|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
wyobrażacie sobie Kapkę jeżdżącego po Europie w poszukiwaniu trenera?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
ja p... mają na miejscu trenera, którego szatnia ceni i lubi, który jest wislakiem i który daje gwarancje uporządkowania gry i wprowadzenia trochę spokoju (nie piszę o Smudzie), a szukają kwadratowych jaj po całej Europie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moskal myślę żeby się zgodził. On w wywiadzie nie mówił, że nie chce, ale że nie ma tematu, bo nikt się z nim nie kontaktował. To bardziej weto Cupiała, który nie wybacza porażki w derbach (czytaj porażki ad personam z Filipiakiem).
Też uważam, że Moskal by to ogarnął wszystko w tym momencie najlepiej. W budżecie w jakim się poruszamy to umówmy się, każdy z trenerów będzie miał podobny warsztat, doświadczenie czy osiągnięcia. Dlatego wyróżnikiem pomiędzy każdym z nich i aspektem, który może zmienić grę jest chemia z szatnią i relacje z każdym z zawodników. Dwa - zmiany warsztatowe w treningu w tak krótkim czasie nie dadzą dużego efektu podobnie jak powyżej aspektem, który może zmienić grę jest psychologia i relacja z zawodnikami, sfera mentalna. A tu Moskal jest na 1 miejscu. Jesli nie Moskal to mam nadzieje, ze Kapka o tym wie i mocno bierze pod uwagę fakt jakim kandydaci na trenera są psychologami, jakie mieli relacje z szatnią w swoich poprzednich klubach. Tu widzę jedyne pole, które może odmienić obraz gry w tak krótkim czasie.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.03.2016 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Myślę że jak by dobrze pogadac z Moskalem to by wrócił dla Wisły bo to wislak z krwi i kości
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
może jakoś zareagujmy dzisiaj na C żeby przywrócono Moskala przynajmniej na te pół roku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
-Te, Zdzisek, patrz tam kopią w piłkę. Jakieś boisko nawet jest. Może zapytamy?
-Zapytać zawsze warto. ![]() A co do Moskala, to przecież.nasz zarząd jest taki ostatnio biegły w zwalaniu winy, to wystarczy powiedzieć że to Gaszyński go zwolnił.... a Dunin za to nie odpowiada i prosi o powrót. ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Błagam Was z tym Moskalem. Za piątym razem się uda? Żaden Moskal, żaden Smuda, żaden Kulawik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tylko Mourinho!
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1) sędziowanie 2) żelazna jedenastka przeciętna i nic wiecej 3) szpital 4) brak alternatywy dla Brożka 5) i mimo wszystko, naprawdę, mega s....ysyński pech (sory za łacine) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Idealna ta zagrywka Smudy.
Ciekawe, czy się Cupiał nabierze i mu więcej rzuci na kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pytanie gdzie jest trener który nas utrzyma? Fantaści piszący o trenerach z Chorwacji których w życiu na oczy nie widzieli niech lepiej zamilkną. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jakim trzeba być "znafcą" żeby źle pisać o Moskalu. Dla mnie to niepojęte jak można być takim futbolowym analfabetą. Twarde dowody w postaci wyników, jakości gry, opinii przeciwników to za mało? Moskalowi brakowało tylko jednego lub dwóch piłkarzy którzy umieją się zachować pod bramką. Poza Brożkiem nie było nikogo. Pod tym względem byliśmy absolutnym ewenementem w całej lidze i cała liga to wiedziała i widziała. Że wyżej wała nie podskoczymy. Ale to nie wina Moskala. Na pewno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja osobiście kilkukrotnie powtarzałem tu na forum, że Moskal to dobry trener, widać było za jego kadencji pomysł na grę, wyraźnie wypracowany styl, owszem raziła nieskuteczność, natomiast to nie była jego wina. Miał wykonawców jakich miał i taka jest prawda. Teraz w przeciwieństwie do rundy jesiennej mamy 3 napastników, nie 1. Mamy swobodny wybór na skrzydłach, Moskal miał 1 skrzydłowego tak naprawdę. Grał bez dobrej 10 a i tak ta gra wyglądała solidnie. W drużynie panowała dobra atmosfera.
Teraz nie wyobrażam sobie, żeby Moskal dał się namówić na kolejny powrót. Owszem to Wiślak z krwi i kości, ale swój honor też ma i dlatego może być problem. Teraz już wiemy że Smuda najprawdopodobniej trenerem na te 3 miesiące nie zostanie, pojawia się pytanie kto? Najlepiej byłoby zatrudnić kogoś kto mógłby dostać od razu szanse poprowadzenia zespołu dłużej niż do maja/czerwca. Nie wydaje mi się aby zostawili Broniszewskiego, chyba że wygra 2 najbliższe mecze. Znalazły się fundusze na transfer Brleka, wypożyczenie Wolskiego, czy kontrakt dla Zdenka, więc uważam że powinna się również znaleźć kasa dla trenera, ale musi to być rozsądna kandydatura. Zespół jest słabo przygotowany fizycznie, owszem ale bez przesady to nie jest kadra na spadek....
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 04.03.2016 o godz. 16:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak spadniemy z Broniszewskim, bo nikt inny sensowny nie będzie chciał nas poprowadzić to zapewne nie znajdzie się nikt kto powie 'popełniliśmy błąd, ze Smudą może byśmy się utrzymali". Jak nie przekonają Moskala czy Skorży to w zasadzie już można sobie analizować potencjalnych rywali w I lidze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A czy powiesz, ze popelnilismy blad ostatnio zwalniajac Smude?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem, że popełniliście błąd wtrącając się w takie sprawy. To nie wasza działka.
I umówmy się - po odejściu Smudy wyniki nie uległy poprawie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Ciekawe czy gdyby Moskal nie był Wiślakiem też tak ochoczo chcielibyście jego powrotu.
Moskal nigdy nie miał wyników ani nic nie osiągnął,jego zespoły osiągają średni pułap w lidze i wyżej nie podskoczą. Ktoś pisze że to nie wina trenera że tracimy bramki w końcówkach czy nie wykorzystujemy sytuacji no to od czego jest trener?Nie wydawało się wam że patologicznie było tracić gole w ostatnich minutach?Od trenera zależy mentalne przygotowanie zespołu na takie sytuację chyba że rozliczamy Trenera tylko z pięknych goli i wygranych meczów co wydaje mi się że tak właśnie kilka osób postępuję na tym forum z Moskalem.Kolejny jego powrót to już będzie jego kompromitacja żeby wracać tam gdzie go się tyle razy pozbywano w takich okolicznościach jakich nie przystaje takiemu klubowi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy nie ulegly poprawie porownujac wyniki Smudy z wiosny do jesieni Moskala. Przede wszystkim bylo taniej ( pomijal Dyzme, ktory sie niczego nie zrzekl jak Kaziu ). Jedyne za co mozna pochwalic Smude od strony sportowej to fakt, ze zalatwil sobie "samograja" w postaci Stilicia ( 9 bramek, 13 asyst jednak robi roznice ). Bez Bosniaka to pewnie juz za Smudy bylaby walka o utrzymanie ale to tylko moje gdybanie, tak samo jak wasze gdybanie, ze Smuda pewnikiem na dzien dobry nas utrzyma bo wcale nie bylbym tego az tak pewien.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Smuda ma nas utrzymać? Naprawdę w to wierzycie? Ja myślę, że jego asystent Broniszewski sobie bez niego poradzi tak samo, jak i nie lepiej.
A patrzenie na Franza po raz kolejny będzie katorgą po tym wszystkim co "razem" przeszliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Moskal nie przyjdzie (pomijam jakąkolwiek zasadność jego powrotu)
Smuda nie przyjdzie (każdy kibic Wisły wie, jak potraktował nasz klub..) Także można zamknąć dyskusję o tych 2-óch trenerach. Nie przyjdzie też Pawłowski, który nie dość, że doprowadził zawodników do tragicznego stanu i nie ułożył żadnego pomysłu na grę to jeszcze chciał nas skompromitować przed komisją PZPN zeznając przeciwko klubowi. Zresztą udało mu się to paplając w mediach bzdury. pytam zatem kto ? szybka łapanka za granicą czy stary dziadek z Polski ? bo jak słyszę nazwiska typu Janas, Pasieka, Mandrysz to się we mnie zwyczajnie gotuje. Dorzućcie jeszcze rzeźnika Ojrzyńskiego zwolnionego za okupowanie ostatniego miejsca. Kasy na transfery trochę było.. może się znajdzie na korzyma i janote. litości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A co jeśli drużyna przyzwoicie zagra i zapunktuje w 2 najbliższych meczach? (tak, wiem marzenie.) Może stwierdzą, że Broniszewski się nadaje do czerwca?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wtedy wniosek będzie taki że piłkarze kopali rowa pod Tadkiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A i owszem tak twierdzę. I nie wiem co w tym jest takiego zabawnego
![]()
Jak mało razy z SKWK się zgadzałem - panowie, 100% poparcia.
Ostatnio edytowane przez Reserve : 04.03.2016 o godz. 17:27.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Umówmy się, że trochę mu zawdzięcza. W chwili gdy przejmował klub wyglądało to tragicznie, ja doskonale pamiętam co wtedy pisano o Wiśle. Kiedy go zwalniano, to dlatego bo podobno "malały szanse na puchary". Przyszedł Moskal, takiego wuja zrobił a nie puchary, a potem to już równia pochyła.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Trzeba mieć chory mózg żeby chcieć Smude w Wiśle
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|