The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2016, 17:04
Dodajmy do tego co pisał ABG, że Holandia słynie z systemu 'part-time job', który jest świetnym rozwiązaniem dla kobiet, gdzie trzy na cztery Holenderki pracują w ten sposób. Takie rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze od rozbudowanej opieki socjalnej, gdyż pozwala szczególnie młodym matkom utrzymać ciągłość pracy, a nie zmuszać ich do zarejestrowania się fikcyjnie w firmie, aby uzyskać przez 12 miesięcy świadczenie... jak ma to miejsce w naszym patologicznym systemie, gdzie każdy chce coś wyciągnąć z kasy państwowej.

http://www.economist.com/blogs/econo...st-explains-12

PS. Spójrzcie na Polskę. Daleko za murzynami z Grecji
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.02.2016 o godz. 17:07.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.02.2016, 17:40
Dajmy 2000+ na dzieci. Tez nas nie stac a wskaznik wzrosnie w Polsce do 5 dzieci na kobiete
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.02.2016, 17:47
art napisał(a):Wyświetl post
Mogę założyć, że jesteś zwolennikiem wolnego rynku w takim wypadku?

To jak uzasadnisz w myśl zasad wolnego rynku, którego jesteś zwolennikiem kolejne regulacje (podatki itp.) które zabierają jednym, żeby dać drugim, którzy nie maja tyle samo?

Dlaczego osoba pracująca na etacie oraz prowadząca swoją działalność gospodarczą płaci podwójny ZUS? (dla uściślenia dodam, że ten na działalności jest dużo niższy, ale jednak jest. Wynosi chyba 270zł na start, tylko dlatego, że ktoś postanowił pracować po godzinach jeszcze!)

Podatek Belki? Załóżmy, ze jesteś spekulantem na forexie. Ostatnio dużo reklam jest. Do tej pracy nie potrzebujesz nic od państwa, jednak to państwo postanawia zabrać Ci 19% od Twoich zysków w imię czego? Taka oplata za miłość do swojego kraju chyba.

Dyskusja nie toczy się o sam program 500+ który akurat teraz jest na tapecie. Za chwile pewnie będą leki dla starszych, bo o tym coś teraz cicho, a jeśli dobrze kojarzę to były takie deklaracje w czasie wyborów. Podstawa całej dyskusji przy każdym takim pomyśle jak 500+ jest kolejny podatek który trzeba wprowadzić, żeby sfinansować to rozdawnictwo. I znowu dochodzimy do tego, że państwo nie ma swoich pieniędzy, ma tylkoto co zabrało innym. A większość ludzi choć za niedługo przy takim tempie to jednak już mniejszość chce wydawać swoje pieniądze wedle własnego uznania.

AYALA, a czy w tym materiale Ci bohaterowie przedstawiali również pomysł na spłaty obligacji za pare lat?
Jak masz działalność i płacisz ZUS to za dodatkowa pracę płacisz tylko zdrowotne,Jest do zwrotu przy rozliczeniu rocznym.Chyba że cos sie zmieniło.
Podatek belki to kuriozum które powinno byc zlikwidowane..
Co do Grecji to nie przesadzaj, nic im sie nie dzieje.Nigdy wirtualnego zadłużenia nie spłacą.Do dzisiaj maja kilkukrotnie wieksze pensje i emerytury niz są u nas.Bezrobocie? zobacz na socjal jaki dostają.Bardziej banksterka niemiecka jest od nich uzależniona niż oni od nich.Oni nic nie muszą , banksterka musi odzyskać zainwestowana kasę.Proste.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.02.2016 o godz. 17:50.
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 11.02.2016, 18:00
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak masz działalność i płacisz ZUS to za dodatkowa pracę płacisz tylko zdrowotne,Jest do zwrotu przy rozliczeniu rocznym.Chyba że cos sie zmieniło.
Podatek belki to kuriozum które powinno byc zlikwidowane..
Co do Grecji to nie przesadzaj, nic im sie nie dzieje.Nigdy wirtualnego zadłużenia nie spłacą.Do dzisiaj maja kilkukrotnie wieksze pensje i emerytury niz są u nas.Bezrobocie? zobacz na socjal jaki dostają.Bardziej banksterka niemiecka jest od nich uzależniona niż oni od nich.Oni nic nie muszą , banksterka musi odzyskać zainwestowana kasę.Proste.
Czyli droga Grecji jest dobra?
kerim1906
Banita

Stary 11.02.2016, 18:06
Gdzie ja to napisałem? Pokazałem że nic sie nie dzieje i kto ma wiekszy problem.Tyle
art
Senior Member

Stary 11.02.2016, 18:13
Wybacz, ale gdzie to pokazałeś?

A tak zapytam, dlaczego PIS tak uparcie krzyczy, że to tak bardzo źle, że większość Polski jest w obcych rękach, a zyski są wyprowadzane z Polski? Jakoś w sytuacji Grecji nie jest to problemem, w tym wypadku problem mają akurat Ci którzy są właścicielami i wyprowadzają zyski za granice. Chyba mi nie powiesz teraz, że tego też nie napisałeś?
kerim1906
Banita

Stary 11.02.2016, 18:46
Co napisałem o Grecji możesz przeczytac powyżej, zreszta sam podlinkowałeś.Uważasz że to dobrze że zyski z pracy Polaków są transferowane za granicę? Uważasz że zyski z banków w wysokości 100mld w ostatnich bodajże ośmiu latach są transferowane do centrali to dobrze? Uważasz że zyski z sieci lądują za granica w całości to dobre rozwiązanie dla polskiej gospodarki? Uważasz że to normalne że 70 % tzw kasy unijnej wraca do Niemiec,Francji i pozostałych krajów Europy? Uważasz że to sprzyja naszemu rozwojowi?
Co do Grecji to niemiaszki maja problem z odzyskaniem wpompowanej kasy.Pompowali ją sukcesywnie a Grecja sukcesywnie konsumowała.Natomiast jak napisałem powyżej u nas raczej regularnie wypompowują kasę.Taka subtelna różnica.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.02.2016, 18:49
Cytat:
Jak by iść tokiem myslenia Kukizowców i wsadzic te pieniądze w ulgi podatkowe to dostali by tylko Ci co mają prace, a przecież wielu bezrobotnych też ma dzieci.Rozumiem, że według Ciebie państwa gdzie opieka socjalna stoi na wysokim poziomie powinny dawno zbankrutować ?
Czy powinny dawno zbankrutować to nie wiem ale jest pewne, że jeśli utrzymają trend to zbankrutują. Jakoś już się Niemiaszki i inne państwa z Europy zach obsrały przed przyjmowaniem setek tysięcy imigrantów socjalnych. Dlaczego? Przecież skoro rozdawanie kasy to normalka i sie kalkuluje to co im zależy pomóc ludziom?
Przewaga tych bogatych państw nad nami biedakami jest taka, ze to one rozdają karty, one rządzą, tam się więcej zarabia tam siła nabywcza pieniądza jest wyższa w porównaniu do naszej waluty, oni sobie mogą tanie towary importować skądkolwiek i zawsze im zostanie więcej hajsu bo płaca w eurasach czyli 4 razy mocniejsza walutą niż nasza. My cokolwiek chcemy kupić w sklepie to się musimy wykosztować. Sprowadzamy gówno z Chin a i tak to jest relatywnie drogie jak na nasze zarobki.
Do tego oni żerują na państwach Europy środkowej i zachodniej, nie na darmo chcieli wciągnąć w swoje szpony Ukrainę. Fajnie sobie kolonizować państwa, stawiać tam markety, banki itp i niech kasa płynie od Polaków, Bułgarów czy UPAińców do socjalistów z zachodu.

Z tego co wiem jak ktoś nie pracuje to jakąś pomoc socjalną otrzymuje także ewentualnie możnaby tę pomoc trochę zwiększyć ale ogólnie to nie jest to dobry pomysł. Ile jest takich rodzin gdzie rodzice nie pracują? Kto zakłada rodzine i nie pracuje? Chyba tylko jakaś patologia (oczywiście nie mówię o przypadku gdzie np ojciec traci pracę i musi minąć tydzień/miesiąc czy dwa zanim coś nowego ogarnie.
Widzisz, Ty już chcesz ratować ludzi co nie pracują. Ho ho, ale fajnie by się żyło w takim państwie. Nic tylko dzieci odchowywać a państwo zapłaci za wszystko.
Ludziom trzeba dać możliwość pracowania a nie im dawać kasę za nic.
A zobaczysz co się stanie z tym pomysłem 500 zł na dziecko jeśli dochód na osobę wyniesie poniżej 800 zł. Powiedzieć Ci co się stanie? Przez ten jebany socjal teraz każdy kto ma taką możliwość umówi się z szefem, żeby mu na umowie wpisał pensję poniżej 2 400 zł (jeśli jest jedynym żywicielem rodziny) po to żeby chapnąć te 500 zł. I dlatego socjal to jebane gówno. Bo tworzy możliwość do kombinacji, oszukiwania, do tego dochodzą koszty administracji.

Musisz to zrozumieć, że Polacy, ogólnie ludzie nie sa debilami. Człowiek się dostosowuje do środowiska i przeżyje zawsze. Choćby miał z dzida biegać i z liściem na jajach zamiast majtek, tak jak to się jeszcze dzieje w Afryce czy Ameryce Płd gdzieniegdzie. Człowiek nie jest ułomny. Dlatego trzeba przestać myśleć za niego - ale czy w ogóle państwo może za kogoś pomyśleć? - musi przestac zabraniać, nakazywać, przestać .......ić, że jak będą leki bez recepty to się ludzie wytrują, że jak będzie bron dostępna to sie pozabijają, i przestać okradać ludzi bo każdy nawet nierozgarnięty człowiek potrafi lepiej wydać swoje ciężko zarobione pieniądze niż to jebane państwo. A jak nie potrafi to się sparzy dwa razy i się nauczy. Tak jak dzieci na utrzymaniu rodziców szastają hajsem bo dla nich kasa bierze się z nieba ale później jak zaczynają dorastać to się uczą, poznają wartość pieniądza, wiedzą ile trzeba pracy włożyć w zarobek i wiedzą na jaki wydatek moga sobie pozwolić a na jaki nie, żeby z głodu nie zdechnąć albo żeby sobie kupić auto lub bilet do zoo. Dlatego trzeba przestać traktować dorosłych ludzi jak dzieci lub jak pół ułomnych debili.
A finanse rodzinne widziane przez dziecko to jest właśnie taki socjal. Nie zarabiasz a kasę masz. I takie podejście deprawuje. Bo nie narobiłem się to w dupie mam tę kasę, wydam na głupoty, a poza tym należy mi się socjal bo tak już jest.
Politycy najpierw hoduj ludzi na debili - to im się oczywiście nie udaje bo mimo to każdy ma coś takiego jak zdrowy rozsądek - a później traktują ich jak debili.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
art
Senior Member

Stary 11.02.2016, 19:12
Co napisałem o Grecji możesz przeczytac powyżej, zreszta sam podlinkowałeś.Uważasz że to dobrze że zyski z pracy Polaków są transferowane za granicę? Uważasz że zyski z banków w wysokości 100mld w ostatnich bodajże ośmiu latach są transferowane do centrali to dobrze? Uważasz że zyski z sieci lądują za granica w całości to dobre rozwiązanie dla polskiej gospodarki? Uważasz że to normalne że 70 % tzw kasy unijnej wraca do Niemiec,Francji i pozostałych krajów Europy? Uważasz że to sprzyja naszemu rozwojowi?
Co do Grecji to niemiaszki maja problem z odzyskaniem wpompowanej kasy.Pompowali ją sukcesywnie a Grecja sukcesywnie konsumowała.Natomiast jak napisałem powyżej u nas raczej regularnie wypompowują kasę.Taka subtelna różnica.
Co napisałeś o Grecji konkretnego? Ludzie tutaj wrzucają poważne artyuły czy kawałki ustaw. Ty po prostu sobie coś napisałeś i mówisz wszystkim, że tak jest. I koniec. Aksjomat.

Kończąc tą dyskusje wróce jeszcze raz do podstaw. Pańśtwo nie ma swojej kasy. Jak pożyczy to musi oddać więcej, jak zbiera podatki to wydaje niefektywnie. Rozumiesz to?
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.02.2016, 19:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Najdłużej posiadam konto w BZ WBK od kilkunastu lat i w nim obecnie mam podpięte dwie karty kredytowe, linię kredytową oraz zrezygnowałem z karty płatniczej, z której i tak nie korzystałem, a inaczej musiałbym płacić opłatę co miesiąc (zdaje się, że 7 zł).
Zaraz zaraz, liberał i kredyt. Nie odstępuj od zdrowych zasad - tylko to co zarobisz możesz wydać

Cytat:
5. Ograniczeniu znaczącym bezrobocia? ==> do wstawki o Kukizowcach, bo na Waszym ulubionym przykladzie (holenderskim) po 1,5 roku bezrobotny musial podjac KAZDA oferowana prace!
To Holandia jest przykładem kraj liberalnego czy opiekuńczego. Tak pytam, bo nie ogarniam.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.02.2016, 19:28
Liberalna swiatopogladowo, opiekuncza (socjalna) gospodarczo.
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.02.2016, 21:00
Cytat:
Co napisałeś o Grecji konkretnego? Ludzie tutaj wrzucają poważne artyuły czy kawałki ustaw. Ty po prostu sobie coś napisałeś i mówisz wszystkim, że tak jest. I koniec. Aksjomat.
niektórzy nie rozumieją pewnych spraw, może są zbyt opóźnieni żeby trochę do przodu wybiec i spojrzeć w przyszłość. Np kerimek pisze, że to niemiaszki mają problem z Grecją a nie Grecja z nimi.
A taki kerimek to nigdy nie pomyślał, że może czasy się zmieniły i teraz sa wojny ekonomiczne a nie zbrojne. Że lepiej skolonizować sobie państwo tak, że mu dajesz pożyczkę na coś, państwo poprawia infrastrukturę itd a później jak nie ma za co długów spłacać to jest rozbierane przez wierzycieli? Albo za bezcen kupowane są lotniska, wyspy itp?
I taki scenariusz widzę dla Grecji. Poza tym on już się realizuje i już ich wykupują.
I to samo z Polską. Polska nadostawała hajsu na drogi inne bajery od UE. Ojeju, jacy oni dobrzy. Zobaczymy jak braknie kasy żeby się wypłacić banksterom. Jakbym był szwabem to z chęcią bym kawałek polskiej ziemi przytulił, z chęcią bym sobie fajna autostrada śmignął w jakieś fajne niemieckie miejsce w Polsce.
Narazie pożyczają, później się każdy biedak stanie zakładnikiem wierzycieli. I później będą kolonizować po nowemu. Niewolnictwo już w sumie odtworzyli (tania siła robocza, każdy jest niby wolny ale wielu to tylko robi na własny garnek, mieszkanie i auto żeby mieć czym do obozu pracy dojechać, no i na odchowanie kolejnych niewolników) .

Ale cieszy mnie, że kerimek wspomniał, że 70% kasy z UE wraca n zachód. Dziwne tylko, że kerim to jest zwolennik Polski w UE na zasadach akceptowanych przez jego wodzów z PiSu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.02.2016, 21:00
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz, liberał i kredyt. Nie odstępuj od zdrowych zasad - tylko to co zarobisz możesz wydać

To Holandia jest przykładem kraj liberalnego czy opiekuńczego. Tak pytam, bo nie ogarniam.
Wziąłem linię kredytową, bo oferowali mi w wersji private banking na niezły limit. Zamysł był taki, że może się przydać, gdyby pojawiła się nieoczekiwana inwestycja. Jednak do tej pory z niej nie skorzystałem, więc kosztowała mnie mniej niż zero.

Odnośnie Holandii to system ma tam charakter opiekuńczy, ale zostały tam elementy liberalnej gospodarki z połowy ubiegłego wieku.
kerim1906
Banita

Stary 11.02.2016, 21:03
art "Ludzie tutaj wrzucają poważne artyuły czy kawałki ustaw"

To jest argument, faktycznie zajmijące jest jak petrusek wołominiak wkleja wykresy i inne bzdety.Jak masz wątpliwości co do tego co napisałem o Grecji to sobie wygugluj a nie opowiadaj o jakichś wklejkach.Łatwo sprawdzisz jak chcesz..Chyba żeś leniwy?

Dla wszystkich oburzonych i wzmożonych kilka tygodni temu ułaskawieniem Mariusza Kaminskiego.Każdy uważny obserwator zdawał sobie sprawę kto to jest "sędzia" łączewski.Do wielu to nie docierało.Na pocieszenie dodam że część tego forum nie odbiegała od średniej na innych portalach.Pisałem to już dzisiaj ale nikt nie skomentował.To jeszcze raz i czekam na komentarze "oburzonych" sprzed kilku tygodni.

http://wpolityce.pl/polityka/281400-...zajacej-w-rzad
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.02.2016 o godz. 21:20.
art
Senior Member

Stary 11.02.2016, 21:29
art "Ludzie tutaj wrzucają poważne artyuły czy kawałki ustaw"

To jest argument, faktycznie zajmijące jest jak petrusek wołominiak wkleja wykresy i inne bzdety.Jak masz wątpliwości co do tego co napisałem o Grecji to sobie wygugluj a nie opowiadaj o jakichś wklejkach.Łatwo sprawdzisz jak chcesz..Chyba żeś leniwy?
http://www.documentcloud.org/documen...ml#document/p1
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.02.2016, 22:14
Tutaj w polskiej wersji:

http://www.consilium.europa.eu/pl/pr...tement-greece/
Anty PO-PiS!!!
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.02.2016, 08:52
http://www.warszawskagazeta.pl/wydar...o-laczewskiego
kbsucha
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 12.02.2016, 09:04
IncognitoTSW istotnie ostatnio z bankomatami przestało być tak różowo jak kiedyś, ale moim zdaniem to za mało dla tak kategorycznego stwierdzenia o wyzysku banków, gdyby wprowadzili płatne korzystanie z własnych bankomatów no to by był już mocny argument. Ogólnie to mi ta cała akcja wygląda na przeszarżowanie euronetu, może chcieli lepsze stawki od banków wynegocjować i ci się nie dali za bardzo.

emj10 podobnie jak Kocur uważam że trochę poszalałeś z tym obrotem środków , to już są zabawy dla ludzi z większym niż przeciętny kapitał. No i nie ma się co oszukiwać, jak ktoś wypracował sobie kapitał ponad 100k to należy się spodziewać, że taka osoba będzie świadomie podejmować decyzje i raczej nie będzie płakała, że za dodatkowe usługi ponosi jakieś koszta.

Oczywiste jest że jest sporo dodatkowych usług płatnych w bankach (wyciągi, zlecenia stałe) są dodatkowo płatne, no ale jak dla mnie to są dodatki poprawiające moją wygodę, więc nie jest dla mnie dziwne że muszę za nie płacić jak w przypadku wszystkich usług. Stąd mój post na forum bo dosyć często ponosi się kwestie wyzysku banków, kiedy z mojej perspektywy to ciężko mieć lepiej jak mam wszystko "za darmo" (dałem w cudzysłów bo jestem świadomy, że obecnie spłacam to moje korzystanie wieloletnie z konta marżą kredytu, na ale to był mój świadomy wybór no i nie musiałem tego robić), no chyba że ktoś się spodziewa że banki powinny jeszcze wypłacać kasę

Jeszcze w sprawie kredytu za granicą z postu Kocura. To nie wynika to czasem z różnic pomiędzy WIBOR i EURIBOR? Bo z tego co wiem to banki nie bardzo mogą wpływać na decyzje NBP w sprawie wysokości tego pierwszego. W wolnej chwili poszukam sobie jakiegoś info jak wyglądają marże w innych krajach europy, jakby ktoś miał lub widział jakieś dobre opracowanie to prosiłbym o linka chętnie poczytam.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 12.02.2016, 09:14
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kosz...a-3210947.html

http://forsal.pl/artykuly/775855,kre...entowanie.html

Mowisz i masz.

Cytat:
Jeszcze w sprawie kredytu za granicą z postu Kocura. To nie wynika to czasem z różnic pomiędzy WIBOR i EURIBOR? Bo z tego co wiem to banki nie bardzo mogą wpływać na decyzje NBP w sprawie wysokości tego pierwszego. W wolnej chwili poszukam sobie jakiegoś info jak wyglądają marże w innych krajach europy, jakby ktoś miał lub widział jakieś dobre opracowanie to prosiłbym o linka chętnie poczytam.
http://finanse.wp.pl/banki-stopy-pro...?ticaid=11677d

Tak, jak pisał Kocur - nawet przy wszystkich czynnikach brania kredytu 2x (choć przy powyższych wyliczeniach nie doszacowal, oczywiscie patrzac na nasza strone in minus) bardziej oplaca mu sie walutówka.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.02.2016 o godz. 12:49.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 12.02.2016, 12:11
Niedawno przetoczyła się dyskusja"frankowa"."Znawcy w rodzaju ABG czy innych których nicków nie pomnę w tym momencie prześcigali się w dyskredytowaniu tzw frankowiczów i z lubością odsądzali ich od czci i wiary jacy to durni nierozumni i jak to na własne życzenie wtopili.Do tego są sami sobie winni.Tłumaczenia jak to naprawde wyglądało i jak dzisiaj wygląda niewiele zmieniło.Wszechwiedzący "mocarze intelektualni" tego forum pozostali przy swoim i tylko w swoim mniemaniu triumfowali.

Specjalnie dla nich o zgrozo z onetu rzetelny materiał.W polskiej , podkreślę w polskiej prasie zdarza sie to niezmiernie rzadko.Generalnie redaktorzyny ekonomiczne jada na pasku banksterskim i takich publikacji niestety nie znajdzie się.Jest to jaskółka chociaż do wiosny daleko.

http://m.onet.pl/wiadomosci/opinie,rr428h
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 12.02.2016, 13:47
Był przykład Holandii, czas nadszedl na Wegry. Ale czy na pewno ulubione przez pis?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,135274,t...wiadomosc.html

Ponizej moj post z wczoraj (z przedwczorajszymi tresciami):

Cytat:
Ale czy Ty chlopie nie rozumiesz, ze te panstwa maja sie dobrze dzieki:

1. Wydluzeniu aktywnosci zawodowej, a nie mlodych emerytow, wczesniejsze emerytury, pomostowki itp.?

2. ULGOM PODATKOWYM dla rodzin i PRACODAWCOW?

3. OGRANICZENIU dotychczasowego socjalu?

4. Sprzyjajacym reformom zwiazkom zawodowym?

5. Ograniczeniu znaczącym bezrobocia? ==> do wstawki o Kukizowcach, bo na Waszym ulubionym przykladzie (holenderskim) po 1,5 roku bezrobotny musial podjac KAZDA oferowana prace!

6. ZAGWARANTOWANEMU ZATRUDNIENIU!!!

7. Licznym dzialaniom lagodzacym skutki reform?

Pis w kazdym aspekcie robi wszystko na odwrot, dlatego 500+ NIE WYPALI!

Jak juz sie chcecie wzorowac na Holandiach, Wegrach etc. to zrobcie to jak nalezy od poczatku do konca, bo bez tych wypadkowych bedzie klapa.
Latwo zauwazyc punkty zbiezne, do tego dodalbym punkt nr 8, czyli:

8. Mlodzi w pracy, nie na jej rynku.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.02.2016 o godz. 14:01.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 12.02.2016, 14:54
Typowy leming przelicza pińcset plus na co drugie? pierwsze? oszukali go? hm.....

https://pbs.twimg.com/media/CbBE9nEWcAAGXrN.jpg
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.02.2016, 16:00
Przecież to ogr a nie leming!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2016, 17:12
Ogr frankowicz
kerim1906
Banita

Stary 12.02.2016, 17:18
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ogr frankowicz
Widzę że przeczytałeś, to dobrze.Warto wiedzieć a nie opierać się na opowieściach i domysłach czy wywodach nie znających zagadnienia.To cieszy.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2016, 17:22
Nie rozumiem, do czego sie odnosisz?
kerim1906
Banita

Stary 12.02.2016, 17:27
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem, do czego sie odnosisz?
Piszesz frankowicz? tak .Chociaż nim nie jestem ale znam dobrze temat.Dzisiaj wkleiłem "frankową opowieść" dla niezorientowanych.Myślałem że czytałeś?

http://m.onet.pl/wiadomosci/opinie,rr428h

Ta pani nie ogr a tak liczyła w lipcu 2015, czyli jednak leming

https://twitter.com/SamPereira_/stat...34743586623488
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.02.2016 o godz. 17:41.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2016, 18:06
Ok dopiero teraz faktycznie przeczytalem caly Twoj wczesniejszy post ale w dalszym ciagu nic to nie zmienia w moim podejsciu do frankowiczow. Banki robily ludzi w bambuko - przeciez to oczywiste z ta roznica, ze frankowicze dali sie robic w bambuko na wlasne zyczenie. Dla mnie koniec, kropka a banksterzy niech teraz placa, bardzo dobrze. Oby tylko to sie nie odbilo jakokolwiek czkawka pozniej.

Tak, zebys mi tu przypadkiem zaraz nie pochlebial to lap to na deser

http://www.money.pl/gospodarka/stati...0,2010590.html
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 12.02.2016 o godz. 18:10.
kerim1906
Banita

Stary 12.02.2016, 20:10
Jak trzeba to można pochlebić,ale dla Twojego dobra tego nie zrobię.Napiszę tylko że nie jestem zaskoczony Twoim stanowiskiem.Tyle.
Co do deseru to powiem tak,jestem zwolennikiem tego programu.Na pewno nie bezkrytycznym ale wspierającym..Zakończę Twoim cytatem " Oby tylko to sie nie odbilo jakokolwiek czkawka pozniej"
art
Senior Member

Stary 12.02.2016, 21:01
Dlaczego protestują greccy rolnicy, a nie niemieccy bankierzy?

https://www.youtube.com/watch?v=TiObTN9keh0

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów