktować poważnie.

Straszna wtopa SKWK w związku z Tadkiem…Jak ktoś mógł wpaść.na tak durny pomysł?!!!

Jednocześnie wypada cofnąć wcześniejszą szyderę w stosunku do Towarzysza Zdzisława
TW Zdzisław zasługuje na szyderę za całokształt twórczości.
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.03.2016, 11:45
Masz rację, ale w tym przypadku przypisałem mu niejako z automatu sprawstwo w kwestii Tadeusza
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.03.2016, 11:51
CZyli Patryk tez przyszedł w pakiecie z Tadkiem za sprawa tych osob?
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.03.2016, 11:53
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, ale w tym przypadku przypisałem mu niejako z automatu sprawstwo w kwestii Tadeusza
Nie miej do siebie pretensji. Osoby, takie jak TW Kapka zawsze już będą miały domniemani winy, a nie niewinności.

Winny, dopóki nie udowodni się inaczej.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.03.2016, 11:55
Każdą plotę łykacie
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
nesta
Senior Member

Stary 08.03.2016, 13:05
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-wyszlo/280kg6

Broos był w zeszłym roku w Krk, oglądał bazę treningową. Jak sam mówi w ostatniej chwili coś nie wyszło..

Bardzo jestem ciekaw jak to się stało i kto stoi za tym, że zamiast prawie dogadanego dobrego zachodniego trenera, dostaliśmy parodystę trenerskiego z PL? Kapka, Smuda czy ktokolwiek inny za postawienie klubu przed realnym widmem spadku powinni za taką decyzję nie powąchać R22 przez najbliższe lata!
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.03.2016, 13:11
Może poszło jak zawsze o pieniądze....
Piggy oddaj hajs

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów