The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2016, 14:38
Gmoch!

10znaków
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2016, 14:43
Jestem za tym,by zacząć "rumakowanie'.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.03.2016, 14:44
Maciej Skorza.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Important
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 05.03.2016, 15:27
Skorża ponoć odmówił, jak nie Smuda to nie mam pojęcia kto może tą fuchę wziąć.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.03.2016, 15:40
Jak to, Kulawik jest przecież !
nesta
Senior Member

Stary 05.03.2016, 15:44
Najgorsze ze to Kapka szuka wiec można spodziewać sie wszystkiego - w tym Lorensa albo Mikulskiego
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.03.2016, 16:10
Albin zly by nie był, w koncu utrzymał/wydzwonił Hutnika jak widmo spadku zajrzało w oczy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.03.2016, 16:31
manolo1906 napisał(a):Wyświetl post
Marek Motyka
MM jest ok.
Nie wiem, co powiedziałaby na niego szatnia, ale na okres przejściowy jest w sam raz
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2016, 16:59
Szarańcza!!!!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.03.2016, 17:08
Do końca sezonu może zostać Broniszewski, nie był to może mecz idealny ale pokazali w końcu trochę charakteru
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.03.2016, 17:18
A Broniszewski czasem nie może być ileś tam dni bo nie ma licencji? Chyba, że znowu Kmiecika dorzucą do sztabu.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2016, 17:32
R33 napisał(a):Wyświetl post
A Broniszewski czasem nie może być ileś tam dni bo nie ma licencji? Chyba, że znowu Kmiecika dorzucą do sztabu.
Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie

Rumak,Motyka ? po...ablo
Piggy oddaj hajs
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.03.2016, 17:35
R33 napisał(a):Wyświetl post
Myślę że to najlepsze wyjście na ten moment, jak będziemy tak grać jak wczoraj to mamy utrzymanie pewne. A już chyba o nic więcej nie gramy...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
radek2323
Senior Member

Stary 05.03.2016, 19:17
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Myślę że to najlepsze wyjście na ten moment, jak będziemy tak grać jak wczoraj to mamy utrzymanie pewne. A już chyba o nic więcej nie gramy...

Powiem wam ze dla mnie Broniszewski to nie trener. Tu potrzeba kogos kto szybko to pouklada i ustabilizuje. W kazdym meczu gramy inna jedenastka, zgranie u nas nie istnieje praktycznie zadne.Jak Kapka i spolka to oleja to az boje sie myslec co moze sie stac...

Quo vadis Wisło?
nesta
Senior Member

Stary 05.03.2016, 19:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
MM jest ok.
Nie wiem, co powiedziałaby na niego szatnia, ale na okres przejściowy jest w sam raz
Na całe szczęście Cupiał jest na niego cięty.

Nazwisko zbieżne z aparycją, charyzmą i stylem gry jaki prowadziły jego drużyny.

EDIT.

@Mateusz Miga Twitter

Smuda w niedziele wraca do PL. Wtedy ma się wszystko wyjaśnić. Do piątku wszystkie warunki były ustalone, łącznie z premią za utrzymanie. Pytanie czy pt mecz coś zmienił.
Ostatnio edytowane przez nesta : 05.03.2016 o godz. 19:30.
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2016, 20:21
Jaja z tym trenerem robimy.. przykład mamy po gorszej stronie błoń, ile daje dobry trener.
Najgorsze do mnie jest to że ta cisza zapewne oznacza Smudę w poniedziałek..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.03.2016, 20:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
Na całe szczęście Cupiał jest na niego cięty.
Tak cięty, że w 2008 r. przed meczem z Polonią Bytom powiedział mu, że kiedyś będzie u niego trenerem, a 2 lata potem był tego blisko, ale zdecydowano się na Maaskanta (i to pewnie za sprawą Basałaja, tak to kto wie czy nie byłby Motyka).
nesta
Senior Member

Stary 05.03.2016, 20:55
W takim razie można zacząć sie bać.. Ja byłem na etapie, ze był na niego wściekły jak jego Szczakowianka urządziła tu rzeź.

No ale może nie byłoby to dziwne zważywszy na ostatni kierunek trenerski - in większy "Janusz" tym bliżej mu do Wisły.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.03.2016, 21:36
Broń nas Panie Boże przed tym, by jakiś kapkowaty typ nie wpadł na pomysł, by zostawić Broniszewskiego.
I liga wtedy jak w banku. On nie tylko nie powinien być pierwszym trenerem, ale powinien zniknąć w ogóle z ławki trenerskiej. Niech pojawi się jakiś kumaty,doświadczony trener razem ze swoim asystentem, który będzie miał choć trochę autorytetu wśród piłkarzy. Nie wiem, czy tacy są dostępni teraz na rynku, ale jak szybko kogoś takiego nie znajdą, to wylądujemy na całkowitym marginesie polskiej piłki.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.03.2016, 22:01
Hugo Broos
radek2323
Senior Member

Stary 05.03.2016, 22:16
Trener pokroju Motyki to juz nie strzal w kolano tylko w glowe! Boje sie ze skonczy sie kolejnym Pawlowskim oby nie.

Quo vadis Wisło?
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.03.2016, 22:42
Powinni teraz wszystkie fundusze dac Skorzy, jedyny wolny trener, ktory by to ogarnal i cos by moze stworzyl.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
borsuk
Senior Member

Stary 05.03.2016, 22:48
A ja myślę, że to Zdzichu Kapka powinien zjeść żabę i poprowadzić drużynę do końca sezonu. A po spadku do pierwszej ligi Marek Motyka się nada jak nikt inny....
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.03.2016, 01:23
Nie jestem fanem Broniszewskiego ale fakty są takie:
- mecz z Piastem był najlepszym meczem w naszym wykonaniu e tym roku. Stworzyliśmy w jednym meczu tyle sytuacji bramkowych co w trzech poprzednich. Obrona natomiast (pominąwszy nonszalancję przy wyprowadzaniu piłki) nie była zła
- prześledźcie jakim składem dysponował Broniszewski w swoich poprzednich meczach i jak wyglądała ławka. Który trener w takiej sytuacji by sobie poradził?
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.03.2016, 01:37
Załóżmy, że trenerem rzeczywiście zostanie Smuda. Teraz poprawcie mnie, jeśli się mylę:

Smuda miał kontrakt do czerwca 2016, ale zwolnił go Gaszyński. Ponieważ w klubie się nie przelewało, Gaszyński płacił Smudzie co miesiąc umówioną pensję, nie oczekując w zamian pracy. Smuda odczekał chwilę, po czym pozwał Wisłę (rozumiem, że przed sądem powszechnym?) i wygrał, skutkiem czego Wisła zapłaciła mu wszystko to, co umówione do czerwca 2016 + odsetki za to, że nie zapłaciła wszystkiego od razu przy zwolnieniu. Teraz Smuda wróci do Wisły na okres do czerwca 2016, dostanie za ten czas pracy nową pensję, a w razie utrzymania także premię.

Przecież to jest jakaś paranoja.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
radek2323
Senior Member

Stary 06.03.2016, 01:54
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem fanem Broniszewskiego ale fakty są takie:
- mecz z Piastem był najlepszym meczem w naszym wykonaniu e tym roku. Stworzyliśmy w jednym meczu tyle sytuacji bramkowych co w trzech poprzednich. Obrona natomiast (pominąwszy nonszalancję przy wyprowadzaniu piłki) nie była zła
- prześledźcie jakim składem dysponował Broniszewski w swoich poprzednich meczach i jak wyglądała ławka. Który trener w takiej sytuacji by sobie poradził?
Powtorze po raz kolejny nam potrzeba trenera bo spadek nam grozi ! Pozotanie z Broniszewskim to delikatnie piszac nie najlepsze wyjscie.

Quo vadis Wisło?
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.03.2016, 08:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że trenerem rzeczywiście zostanie Smuda. Teraz poprawcie mnie, jeśli się mylę:

Smuda miał kontrakt do czerwca 2016, ale zwolnił go Gaszyński. Ponieważ w klubie się nie przelewało, Gaszyński płacił Smudzie co miesiąc umówioną pensję, nie oczekując w zamian pracy. Smuda odczekał chwilę, po czym pozwał Wisłę (rozumiem, że przed sądem powszechnym?) i wygrał, skutkiem czego Wisła zapłaciła mu wszystko to, co umówione do czerwca 2016 + odsetki za to, że nie zapłaciła wszystkiego od razu przy zwolnieniu. Teraz Smuda wróci do Wisły na okres do czerwca 2016, dostanie za ten czas pracy nową pensję, a w razie utrzymania także premię.

Przecież to jest jakaś paranoja.
Mówił, że nie weźmie ani złotówki, ale ten temat chyba już zamknięty, przynajmniej tak twierdzi Białoński
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.03.2016, 09:33
Rozbraja mnie myślenie, że Broniszewski nas uratuje... Ludzie. Przecież ten facet przegrał wszystko co było do przegrania po Moskalu, jeden mecz mu wyszedł i tyle. Dobija mnie również myślenie, że trener zagraniczny tylko dlatego, bo z założenia niektórzy sądzą, że każdy zagraniczny jest lepszy od Polskiego. Weźmy kogoś zagranicznego, ale z doświadczeniem, a nie kogoś tego typu jak Maaskant...
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2016, 10:07
Najgorsza jest ta totalna amatorka ze strony klubu. Zwolnili Pawłowskiego, a co dalej? A kto by się tym przejmował, maamy czaas. Zwolnili Moskala, a co dalej? Paanie... Kto by się takimi bzdurami interesował, kiedyś się coś przecież wymyśli...
A następca zwalnianego trenera powinien być po słowie z klubem już w momencie ogłaszania tego. Tyle że to element długofalowej polityki, a tej u nas od lat nie ma. Wszystkie decyzje są podejmowane pod wpływem impulsu. Zawodnicy też to widzą i nie wpływa na ich psychikę pozytywnie świadomość że jak Cupiał wstanie lewą nogą to nagle zwolni trenera/prezesa przy jenoczesnym braku planu ,b', gdzie kolejni zatrudniani ludzie chcą pchać ten wózek w innym kierunku i w inny sposób. Generalnie że nie są częścią sprawnie i spójnie działającej maszyny.

Sam się tego po sobie nie spodziewałem ale w obliczu Smud czy Janasów jestem za pozostaniem Broniszewskiego. Po Moskalu dostał zespół całkowicie rozbity psychicznie po nagłym trzęsieniu ziemi, do tego posypało się masę kontuzji, i śmiem twierdzić że wiele więcej nie dało się w takiej atmosferze ugrać. Natomiast z Piastem miałem wrażenie że piłkarze w końcu wiedzieli co mają robić na boisku i oglądaliśmy pierwsze przebłyski gry w piłkę w tej rundzie.
Jak zmieniać Broniszewskiego to trzeba było to zrobić od razu, a jak nie to dać mu wyraźny kredyt zaufania, bo obawiam się że nie wpływa na zawodników pozytywnie iż każdego jednego dnia mogą się obudzić zastając nowego szefa z nowymi pomysłami...

Ps. A ktoś wie jak tam papiery trenerskie Głowy? Bo facet z taką psychiką i autorytetem też wydaje się jakąś opcją, choć raczej po sezonie.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 06.03.2016 o godz. 10:21.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 06.03.2016, 10:16
To co? Mamy brać kolejnego trenera z łapanki? Będzie lepiej jak zostanie obecny, a do końca sezonu rozglądamy się za docelowym. Pomijam kwestie, że należało by coś zrobić aby w razie "w" nasze gwiazdeczki go nie zwolniły.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów