|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No to zaczynamy. Niestety WISŁAZWE przez dwa tygodnie nie będzie jeszcze mógł zakładać tematu meczowego więc na mnie spadł ten zaszczytny obowiązek. Jak ostatnio bywało: 08.11 Wisła :Śląsk 1:1 29:04 Śląsk : Wisła 1:0 30.06 Wisła :Śląsk 0:1 i ostatnie pamiętne 28.08 Wisła :Śląsk 4:2 Są to szczególne mecze z ostatnich lat zapadły mi dwa mecze ten gdzie Śląsk przypieczętował mistrza i ten gdzie zamiast na C siedzieliśmy na G. Jak będzie i My i Śląsk potrzebujemy dramatycznie punktów. My mamy Pawłowskiego który zna Śląsk na wylot oni graja u siebie. My mamy nowych piłkarzy i Śląsk ma. Dla mnie mecz na remis. Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.02.2016 o godz. 13:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Będzie dobrze, Balashov tam im zakręci obroną
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Trochę wróżenie z fusów, ale biorąc pod uwagę naszą sytuację w tabeli, to jest to mecz który MUSIMY wygrać. Liczę, że z dobrej strony zaprezentuje się Bałaszow i że Drzazga dostanie swoją szansę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a ja mam nadzieję, że na meczu będzie chociaż 10.000 kibiców... do zobaczenia na stadionie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Czuje że ten mecz może zdeterminować cała wiosnę. Dobry występ da pozytywnego kopa zarówno piłkarzom jak i kibicom do kupna karnetów. Niestety nasz obecny środek kreatywnościa nie grzeszy i OMG musimy liczyć na Cliveralo ze w końcu pokaże ze dostał co 3 letni kontrakt. Druga sprawa to brak napastnika. Jeżeli wyjdziemy z wysuniętym Małeckim/Boguskim/Błaszowem stawiam na 1x. Ondrasek (nawet jeżeli jest niewiadomą) wymieniony w 70 na Drzazgę na szpicy daje nam szanse na 2.
W piątek się będę stresował jak kursant na egzaminie PJ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
ZWE PDW
A co do spotkania to stawiam na remis po nudnym meczu
Ostatnio edytowane przez W.S : 10.02.2016 o godz. 14:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...701,1,727.html
Niestety prawdopodobnie będziemy musieli zainaugurować występy w 2016 roku bez Pawła Brożka w składzie. Duża szkoda, bo mimo, że w sparingach zagrał tylko 20 minut, to jednak Paweł jest gwarantem solidności. Mam nadzieję na dobry debiut Ondraska i Drzazgi (po cichu liczę, że młodszy z naszych nowych nabytków coś strzeli). Jestem bardzo ciekawy tego spotkania. Z niecierpliwością i optymizmem wypatruję piątku. Z bukmacherskiego punktu widzenia daję x2. PS. Bawicie się w ustawlige.com? Których z naszych macie w swoim składzie? W pierwszej jedenastce postawiłem na Bałaszowa, na ławce Drzazga i Bartosz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poczekam co z Bobanem i najwyżej za kilka kolejek zrobię podmiankę Boban --> Bartosz. Ogólnie tych 3 zawodników kosztuje mniej niż jeden Pawłowski z amici, a podejrzewam, że zapunktują w trójkę lepiej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Mam dokładnie tak samo, Bałaszow wydaje się być bardzo solidnym skrzydłowym, pozostaje mieć nadzieję, że Śląsk zrobił gorsze transfery i ten pierwszy mecz powinien pozwolić nam odpalić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
9 spotkan do konca rundy zasadnicznej, 27 punktow do zdobycia, jezeli uda sie nam zdobyc 18-20 to mysle, bedzie bardzo dobrze i wystarczajaco zeby po 30 kolejkach byc w grupie mistrzowskiej. Najlepiej zaczac wygrywac juz teraz w meczu ze Slaskiem. Jestem bardzo ciekawy nowych graczy, Balaszova szczegolnie ale jak widac nie tylko ja. W Slasku ten Marioka to bedzie bardzo ciekawe wzmocnienie co ponoc pokazywal podczas przygotowan do rundy. Mam nadzieje, ze Brozek zagra bo jak było widac w meczu sparingowym gdzie strzelił 2 bramki pilka go szukała. Chyba doprze podziałaly transfery Ondraszka i Drzazgi. Juz sie nie moge doczekac tego meczu, na szczescie zostały tylko dwa dni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta, tylko zwycięstwo nas ratuje i daje nadzieje na grupę mistrzowską. Wszelkie inne kombinacje to przekreślają. Obstawiam 1:0 dla nas po golu Brożka, asysta Bałashova
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ten Ryota w WKS wygląda na ciekawego zawodnika, kto wie czy nie będzie z niego drugi Kagawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ciekawe jak Pawłowski zestawi pierwszy skład i kto będzie zasuwał na defensywnym pomocniku. Moim zdaniem to największy błąd okienka, że nie zakontraktowano kogoś solidnego na tej pozycji (no chyba, że tam będzie grał docelowo Pietrzak), bo to największa bolączka obecnego składu Wisły - niby obrona jest ok, Cierzniak w poprzedniej rundzie wypalił a tak jakoś zbyt łatwo traciliśmy bramki.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niezwykle się obawiam tego meczu. Nie dlatego, że Śląsk jest groźny, tylko bo obie drużyny to wielka niewiadoma. Ten pierwszy mecz jest cholernie ważny. Mecz otwarcia w naszej sytuacji punktowej ma niezwykły aspekt psychologiczny. Jak przewalimy, to moim zdaniem będziemy bić się do końca o czołową ósemkę. i trener TP może opowiadać, że my się bijemy o puchary. Jeśli wygramy... wówczas sky is the limit. To znaczy 27 punktów.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kibice obawiają się, że będzie kłopot z obsadą bramki, ale tu znany znawca odezwał się:
Cytat:
Czyli Buchalik Wisłę zbaw! Można i tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tu po prostu trzeba przyjechać na mecz, strzelić o jedną bramkę więcej, wygrać i dziękujemy jedziemy z kolejnym. Tak to musi wyglądać.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wielkanocne? Bo tam lubia jaja?
Meritum - jeśli wyjdziemy tak jak na mecz z Górnikiem to przegramy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Plan genialny w swej prostocie. Czemu wcześniej nikt na to nie wpadł? ![]() ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chyba najwazniejszy mecz w tej rundzie.... jak przegramy moze byc nie ciekawie
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Więcej optymizmu wielu mówiło ze woli Wiślę czysta w 4 lidze a ja wam mowie ze się jeszcze zdziwicie i ani 1 ani 4 liga nas nie czeka będziemy w 8 ale tylko w 8.
Kochani wiara albo jesteśmy kibicami i będziemy na meczu albo jesteśmy paczłkami z legi. DZISIAJ legia na gorze a jutro może sytuacja się obrócić. Wiara i marsz na stadion na wszystkie mecze u siebie pokażmy na początek ze jesteśmy najlepszymi kibicami w kraju. Wiem ze wielu wyzywa mnie od mędrca ok niech sobie mnie tak na żywa ważne byśmy wszyscy stawali ramię w ramię by wspierać klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeśli zakontraktowaliby tego Brleka to bylbym spokojny a wynik a tak boje sie, ze gra nie bedzie sie kleila a oni maja tego japonca do rezwgrania ktory im bedzie kreowal gre.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Zobaczymy jutro wiary i wiary
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
No tak zaliczyłby dwa treningi , poźniej meczyk i dwie asysty i brameczka a co tam... ;d Puknij sie w cymbał... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile to już tak razy sie czekało z niecierpliwością na inaugurację rundy i myślało się "w końcu będzie dobrze" a tu bum... i myśląc SERCEM wiadome w końcu odpalimy i wygramy a racjonalnie patrząc...znowu czuje że będzie kopanina i jakieś 1-0 /0-0 i żale że ten do dupy tamtem.. obym sie mylił
Do boju ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Obym się mylił, ale po raz pierwszy poważnie traktuję wypowiedź Głowy że gramy o utrzymanie. Niestety. Nie ma absolutnie żadnych podstaw do tego żeby myśleć o czymś więcej. Tylko pobożne życzenia. Dlaczego niby mamy wygrać ze Śląskiem? Grają pierwszy mecz, u siebie, są w podobnej sytuacji w tabeli a kadrowo na pewno nie są gorsi. 0:2.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Parafrazujac klasyka: "1 bramka ustawi caly mecz". O ile my ja strzelimy to jest szansa na korzystny rezultat. Jak zrobi to WKS - po ptokach. Nastawia sie na gre z kontry, my pozycyjnego nie umiemy (jak prawie kazda druzyna ligi).
Mecz typowo underowy. 2,5 nawet 1,5 do grania u buka. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
kazda z druzyn przy porazce moze znalezc sie na pozycji spadkowej, obstawiam ze to wystarczy ze beda grali zesrani i po slabym meczu 2 slabych druzyn padnie remis
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|