The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2016, 09:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jakie numery trafią dziś w lotto?

.......icie i to mocno. Najlepsze są taksty w stylu "on nie ma formy, on nic nie grał, słaby jest " ludzi ktorzy nie wiedzą nawet jak Wolski wygląda. Opozycja chyba zapomina ze nasza liga weryfikuje w bardzo specyficzny sposób i tutaj malaraz z Bagdadu moze byc krolem.
A co do jego "kibicowania". Ludzie, kupujemy/podpisujemy pilkarza czy kibica?
Jeśli pilkarza to nalezy sobie samemu odpowiedziec jakich pilkarzy kibicow ma Legia, ktorzy przycisnieci lekko do muru sprzedaja swoj honor za pieniadze. I takich najemnikow tez trzeba - wide Cierzniak. Zachował sie jak ...., owszem, ale wybronionej rundy odmówić i zapomniec mu nie można.
Wiec niech Wolski przyjdzie, zrobi swoje i pojdzie dalej
oburacz sie podpisuje pod tym postem ale z drugiej strony pamietaj, ze on faktycznie gra piach od 3 lat. Chcialbym zeby odpalil bo jestem fanem jego talentu w kontekscie reprezentacji, ale no...szczerze watpie. Ale ja lubie sie mylic
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2016, 09:38
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Z Wolskim, to chyba jakiś żart... Facet kilka lat temu zakończył profesjonalne granie w piłkę. Obecnie jego przygoda z tym zawodem, to polega na wypełnieniu kontraktu z Fiorentiną i ułożeniu sobie życia, a potem powrót do Polski do Iszej lub drugiej ligi. Od 2012 roku(tzn. od lata) rozegrał 1839 minut(źródło transfermarkt). Przekładając na bardziej ludzki język, to w czasie ostatnich 4 lat rozegrał 20 pełnych ligowych meczów (średnia). O czym my tu mówimy? Facet pobiera sporą pensję od klubu piłkarskiego i tylko tyle go łączy z boiskiem. Ja wiem, że nasza liga jest dramatycznie słaba, ale szanujmy się. Może od razu Janczyka też weźmiemy? W końcu w 2007 roku nieźle się zapowiadał . Najpierw jakiś amator z Chorwacji, czy Serbii, który przez całą karierę nie strzela i nie asystuje, a teraz Wolski . Przypuszczam, że lepszą(znacznie) robotę, to odwalali by skauci Football Managera na Polskę.
Zawsze jak czytam takie wypowiedzi to przypominam sobie o komentarzach pod ta wiadomoscia
http://www.90minut.pl/news/24/news249235.html
i mam rozeznania o znawcach
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.02.2016, 10:11
Poza zainteresowaniem dwoma środkowymi pomocnikami - Rafałem Wolskim i Petarem Brlekiem - "Biała Gwiazda" wciąż czyni starania, aby pozyskać słowackiego bramkarza - Martina Dúbravkę. Ten jest aktualnie zawodnikiem duńskiego Esbjerg fB, z którym wiąże go jeszcze obowiązujący przez półtora roku kontrakt.

i podobno Dubravka przesuniety do rezerw chociaz nie wiadomo ile w tym prawdy, zrodła sie chyba kazdy domysli
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.02.2016, 10:32
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Obiecał że będzie na twitterze wklejał krakowskie sektorówki?
Dokładnie i do tego będzie biegał z koszulka WIERNOŚĆ i po bramce będzie ja pokazywał
Mowię co widziałem a ze pracuje na lotnisku Krzoska by go nie odbierał jak by przyleciał pozwiedzać Kraków.
Dla niego to jest dobra opcja bo chłop ma szanse sie odbudować, jeśli chce znaczyć coś jeszcze w piłce to musi zacząć grać a tu ma szanse i może to byc z obopólna korzyścią. Grał w Legii ? Ok wstawia sektorówki na Twittera ? Ok jego życie jego sprawa ale piłka nożna to biznes...
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.02.2016, 11:31
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Jakich 4 lat w samym Mechelen w 2015 24, w belgii wiecej gral i znaczyl od starzynskiego, ktory juz w Zaglebiu sie wyroznia.Zart to jest boguski czy uryga facet.Wolski nie jest Stilicem, ale jest o klase lepszy od takiego Popovica.Nawet jezeli jest w slabszej formie to w lidze obroni sie sama technika.
Ale o czym ty mówisz? Wolski w zeszłym roku rozegrał w sumie 983 minuty, czyli nawet nie 10 pełnych spotkań. Mówimy tu o 12 miesiącach i gównianym zespole. W pozostałych latach były to kolejne 900 minut. Facet nie gra w piłkę w od lat i takie są fakty. Najpierw go odstrzelono w Serie A, potem w Serie B, a potem w ch*jowym zespole z Belgii, gdzie grał ogony i był zapchajdziurą(w przypadku ogromu kontuzji, bo 900 minut to jakieś jaja. Gdyby facet grał, to okej, a on się wylegiwał na trybunach lub w domu. Jeżeli ktoś chcę walczyć z suchymi faktami, to naprawdę . "Znawców" tu sporo. Widzieli kontrakt Cierzniaka, a teraz twierdzą że Wolski grał.... mimo, że wygląda to zupełnie inaczej i wszystko polega na kurczowym trzymaniu się kontraktu z Fiorentiną.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.02.2016, 11:54
Widzę, że niektórzy tu w dalszym ciągu nie widzą w jakiej lidze gramy i na którym jesteśmy w niej miejscu. Gdyby jakikolwiek piłkarz GRAŁ REGULARNIE w lidze belgijskiej, to Pawłowski mógłby sobie go pooglądać pod warunkiem, że kupiłby bilet na mecz jego drużyny.

Możemy sprowadzić piłkarzy, którzy:
1. odbili się od pewnego poziomu, albo
2. nigdy go nie osiągnęli.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.02.2016, 12:32
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym ty mówisz? Wolski w zeszłym roku rozegrał w sumie 983 minuty, czyli nawet nie 10 pełnych spotkań.
to w Belgii mecz trwa 100 minut?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.02.2016, 12:43
Trochę już za dużo tych piłkarzy z "problemami" jak tak to ma wyglądać to się obudzimy...
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 22.02.2016, 12:53
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że niektórzy tu w dalszym ciągu nie widzą w jakiej lidze gramy i na którym jesteśmy w niej miejscu. Gdyby jakikolwiek piłkarz GRAŁ REGULARNIE w lidze belgijskiej, to Pawłowski mógłby sobie go pooglądać pod warunkiem, że kupiłby bilet na mecz jego drużyny.

Możemy sprowadzić piłkarzy, którzy:
1. odbili się od pewnego poziomu, albo
2. nigdy go nie osiągnęli.
Nie wiem, jak tak proste rzeczy można tłumaczyć. Facet nie gra profesjonalnie w piłkę od 4 lat(zaraz chyba zrobię rozpiskę, ile minut był na boisku w kolejnych latach)... nie od pół roku, nie od roku. To jest już wrak piłkarza, co potwierdzają belgijscy dziennikarze. Dlaczego na kogoś takiego mamy stawiać? jakie są merytoryczne argumenty? Ze w 2012 roku kopnął kilka razy prosto piłkę? Z tego, co wiem to mamy rok 2016 .
I ja widzę to zupełnie inaczej. Powinniśmy i musimy ściągać piłkarzy(warte podkreślenia), którzy grają, idą do góry i rokują na przyszłość ze słabszych od naszej lig(Węgry, Słowacja, Słowenia, Bałkany, niektóre kluby z Czech). Sprowadzanie emerytów lub siedzących na trybunach, to porażka. Najświeższym przykładem jest Krasić, który przez tutejszych forumowych znawców miał zjeść tą ligę...a ludzie, którzy interesują się piłką(np. moja nieskromna osoba) pisali w tym czasie, że to będzie ekstraklapa. Na czyje wyszło, to chyba oczywiste.

P.S - Gdzie te bohatery, nad którymi niektórzy się trzepali... tzn. Cywka i Crivellaro? Podobno to też miały być wzmocnienia, przynajmniej takie były słowa "ekspertów" .

Na szybko policzone... w 2014 roku - 696 minut na boisku. W 2013 roku - 131 minut na boisku. W 2012 roku - 883 minuty na boisku.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.02.2016 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.02.2016, 14:11
Jeśli RW tak jak piszesz, nie gra profesjonalnie w pilke nożną, to rozumie ze wypozyczamy go ze sklepu z warzywami.

Aż dziw bierze ze zwykłego amatora chcą zatrudnić...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.02.2016, 14:28
http://www.sport.be/fr/jupilerprolea...icle_ID=757321

W skrócie: nie znalazł się w kadrze meczowej, bo przebywa w Polsce, gdzie finalizuje transfer do Wisły Kraków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.02.2016, 14:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jeśli RW tak jak piszesz, nie gra profesjonalnie w pilke nożną, to rozumie ze wypozyczamy go ze sklepu z warzywami.

Aż dziw bierze ze zwykłego amatora chcą zatrudnić...
Wiesz... skoro na testy przyjeżdżają rumuńscy studenci z wymiany ?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 22.02.2016, 15:07
Niedawno to był tutaj też niejaki Burdenski, więc Wolski nie dziwi. Konsekwencja jest. Zwłaszcza po szrocie z letniego okienka, jak wspominani Crivellaro, Cywka i Popović.
W tej Belgii, to już nawet na lewej obronie próbowano go wystawiać, bo do niczego więcej się chłopak(przepraszam, już facet) nie nadaje.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.02.2016, 15:16
Widzę, że klub w dalszym ciągu szuka zawodników po wysypiskach śmieci. Wolski to szrot jakich mało. Dodatkowo fizycznie po wysiadywaniu na ławce bądź trybunach jest na pewno w super dyspozycji. Jaja jak berety. Cupiał reaktywacja bis.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.02.2016, 15:26
.......icie tak ze slabo...

Ludzi co Wy się zatrzymaliście w najlepszych latach
Dzisiaj walczymy o utrzymanie a wy .......icie jakie to zle transfery ten klub przeprowadza...
Cieszcie się ....a ze w ogole się cos dzieje...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.02.2016, 15:29
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że klub w dalszym ciągu szuka zawodników po wysypiskach śmieci. Wolski to szrot jakich mało. Dodatkowo fizycznie po wysiadywaniu na ławce bądź trybunach jest na pewno w super dyspozycji. Jaja jak berety. Cupiał reaktywacja bis.
Wystarczy, że wygra rywalizację z Cywką, Crivellaro i Popoviciem, żebyśmy nie musieli wystawiać w środku pola lewego obrońcy. To już będzie jakiś progres .
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 22.02.2016, 15:48
Powiem tylko tyle: poczekajcie chociaż aż chłopak raz kopnie piłkę w koszulce z Białą Gwiazdą
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.02.2016, 22:05
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
.......icie tak ze slabo...

Ludzi co Wy się zatrzymaliście w najlepszych latach
Dzisiaj walczymy o utrzymanie a wy .......icie jakie to zle transfery ten klub przeprowadza...
Cieszcie się ....a ze w ogole się cos dzieje...
Można było to wszystko sto razy lepiej przeprowadzić, by wyprowadzić klub na prostą. Niestety, skoro decydujemy się na Tadzia Pawłowskiego w trakcie sezonu, w którym rzekomo walczymy o utrzymanie, bo Kazek Moskal nie sprostał, nie jest godzien etc. (przecież przegrał z Cracovią - o zgrozo), to ja dyplomatycznie rzecz ujmując pozostawię sobie ten Twój post bez komentarza.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2016, 22:12
.......enie o tych transferach. .... wielki będzie.
Tak samo jak ze sponsorem. Która to już runda czekania na cud?
Nie znudziło wam się?
Walczymy o utrzymanie i tyle.
Kto chce przyjść do takiego klubu?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.02.2016, 22:24
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy, że wygra rywalizację z Cywką, Crivellaro i Popoviciem, żebyśmy nie musieli wystawiać w środku pola lewego obrońcy. To już będzie jakiś progres .
Ale trzeba by się też pozbyć tej wymienionej trójki, szkoda utrzymywać darmozjadów na ławce. Przesunąć ich do rezerw i sami sobie znajdą nowy klub.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 22.02.2016, 22:30
4-4-2 to bardzo fajna taktyka, ale pod warunkiem że ma się ogarnięty środek pola, my mamy Urygę, Popovica, Crivellaro i Cywkę, więc niech już ten Wolski przyjdzie naprawdę.......... bo gorszy od tych asów nie będzie, a że kibicuje innemu klubowi, trudno, jesteśmy w ujowej sytuacji, każdy ptk, każda zdobyta bramka się liczy więc nie narzekajcie.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 22.02.2016, 22:52
Zasadnicze pytanie czy w chwili obecnej Wolski jest lepszy od naszych asów? Zmieniliśmy Jankowskiego na Ondraska i co mamy to samo pod względem zmarnowanych sytuacji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.02.2016, 23:18
Nie przypuszczałem, że aż tak bardzo nasza gra jest zależna od Mączyńskiego. Dopiero teraz widać, że bez niego nasz środek piszczy i kwiczy z bólu.

Na papierze dokonaliśmy porządnych transferów, a w praktyce - w kluczowej formacji, czyli środku pola leżymy po całości.
Nawet najlepsi skrzydłowi, napastnicy i obrońcy będą tłem, jeśli rządzić i dzielić ma w środku Uryga z Cywką.

Co dalej? nie chcę być złym prorokiem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.02.2016, 23:59
Niech juz ten Brlek przyjdzie, gorszym od Urygi byc nie mozna a byc moze bedzie potrafił dobrze podawac do przodu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.02.2016, 00:48
Na jakiej pozycii grał ten student? jak na pozycjii Urygi to oplacic mu akademik i wyzywienie i podpisac kontrakt a Uryga do Korei Polnocnej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.02.2016, 16:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Niech juz ten Brlek przyjdzie, gorszym od Urygi byc nie mozna a byc moze bedzie potrafił dobrze podawac do przodu
a potem zonk...
Brlek przyjdzie
ktoś przytuli kaskę za to że go wcisnął do frajera
kolo zagra 7 spotkań w Wiśle
rozwiążą kontrakt bo się okazał ogórem do sześcianu
a za 5 lat Wisła zmuszona wyrokiem sądu zapłaci mu za resztę kontraktu
czyli + - 200 tys ojro + odsetki ustawowe

brzmi znajomo
bym się tak nie rozpędzał...
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.02.2016, 19:55
manson777 napisał(a):Wyświetl post
a potem zonk...
Brlek przyjdzie
ktoś przytuli kaskę za to że go wcisnął do frajera
kolo zagra 7 spotkań w Wiśle

brzmi znajomo
To ja mam inny pomysł, może Wisła Kraków z klubu sportowego przeistoczy się w klubo-kawiarnię. Wtedy nie będzie trzeba się martwić o sprowadzanie piłkarzy i inne pierdoły takiej jak tutaj zacytowane.
Czasem czytacie co piszecie? Ja piszę głupie posty ale to się w palę nie mieści. O a jak gość nie przyjdzie do Wisły, a za 2 lata będzie grał w Serie A lub Premiership albo innej Bundeslidze to będziesz pisał, kurcze no mieliśmy go na celowniku ale ten zjeb Kapka spieprzył sprawę jak zawsze ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2016, 23:27
manson777 napisał(a):Wyświetl post

brzmi znajomo
A co w tym dziwnego? To jest liga europejska, a nie mistrzostwa Uralu wschodniego. Tutaj elementarne mechanizmy zabezpieczające stosunki klub-gracz działają. Kontrakty są podpisywane przez obie strony dobrowolnie.
Nie było winą Jovanica, że klub nie płacił mu na czas, miał prawo pociągnąć klub do odpowiedzialności i to zrobił. To samo w przypadku Genkova. W brodę niech sobie plują władze Wisły, które doskonale znały konsekwencje niepłacenia kontraktów na czas.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 24.02.2016, 08:24
cfa napisał(a):Wyświetl post
To ja mam inny pomysł, może Wisła Kraków z klubu sportowego przeistoczy się w klubo-kawiarnię. Wtedy nie będzie trzeba się martwić o sprowadzanie piłkarzy i inne pierdoły takiej jak tutaj zacytowane.
Czasem czytacie co piszecie? Ja piszę głupie posty ale to się w palę nie mieści. O a jak gość nie przyjdzie do Wisły, a za 2 lata będzie grał w Serie A lub Premiership albo innej Bundeslidze to będziesz pisał, kurcze no mieliśmy go na celowniku ale ten zjeb Kapka spieprzył sprawę jak zawsze ...
równie dobrze za dwa lata zagra w Pernambuco
jest to dokładnie tak samo prawdopodobne
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 24.02.2016, 08:25
Patryko napisał(a):Wyświetl post
A co w tym dziwnego? To jest liga europejska, a nie mistrzostwa Uralu wschodniego. Tutaj elementarne mechanizmy zabezpieczające stosunki klub-gracz działają. Kontrakty są podpisywane przez obie strony dobrowolnie.
Nie było winą Jovanica, że klub nie płacił mu na czas, miał prawo pociągnąć klub do odpowiedzialności i to zrobił. To samo w przypadku Genkova. W brodę niech sobie plują władze Wisły, które doskonale znały konsekwencje niepłacenia kontraktów na czas.
no lol

zwłaszcza w przypadku Jovanicia....

weź sobie przypomnij o co chodziło z Jovaniciem a nie pisz pierdoł

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów