The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2016, 18:48
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Koledzy jutro nawet jak przegramy możemy sie odwoływac ewentualnie do uefy a potem do lozany takie odwołania potrwają z pół roku wiec mozemy sie bawic z nim w kotka i myszke.

Chyba że zrobimy wymiane zawodników za Cieżniaka mozna by było wziąśc kogoś znich
1.Michał Masłowski
2.Michał Kucharczyk
3.Ivica Vrdoljak
+ dopłata 50 tys zł
Nie przegramy Modleski nie wygrał i dalej jest piłkarzem Jagi
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 18.02.2016, 19:06
Bury dzięki za grę!! powodzenia
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.02.2016, 10:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
oj tam
nie zapominajcie ze RC to transfer którego nei chcielismy my tylko zmusił nas los.
I to powinno służyć za najlepszy komentarz działalności skautów. Nie tylko naszych. Skautów nie ma. Są tylko układy z menedżerami. Chodzi o kasę. Cierzniak nagle nauczył sie bronić? Gołym okiem po dwóch interwencjach widać różnicę w JAKOŚĆI i TALENCIE pomiędzy RC a Miśkiewiczem o Buchaliku nie wspominając.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.02.2016, 12:41
Coś w tym jest...
Wisła od lat jest dojona... pytanie co na ten temat wie właściciel.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.02.2016, 12:53
Wlasciciel na to zezwala. "Doradcy". Ruchy na prezesurze, trenerskie, zawodnicze. Niewypaly, rozwiazywania kontraktow, bylejakosc - kary pieniezne - obecna sytuacja.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.02.2016, 13:56
A dziś 22. urodziny obchodzi Alan Uryga (przynajmniej tak pisze Biuro Prasowe ). Sto lat! Życzę zdrowia i jak najlepszej gry dla Wisły.
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 19.02.2016, 14:21
Izba ds. Rozstrzygania Sportów Sportowych nie zajęła dziś stanowiska ws. Radosław Cierzniaka. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...niaka,9417319/
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 19.02.2016, 14:53
czyli odwlecze się wczasie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.02.2016, 17:10
Wisła Kraków. Marcin Kuźba: Kiedy obserwowaliśmy Ondraszka, strzelał bramki. Tutaj też powinien

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ondraszka.html
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.02.2016, 18:57
I o Cierzniaku
http://weszlo.com/2016/02/19/sprawy-...obi-pawlowski/
w sumie przestawili to jak wyglada. WIsla musi udawac.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.02.2016, 19:47
Śmieszą mnie takie artykuły. Naciskanie na siłę na Pawłowskiego, żeby powiedział prawdę, albo się zbłaźni... Czemu nie piszą na Weszło o Vrdoljaku?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.02.2016, 19:49
Szkoda cytować pojebany portal który jest typowo pro-legijny...
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.02.2016, 20:31
Nie rozumiem skąd u niektórych ta fascynacja portalem Weszło? Jaracie się wypocinami warszawskich pisarzyn, z jawnie upośledzonym Pawłem Zarzecznym na czele, jakby byli jakąś ku*wa ostoją etyki i moralności.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.02.2016, 20:42
bódyń napisał(a):Wyświetl post
I o Cierzniaku
http://weszlo.com/2016/02/19/sprawy-...obi-pawlowski/
w sumie przestawili to jak wyglada. WIsla musi udawac.
Co Wisla musi udawac? Ze nie chce stawiac na zawodnika, ktory za pol roku bedzie legionista? A niby jaki ma Wisla w tym cel? Zadnego.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.02.2016, 20:46
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem skąd u niektórych ta fascynacja portalem Weszło? Jaracie się wypocinami warszawskich pisarzyn, z jawnie upośledzonym Pawłem Zarzecznym na czele, jakby byli jakąś ku*wa ostoją etyki i moralności.
Też tak myślę. Taki artykuł na nieobiektywnej szmaciarskiej stronie jest g.wno wart. Jak zaczną walczyć z równą determinacją i konsekwencją o każdego potraktowanego w ten sposób kopacza to będzie można poczytać i może nawet czasem przyklasnąć. A dopóki tak nie jest - niech spier.alają na drzewo.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.02.2016, 20:55
Pawlowski zachowa twarz jak bedzie bronil swojakow czyli Buchalik i Miskiewicz ,a zeszmaci sie gdy bedzie bronil Legioniste ktory od miesiaca klamal w zywe oczy, a i zadnego pozytku z niego miec nie bedziemy.

Radoslaw "Jak nie przedluze kontraktu z Wisla to odejde za granice" Cierzniak klamal przynajmniej 137 razy i sie tym nie przejmowal. Smial sie, chcial wykiwac Wisle ale sie przejechal. Teraz niech Wisla potraktuje go tak samo.

Szacunek za szacunek. Frajerstwo za frajerstwo.

Wisla, a tym bardziej Pawlowski nie moze teraz uklęknąc przed Stanowskim i jego klakierami z weszlo dotyczacymi sponsorowanymi newsami od Lesnego i agenta Cierzniaka. Bo bysmy sie jedynie osmieszyli... ten Stanowski i ten Cwiakala to takie piz,,dy z. ryjow na strzala i by ich z ziemi drapywano, nie moze byc tak ze pod presja takich ciot taki klub jak Wisla wywiesza bialą flagę. Nie oni beda decydowac kto bedzie gral w zespole Wisly Krakow.
Ostatnio edytowane przez c. : 19.02.2016 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2016, 22:00
arti napisał(a):Wyświetl post
Też tak myślę. Taki artykuł na nieobiektywnej szmaciarskiej stronie jest g.wno wart. Jak zaczną walczyć z równą determinacją i konsekwencją o każdego potraktowanego w ten sposób kopacza to będzie można poczytać i może nawet czasem przyklasnąć. A dopóki tak nie jest - niech spier.alają na drzewo.
Popieram. Akcja "Uwolnić Cierzniaka" to już jakaś parodia. I niebezpieczny precedens. Nagle się okaże, że kontrakt gówno znaczy, bo piłkarz może go sobie rozwiązać jeżeli nie gra/ nie mieści się w składzie. A żeby nie grać/ nie mieścić się w składzie może odwalić przecież jakiś numer. Patologia.

To tak jak z "kupnem" Sadloka - Legia tylko zgrywa krezusa. Gdyby faktycznie chcieli kupić Cierzniaka, to już by był u nich na zgrupowaniu. Podejrzewam, że 300 tys. euro załatwiłoby sprawę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.02.2016, 11:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Popieram. Akcja "Uwolnić Cierzniaka" to już jakaś parodia. I niebezpieczny precedens. Nagle się okaże, że kontrakt gówno znaczy, bo piłkarz może go sobie rozwiązać jeżeli nie gra/ nie mieści się w składzie. A żeby nie grać/ nie mieścić się w składzie może odwalić przecież jakiś numer. Patologia.

To tak jak z "kupnem" Sadloka - Legia tylko zgrywa krezusa. Gdyby faktycznie chcieli kupić Cierzniaka, to już by był u nich na zgrupowaniu. Podejrzewam, że 300 tys. euro załatwiłoby sprawę.
Ja podejrzewam, że 200 tys euro załatwiłoby sprawę, ale czytałem niedawno, że ten sezon to ostatnia szansa na wyprowadzenie Lki na prostą, bo jeśli nie będzie LM (stąd te zbrojenia) to nagle zabraknie forsy w klubie na zakładanym przez kolesi poziomie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
czechu
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 21.02.2016, 22:52
Wiecie może co z Sarkim? Powinien już powoli normalnie trenowac a jakoś nie widac :/
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.02.2016, 23:06
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ja podejrzewam, że 200 tys euro załatwiłoby sprawę, ale czytałem niedawno, że ten sezon to ostatnia szansa na wyprowadzenie Lki na prostą, bo jeśli nie będzie LM (stąd te zbrojenia) to nagle zabraknie forsy w klubie na zakładanym przez kolesi poziomie....
Link do artykulu mozna prosic?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.02.2016, 09:57
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Link do artykulu mozna prosic?
Czytałem w wersji papierowej, więc nawet nie pamiętam w jakiej gazecie, tym samym trudno mi podać jakikolwiek link.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.02.2016, 10:28
Bajki. Ostatnio Leśnemu i sk-a żygło kasą, ze źródeł innych niż klub, więc interesu bez LM nie zwiną
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2016, 11:48
Glowacki kończy karierę?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...387,1,727.html
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 22.02.2016, 11:50
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Glowacki kończy karierę?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...387,1,727.html
to akurat nie jest nic odkrywczego...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.02.2016, 14:41
http://weszlo.com/2016/02/22/musimy-...zych-sprawach/

wywiad z Sage.
Ciekawa opinia o KH
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 22.02.2016, 20:25
Jako, że temat Wisły w pucharach europejskich jest głęboko zakopany, napiszę tutaj. Znajomy z Izraela opowiedział o dość ciekawej (i zabawnej) historii, jak po spotkaniu Wisły z Beitarem (5-0), cały Izarel śmiał się z Beitaru mówiąc, że chcieli Barcelone a dostali piątkę po tyłku.

Cytat:
they had big budget
i remember everyone laugh at them
"You wanted Barca, you got Hamsa"
hamsa means 5 in Israel
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.02.2016, 21:15
Dodajmy, że barca znaczy powitanie, a hamsa znaczy wyjazd.... ale co ja tam wiem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2016, 16:56
Trener Michniewicz o Małeckim:
cały wywiad: http://www.2x45.info/aktualnosci/405...iasc-na-lawce/

- Małecki miał potem trochę pretensji, ale pan nie chciał mu odpowiadać w mediach.

- Patryk jest jaki jest. Ma naprawdę dobre serce, udziela się charytatywnie. Czasami jednak usta szybciej coś powiedzą niż głowa pomyśli. To jego największy problem. Patryk nie akceptuje jednej rzeczy: że ktoś może go posadzić na ławce lub zmienić w trakcie meczu. Wtedy staje się nieznośny. Generalnie nic do niego nie mam, jest porządnym człowiekiem, ale chwilami ta sportowa złość, chęć bycia najlepszym za wszelką cenę, sprawiają, że przestaje nad sobą panować. Jak wspominałem, nie miałem z nim problemów, może on miał ze mną.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.02.2016, 17:50
Ja wiem że pewnie tysiąc razy to było wałkowane, a i sam już coś o tym pisałem.
ALE DO K NĘDZY! Oglądałem wczorajszy mecz ze SZCZEGÓLNYM skupieniem na Urydze (i poniekąd Cywce, ale o nim później) i... niech to szlag jasny trafi, krew nagła zaleje, przecież ten gość to piłkarskie DNO. W całym meczu zaliczył ok. 1 odbioru i dokładnie jedno podanie do przodu, do tego ~10 strat i ~5 fauli a reszta kontaktów z piłką to podania do najbliższego. Najgorsze że w defensywie ten gość nie istnieje, już pomijam fakt że wczoraj większość akcji Górnika było przeprowadzone w wyniku straty Urygi (jak bum cyk, cyk!) to na dodatek jak Łęcznianom zdarzało się rozgrywać akcję tuż przed naszym polem karnym to Uryga miotał się w pustych przestrzeniach, kompletnie spóźniony z kryciem kogokolwiek. On nic na boisku nie robi. NIC K.RWA!
Cywka to przy nim profesor. W sumie zagrał słabo, ale w przeciwieństwie do Urygi zdarzało mu się poprzeszkadzać przeciwnikom pressingiem i kilkoma odiorami, a w dodatku nie bał się brać piłki i podcholować jej nieco próbując rozegrania do przodu. Różnie to wychodziło, przeważnie kiepsko, ale przy swoim partnerze jest naprawdę futbolowym bogiem, bo coś wnosił do gry.

Jak za Moskala w jednym z meczów obok Mąki zamiast Urygi zagrał Popović to wystąpił bdb. Wydaje mi się że Słoweniec o wiele lepiej się czuje się będąc rozgrywającym od linii obrony, aniżeli wysuniętym ofensywnym pomocnikiem, gdzie usilnie stara się go ustawiać. Mam nadzieję że dostanie jeszcze szansę właśnie jako cofnięty, bo widzę w nim największy potencjał spośród tych uważanych za 'błędy transferowe'.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.02.2016, 18:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jak za Moskala w jednym z meczów obok Mąki zamiast Urygi zagrał Popović to wystąpił bdb. Wydaje mi się że Słoweniec o wiele lepiej się czuje się będąc rozgrywającym od linii obrony, aniżeli wysuniętym ofensywnym pomocnikiem, gdzie usilnie stara się go ustawiać. Mam nadzieję że dostanie jeszcze szansę właśnie jako cofnięty, bo widzę w nim największy potencjał spośród tych uważanych za 'błędy transferowe'.
Ja nie wiem, co ten Popovic musi za kiksy robić na treningach, może robi jakieś psikusy Pawłowskiemu, podkłada pierdzące poduszki, czy coś, że nie gra.
Uważam dokładnie to co Ty i na pewno jest nas więcej. To jest pierwsze, co się nasuwa na myśl, żeby usprawnić rozegranie.

Patrząc na stan posiadania w pomocy przy kontuzji Mączyńskiego, to powinien być PEWNIAK. Nie wiem, może on po kontuzji wciąż nie pozbierał na 90 minut?

Szokuje mnie, że Tadek widzi wszystkie błędy, które popełnia Uryga, nie tylko te oczywiste jak kiksy, że daje się obiec, ale widzi też koszmarne błędy w ustawieniu - i NIC, on mu powiedział, że musi się sporo uczyć...

W sobotę ostatnia szansa, Tadek - być może potrzebował tego meczu, żeby przejrzeć na oczy i od soboty środek pola zestawiamy na nowo.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 23.02.2016 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów