The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2016, 12:07
Smuda to skonczony trener jak przyjdzie beda same kwasy w druzynie (Malecki,Donald ) naprawde ciezko patrzec jak ten klub jest zarzadzany plakac sie chce
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
drfootball
Junior Member

Od: 03.2016

Stary 02.03.2016, 12:12
Moim zdaniem jeśli chcemy coś osiągnąć długofalowo to potrzebny jest tylko i wyłącznie trener zagraniczny. Przy opcji zagranicznej ten trener do końca roku mógłby poobserwować kto mu pasuje do koncepcji i zrobić przesiew przed nowym sezonem.Jeśli jednak nikt by nie chciał się w tej chwili pakować w ten organizacyjny burdel,to wierzę też w utrzymanie nawet z trenerem Smudą nie dlatego że jesteśmy mocni,ale inni też będą tracić punkty i pewnie rzutem na taśmę będziemy lepsi o punkt lub dwa od takiej np. Niecieczy.Moja propozycja to Ricardo Moniz bo pracował w naszej lidze i zna jej specyfikę.Ewentualnie można by pomyśleć w strefie sci-fi o takich nazwiskach jak: Uli Forte,Cristiano Bergodi,Mirel Radoi,Markus Gisdol,Gaizka Garitano,Gabi Milito,Holger Stanislawski.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.03.2016, 12:24
chciałbym dobrego trenera, który będzie nas prowadził jeszcze wiele lat. Ale prawda taka, że dziś taki do Wisły nie przyjdzie. Za duże ryzyko. Mamy płaconego Smudę, może warto go wykorzystać do końca kontraktu.

A od lata, jak się utrzymamy, myśleć o kimś naprawdę perspektywicznym...

To takie realistyczne. My gramy już tylko o utrzymanie, o nic więcej.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.03.2016, 12:27
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Mamy płaconego Smudę, może warto go wykorzystać do końca kontraktu.
Przeczytaj sobie co napisał kolega wyżej o jego sprawdzeniu w obejmowaniu drużyn w strefie spadkowej.
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 02.03.2016, 13:06
Z tego co tutaj czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Najwięcej razy przewijają się nazwiska ludzi którzy już byli u nas trenerami i każdy wie jak to się kończyło. Nie ma sensu brać kogoś kto tutaj już był i się nie sprawdził, potrzeba kogoś nowego, kogoś świeżego kto wniesie coś nowego do tego zespołu. Na tą chwile potrzeba nam trenera który będzie zatrudniony już z myślą o przyszłości.

Nie ma sensu brać kogoś do końca rundy i potem zatrudniać nowego na kolejny sezon. Obecny sezon i tak jest stracony więc pozostaje tylko walka o utrzymanie, a to może nawet Broniszewski by zagwarantował bo chcąc nie chcąc to skład jak na nasze realia mamy naprawdę dobry.
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2016, 13:22
Adrio napisał(a):Wyświetl post
Z tego co tutaj czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Najwięcej razy przewijają się nazwiska ludzi którzy już byli u nas trenerami i każdy wie jak to się kończyło. Nie ma sensu brać kogoś kto tutaj już był i się nie sprawdził, potrzeba kogoś nowego, kogoś świeżego kto wniesie coś nowego do tego zespołu. Na tą chwile potrzeba nam trenera który będzie zatrudniony już z myślą o przyszłości.
Co z tego że trener już był w klubie jak drużyna była zupełnie inna... mówię tu np o M. Skorży, ale i nawet K. Moskal miał zupełnie inną drużynę.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2016, 13:35
Pero napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj sobie co napisał kolega wyżej o jego sprawdzeniu w obejmowaniu drużyn w strefie spadkowej.
wiem o tym. Mówię w sytuacji, gdybyśmy meili znów mieć jakiegoś nowego TADZIA, to ja już wolę Smudę. A tak to będzie kolejny trener do utrzymania.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2016, 13:36
lukaszsz86 napisał(a):Wyświetl post
Co z tego że trener już był w klubie jak drużyna była zupełnie inna... mówię tu np o M. Skorży, ale i nawet K. Moskal miał zupełnie inną drużynę.
Dlatego większość tu nie rozumie dlaczego zwolniono Moskala zamiast dokonać wzmocnień tak jak Pawłowskiemu. Nie wszystkie nazwiska na pewno są wzmocnieniami, chociażby taki Małecki co od 3 lat nic nie gra, ale Pawłowski na starcie miał 3 napastników co od bardzo długiego czasu w Wiśle nie miało miejsca.
Kazek gorszy od Tadzia nie jest, zwolniono go za derby, chociaż Cracovia gra ciekawą piłkę przez cały sezon a my teraz jesteśmy, gdzie jesteśmy.

Co do nowego trenera. Im dłużej to wszystko trwa,tym większe mam wrażenie, że tym trenerem nie będzie Smuda.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.03.2016, 13:51
Co Smuda może dać Wiśle? Odpowie ktoś?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.03.2016, 13:58
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Co Smuda może dać Wiśle? Odpowie ktoś?
Oprócz tego, że do czerwca nie trzeba będzie płacić 4 trenerowi w tym sezonie to nic.
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.03.2016, 14:29
Co Wy na to? http://krknews.pl/nowy-trener-wisly-znamy-kandydatow/

Smuda z braku laku do końca rundy ok. Po prostu nikt normalny tego nie weźmie teraz. Ale jeśli długofalowo myślimy o Janasie to naprawdę wszelka nadzieja na to, że jeszcze kiedyś będziemy się bić o mistrza ucieka. Na pewno nie za Cupiała.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.03.2016, 14:36
A to nie jest tak że ze Smudą rozwiązaliśmy kontrakt i płacimy odszkodowanie?

Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.03.2016, 14:50
Żeby wymyślić Janasa albo Wdowczyka jako "długofalowe" opcje, to Kapka z Duninem musieli chyba bite 72 godziny wrzucać dopalacze, popijając je płynem do chłodnic i oglądając w tym czasie wszystkie odcinki 'Czterech Pancernych' pod rząd.

Od razu ku*wa niech Strejlaua wezmą, po co się rozdrabniać?
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.03.2016, 14:52
Adrio napisał(a):Wyświetl post

Nie ma sensu brać kogoś do końca rundy i potem zatrudniać nowego na kolejny sezon. Obecny sezon i tak jest stracony więc pozostaje tylko walka o utrzymanie, a to może nawet Broniszewski by zagwarantował bo chcąc nie chcąc to skład jak na nasze realia mamy naprawdę dobry.
Serio? Skorża się nie sprawdził?
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2016, 15:01
O ile jestem w stanie zrozumieć jakieś nikłe powody za zatrudnieniem Smudy i pewnie z bólem znalazłyby się jakieś argumenty "za", o ile jestem w stanie zaufać w jakimś stopniu Wdowczykowi na ławce, bo to dla mnie trener, który pokazał, że coś już potrafi, a dodatkowo jest w wieku, w którym wciąż się zawodowo rozwija, to niech mi ktoś do ch.. wytłumaczy skąd ktoś wytrzasnął Janasa?!

Chociaz dwie powyższe to dalej dla mnie dzuma i cholera - zadnych realnych sukcesów w ostatnim czasie wiec nie wiem dlaczego mieliby odnieść sukces w Wiśle? No ale to już tradycja, ze bierze sie kogos nie wiedziec czemu i pozniej nagle wszyscy zaskoczeni, ze mu nie idzie. No ale skąd zaskoczenie jak wcześniej tez mu nie szło? Dom wariatów?

Wracając do Janasa - facet od nastu lat nie ma żadnych sukcesów, mysl trenerska i warsztat pewnie z lat 80 i 90tych, do tego powszechna opinia, że większość roboty w kadrze robił wtedy Skorża. Przecieram oczy.. Coraz bardziej mam wrażenie, że to siedzi Cupial, Kapka i Smuda przy butelce na libacji i ....a graja w to kto wymysli smieszniejsza kandydaturę ew. wpisuja w google wolni polscy trenerzy i tak z dupy wybieraja - a wezmy tego, bo cos tam kiedys ogarniał.

Czy u nas się wykorzystuje w ogóle kontakty z zagranicy, które z racji ilości zawodników, menadzerów, którzy się przewinęli itp są na pewno bogate? Tak jak Legia, której sprowadzić Czerczesowa pomógł Piekarski i co nie było łatwą operacją. Czy my tak pozytywnie kombinujemy, działamy, badamy różne wątki i opcje? Pytamy ludzi, wykorzustujemy kontakty, aby np dotrzeć do jakiegoś trenera nie z PL?
Ostatnio edytowane przez nesta : 02.03.2016 o godz. 15:05.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.03.2016, 15:31
Albo wypuszczaja do mediów przeciek o Janasie, zeby ludzie latwiej pogodzili sie ze Smuda i uznali, ze nie taki on zly - moglo byc gorzej
Albo Cupial uznal, ze z selekcjonerów reprezentacji z XXI wieku jeszce tylko Janas* u niego nie pracowal i chce miec komplet
Innych argumentów podac nie potrafie
*Leo nie licze- za stary za drogi zbyt holenderski
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 02.03.2016, 15:39
Smudy nie bedzie, jakby miał być to by to już ogłosili, a tak naprawde to szukają trenera ale żaden nie chce sie zgodzić
TYLKO Wisła
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 02.03.2016, 15:44
[QUOTE=radek2323;1431921]Smuda to skonczony trener jak przyjdzie beda same kwasy w druzynie (Malecki,Donald ) naprawde ciezko patrzec jak ten klub jest zarzadzany plakac sie chce[/
ale mi sie podoba ten cytat, samo sedno
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2016, 15:48
TADZIA nawet nie pojechała zeznawać w naszej sprawie ....a. A kasę będzie brać do końca. Głupia ....a.
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2016, 15:52
Jak tak patrzę na ostatnie działania zarządu to coś mi się wydaje że jeszcze nas zaskoczą... i to raczej nie pozytywnie
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 02.03.2016, 16:19
Zobaczycie, nikogo nie znajdą i Pawłowski wróci.

Wcale bym sie nie zdziwił jak wróci przed przerwą na reprezentacje (albo i wcześniej)
TYLKO Wisła
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 02.03.2016, 16:28
Panowe czy to jakiś żart z tymi kandydatami? Dariusz W., Janas, który w niższej lidze nie dał rady. To jakiś zły sen chyba, co oni w tym klubie wyprawiają. Chyba już Smuda na 2 miechy jest jako tako a potem ktoś poważny, a nie stare drewna, które ostatnie sukcesy miały parę ładnych lat temu.
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 02.03.2016, 16:53
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Serio? Skorża się nie sprawdził?
Napisałem to bardzo ogólnikowo, za Skorży owszem było dobrze były wyniki ale nie wiem czy teraz bym chciał zobaczyć drugi raz Skorży u nas. Po odejściu z Wisły jakoś zawrotnej kariery nie zrobił... A pierdo....e o Smudzie a potem o Janasie to jest już kompletna porażka.
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.03.2016, 16:58
29 lutego Tadzik urlopowany

29 lutego Krunoslav Jurcic zwolniony z Mariboru

przypadek? oby nie

http://www.transfermarkt.de/krunosla...l/trainer/4756
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.03.2016, 17:04
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post

przypadek? oby nie

Wyślij info Kapce, bo on nie śledzi dzisiejszego rynku, tylko przegląda tygodnik Piłka Nożna z Czerwca 1997 roku w poszukiwaniu trenerów.

EDIT: W Mariborze też mają chyba nieźle walniętego właściciela/prezesa, który wywala trenera z bilansem 10-4-2/bramki: 48:15.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 02.03.2016 o godz. 17:08.
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 02.03.2016, 17:04
White Doctor - przypadek? Nie sądze
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.03.2016, 17:06
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
White Doctor - przypadek? Nie sądze
https://www.youtube.com/watch?v=ipHUvyaA2C4

IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.03.2016, 17:08
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post

przypadek? oby nie

Wygląda na to, że Maribor na wieść o tym, że taki zdolny trener jest wolny, postanowił zwolnić swojego trenera i zarzucić sidła na Tadeusza.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2016, 17:57
Cupiał który z każdym zawodnikiem zamieszanym w korupcje rozwiązywał umowę teraz miałby zatrudnić Wdowczyka? Nie wierzę.
Janas? Bez komentarza.
Jeżeli mamy zatrudniać takich "szkoleniowców" to chyba już wole Smude.
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.03.2016, 18:15
TYLKO KAZIMIERZ MOSKAL. PRZEPROSIĆ I UBŁAGAĆ ŻEBY WRÓCIŁ. TYLE W TEMACIE. Nikt inny w tym momencie nie podniesie tej drużyny.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów