|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
To chyba nie jest wypowiedź z aktualnych czasów, ponieważ ze Smudą żadnego kontraktu podpisywać nie trzeba. Chyba, że dziennikarz ma problem z przelewaniem swoich myśli na papier w racjonalny sposób i chodziło mu po prostu o przywrócenie Franza do roli trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Przerwa na reprezentację jest po 28 kolejce (18-20 marca), czyli po meczach z piastem (d), termalicą (w) i jagiellonią (d), więc ewentualny nowy trener dostanie kilkanaście dni by przygotować zespół na 2 mecze... Ciekawe czy jeszcze teoretyczne szanse na top8 będą?
Powód: dopisek...
Ostatnio edytowane przez swiety37 : 01.03.2016 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Faktycznie! Mój błąd. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W sumie beka, że zawodników którzy zwalniają trenerów i działają przez to na niekorzyść klubu traktuje się jak nadal jak legendy.
Pawłowski fajny człowiek, ale bez warsztatu. Zwolnili go. Smuda bez warsztatu ale z jajami. Zwolnili go. Moskal idealny plastuś bo się nie wpierdala i nie wymaga, dlatego można grac sobie na minimum przyzwoitości. I przypominam za co poleciał Kazik- za to że ktoś się w klubie w....ił, że chłopaki sobie lecą w huja, a ewidentnie drużynę stać na więcej mimo bajabondo w mediach jaka to Wisła słaba. No to teraz panowie się obrazili i spuszczają klub do I ligi. Kabaret. Bardzo dobrze, że wraca Smuda. Wychodzi na to że na tę szatnię trzeba właśnie takiego ogóra, który jak go wyjebią drzwiami to wróci oknem, ale na swoje postawi. Nie mogę się doczekać współpracy na linii Smuda- Małecki. Głowacki kończy po sezonie, Sadlok zostanie wyjebany, kończą się kontrakty tym Cywkom i innym Cierzniakom, teraz kupiono 6 nowych zawodników, otwiera się letnie okienko zakontraktować 3-4 nawet średnie ale młode nazwiska, ściągać Nawałkę i ruszać z nowym projektem opartym na Ondraszku-Wolskim-Mączyńskim.
Ostatnio edytowane przez Grzana : 01.03.2016 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...u-pawlowskiego Trzeba podpisywac. Formalnie poprzedni kontrakt (zgaduje) został rozwiązany i płacimy zadośćuczynienie/odszkodowanie za utracone korzysci majątkowe. Nowy może byc droższy, dłuższy itp etc. Oczywiście kasa jakoś jest do skompensowania ale płacić mniej lub krócej na pewno nie będziemy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co to w ogóle za po*ebana praktyka, że piłkarze regularnie zwalniają sobie trenerów?! Może zostanę zlinczowany za to, co napiszę, ale NAWET tak zasłużeni piłkarze, jak Głowacki albo Brożek mają zasrany obowiązek wykonywania swojej pracy i szanowania świętego słowa trenera, nawet jeżeli byłby to Kulawik.
Jeżeli Głowa lub Brożek bardzo chcą rządzić i dzielić w drużynie, to proponuję zrobienie papierów trenerskich - nota bene, w sumie liczę na to w przypadku Arka. Natomiast dopóki są "tylko" piłkarzami, to do ku*wy mają GRAĆ, a nie marudzić, bo im kolejny trener nie podpasował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W ten sposób każdy nowy trener startuje z ujemnym bilansem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do tego doprowadziła cała Polska piłka. Chore kontrakty, nie współmierne do umiejętności, robienie gwiazd przez Canal plus z każdego kto prosto kopnie piłkę, flesze, studia TV, lizanie się po fiutach itp. Zrobili w PL z piłkarzy bogów, którzy w skali europejskiej są na szarym końcu skali umiejętności.
Nawet jakby trenerem miała być sprzątaczka to oni powinni na 100% zapierdalać na treningach i nawet nie zająknąć się, że coś jest nie tak. Za kasę jaką otrzymują. Jak trener jest zły to i tak z tego zapierdalania chuja będzie więc niech się nie martwią, zostanie zwolniony. Z tym traktowaniem przez Smude niech już nie będą też tacy delikatni. Jak kasuje 50k pln/msc to jak go Smuda po chamsku 1-2 o.......i, a Sadlokowi nie pozwoli wziać wolnego jak ten chce, a Malecki pusci pawia po treningu - nic im sie nie stanie. To nie są powody żeby kłaść cały klub i drużynę, bo pilkarzykowi o wybujałym ego (patrz akapit 1) nie spodobało się traktowanie przez trenera. Moskala nie chce choć podobała mi się momentami gra. Ale zawsze w głowie zostają miłe wspomnienia, a nie pamięta się tego jednostajnego klepania do usranej smierci, ktore nie rokowało żadnego sukcesu z mocniejszymi rywalami. Tikitaka dla ubogich bez zadnej agresji i dynamiki. Plus Bahr, który tez dolożył cegiełke do aktualnego stanu motorycznego każdego z zawodników. Smudy też nie chcę, gwarantuje pewien poziom, ale z nim druzyna nie zrobi kroku do przodu i to kolejna zmiana trenera w perspektywie kilku miesiecy. Marzy mi się młody trener z charyzmą z PL lub zagranicy, który przyjdzie tu z całym sztabem, aparaturą do monitorowania, systemami, planem itp., dostanie pare lat pracy i będzie rósł razem z tym klubem (bo wiadomo, ze na takiego w pelni ukształtowanego kasy nie ma). Który podejdzie do tematu nowocześnie, kompleksowo tak jak to jest obecnie w trenerce na swiecie.
Ostatnio edytowane przez nesta : 01.03.2016 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywalili. Miałem na myśli, że za Moskala też to wyglądało podobnie. Jednostajne biegi.
Co do trenera z PL to chyba jedynie Rumak lub Skorża. Podoba mi się co zrobiła L z Czerczesowem. Nie było wybrzydzania, ze chce sciagnac cały sztab, ze ma swoje warunki i wymagania. Wymagają od niego, ale dali mu równocześnie instrumenty. U nas zaraz byłaby afera, ze ściąga swoich, ze im nie zapłacimy itp itd. Zdecydowali się na coś to porządnie, kompleksowo i mają efekty. Kur.. jestem pewien, ze jak przyjdzie Smuda, a pozniej np. znowu ktoś nowy to Broniszewski z Sage będą się wozić przy nim z oszczędności. To też jest kolejny temat traktowany po macoszemu, ze u nas trenerom nie pozwala się kompletować swojego sztabu w całości, bo albo nie ma kasy albo sie boją, że będą za bardzo rządzić i odstawią obecnych vide Kapka od koryta. Ostatnim byl chyba Petrescu, który miał swój autorski sztab, kilkuosobowy z prawdziwego zdarzenia. A nie Smuda, Broniszewski + trener bramkarzy i przyg fizyczne. To jest jakies minimum na niskie ligi już teraz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety, dopóki coś do powiedzenia ma Kapka, Wisła nigdy takiego trenera mieć nie będzie, albo szybko go wyrzuci. Niepojęte, że osoby odpowiadające za wybranie w grudniu Pawłowskiego nie poniosły i prawdopodobnie nie poniosą żadnych konsekwencji! Tak nie działa zdrowy klub.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.03.2016 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W zwiazku z faktem, ze przyjscie Nawalki jest nierealne
chcialbym Rumaka, madry facet, rozwija sie, uczy na swoich bledach ma wizje tego co robi, w Lechu zdobyl 2 wicemistrostwa, ze srednia punktow 1,92 w 82 meczach ogarnal Zawisze, chociaz fak faktem, ze ostatecznie z ligi spadl ale pilke grali naprawde dobra Moglby rosnac razem z Wisla ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
czyli nigdy nic takiego nie miało miejsca w Wiśle wg Ciebie ? ostatni znany przypadek - amica i skorża. trzeba być ślepym żeby nie zauważyć. piłkarze, ludzi z klubu i otoczenia głośno mówili jak bardzo lubią skorże... bo chciał swoich porządków i ludzi następny przykład z tego sezonu ? kubicki w pbb. nie myślcie, że te porażki a wśród nich z nami 6 była taka przypadkowa. to samo co teraz w górniku z ojrzyńskim. nie wspominając Petrescu, Probierza czy ostatnio Smudy u nas... Prawda jest jaka jest. w Polsce piłkarze czują się jak bogowie i jeśli im trener nie spasuje to prędzej czy później go pożegnają. prezesi wychodzą z założenia, że lepiej wywalić trenera niż pół zespołu i tak to się kończy. piłkarzyny są bezkarne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Z resztą prędzej jestem w stanie uwierzyć, chociaż zła gra drużyny wcale nie oznacza, że chcą zwolnić trenera. Jeżeli ktoś uważa, że Wiślacy chcieli teraz zwolnić Wesołego Teddiego i dlatego postanowili przegrać z Podbeskidziem to zazdroszczę optymizmu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale u nas ze Smudą było trochę inaczej, to nie piłkarze a trener w haniebny sposób odpuścił mecz (Lech w PP) i zdaje się Głowa jako osoba z ambicją ostro się w....ił.
![]() ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
potwierdzi ci to każdy interesujący się e-klapą. Nie jest też żadną nowiną, że oprócz jego miękkości do zawodników ma przeogromne ego Gdzie pisałem coś o zwolnieniu przez piłkarzy Teda? jego nie musieli. Przygotował Wisłe tak fatalnie.. a nie, w zasadzie on jej po prostu nie przygotował. zbrodnią na Wisle było w ogóle zatrudnienie go. Co nie zmienia faktu, że w eklapie dalej mamy patologię pod tytułem 'kilku piłkarzy rządzi klubem' edit: składnia
Ostatnio edytowane przez pomeran : 01.03.2016 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Na pilkanozna.pl napisali że z Wisłą, oprócz Smudy, łączy się nazwisko Pawła Janasa.
Jeśli to prawda to wg mnie jak wybór między dżumą a cholerą..ale znając umiejętności mobilizacyjne Smudy chyba już wolałbym jego kandydaturę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przemysław Rudzki pisze o naszym rzekomym zainteresowaniu Pawłem Janasem od nowego sezonu. Jeśliby była to prawda, to nam tych trenerów wymyśla chyba sam Filipiak.
I bez tego wyglądamy teraz tak wiarygodnie jak prezes jw construction. Nikt poważny tu nie przyjdzie, chyba, że wynegocjuje w umowie dobre odszkodowanie za zwolnienie. Bo od meczu z Piastem chyba jesteśmy skazani na Franka co niczego dobrego poza utrzymaniem nam nie da, to jasne. Marzy mi się merytoryczny, a nie populistyczny wybór trenera od nowego sezonu. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzeba sobie jasno powiedziec, ze Teddy byl wziety z typowej lapanki. Gdyby trener byl przemyslanym wyborem, wyselekcjonowanym ze wzgledu na jakies konkretne cechy i umiejetnosci to jego glowa nie potoczylaby sie szybko.
Spekulowano zreszta, ze Pawlowski przychodzi tylko na pol roku chyba, ze wykreci jakis rewelacyjny wynik. O opcji zagranicznej wogole nie ma co mowic (nalezy sie modlic aby sie nie ziscila) bo zaden dobry trener w naszym zasiegu nie przyjdzie do przedostatniej druzyny ekstraklasy bo ryzykowalby to ze za niewielkie pieniadze dopisze sobie do CV spadek w Polsce. Po drugie chyba tylko kompletny szaleniec bralby w takiej sytuacji zagranicznego trenera ktory naturalnie potrzebowalby sporo czasu zeby poznac zawodnikow i ogarnoc kto jest kto zanim moznaby liczyc na jakies sensowne wyniki. Wiadomo, ze w zarzadzie siedza skonczeni debile ale chyba nie sa az przerazliwie tepi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Paweł Janas?! Ci dziennikarze to chyba kopią leżącego i mają bekę. Przecież to jakaś kpina by była. Jeśli się wzmocniło zespół to trzeba też wzmocnić pozycję trenera. Nie żałować kasy i brać kogoś porządnego.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A co powiecie o rumaku
![]()
ŚWL!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wiem jakim cudem gość, który był z Wisły dyscyplinarnie
Zarówno w Wiśle, jak i w szerszej perspektywie w Ekstraklasie nie zmieni się nic na dobre dopóty, dopóki nie zmieni się mentalność piłkarzy. Jaki odsetek piłkarzy zostaje po godzinach w klubie, żeby poprawić swoje słabe strony? Jaki odsetek piłkarzy w Ekstraklasie ma profesjonalnie sporządzoną dietę? Ilu piłkarzy regularnie pali i pije? To właśnie tutaj musi się zmienić podejście na bardziej profesjonalne - póki jestem czynnym piłkarzem, poświęcam się temu zawodowi do końca, bo wiem, że mam jakieś 15 lat kariery, żeby zarobić na resztę swojego życia. Kuriozum jest sytuacja, w której zwolnienie trenera zależy od widzimisię kopaczy, którzy zaczynają grać przeciwko swojemu bezpośredniemu przełożonemu. Powinny być jakieś zapisy kontraktowe, że w przypadku słabej gry zamrażane jest np. 50% kontraktów i odmrażane w przypadku osiągnięcia celu A) B) i C). Sytuacja z Petrescu i skarga na trenera (chyba Brożka?), że treningi są za ciężkie... wyobrażacie sobie coś takiego w lidze hiszpańskiej, niemieckiej i angielskiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Na tę chwilę są tylko 3 rozsądne wybory:
1. Przeprosić Moskala i błagać o powrót. 2. Rumak. 3. Doświadczony trener zagraniczny. Wszystkie Smudy, Janasy, Wdowczyki, Lenczyki i inne spróchniałe wynalazki, którym wydaje się, że dalej mamy 1995 rok, to będzie gwóźdź do trumny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|

|
||||||