The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2016, 10:32
http://www.germanijak.hr/vijesti/nov...-velikan/18300

Chorwackie media twierdzą, że Wisła Kraków jest poważnie zainteresowana Jurcicem.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.03.2016, 11:09
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
To co? Mamy brać kolejnego trenera z łapanki? Będzie lepiej jak zostanie obecny, a do końca sezonu rozglądamy się za docelowym. Pomijam kwestie, że należało by coś zrobić aby w razie "w" nasze gwiazdeczki go nie zwolniły.
Problem w tym, ze obecny jest slaby, bardzo slaby.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.03.2016, 11:19
http://ekipa24.si/clanek/nogomet/prv...snubi-nov-klub

Wisla zainteresowana Jurcicem?!?
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 06.03.2016 o godz. 11:23.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.03.2016, 11:23
O tym samym pisze wislaportal. Jestem za, koleś wygląda solidnie. Ale mamy hajs?
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.03.2016, 11:28
siemstein napisał(a):Wyświetl post
O tym samym pisze wislaportal. Jestem za, koleś wygląda solidnie. Ale mamy hajs?
Chyba mamy, Brlek przyszedł za hajs
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2016, 11:39
Jednak chyba nie on
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/17kn8h
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.03.2016, 11:40
Na onecie pisze, ze nie rozmawia z Wisla. Mam nadzieje, ze to zaslona tylko.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.03.2016, 11:42
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Ale jaki argument przemawia za tym, że Jurcic wygląda solidnie? Dostał w tym sezonie jak na warunki słoweńskie samograja jakim jest Maribor, od kilku lat z rzędu niekwestionowany Mistrz Słowenii i doprowadził do sytuacji w której ten tytuł utracą. Wcześniej w Dinamie szału też nie zrobił.
W żadnym z trenowanych przez siebie zespołów nie zrobił wyniku ponad stan, o którym można byłoby napisać, że widać tutaj rękę trenera. Nie twierdzę, że się nie nadaje, ale nie wiem jakie to argumenty mają za nim przemawiać?
Żeby była jasność ja całym sercem jestem za zatrudnieniem zagranicznego trenera. Tylko niech to w końcu będzie ktoś co do jego warsztatu będziemy mieli pewność, niech to będzie ktoś o kim będzie można powiedzieć, że skoro gramy słabo to nie jest to zasługa trenera nieudacznika a słabych piłkarzy. Ja o Jurciciu tego powiedzieć w stanie nie jestem.
Eppur si muove!
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.03.2016, 11:59
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Najgorsza jest ta totalna amatorka ze strony klubu. Zwolnili Pawłowskiego, a co dalej? A kto by się tym przejmował, maamy czaas. Zwolnili Moskala, a co dalej? Paanie... Kto by się takimi bzdurami interesował, kiedyś się coś przecież wymyśli...
A następca zwalnianego trenera powinien być po słowie z klubem już w momencie ogłaszania tego. Tyle że to element długofalowej polityki, a tej u nas od lat nie ma. Wszystkie decyzje są podejmowane pod wpływem impulsu. Zawodnicy też to widzą i nie wpływa na ich psychikę pozytywnie świadomość że jak Cupiał wstanie lewą nogą to nagle zwolni trenera/prezesa przy jenoczesnym braku planu ,b', gdzie kolejni zatrudniani ludzie chcą pchać ten wózek w innym kierunku i w inny sposób. Generalnie że nie są częścią sprawnie i spójnie działającej maszyny.

Sam się tego po sobie nie spodziewałem ale w obliczu Smud czy Janasów jestem za pozostaniem Broniszewskiego. Po Moskalu dostał zespół całkowicie rozbity psychicznie po nagłym trzęsieniu ziemi, do tego posypało się masę kontuzji, i śmiem twierdzić że wiele więcej nie dało się w takiej atmosferze ugrać. Natomiast z Piastem miałem wrażenie że piłkarze w końcu wiedzieli co mają robić na boisku i oglądaliśmy pierwsze przebłyski gry w piłkę w tej rundzie.
Jak zmieniać Broniszewskiego to trzeba było to zrobić od razu, a jak nie to dać mu wyraźny kredyt zaufania, bo obawiam się że nie wpływa na zawodników pozytywnie iż każdego jednego dnia mogą się obudzić zastając nowego szefa z nowymi pomysłami...

Ps. A ktoś wie jak tam papiery trenerskie Głowy? Bo facet z taką psychiką i autorytetem też wydaje się jakąś opcją, choć raczej po sezonie.
Głowie dajmy się najpierw wykazać w rezerwach lub jako asystent. Charyzmę i poważanie ma, ale to nadal nie robi z nieg dobrego trenera. Niech nabierze doświadczenia.

Grzesik napisał na TT, że są zaawansowane rozmowy z Jurcicem, ale nie można też wykluczyć Smudy. Wg mnie FS to opcja rezerwowa, jezeli Chorwat by nie wypalił.
krzaq12
Senior Member

Stary 06.03.2016, 12:34
Dziwi mnie tylko to dementi ze wszystkich stron. Najpierw klub, teraz onet dementuje powołując się na rozmowę z Jurcicem. Wygląda trochę tak, jakby chcieli w spokoju się porozumieć, bo jak wiadomo negocjacje lubią ciszę.

Może być też tak że jutro okaże się że mamy trenera FS, oby nie....!!!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2016, 12:43
Smuda dzis wraca do PL, pewnie dziś najdalej jutro poprzez jakies przecieki bedziemy wiedziec czy przechodzi czy nie.
Moim zdaniem bylo dogadane, ale przestraszyli się konfliktu z trybunami w sytuacji kiedy jedność jest tak potrzebna i nie beda chcieli ryzykować. I wrócili do opcji tego Chorwata.

edit.

W sumie to może być przypadek, ale kto wie..?
Ostatnio edytowane przez nesta : 06.03.2016 o godz. 12:51.
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.03.2016, 12:57
z Mariborem w tej lidze to i Pawlowski zdobyl mistrza , skad wogole ten pomysl to moze poszukajmy kto jest mistrzem Wysp Owczych , Malty i innych panstewek i bierzmy trenera z ich ligi ......mielismy Trenera ktory zesralby sie za Wisle , ale i tak zastapimy Legende takimi bucami jak jak sparcialy stary dziad z czasow PRL , wydziaranymi w Reymana "wWslakami" co sie kopia po czole i parodystami jak Boguski ......moze Kapke wezmy - wkoncu to fachowiec
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.03.2016, 13:29
Był mistrzem z Dynamem. Niby samograj, ale poprzedni trener miał średnią punktów 1,93, a Jurcić 2,35.

No i tak swoja drogą - nam nie jest potrzebny trener, który wyciągnie z tej drużyny coś ponad stan (choć byłoby miło), ale taki, który chociaż wykorzysta jej potencjał. Przecież kadrowo powinniśmy być w 8 bez większych problemów.
Ostatnio edytowane przez piotek : 06.03.2016 o godz. 13:31.
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 06.03.2016, 13:34
Tylko problem w tym, że Nie widać na ten moment solidnego trenera który byłby wolny na tą chwile. Takiego którego warsztat trenerski i podejście do zawodników nie będzie budziło żadnych watpliwości.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.03.2016, 13:44
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Dziwi mnie tylko to dementi ze wszystkich stron. Najpierw klub, teraz onet dementuje powołując się na rozmowę z Jurcicem. Wygląda trochę tak, jakby chcieli w spokoju się porozumieć, bo jak wiadomo negocjacje lubią ciszę.

Może być też tak że jutro okaże się że mamy trenera FS, oby nie....!!!
W zasadzie już wszyscy zdementowali negocjacje z Chorwatem ( sam trener i Dulin) a jednak plotka ciągle żyje swoim życiem.. Jeśli faktycznie się okaze że nigdy z nim nie negocjowano chcialbym poznac nazwisko tego pseudo informatora. Kto pierwszy to wymyślił?
krzaq12
Senior Member

Stary 06.03.2016, 13:51
Chwila oddechu..... jak sam napisał wskazuje, że zrobił sobie krótkie wakacje, choć może to tylko lekka ściema, musimy poczekać, jeśli ma być FS to będzie pewnie już jutro, jeśli nie to pewnie poszukamy kogoś innego.
Boję się jednak, że będzie FS.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2016, 13:54
Wojtowicz na TT:
Mecz z Korona na 99% pod wodzą Broniszewskiego. Smuda dziś wraca do PL i wszystko zależy od tego jak przyjmie wydarzenia z meczu z Piastem.

Ja się jeszcze zastanawiam jak to jest, ze Gornik zwolnil trenera i juz ma następnce (Kociana); WKS zwolnil trenera i w kolejnym meczu juz mają mieć nowego, a tu zawsze wszyscy z reką w nocniku?
arti
Guest

Stary 06.03.2016, 14:07
Dajcie spokój z Broniszewskim..
W pt kopacze się starali i grali jak potrafili, ale były przynajmniej 3 duże błędy ze strony Bronka - słabiutcy Boguski, Brożek i Uryga (77min) grający cały mecz, Wolski na skrzydle zamiast w środku... aż tylu pomyłek nie ma prawa być w naszej sytuacji. A ogólnie kopanina z milionem strat i podań do przeciwnika, na szczęście Piast był beznadziejny i zdołaliśmy cokolwiek ugrać.
Chorwat - wielka niewiadoma i ryzyko w tej chwili, jak nie zaskoczy od razu to może nie być czego zbierać. Facet nie pracował poza Bałkanami, a Polska tj. trochę inna mentalność, temperament itp. Jakie mamy doświadczenia z trenerami z Bałkanów? Petrescu gdzie to o czym wyżej wspomniałem było ważnym czynnikiem klapy i nikt więcej.
Skorża pewnie by nas podniósł, ale on kosztuje i nie wiadomo czy chciałby się pakować w tym momencie na taką minę.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.03.2016, 14:14
Po Pawłowskim tylko Strejlau rozpracowałby kazdego rywala
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 06.03.2016, 14:19
Ja juz wole Smuda niż kolejny wynalazek nie wiem czemu się czepiacie Franka nie jest wybitnym trenerem a średnim ale zna nasze realia co do sadzenia się z wisla zastanawiam się czy wy nie sądzili byście się z pracodawcą o swoją kasę umów niestety trzeba dotrzymywać a to nie wina Smuda ze miał taką umowe
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.03.2016, 14:28
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Ja juz wole Smuda niż kolejny wynalazek nie wiem czemu się czepiacie Franka nie jest wybitnym trenerem a średnim ale zna nasze realia co do sadzenia się z wisla zastanawiam się czy wy nie sądzili byście się z pracodawcą o swoją kasę umów niestety trzeba dotrzymywać a to nie wina Smuda ze miał taką umowe
dostawał kase co miesiąc i tak Wiśle chciał pomóc, o czym w każdym wywiadzie mówił, że postanowił ją podać do sądu, że nie dostał całej od razu...
Tylko Wisła!
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.03.2016, 14:45
Oby wypalil.
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.03.2016, 15:12
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Ale jaki argument przemawia za tym, że Jurcic wygląda solidnie? Dostał w tym sezonie jak na warunki słoweńskie samograja jakim jest Maribor, od kilku lat z rzędu niekwestionowany Mistrz Słowenii i doprowadził do sytuacji w której ten tytuł utracą. Wcześniej w Dinamie szału też nie zrobił.
W żadnym z trenowanych przez siebie zespołów nie zrobił wyniku ponad stan, o którym można byłoby napisać, że widać tutaj rękę trenera. Nie twierdzę, że się nie nadaje, ale nie wiem jakie to argumenty mają za nim przemawiać?
Cytat:
Jurčić started his managerial career at Croatian First League side Istra 1961. In his first season as head coach, Istra 1961 finished the 2005–06 season in sixth place which was the best ever season result for the club. The following season, he was offered the head coaching position at Slaven Belupo. They finished the season in 2nd place on the table (best ever league position in club history) and qualified for UEFA Cup competition. He left the club in 2008 and went on to join the reigning Croatian champions and his former club, Dinamo Zagreb, on 5 March 2009.[1] With Dinamo he won his first managerial titles by winning the 2008–09 and 2009–10 Prva HNL and Croatian Cup in 2009. On 19 May 2010 Krunoslav Jurčić resigned as the coach of Dinamo Zagreb.[2]
Z wikipedii. O ile prowadząc Dinamo zdobycie mistrzostwa może nie być "wynikiem ponad stan", o tyle w pierwszym przytoczonym przeze mnie cytacie masz dowody na to, że się mylisz. No, chyba, że nie wiem o tym, że np. Istra i Slaven mimo, że miały najlepsze wyniki w historii, to nie były one "wynikami ponad stan". Z resztą, nam wyniku ponad stan nie trzeba. Nam potrzeba wyniku na miarę naszych możliwości, którym zdecydowanie jest co najmniej pierwsza ósemka.

Zapowiada się jutro nerwowy dzień. Oby tak jak miło zaskoczyli nas transferami do klubu zimą, tak samo jutro miło nas zaskoczyli nie przywracając Smudy do pracy w Wiśle. To nie musi być Jurcić. Ważne tylko, żeby to nie był Smuda.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 06.03.2016 o godz. 15:19.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.03.2016, 15:35
Dlatego pisałem o wynikach z Dinamem i Mariborem a nie z drużynami z którymi zaczynał karierę trenerską. Sami po trenerach z naszej ligi widzimy, że jeśli ktoś sprawdza się w średniaku to nie musi oznaczać, że sprawdzi się w drużynie co do której wymagania i presja wynika jest większa.
Co do reszty się zgadzam. Nigdzie nie napisałem, że to słaby trener. Fakt, że trzykrotnie prowadził Dinamo, pomimo ciągle młodego wieku, musi oznaczać, że ma on pojęcie o piłce.
Eppur si muove!
daka.kodaka
Senior Member

Stary 06.03.2016, 15:42
Ja wolę smude
fin3st
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 06.03.2016, 15:45
A w piatek slyszales co woli reszta kibiców
daka.kodaka
Senior Member

Stary 06.03.2016, 15:48
Dla mnie właśnie nie tylko Cupial jest winny ale też kibice którzy wymuszają decyzję bo nie jest po ich mysli
Ostatnio edytowane przez daka.kodaka : 06.03.2016 o godz. 15:50.
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.03.2016, 16:05
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie właśnie nie tylko Cupial jest winny ale też kibice którzy wymuszają decyzję bo nie jest po ich mysli
Oczywiście, bo jaśnie oświecony Franz ma pecha że inni go nie szanują i nie chcą. Przecież on jest nie dość że świetnym trenerem to jeszcze złotym człowiekiem.

Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.03.2016, 16:09
Jurcić przyłapany na podziwianiu wyczynów Urygi i Boguskiego:

bob85
Senior Member

Stary 06.03.2016, 16:11
Oby to wypalilo i to jak najszybciej, niedlugo bedzie przerwa na reprezentacje. W tym czasie moze by ogarnal tych patalachow

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów