|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Debile pracują w tym klubie !
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Czekam na podobne rozstrzygnięcia w sprawie piłkarzy, którzy nie podpisali kontraktów z Legiusią... ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jest to kolejny dowód świadczący o fatalnym zarządzaniu naszym klubem. Proces który przegrywamy wystawia nas na śmieszność i obnaża kompletną niegospodarność.Jeżeli dobrze pamiętam Wisłą przegrała wszystkie procesy jakie miała z różnej maści managerami,piłkarzami itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
To klub w takim wypadku musiał udowodnić, że spadek nastąpił. Tymczasem zawodnik zagrał we wszystkich sparingach a Pawłowski wypowiedział się w mediach, że będzie stawiał na Cięrzniaka. Sam byłem za odsunięciem go od zespołu za to co zrobił, ale trzeba mieć przy takiej akcji uwagę na obowiązujące przepisy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kolejna kompromitacja klubu. Piszcie co chcecie, ale wszędzie za odesłanie zawodnika do rezerw bez przyczyny powinno być rozwiązanie kontraktu. Powinno to dotyczyć każdego klubu.
Przecież mógł trenować z pierwszym zespołem, ale grzać ławę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Uważam, że decyzja Komisji jest słuszna i odsyłanie niepokornych zawodników do rezerw ze względów pozasportowych to zwyczajny mobbing. Ale... Gdzie była Komisja Ligi, kiedy "kluby Kokosa" wyrastały w lidze jak grzyby po deszczu. Przecież takie postępowanie z piłkarzami to kiepski standard, nie tylko w Polsce. Fakt, że to dopiero pierwsza, precedensowa decyzja Komisji w tego typu sprawie poddaje pod wątpliwość jej obiektywizm. Czy może ja się nie znam i od niedawna obowiązują nowe przepisy?
Ostatnio edytowane przez Arked : 02.03.2016 o godz. 14:07.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Już ch** z Cierzniakiem, ale to jest paranoja, taką metodą można rozwiązać każdą umowę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Z tego co wiem takie przepisy obowiązują od niedawna, właśnie by zamknąć kluby kokosa.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/262/news2...ozwiazany.html
powiem wam tak, nasz klub ma rację, dopóki ma z zawodnikiem ważny kontrakt może go wysłać do rezerw, podam setki przykładów zsyłania do rezerw i rozczarowanych zawodników, którzy by jeszcze dopłacili do zerwania kontraktu, a tu pierwszy rodzynek z rozwiązaniem kontraktu? sprawa jest jednak inna, Cierzniak pozywający nasz klub ma poparcie Legii która samym wizerunkiem i nazwą daje już gwarancje sukcesu (tylko w tych pseudo komisjach), PZPN kolejny raz potwierdził że z Legią musi się liczyć (może chodzi o podlizanie dupy Wandzelowi z którym Boniek miał ostatnio spinę?) rozwiązując kontrakt zawodnika z dupy, no bo mi wytłumaczcie, normalnie mu płacimy, a ten zrywa kontrakt bo jest w rezerwach? prawda też taka że Legia potrzebowała bramkarza, bo wiedziała że Malarz to tykająca bomba, a że ma poparcie PZPN to wcale bym się nie zdziwił gdyby wyciągnęli ot tak Drągowskiego, nie wiem ku rwa może jakaś służba wojskowa? ![]() mi to przypomina już wzmacnianie pozycji piłkarza ponad kontrakt obowiązujący z klubem, zrywa kiedy chce, nie podając konkretnej argumentacji! bo to że gra w rezerwach do rozwiązania kontraktu w żaden sposób go nie upoważnia! ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś jest zainteresowany dlaczego zapadło orzeczenie takie, a nie inne polecam przeczytać http://kancelariasportu.pl/przesunie...ika-do-rezerw/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No nasi mistrzowie w klubie znowu sprawe przegrali. To juz mozna sie przyzwyczaic.Ani kasy ani zawodnika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie każdą ale taką w której piłkarz regularnie grający z pierwszym zespołem i zbierający dobre recenzje, nagle zostaje zesłany do rezerw. Jak mówiłem, gdyby dalej trenował z pierwszą drużyną i po prostu nie był wystawiany do składu nie byłoby do czego się przyczepić. Bo trener zawsze może powiedzieć, że Miśkiewicz lepiej pasuje do jego taktyki. Tutaj rozchodzi się o samo zesłanie do rezerw gdzie też nie grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ani kasy ani cierzniaka kolejny spór przegrany jesteśmy dnem niestety większość ludzi pracujących w tym klubie to debile
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rzecz jasna zgadzam się z Tobą, że spokojnie można to było rozegrać inaczej (choćby tak, jak piszesz), ale wynika z tego, że każdy "nierokujący" dla klubu piłkarz (niezależnie od powodów) musi być na siłę trzymany w 1. zespole, bo w przeciwnym razie może ot tak rozwiązać umowę, jeszcze dostając całość kasy od razu. Nie wiem, czy to coś dobrego; rezerwy to nie kolonia karna. Kolejna kompromitacja zarządzających klubem to osobna kwestia.
Ostatnio edytowane przez d : 02.03.2016 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A co pisałem po przesunięciu do rezerw. Ten klub to jedna wielka patologia i wysyp niekompetencji. Działania zarządu i właściciela są absurdalne, dodatkowo kłamią w żywe oczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Brawo Kapka, brawo Dunin-Suligostowski - swoimi debilnymi, amatorskimi decyzjami daliście tylko pretekst warszawskiej mafii do wydania precedensowego wyroku.
Idioci kontra legijne dupolizy. Pięknie to wygląda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Kto to rozpatrywał SĘDZIA laguna . Fakt dzisiejsza Wisła to PATOLOGIA pod każdym względem ALE PZPN TO SIEDZIBA KORUPCJI........ PRAWO TO PRAWO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
To jest chore że zawodnik moze zerwac umowe bez konsekwencji.
Jak zawodnik moze rozwiazac to i klub powinien miec prawo wyrzucac zawodników którzy nam nie pasują Znowu werdylt po legie moze przeniesiemy sie do ligi Słowackiej bo Legia zawsze ma układy w PZPN jak można w ciagu krótkiego czasu podjąć 2 różne decyzje MODELSKI I CIEŻNIAK |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko tutaj nie mamy do czynienia z sądem, tylko z niezależną instytucją, która ma własne interpretacje. Bądźmy szczerzy, z gry Cierzniaka wszyscy byli zadowoleni i był nazywany jednym z najlepszych bramkarzy ligi. Z natury rzeczy, egzekwowanie i interpretowanie przepisów w sporcie wygląda inaczej niż w klasycznym prawie i trzeba mieć to na uwadze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, ale to jest klasyczne widzimisię. Jak dla mnie to ciało podejmujące takie decyzje kompromituje się tak samo jak Wisła w tej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
||
|
Co do wynagrodzenia to z twittera wynika, że
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pewnie Tedi sié posypal w zeznaniach. Albo postanowil je zmienic i klub wyslal go na urlop
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2016 o godz. 14:48.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
rece opadają doką idziesz WISŁO co się stało z naszą potęgą gdzie kiedyś laliśmy każdego nie wazne czy sedziowie pomagali byliśmy lepsi. A teraz gra słabo, brak trenera, Legia nass rucha i zawodników podbiera k_____ co za burdel
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Pawłowski nic nie mógł powiedzieć, bo go tam nie było. Podobnie jak żadnego innego pracownika Wisły poza prawnikami. Zapewne to też miało wpływ na ostateczne rozstrzygnięcie. Plus oczywiście wcześniejsze wypowiedzi trenera o tym, że Cierzniak miał być pierwszym bramkarzem + fakt, że facet rozegrał niemal wszystkie spotkania i był wyróżniany przez wszystkich. Powód: Dodanie fragmentu o Pawłowskim
Ostatnio edytowane przez Dekiel : 02.03.2016 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Hoho, widzę, że warszawka nawet się już nie kryje ze swoimi prolegijnymi decyzjami.
Rozumiem zatem, że od dzisiaj kluby też będą mogły rozwiązywać kontrakty z piłkarzami, którzy się opierdzielają w meczach czy na treningach, bo pieniążki wpadają na konto bankowe. I to rozwiązywać kontrakty właśnie z winy zawodników, więc ci będą płacić odszkodowanie wynoszące co najmniej równowartość kwoty, którą klub powinien wypłacić im do końca kontraktu - wszak straty moralne są w tym przypadku nie do powetowania. Wiecie co? Pomijając zachowanie klubu samo w sobie, ta decyzja bez względu na wszystko to istna komedia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pierwszym transferem na nowy sezon powinno byc zatrudnienie kompetentnego prawnika
poziom absurdu zostal juz dawno przekroczony ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ta ....a z warszawy i te .......one weszlo stanowskiego tak krecily w opini publiczne, ze zamydlily i wygrali. ....y sprzedajne z pzpn!
To nie Wisla popelnila blad tylko zostala w kurewski sposob sprzedana w warszawskim burdelu! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
A tak w ogóle, Izba ds. Rozstrzygania Sporów Sportowych to JEDYNA instancja? Postanowienie jest prawomocne bez możliwości odwołania się gdziekolwiek? Jeżeli to tak poważny precedens, to zarząd powinien zgłosić sprawę do UEFA, bo teoretycznie może mieć to wpływ na przyszłe transfery na całym świecie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |