The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2016, 21:56
wolfu napisał(a):Wyświetl post
to co, chorwacki trener na dniach?
Z drugiej strony Pawłowski dzień przed "urlopowaniem" też miał pełne poparcie...
Bednarz=Landryna=......
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.03.2016, 22:27
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/688...dla-smudy.html
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 03.03.2016, 22:39
Panowie ale o czym tu gadać?
Wybieramy sobie wirtualnie trenera. Super. Ale nawet na te wirtualne zabawy chyba nikt nie napisał- na co, po co, do czego ten trener?

Innymi słowy: ile Wisła ma pieniędzy? Jeśli się utrzymamy, to o co będziemy grać w przyszłym sezonie?
Ostatnia fala transferów była dla mnie bardzo zaskakująca. Aż tyle ktośtam zapłacił za te miejsca na spodenkach? Pensje dla siedmiu piłkarzy... Czy to było jednak zasilenie kasy przez BC? Czy może po prostu jak to ostatnio w zwyczaju S.A.- sorry ale nie mogę się powstrzymać- podpisanie kontraktu to jedno a wypłacenie pensji to już inna historia?

No bo żeby tego trenera z głową wskazać, to trzeba m.in takie rzeczy wiedzieć. Może i pojechali na tę Chorwację? Może byłby sens gadać z jakimś polskim średnim trenerem (czyli ponad nasz stan na obecne czasy) ale pod warunkiem, że dostaje sytuację rozwojową. Najpierw miałby sobie utrzymać zespół w lidze, a w kolejnym musiałby mieć obiecane jakieś pole manewru. Trzech-czterech piłkarzy dla siebie, małe wietrzenie szatni.
Tak, wtedy można dyskutować o opcjach ciekawych, bezpiecznych czy jak je tam zwał.

Ale tak naprawdę nie wiadomo, czy ten klub ma jakąś dającą się przewidzieć przyszłość- czy jednak Wisła Cupiała dogorywa i wydaje jakieś ostatnie, agonalne podrygi. W drugim przypadku wszelkie super poważne dyskusje o warsztacie, rozeznaniu, ambicjach i innych duperelach przestają mieć znaczenie.

Jeśli wariant A- coś się układa, klub łapie stabilność i przyszły sezon ma wyglądać cywilizowanie pod kątem organizacyjnym- to ja bym zaryzykował Ojrzyńskiego.
Szalone? No pewnie. Ale gość ma charyzmę. Jeśli faktycznie szatnia na Reymonta bimbała to to się skończy. A gdyby próbowali go sabotować to mamy siedmiu łamistrajków, którzy nie są w temacie i jeśli im każe zapierdalać, to będą zapierdalać.
Ponad to Ojrzyński zaakceptowałby opcję nawet tylko trzymiesięczną. On musi uratować swoją reputację. Praktycznie tak jak z Wisłą i u niego wszystko zostało postawione na jedną kartę- albo się odbije od dna albo poleci w niebyt.

Jeśli jednak rzeczywistym jest wariant drugi (w którym Wisła dogorywa) to niech sobie BC odlatuje ze swoim Przyjaciołem, proszę bardzo, nie mam nic przeciwko.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 03.03.2016, 22:42
I o to chodzi.

Smuda wypierdalaj.
Boia chi molla !
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.03.2016, 23:47
Brawo SKWK. Jeszcze ktoś nie rozumie dlaczego nie chcemy Smudy w Wiśle?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2016, 00:08
Nikt chyba jeszcze nie wspomniał a tu taki fachowiec jak Robert Maaskant pozostaje bez pracy. Zna zespół, specyfikę ligi nic tylko oferować kontrakt. Co prawda spuścił w zeszłym sezonie NAC do 2 ligi i w tym go wywalili w trakcie sezonu ale przecież to się mogło zdarzyć najlepszym
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.03.2016, 01:36
Postaram sie to co SKWK spieło w dluższa rozprawkę i argumentacje skrócic do dwoch słów
a brzmią one

Smuda Wypierdalaj.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.03.2016, 08:09
Ojrzyński puknięty z Górnika.
Nie wiem co gorsze, Dyzma czy ten wariat.
W prawo i w lewo za zakrętem czai się śmierć.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.03.2016, 08:14
Też nie chcę Smudy ale tak żeby wszystko było jasne niejaki trener Henryk Kasperczak tez był w sporze prawnym z Wisłą Kraków i jakoś nikt nie protestował gdy ponownie obejmował Wisłę.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.03.2016, 08:15
Baryl napisał(a):Wyświetl post

Jeśli wariant A- coś się układa, klub łapie stabilność i przyszły sezon ma wyglądać cywilizowanie pod kątem organizacyjnym- to ja bym zaryzykował Ojrzyńskiego.
Szalone? No pewnie. Ale gość ma charyzmę. Jeśli faktycznie szatnia na Reymonta bimbała to to się skończy. A gdyby próbowali go sabotować to mamy siedmiu łamistrajków, którzy nie są w temacie i jeśli im każe zapierdalać, to będą zapierdalać.
Ponad to Ojrzyński zaakceptowałby opcję nawet tylko trzymiesięczną. On musi uratować swoją reputację. Praktycznie tak jak z Wisłą i u niego wszystko zostało postawione na jedną kartę- albo się odbije od dna albo poleci w niebyt.
Abstrahując już od powagi kandydatury Ojrzyńskiego, który nie wiedzieć czemu ma opinie dobrego trenera (dobry trener tylko wyników nie ma), to według przepisów, nie może prowadzić do lipca żadnego innego zespołu z polskiej ekstraklasy. Oczywiście zaraz pojawią się głosy, że przecież trener słup i inne przekręty, ale może nam już tego starczy. Znając naszych prawników, to okaże się, że nas karnie zdegradują do 2 ligi za walkowery.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
nesta
Senior Member

Stary 04.03.2016, 09:24
Jaki Ojrzyński.. Kolejny po Mandryszu kandydat na miarę Pawłowskiego.

Aparycją przypomina komandosa, warsztat opiera na darciu mordy, a taktykę na zapierdalaniu. A wolałbym jednak całym sobą, aby trenerem Wisły był po prostu świetny szkoleniowiec, prezentujący nowoczesne metody na polu taktyki, przygotowania motorycznego itp
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2016, 09:50
Ojrzyński ma charyzmę i myślę, że jest całkiem niezłym "psychologiem". Z polskich trenerów imponuje mi jeszcze Podoliński - mam nadzieję, że kiedyś któryś z tej dwójki poprowadzi Wisłę.

Na chwilę obecną, to jak dla mnie nawet Broniszewski może prowadzić zespół.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2016, 09:56
W Zabrzu tym składem co miał to nawet Mourinho z Ancelottim by więcej punktów nie ugrali.W Koronie i PDB Ojrzyńskiemu szło całkiem przyzwoicie.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.03.2016, 10:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Smuda ma jeden atut którego brak trenerom z Chorwacji, Rumunii czy innego piłkarskiego Bangladeszu - on większość z tych zawodników zna. Zna też klub, realia ligi i nie jest tak złym trenerem, jak niektórzy tutaj chcieliby widzieć. Miał autentycznie przyzwoite wyniki.

O rozwoju będzie można myśleć w następnym sezonie, jeśli się utrzymamy.
Co z tego ze zna większość piłkarzy jak nie stosuje indywidualnych treningów. . Przestarzaly i wypalony trener.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 04.03.2016, 10:05
Ja na trenera moge iść na 3 miesiące
Pensji wezme tylko 2000zł miesiecznie
Mam doświadczenie grałem w 2 lidze

A TAK poważnie SMUDA EWNTUALNIE SKORŻA nie widze nikogo na już
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2016, 10:34
Wyjątkowo zgadzam się z SKWK

KOMINEK napisał(a):
Też nie chcę Smudy ale tak żeby wszystko było jasne niejaki trener Henryk Kasperczak tez był w sporze prawnym z Wisłą Kraków i jakoś nikt nie protestował gdy ponownie obejmował Wisłę.
To były zupełnie inne spory.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.03.2016, 10:42
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ojrzyński ma charyzmę i myślę, że jest całkiem niezłym "psychologiem". Z polskich trenerów imponuje mi jeszcze Podoliński - mam nadzieję, że kiedyś któryś z tej dwójki poprowadzi Wisłę.

Na chwilę obecną, to jak dla mnie nawet Broniszewski może prowadzić zespół.
Mówisz serio? Ojrzyński jedyne sukcesy (o ile można to tak nazwać) odnosił z Koroną. Dlaczego? Dlatego, że ta banda pół-piłkarzy, rzeźników i siepaczy była w 100% dopasowana do stylu gry, jaki Ojrzyński preferuje. Długa piła do przodu, 200% agresji w środku pola aż kości trzeszczą.

Pamiętam, jak oglądałem nasz mecz z PBB, kiedy prowadził je Ojrzyński. Ile ja się wtedy nakląłem. Tam był wjazd za wjazdem. Kości trzeszczały. Do dzisiaj uważam, że takich trenerów i ich drużyny powinno się wykluczać z rozgrywek. Rozumiem koncepcję twardego futbolu tj. w Anglii. Ale różnica między twardym a chamskim futbolem narażającym piłkarzy na kontuzję jest kolosalna.

PS. Pierwszy raz zgadzam się z FraMatem
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.03.2016, 10:48
Jak bardzo głupi musi ktoś być, żeby po 7 artykułach piszących, że od poniedziałku Smuda obejmuje Wisłę, i po jednym tweecie, że ktoś pojechał na Chorwację negocjować trenera, wydać oświadczenie dementujące tylko to drugie?
nesta
Senior Member

Stary 04.03.2016, 10:51
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Jak bardzo głupi musi ktoś być, żeby po 7 artykułach piszących, że od poniedziałku Smuda obejmuje Wisłę, i po jednym tweecie, że ktoś pojechał na Chorwację negocjować trenera, wydać oświadczenie dementujące tylko to drugie?
Może się przestraszyli, ze dotrze do Cupiała i pomyśli, że coś robią za jego plecami..
Lub do Smudy i ten powie "tak pogrywacie? to ja też nie przejdę.." Nie mówię, zebym sie nie cieszyl, ale pewnie Cupial by sie wk.. za pokrzyzowanie planow.
Arleton
Member

Od: 06.2013

Stary 04.03.2016, 10:58
Wychodzi na to że jednak Smuda. Temat Moskala nawet nie jest chyba brany pod uwagę. A nikt inny do takiego bagna nie przyjdzie, nie na tym etapie rozgrywek, nie przy takim zepsuciu przygotowania fizycznego w przerwie zimowej. Trzeba będzie zdzierżyć Smudę na te 2-3 miesiące, a potem znaleźć jakiegoś normalnego trenera i dać mu czas na przygotowanie zespołu do nowego sezonu.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.03.2016, 11:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Smuda ma jeden atut którego brak trenerom z Chorwacji, Rumunii czy innego piłkarskiego Bangladeszu - on większość z tych zawodników zna. Zna też klub, realia ligi i nie jest tak złym trenerem, jak niektórzy tutaj chcieliby widzieć. Miał autentycznie przyzwoite wyniki.

O rozwoju będzie można myśleć w następnym sezonie, jeśli się utrzymamy.
Co z tego ze zna większość piłkarzy jak nie stosuje indywidualnych treningów. . Przestarzaly i wypalony trener.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.03.2016, 11:31
Arleton napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to że jednak Smuda. Temat Moskala nawet nie jest chyba brany pod uwagę. A nikt inny do takiego bagna nie przyjdzie, nie na tym etapie rozgrywek, nie przy takim zepsuciu przygotowania fizycznego w przerwie zimowej. Trzeba będzie zdzierżyć Smudę na te 2-3 miesiące, a potem znaleźć jakiegoś normalnego trenera i dać mu czas na przygotowanie zespołu do nowego sezonu.
Serio myślicie, że jak przyjdzie Smuda i zrobi jakiś wynik to nie dostanie kolejnego sezonu/kontraktu? Niby dlaczego, bo trybuny go nie lubią?

Patrząc na to jaki burdel panuje w klubie to akurat po tym jak Smuda utrzyma Ekstraklasę to znajdą sensownego nowego trenera i wyrzucą Smude? Tego prawdziwego przyjaciela, co nawet w biedzie był z Wisłą? A nowy będzie mógł popracować długofalowo? Będzie mógł przegrać/zremisować parę spotkań w pierwszej rundzie? A Smuda na pewno będzie siedział cicho wtedy, bez żadnego opowiadania, że Wisła była na dnie i tylko On ją uratował, bo nikt inny nie chciał w marcu się tego podejmować? Jasne...
Ostatnio edytowane przez art : 04.03.2016 o godz. 11:39.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.03.2016, 11:41
Kyrie eleison, tylko nie Dyzma.
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.03.2016, 11:44
Obawiam się że tutaj nie pomogą nawet dobre relacje Dunina z SKWK.
Jak Cupiał zarządził Smudę to będzie Smuda.
Wczorajsza reakcja klubu wyraźnie na to wskazuje....Dementujmy bo się jeszcze Franio obrazi i rozmyśli!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 04.03.2016, 12:21
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jaki Ojrzyński.. Kolejny po Mandryszu kandydat na miarę Pawłowskiego.

Aparycją przypomina komandosa, warsztat opiera na darciu mordy, a taktykę na zapierdalaniu. A wolałbym jednak całym sobą, aby trenerem Wisły był po prostu świetny szkoleniowiec, prezentujący nowoczesne metody na polu taktyki, przygotowania motorycznego itp
no nie wiem kolego czym Mandrysz Ci udowodnił swój beznadziejny warsztat skoro to najlepiej zaangażowana w grę drużyna tej ligi
fakt możesz nie oglądać meczów Termaliki, bo nazwa nie powala,
ale wyrazy uznania dla Mandrysza że z tej lepianki zrobił naprawdę solidny zespół się należą - bez dwóch zdań
Lepiej zapobiegać niż leczyć
nesta
Senior Member

Stary 04.03.2016, 12:42
Nie porównuj szatni Termaliki, gdzie każdy miał mokro na sam fakt nazwy Ekstraklasa z Wiślacką, która podejrzewam zaraz weszłaby Mandryszowi na głowę.

Dla mnie po prostu trener musi mieć albo sukcesy w CV albo jak jest na dorobku to być osobowością z racji kariery pilkarskiej, co pozwoli mu na autorytet wśród zawodników (vide Petrescu).
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.03.2016, 13:23
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się że tutaj nie pomogą nawet dobre relacje Dunina z SKWK.
Jak Cupiał zarządził Smudę to będzie Smuda.
Wczorajsza reakcja klubu wyraźnie na to wskazuje....Dementujmy bo się jeszcze Franio obrazi i rozmyśli!
Dunin powinien postawić sprawę jasno - Bierzecie Franza to składam dymisje.

Podobnie chyba postąpił Gaszyński który podał się po zwolnieniu Moskala żeby pokazać jasno że nie była to jego decyzja.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.03.2016, 13:30
No to ponoć Smudy nie będzie... ciekawe kto więc za niego się pojawi.
Косово је СРБИЈА!!
nesta
Senior Member

Stary 04.03.2016, 13:32
http://m.interia.pl/sport/news,nId,2156973

Yeah

Coś czuje, ze kibice mieli w tym swoją cegiełkę.. Pytanie czy Smuda sie przestraszył czy Cupial posłuchał.
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.03.2016, 13:32
chorwacki Franz Smuda

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów