|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Wpadłem na szatański pomysł i zastanawiam się, czy jest to możliwe w realizacji.
Skoro i tak będziemy płacić Cierzniakowi za siedzenie na ławie w rezerwach, to może by go gdzieś wypożyczyć? Wydaje mi się, że optymalnym kierunkiem dla niego powinna być teraz Polonia Warszawa. Poznałby chłopak miasto, warszawskie kibicowanie i tak za te pół roku mógłby bez trudności w aklimatyzacji przyjść do Legii. A kibice na pewno spojrzeliby na niego przychylniejszym okiem gdyby miał już na koncie parę występów dla innego warszawskiego klubu... ![]() Drugi pożądany kierunek, to Widzew. Jeśli oczywiście go nie sprzedamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Lubię to.
Punkty punktami a zasady zasadami. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...arza,id,t.html
Po tym jak Legia ogłosiła, że Radosław Cierzniak podpisał z nią kontrakt, obowiązujący od 1 lipca, warszawski klub wykonał kolejny krok. Dyrektor sportowy Legii Michał Żewłakow skontaktował się z wiceprezesem Wisły Zdzisławem Kapką w sprawie transferu bramkarza „Białej Gwiazdy” do klubu z ul. Łazienkowskiej już zimą. Pierwszy kontakt został już zatem nawiązany, teraz należy się spodziewać, że Legia złoży konkretną ofertę transferu już na piśmie. Pytanie tylko, czy będzie ona na satysfakcjonującym „Białą Gwiazdę” poziomie. Raptem kilka tygodni temu Legia podpisała bowiem kontrakt z innym piłkarzem Wisły, Konradem Handzlikiem, który też wejdzie w życie od lipca. Oferta jaką następnie warszawianie złożyli Wiśle (150 tysięcy złotych) została zdecydowanie odrzucona przez krakowski klub. W przypadku Cierzniaka Legia może być jednak bardziej zdeterminowana, bo w Warszawie muszą mieć świadomość, w jakiej sytuacji bramkarz się znalazł. A wygląda ona tak, że w Wiśle już raczej nie zagra. Wszystko wskazuje na to, że po powrocie ze zgrupowania w Turcji Cierzniak zostanie przesunięty do rezerw. Na razie ani Legia, ani Wisła nie chcą komentować całej sprawy. Robi to jednak menedżer piłkarza Tomasz Magdziarz z Fabryki Futbolu. - Dla dobra obu klubów, piłkarza lepiej byłoby, żeby Radek odszedł do Legii już teraz - mówi Magdziarz. - Jasne jest, że gdyby został w Wiśle, presja, jaka na niego by spadła byłaby bardzo duża. To byłaby ciężka sytuacja, gdyby musiał mierzyć się z niechęcią własnych kibiców. Mam nadzieję, że kluby dojdą do porozumienia i Radek przejdzie do Legii już zimą. Magdziarz potwierdza, że Legia chce taki ruch wykonać jak najszybciej. - Z moich informacji wynika, że Legia złożyła już ofertę - tłumaczy menedżer. - Myślę, że kluby muszą się porozumieć. Tak nakazuje logika. Trzymać piłkarza, żeby mu płacić, a żeby on nie grał lub wychodził na boisko z tak dużą presją, to nie ma większego sensu. On takiej jakości , jak jesienią, Wiśle już nie da. Żyjemy w Polsce i podejście kibiców jest takie, a nie inne. Rozumiem też jednak również Radka. Wybrał ofertę Legii. Ci którzy nie znają kulisów negocjacji z Wisłą przede wszystkim jej kibice, obwiniają go. Ja znam te kulisy i dla mnie decyzja Radka jest zrozumiała. Tomasz Magdziarz potwierdza jednak, że ostatnie rozmowy, jakie w sprawie kontraktu prowadził z Wisłą Cierzniak miały miejsce jeszcze, gdy prezesem był Robert Gaszyński. Na pytanie, czy to właśnie z nim negocjował przedłużenie umowy z Wisłą bramkarz, odpowiada krótko: - Tak. Zapytany, czy rozmowy były natomiast prowadzone z nowym zarządem, menedżer dopowiada również krótko: - Nie. I rzeczywiście, z naszych informacji wynika, że takich rozmów nie było, bo bramkarz miał umówić się z władzami Wisły po obozie w Turcji... I stąd zdenerwowanie przy ul. Reymonta, bo w tym momencie Cierzniak miał już podpisany kontrakt z Legią. Wiele wskazuje jednak na to, że jeśli Legia złoży konkretną ofertę, to sentymenty mogą pójść na bok. Zwłaszcza, że pieniądze Wiśle bardzo się przydadzą na... nowego bramkarza. Krakowski klub rozpoczął już bowiem poszukiwanie golkipera, który byłby w stanie zastąpić Cierzniaka. Jest już nawet dwóch kandydatów. Biorąc pod uwagę, że już w przyszłym tygodniu rusza sezon, a i do zamknięcia okna transferowego nie zostało wiele czasu, sprawy transferu Cierzniaka do Legii, jak i ewentualnego pozyskania przez Wisłę nowego bramkarza powinny wyjaśnić się dość szybko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ile tego menedzera kosztowala reklama w gazecie krakowskiej ?
Pisane na zamówienie. Az bije po oczach. Miesiac milczeli z Cierzniakiem.. a gdy zaczelo byc goraco i wali sie grunt pod nogami to nagle sobie o wszystkim przypomnieli. I panie mendzer, troche pokory.. jestes pan jego menedzerem wiec bedziesz pan go bronil.. tak jak adwokat zabojce 20 osob mowiac, ze jest niewinny.
Ostatnio edytowane przez c. : 01.02.2016 o godz. 22:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Przecież on lechita, to po co się ograniczać ?! do poznania go na wypożyczenie ;D |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A to że tam zagrał ponad 100 meczów w lidze francuskiej (i tylko 7 bramek!) parę spotkań w lidze mistrzów, bywa. Kolejny raz szprotson potwierdza, że ludzie pracujący w profesjonalnym futbolu, kasujący miliony euro rocznie się nie znają na piłce ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.02.2016 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cierzniak i menago szorujcie kitę. 3 liga i noszenie piłek, nic więcej Was dobrego już w Wiselce nie spotka. A o transferze teraz tp sobie mogą pomarzyć
![]() Jeżeli tylko zagramy z nimi twardo do końca, to wielki szacun dla BC ![]() Co do ŚPO jak ma być taka petarda to pewnie comeback ![]()
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.02.2016 o godz. 22:16.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dudka był fair wobec Wisły. Mógł kombinować, ale nie zrobił tego i Wisła na nim zarobiła jak odchodził do Francji.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja sune, ale to jest dramatycznie naiwne, że jak czytam takiego pozytywnego newsa o kolejnych transferach na konkurencyjnym(widząc, że jakieś ruchy już zostały zrobione w tym okienku), to normalnie mnie telepie z emocji,aż przelatują dobre wspomnienia sprzed lat. Na ta naszą ogórkową ligę tak niewiele trzeba żeby powalczyć. Dużo bym dał żeby pozytywne emocje wróciły na stadion, bo ostatnio to więcej frustracji było niż radości.
A co do Cierzniaka i Handzlika. Z jednej strony zgarnąć hajs za piłkarzy i tak już straconych byłoby dobrze, ale w tym przypadku jeśli można się unieść honorem to trzeba to zrobić, niech krawaty wiedzą, że nie wszyscy tańczą jak oni zagrają, albo przynajmniej nie od razu, bo finalnie stanie na ich...Zawiedli,jeden i drugi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Melikson
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wiecie ze okienko transferowe tylko tydzien jeszcze bo nie tak jak kiedys do konca lutego trwa tylko do 8 lutego.
Hm jednak chyba do 28.
Ostatnio edytowane przez Ma_niek : 01.02.2016 o godz. 22:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skąd w ogóle te domysły o Meliksonie? To raczej w kategorii pobożnych życzeń przewija się jego nazwisko od kilku tygodni, to samo ze Stilićem. Z żadnych poważnych źródeł nie było informacji o jakimś powrocie na Reymonta. Na moje oko, przyjdzie pewnie ktoś o przeciętnej reputacji bez kontraktu. Chciałbym się mylić, ale patrząc realnie to dotychczasowe transfery to jedynie bezgotówkowe uzupełnienia składu. Mam jednak wielką nadzieję, że klub faktycznie taką bombę zostawia na sam koniec.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
chcialem zazartowac ze ten magiczny ofensywny pomocnik z pompowanego balonika to Radovic ..... ale tu ostatnio nawet nie ma co zartowac ...... bo szybko by sie znalazlo kilka Pelikanow co lykneliby to bez przepitki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Melikson wrócił do Beer Szewy i pewnie już się nie ruszy stamtąd do końca kariery. Prędzej jestem w stanie uwierzyć w Stilicia, ale też wątpie.
Osobiście myśle, że starczy tych odgrzewanych kotletów i czas na jakieś nowe nazwisko. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Stawiam na Radosława Majewskiego i raczej się z tego nie cieszę.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
obyś się tym razem mylił, oby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie wykluczałbym Kobylańskiego.
Owszem, bardziej prawy pomocnik, ale w swojej karierze równie często grywał tuż za napastnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój z wybrzydzaniem
W naszej sytuacjij jeszce jak sobie przypomne stan kadry na ostatni mecz z Pogonią,to kazdy nowy gracz bedzie dobry. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kontrakt Majewskiego do czerwca 2017, przy czym jeszcze tam gra często nawet..
http://www.transfermarkt.com/radosla.../spieler/45042 Też wolałbym kogoś nowego, często wielce "sprawdzony" zawodnik jest niewypałem.. Może nikt nie przyjdzie i też to musi jakoś wyglądać.. No chyba że Chrapek?
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 02.02.2016 o godz. 01:22.
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Być może Chrapek. Ta opcja wydaje się być prawdopodobna.
No nic, pozostaje czekać na miejmy nadzieje dobre wieści dotyczące przeprowadzanych transferów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Transfer czy kolejne wypożyczenie bo to jest zasadnicza różnica. Pamiętajmy, że części zawodnikom kończą się umowy w lecie i zapowiada się w związku z tym na niemałą rewolucję kadrową. Stawiam, że trafi do nas na półroczne wypożyczenie Semir Stilić skądinąd nam w tej chwili brakuje takiego drugiego Radka Sobolewskiego, który w każdym spotkaniu jeździ na tyłku na murawie i zostawia na niej zdrowie. Nasza sytuacja w tabeli jest zła, jeżeli w spotkaniu ze Śląskiem nie zdobędziemy jakiś punktów zrobi się nerwowo.
W dalszym ciągu widzę w drużynie brak jakości w drugiej linii (środek jak i skrzydła), bez zawodników wygrywających pojedynki 1 na 1, z dryblingiem i dobrym dośrodkowaniem na bokach pomocy będzie duży kłopot a niestety Ci, którzy do nas trafili tego nie mają. Jestem również mocno zawiedziony z faktu, iż w okresie przygotowawczym nasz nowy nabytek w linii ataku (Zdenek Ondrasek) więcej spędził w gabinetach lekarskich niż na boisku przez co trener w zasadzie nie miał możliwości gry na dwóch napastników. Ja osobiście gdybym miał doradzać trenerowi ustawiałbym np. Małeckiego na pozycji cofniętego napastnika. Patryk to już nie ta szybkość to raz a dwa dośrodkowania na miernym poziomie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. A na cofniętego napastnika to on się nie nadaje.W kwestii innych wypowiedzi, dotyczących środkowego ofensywnego pomocnika. Ani Chrapek ani Majewski takimi nie są, jeśli więc info było precyzyjne, sprowadzimy kogoś innego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mamy na ten moment trzech skrzydłowych: Bałaszow, DG i Małecki i nie mieszajmy... Obstaję, że ta 'niespodzianka' transferowa w osobie ofensywnego pomocnika to będzie zawodnik którego się nie spodziewamy. Jakieś zagraniczne nazwisko bliżej nam nieznane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
kiedy mamy żekomo poznać nazwisko tego zawodnika
|
|
|