The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2016, 13:47
Pihowicz coś tam, Lubnauer,Schmidt.........Walka idzie na noże kto bardziej się
wygłupi.Na dzisiaj prowadzi jednak zupełnie ktoś inny.Tez nowoczerski.......

http://vod.gazetapolska.pl/12349-tak...o-szukala-hit-
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.01.2016, 14:04
Petru, Lubnauer, Scheuring, Schmidt - sami potomkowie staropolskich rodów
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.01.2016, 14:07
Był taki lud - petruskowie

Edit: bez jaj emj10 że wziąłeś to na poważnie
Ostatnio edytowane przez Kocur : 29.01.2016 o godz. 14:54.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.01.2016, 14:10
Chyba etruskowie
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.01.2016, 14:37
Petruskowie dobre kocur, dobre
Jak nie Niemcy to Ukraincy albo Zydzi albo spolszczone zydokomuchy. Pomijajac juz nasza historie, jestem niezwykle ciekaw jaki procent takich prawdziwych Polakow, z dziada, pradziada zasiada w naszych elytach. Tak procentowo.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.01.2016, 14:45
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Kandydat do posta roku. Przynajmniej u mnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

kerim1906
Banita

Stary 29.01.2016, 14:59
Łatwa zagadka.Kto to powiedział na dzisiejszej "debacie" po wystąpieniu Waszczykowskiego ?

"Polska powinna zgłaszać rozwiązania, które są dobre dla Europy, a wy tego nie robicie"

Kocur "Edit: bez jaj emj10 że wziąłeś to na poważnie"

Zaraz Ci wytłumaczy jak przed chwilą rzepliński że z tą propozycją kompromisu z jego strony to " ironia"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.01.2016 o godz. 15:02.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2016, 15:14
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Łatwa zagadka.Kto to powiedział na dzisiejszej "debacie" po wystąpieniu Waszczykowskiego ?

"Polska powinna zgłaszać rozwiązania, które są dobre dla Europy, a wy tego nie robicie"
Jakis Niemiec lub Niemka z Nowoczesnej z rodu Petruskow?

edit: Cholera, plantageneci
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 29.01.2016 o godz. 15:19.
kerim1906
Banita

Stary 29.01.2016, 15:17
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jakis Niemiec lub Niemka z Nowoczesnej z rodu Petruskow?
https://pbs.twimg.com/media/CZ4cJfyWQAQtzAQ.jpg

I nie z rodu Petrusków tylko ETRUSKÓW
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.01.2016, 15:30
Można się raczej domyślić po zastosowanej emotince
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.01.2016, 16:23
Ustawa w/s frankowiczów, to kolejny "oryginalny" pomysł komuchów. Społeczeństwo ma się poskładać na bogatych spryciarzy, którzy sobie pobrali kredyty na kilkaset(jak nie więcej...) tysięcy złotych(w przeliczeniu). Komu banki udzielają takich pożyczek i kogo stać na spłacanie po kilka tysięcy miesięcznie? Pytanie retoryczne. A teraz chcę się ogołocić biedne społeczeństwo i położyć najsłabsze(czytaj polskie) banki.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.01.2016, 17:41
"Bogaci spryciarze" Jakie Ty .......isz bzdety...
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.01.2016, 18:01
A niby kto? nabrali kredytów nakupowali mieszkań i teraz im się wydaje że się należy. Każdy normalny człowiek, który wziął we frankach Ci powie, że suma sumarum wyjdzie na 0, bo taka prawda. Trzeba było myśleć biorąc. Nie trzeba być ekonomistą żeby wiedzieć, że kursy walut nie są stałe. Śmiech na sali, no ale rozdajmy pieniądze, czemu nie.

Czekam na 20 baniek dla Rydzyka, serio myślałem po wczoraj, że dadzą sobie siana, no ale jednak wpływ zbyt duży. Wstyd. Opodatkować całą czarną bandę i wtedy dawać panu Tadeuszowi
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2016, 18:04
Kolejny mistrz świata - bankowiec
adas123
Senior Member

Stary 29.01.2016, 18:07
Nie no , zapomniałem, że przeciwnicy pana Dudy i Kaczyńskiego nie mogą mieć racji. Osobiście znam z 10 osób z kredytami we frankach, kolejnych kilkunastu znajomych znajomych też ma i każdy mówi to samo - było lepiej, teraz gorzej a wyjdzie na 0. Wolę obietnice bez pokrycia niż spełniane bez myślenia.
Idąc tropem myślenia PiSu to protesty frankowiczów to jest właśnie kwik świń odstawionych od koryta

Btw, za wczorajsze wystąpienie tego kretyna Jakiego w stosunku do kretyna Kropiwnickiego powinno się skończyć dyscyplinarką i zesłaniem do kopania rowów, bo jak widać to ten poziom( z całym szacunkiem do kopiących rowy)
Ostatnio edytowane przez adas123 : 29.01.2016 o godz. 18:17.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2016, 18:23
Tu nie chodzi o to, czy jesteście przeciwnikami czy zwolennikami PiS, tu chodzi o brak podstawowej wiedzy na temat kredytów w walucie, kto je brał, dlaczego, na jakich warunkach...
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2016, 18:26
Bogaci spryciarze brali kredyty z gory zakladajac, ze nie beda ich w stanie splacic ale... wiedzieli, ze po kilku latach wygra PIS i rzad im wtedy pomoze
Sam oczywiscie nie popieram takiej formy pomocy frankowiczom. Banki to nic innego jak pozyczki minutki vide Provident. Nastawione sa na udupianie ludzi i tak bylo w tym przypadku. Kto sie tego nie spodziewal tego wina ale kuerwa bez przesady z tymi bogatymi spryciarzami
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.01.2016, 18:31
adas123 napisał(a):Wyświetl post
A niby kto? nabrali kredytów nakupowali mieszkań i teraz im się wydaje że się należy. i
Ja mam franki i co? Nie zamierzam nic z tym robić bo warunki we frankach nawet po 4 zeta są lepsze od złotówek.
Dobrze wiedziałem co biorę, nie kupowałem apartamentu i teraz nie płaczę na marszach.

Faktycznie sami bankierzy w tym temacie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
adas123
Senior Member

Stary 29.01.2016, 18:32
@serek
A co to za różnica? chyba że mi powiesz że ludzie nie byli informowani o ryzyku z jakim się wiąże branie kredytu w obcej walucie, to wtedy sru do sądu z bankowym oszustem. Swoje wnioski wysnuwam z informacji od tych co wzięli, duży przekrój wiekowy, różne cele, bankowcem owszem nie jestem.
Może jest to zbyt proste myślenie ale jak dla mnie, była okazja, zyskiwało się ,było ryzyko ,dostało się po dupie i już. Jak ja biorę robotę w którą coś doinwestowąć na wstępie muszę a potem się okazuje że na niej straciłem bo koszty przekroczyły zysk to nie idę z tym do sądu . Trzeba myśleć.
Piszesz w taki sposób jakbyś się znał, to oświeć nas w żołnierskich słowach gdzie jest haczyk.

Kocur zebyś mnie opacznie nie zrozumiał, bo nie doprecyzowałem odnosząc się do słow forfuna o 'bogatych spryciarzach'. Pije do tych co teraz latają po ulicach.

Po chwili namysłu może bogaci spryciarze to faktycznie trochę przegięcie, za szybko się denerwuje ostatnio, ale tacy pewnie też tam byli.
Ostatnio edytowane przez adas123 : 29.01.2016 o godz. 18:44.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2016, 18:53
"Piję do tych, co teraz latają po ulicach" - wiesz jacy ludzie latają, na jakich zasadach otrzymali kredyt, jakie umowy dostali do podpisu, dlaczego zdecydowali się na chf? Nie wiesz... Myślisz, że kredyty we frankach były wykorzystywane jedynie do zakupów nieruchomości? Rozróżniasz w ogóle kredyt indeksowany od tego "prawdziwie" walutowego? Zdajesz sobie sprawę, ile jest niezgodnych z prawem zapisów w umowach kredytowych w walucie?

Chcesz w bardzo uproszczony sposób? Ludzie nie mieli zdolności kredytowej w złotówkach, we frankach i owszem. Często franki to było jedyne wyjście dla ludzi mocno zadłużonych... Wiesz jak prostym ludziom przedstawiał ryzyko kursowe "doradca", myślący tylko o swojej prowizji?

W bardzo dużej części to nie "bogaci spryciarze", a naiwni, nieświadomi ludzie zrobieni przez banki w chuja... Prawie dekadę pracowałem w banku, bezpośrednio przy "hipotekach" - troszkę wiedzy na ten temat posiadam.
kerim1906
Banita

Stary 29.01.2016, 18:56
Ja mam franki i co? Nie zamierzam nic z tym robić bo warunki we frankach nawet po 4 zeta są lepsze od złotówek.
Dobrze wiedziałem co biorę, nie kupowałem apartamentu i teraz nie płaczę na marszach.

Faktycznie sami bankierzy w tym temacie.
Nie jestem bankierem,kredytu nie mam ale wiem że problemem nie jest RATA i jej wysokość ale Kapitał do spłaty.Prosty przykład, Kowalski wziął 200 tys na 30 lat , spłacił 100 i zostało 400.Każdy kto pisał powyżej czyli adas i for fun nie mają zielonki o co idzie gra.Wiesniak tez nie wie że to nie jest żadna pomoc frankowiczom, tylko naprawa złego prawa.Powinno to wyglądac inaczej ale Duda boi sie prostego rozwiązania.Unieważnić te toksyczne instrumenty bo były wydawane z naruszeniem prawa bankowego.Kto chce mogę wytłumaczyc szczegółowo.Osoby które czytały gówniana czy onet niech sie nie wypowiadają.Nigdy nie było żadnych franków, do tego hipoteki sa w złotówkach.Poza tym klauzule abuzywne i rekomendacja S mówiaca o maksymalnej możliwości wahańn kursowych na poziomie 20 %.Jak ktos chętny niech pyta, wytłumacze wszelkie wątpliwości.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2016, 18:59
Rata również jest problemem i to olbrzymim...
adas123
Senior Member

Stary 29.01.2016, 19:04
ad.1 nie wiem ad.2 nie, nie myślę tak(ale chyba prawdą jest że w dużych ilościach też) ad.3 nie ad.4 skoro są to nie jest to powód do sądzenia się z bankami i wygrywania spraw?
co do drugiego akapitu, to jest to fatalna polityka nie tylko banków tylko wszystkich telemarketerów i innych wciskaczy chłamu i oszukiwaniu ludzi, ale czy to jest powód żeby pomagać akurat tej grupie ludzi? zabronić takich praktyk i tyle. Popatrz ilu np starszych ludzi dostających po pareset złotych emerytury zostaje naciągnietych na podpisanie umowy z jakąs telekomunikacją i płacenia potem setek złotych kar za rozwiązywanie umów. Naciągaczy jest pełno, ale czemu wszyscy mają być za to odpowiedzalni.
Żeby nie było, żal mi ludzi którzy wpadli przez to w kłopoty ,ale trzeba myśleć.

Brzmicie z Kerimiem w tej kwestii bardzo rozsądnie i merytorycznie tylko ja cały czas nie rozumiem czemu akurat oni mają być traktowani szczególnie. Absolutnie się zgadzam z tym, żeby nie dać bankom możliwości kombinowania i wyzyskiwania ludzi. To czemu Duda się boi?niech uzdrowi, niezłomny jest.
Ostatnio edytowane przez adas123 : 29.01.2016 o godz. 19:10.
kerim1906
Banita

Stary 29.01.2016, 19:08
Dużo mniejszym niż kapiatał.Ludzie nie mogą sprzedać mieszkania czy domu bo wartość mieszkania jest niska.Tak zwani niewolnicy banksterów.Poza tym odpowiadaja całym majątkiem.Strata domu czy mieszkania to "pikuś" przy tym ile musza jeszcze oddac złodziejom.

Adass nikt nikomu nie pomaga.Banksterzy po prostu swoje złodziejskie pieniądze zarobili.W przyszłości nie będą mieli strat tylko nie "zarobią" ukradzionych pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.01.2016 o godz. 19:12.
kerim1906
Banita

Stary 29.01.2016, 21:50
Jeżeli ktoś nie wie polecam, niedziela 16.45 Republika https://pbs.twimg.com/media/CZ6KmwLUcAEHFo1.jpg
adas123
Senior Member

Stary 29.01.2016, 22:48
Kerim a czy tu przypadkiem nie występuje 'miękkie lokowanie ideologii gender'?dwóch facetów, jedna kuchnia , te zapachy...no i co to za sukienki oni mają na sobie?!
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.01.2016, 02:03
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Bogaci spryciarze brali kredyty z gory zakladajac, ze nie beda ich w stanie splacic ale... wiedzieli, ze po kilku latach wygra PIS i rzad im wtedy pomoze
Sam oczywiscie nie popieram takiej formy pomocy frankowiczom. Banki to nic innego jak pozyczki minutki vide Provident. Nastawione sa na udupianie ludzi i tak bylo w tym przypadku. Kto sie tego nie spodziewal tego wina ale kuerwa bez przesady z tymi bogatymi spryciarzami
Ty nie zrozumiałeś w ogóle mojej wypowiedzi. Bogaci, bo żaden bank nie da kredytu w takiej wysokości ludziom, którzy zarabiają po 1 - 2 - 3 tys. miesięcznie. Przecież te wahania kursowe odczuli głównie Ci z kredytami o masakrycznej wysokości. Rozumiem, że dla Ciebie normą jest spłacanie po 3-4 tys. miesięcznie i większość polskich rodzin na coś takiego stać (ja to żyję w przekonaniu, że trudno spłacać po 1 tys. miesięcznie i często jest to niewykonalne, ale to przecież dodatkowo Ci to tylko brali w złotówkach, czyli gorszy sort).
A spryciarze dlatego, bo Ci zarabiający powyżej średniej krajowej, to dobrze wiedzieli na co się pisali. Mi też proponowano we frankach, ale nigdy bym się na to nie zdecydował(mimo, że dalej wychodzą na swoje, jak pisze Kocur i to tym bardziej jest oburzające... Ciekawe, ile osób w PiSie ma kredyty w tej walucie ?).

Natomiast jeśli jakiś bank stosował zapisy niedozwolone, to należy ukarać i tyle. Ale bank nie może finansować czyichś błędów i decyzji, a tutaj rezydent chcę obciążyć ich i skasować ich aktywa. Poza tym, to przede wszystkim uderzy w polskie banki(bo są najsłabsze na rynku).

P.S - I dlaczego ta grupa ma być tak specjalnie traktowana? To też dla mnie zasadnicze pytanie. Premier polskiego rządu mówi o milionie głodujących dzieci, a nic z tym nie robi, tylko pomaga frankowiczom, Rydzykowi, a np. odbiera pieniądze hospicjom. Kiedy będzie pomoc dla tych, co brali w złotówkach kredyty
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 30.01.2016 o godz. 02:10.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2016, 10:45
Potwierdzasz tylko tym postem, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Ludzie "wychodzą na swoje", ze względu na różnice w oprocentowaniu, marży a nie ze względu na kurs waluty. Problem mają przede wszystkim Ci, których zdolność kredytowa w momencie podpisywania umowy była na granicy. We frankach kredyty dostawali ludzie ze zwykłymi zarobkami (do czasu oczywiście - rekomendacje), wiec przestań pisać dyrdymały o bogatych spryciarzach.
kerim1906
Banita

Stary 30.01.2016, 12:10
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Kerim a czy tu przypadkiem nie występuje 'miękkie lokowanie ideologii gender'?dwóch facetów, jedna kuchnia , te zapachy...no i co to za sukienki oni mają na sobie?!
Podobają Ci się takie klimaty? Jeżeli tak to nie oglądaj, rozczarujesz sie i to bardzo.

For_FuN_ "Natomiast jeśli jakiś bank stosował zapisy niedozwolone, to należy ukarać i tyle. Ale bank nie może finansować czyichś błędów i decyzji, a tutaj rezydent chcę obciążyć ich i skasować ich aktywa. Poza tym, to przede wszystkim uderzy w polskie banki(bo są najsłabsze na rynku)."

Ten krótki fragment pokazuje stopień Twojej totalnej ignorancji w temacie.Po pierwsze wszystkie banki stosowały klauzule niedozwolone tzw abuzywne.Poszukaj sobie jakie i dlaczego są niedozwolone.Nikt nie chce niczym obciążać banków czy kasować ich aktywów ( przepisałem co napisałeś ale to się kupy nie trzyma? jakich aktywów?).Prezydent chce wyrównać szanse ludzi którzy zostali zmuszeni, tak zmuszeni do brania tzw kredytów walutowych.Dlaczego zostali zmuszeni? Dziwnym trafem zarabiając w pln nie mieli zdolności w tej walucie a w tzw chf cudem mieli i to na duzo większe kwoty? Pisze w tzw frankach bo nikt na oczy nie widział tej helweckiej waluty.Nie widział jej klient a co najciekawsze nie widział bank który udzielał kredytu.Jak to możliwe? ot zagadka banksterska wprowadzona w życie pod czujnym okiem KNF i UOKIK.Ostatnie zdanie o uderzeniu w polskie banki? Żartujesz?, rozumiem że żartujesz? Jak nie to wymień oprócz jednego częściowo polskiego jakie to banki są na rynku które udzielały tzw kredyty walutowe i dlaczego uważasz że są polskie?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 30.01.2016 o godz. 12:27.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.01.2016, 12:33
Przepraszam, a ktory bank ma zamkniete w sejfie pieniadze jak Sknerus McKwacz?

"Banksterskie zagrywki".

WSZYSTKIE banki operuja waluta wirtualna. 85% pieniadza swiatowego Miroslawie to waluta wirtualna. Do swiatowego krachu wystarczy popyt na 16-20% tejze waluty.

Ignorancja niestety miazdzysz prawie wszystkich na tym forum oprocz kilogramowego, asa i szpenia.

Zostali zmuszeni.... Zdradzeni o swicie najlepiej. Pistolet do glowy mieli przylozeni, mieszkanie, tv z internetem, smartfony musieli kupic, od tego zalezalo ich zdrowie i zycie.

Anty PO-PiS!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów