|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Pihowicz coś tam, Lubnauer,Schmidt.........Walka idzie na noże kto bardziej się
wygłupi.Na dzisiaj prowadzi jednak zupełnie ktoś inny.Tez nowoczerski....... http://vod.gazetapolska.pl/12349-tak...o-szukala-hit- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Petru, Lubnauer, Scheuring, Schmidt - sami potomkowie staropolskich rodów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chyba etruskowie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Łatwa zagadka.Kto to powiedział na dzisiejszej "debacie" po wystąpieniu Waszczykowskiego ?
"Polska powinna zgłaszać rozwiązania, które są dobre dla Europy, a wy tego nie robicie" Kocur "Edit: bez jaj emj10 że wziąłeś to na poważnie" Zaraz Ci wytłumaczy jak przed chwilą rzepliński że z tą propozycją kompromisu z jego strony to " ironia"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.01.2016 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ustawa w/s frankowiczów, to kolejny "oryginalny" pomysł komuchów. Społeczeństwo ma się poskładać na bogatych spryciarzy, którzy sobie pobrali kredyty na kilkaset(jak nie więcej...) tysięcy złotych(w przeliczeniu). Komu banki udzielają takich pożyczek i kogo stać na spłacanie po kilka tysięcy miesięcznie? Pytanie retoryczne. A teraz chcę się ogołocić biedne społeczeństwo i położyć najsłabsze(czytaj polskie) banki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Bogaci spryciarze"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A niby kto? nabrali kredytów nakupowali mieszkań i teraz im się wydaje że się należy. Każdy normalny człowiek, który wziął we frankach Ci powie, że suma sumarum wyjdzie na 0, bo taka prawda. Trzeba było myśleć biorąc. Nie trzeba być ekonomistą żeby wiedzieć, że kursy walut nie są stałe. Śmiech na sali, no ale rozdajmy pieniądze, czemu nie.
Czekam na 20 baniek dla Rydzyka, serio myślałem po wczoraj, że dadzą sobie siana, no ale jednak wpływ zbyt duży. Wstyd. Opodatkować całą czarną bandę i wtedy dawać panu Tadeuszowi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejny mistrz świata - bankowiec
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no , zapomniałem, że przeciwnicy pana Dudy i Kaczyńskiego nie mogą mieć racji. Osobiście znam z 10 osób z kredytami we frankach, kolejnych kilkunastu znajomych znajomych też ma i każdy mówi to samo - było lepiej, teraz gorzej a wyjdzie na 0. Wolę obietnice bez pokrycia niż spełniane bez myślenia.
Idąc tropem myślenia PiSu to protesty frankowiczów to jest właśnie kwik świń odstawionych od koryta Btw, za wczorajsze wystąpienie tego kretyna Jakiego w stosunku do kretyna Kropiwnickiego powinno się skończyć dyscyplinarką i zesłaniem do kopania rowów, bo jak widać to ten poziom( z całym szacunkiem do kopiących rowy)
Ostatnio edytowane przez adas123 : 29.01.2016 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o to, czy jesteście przeciwnikami czy zwolennikami PiS, tu chodzi o brak podstawowej wiedzy na temat kredytów w walucie, kto je brał, dlaczego, na jakich warunkach...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bogaci spryciarze brali kredyty z gory zakladajac, ze nie beda ich w stanie splacic ale... wiedzieli, ze po kilku latach wygra PIS i rzad im wtedy pomoze
![]() Sam oczywiscie nie popieram takiej formy pomocy frankowiczom. Banki to nic innego jak pozyczki minutki vide Provident. Nastawione sa na udupianie ludzi i tak bylo w tym przypadku. Kto sie tego nie spodziewal tego wina ale kuerwa bez przesady z tymi bogatymi spryciarzami |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Dobrze wiedziałem co biorę, nie kupowałem apartamentu i teraz nie płaczę na marszach. Faktycznie sami bankierzy w tym temacie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@serek
A co to za różnica? chyba że mi powiesz że ludzie nie byli informowani o ryzyku z jakim się wiąże branie kredytu w obcej walucie, to wtedy sru do sądu z bankowym oszustem. Swoje wnioski wysnuwam z informacji od tych co wzięli, duży przekrój wiekowy, różne cele, bankowcem owszem nie jestem. Może jest to zbyt proste myślenie ale jak dla mnie, była okazja, zyskiwało się ,było ryzyko ,dostało się po dupie i już. Jak ja biorę robotę w którą coś doinwestowąć na wstępie muszę a potem się okazuje że na niej straciłem bo koszty przekroczyły zysk to nie idę z tym do sądu . Trzeba myśleć. Piszesz w taki sposób jakbyś się znał, to oświeć nas w żołnierskich słowach gdzie jest haczyk. Kocur zebyś mnie opacznie nie zrozumiał, bo nie doprecyzowałem odnosząc się do słow forfuna o 'bogatych spryciarzach'. Pije do tych co teraz latają po ulicach. Po chwili namysłu może bogaci spryciarze to faktycznie trochę przegięcie, za szybko się denerwuje ostatnio, ale tacy pewnie też tam byli.
Ostatnio edytowane przez adas123 : 29.01.2016 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Piję do tych, co teraz latają po ulicach" - wiesz jacy ludzie latają, na jakich zasadach otrzymali kredyt, jakie umowy dostali do podpisu, dlaczego zdecydowali się na chf? Nie wiesz... Myślisz, że kredyty we frankach były wykorzystywane jedynie do zakupów nieruchomości? Rozróżniasz w ogóle kredyt indeksowany od tego "prawdziwie" walutowego? Zdajesz sobie sprawę, ile jest niezgodnych z prawem zapisów w umowach kredytowych w walucie?
Chcesz w bardzo uproszczony sposób? Ludzie nie mieli zdolności kredytowej w złotówkach, we frankach i owszem. Często franki to było jedyne wyjście dla ludzi mocno zadłużonych... Wiesz jak prostym ludziom przedstawiał ryzyko kursowe "doradca", myślący tylko o swojej prowizji? W bardzo dużej części to nie "bogaci spryciarze", a naiwni, nieświadomi ludzie zrobieni przez banki w chuja... Prawie dekadę pracowałem w banku, bezpośrednio przy "hipotekach" - troszkę wiedzy na ten temat posiadam. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie jestem bankierem,kredytu nie mam ale wiem że problemem nie jest RATA i jej wysokość ale Kapitał do spłaty.Prosty przykład, Kowalski wziął 200 tys na 30 lat , spłacił 100 i zostało 400.Każdy kto pisał powyżej czyli adas i for fun nie mają zielonki o co idzie gra.Wiesniak tez nie wie że to nie jest żadna pomoc frankowiczom, tylko naprawa złego prawa.Powinno to wyglądac inaczej ale Duda boi sie prostego rozwiązania.Unieważnić te toksyczne instrumenty bo były wydawane z naruszeniem prawa bankowego.Kto chce mogę wytłumaczyc szczegółowo.Osoby które czytały gówniana czy onet niech sie nie wypowiadają.Nigdy nie było żadnych franków, do tego hipoteki sa w złotówkach.Poza tym klauzule abuzywne i rekomendacja S mówiaca o maksymalnej możliwości wahańn kursowych na poziomie 20 %.Jak ktos chętny niech pyta, wytłumacze wszelkie wątpliwości.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rata również jest problemem i to olbrzymim...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ad.1 nie wiem ad.2 nie, nie myślę tak(ale chyba prawdą jest że w dużych ilościach też) ad.3 nie ad.4 skoro są to nie jest to powód do sądzenia się z bankami i wygrywania spraw?
co do drugiego akapitu, to jest to fatalna polityka nie tylko banków tylko wszystkich telemarketerów i innych wciskaczy chłamu i oszukiwaniu ludzi, ale czy to jest powód żeby pomagać akurat tej grupie ludzi? zabronić takich praktyk i tyle. Popatrz ilu np starszych ludzi dostających po pareset złotych emerytury zostaje naciągnietych na podpisanie umowy z jakąs telekomunikacją i płacenia potem setek złotych kar za rozwiązywanie umów. Naciągaczy jest pełno, ale czemu wszyscy mają być za to odpowiedzalni. Żeby nie było, żal mi ludzi którzy wpadli przez to w kłopoty ,ale trzeba myśleć. Brzmicie z Kerimiem w tej kwestii bardzo rozsądnie i merytorycznie tylko ja cały czas nie rozumiem czemu akurat oni mają być traktowani szczególnie. Absolutnie się zgadzam z tym, żeby nie dać bankom możliwości kombinowania i wyzyskiwania ludzi. To czemu Duda się boi?niech uzdrowi, niezłomny jest.
Ostatnio edytowane przez adas123 : 29.01.2016 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dużo mniejszym niż kapiatał.Ludzie nie mogą sprzedać mieszkania czy domu bo wartość mieszkania jest niska.Tak zwani niewolnicy banksterów.Poza tym odpowiadaja całym majątkiem.Strata domu czy mieszkania to "pikuś" przy tym ile musza jeszcze oddac złodziejom.
Adass nikt nikomu nie pomaga.Banksterzy po prostu swoje złodziejskie pieniądze zarobili.W przyszłości nie będą mieli strat tylko nie "zarobią" ukradzionych pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.01.2016 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś nie wie polecam, niedziela 16.45 Republika https://pbs.twimg.com/media/CZ6KmwLUcAEHFo1.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kerim a czy tu przypadkiem nie występuje 'miękkie lokowanie ideologii gender'?dwóch facetów, jedna kuchnia , te zapachy...no i co to za sukienki oni mają na sobie?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
A spryciarze dlatego, bo Ci zarabiający powyżej średniej krajowej, to dobrze wiedzieli na co się pisali. Mi też proponowano we frankach, ale nigdy bym się na to nie zdecydował(mimo, że dalej wychodzą na swoje, jak pisze Kocur i to tym bardziej jest oburzające... Ciekawe, ile osób w PiSie ma kredyty w tej walucie Natomiast jeśli jakiś bank stosował zapisy niedozwolone, to należy ukarać i tyle. Ale bank nie może finansować czyichś błędów i decyzji, a tutaj rezydent chcę obciążyć ich i skasować ich aktywa. Poza tym, to przede wszystkim uderzy w polskie banki(bo są najsłabsze na rynku). P.S - I dlaczego ta grupa ma być tak specjalnie traktowana? To też dla mnie zasadnicze pytanie. Premier polskiego rządu mówi o milionie głodujących dzieci, a nic z tym nie robi, tylko pomaga frankowiczom, Rydzykowi, a np. odbiera pieniądze hospicjom. Kiedy będzie pomoc dla tych, co brali w złotówkach kredyty ![]()
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 30.01.2016 o godz. 02:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Potwierdzasz tylko tym postem, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Ludzie "wychodzą na swoje", ze względu na różnice w oprocentowaniu, marży a nie ze względu na kurs waluty. Problem mają przede wszystkim Ci, których zdolność kredytowa w momencie podpisywania umowy była na granicy. We frankach kredyty dostawali ludzie ze zwykłymi zarobkami (do czasu oczywiście - rekomendacje), wiec przestań pisać dyrdymały o bogatych spryciarzach.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
For_FuN_ "Natomiast jeśli jakiś bank stosował zapisy niedozwolone, to należy ukarać i tyle. Ale bank nie może finansować czyichś błędów i decyzji, a tutaj rezydent chcę obciążyć ich i skasować ich aktywa. Poza tym, to przede wszystkim uderzy w polskie banki(bo są najsłabsze na rynku)." Ten krótki fragment pokazuje stopień Twojej totalnej ignorancji w temacie.Po pierwsze wszystkie banki stosowały klauzule niedozwolone tzw abuzywne.Poszukaj sobie jakie i dlaczego są niedozwolone.Nikt nie chce niczym obciążać banków czy kasować ich aktywów ( przepisałem co napisałeś ale to się kupy nie trzyma? jakich aktywów?).Prezydent chce wyrównać szanse ludzi którzy zostali zmuszeni, tak zmuszeni do brania tzw kredytów walutowych.Dlaczego zostali zmuszeni? Dziwnym trafem zarabiając w pln nie mieli zdolności w tej walucie a w tzw chf cudem mieli i to na duzo większe kwoty? Pisze w tzw frankach bo nikt na oczy nie widział tej helweckiej waluty.Nie widział jej klient a co najciekawsze nie widział bank który udzielał kredytu.Jak to możliwe? ot zagadka banksterska wprowadzona w życie pod czujnym okiem KNF i UOKIK.Ostatnie zdanie o uderzeniu w polskie banki? Żartujesz?, rozumiem że żartujesz? Jak nie to wymień oprócz jednego częściowo polskiego jakie to banki są na rynku które udzielały tzw kredyty walutowe i dlaczego uważasz że są polskie?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 30.01.2016 o godz. 12:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przepraszam, a ktory bank ma zamkniete w sejfie pieniadze jak Sknerus McKwacz?
![]() "Banksterskie zagrywki". WSZYSTKIE banki operuja waluta wirtualna. 85% pieniadza swiatowego Miroslawie to waluta wirtualna. Do swiatowego krachu wystarczy popyt na 16-20% tejze waluty. Ignorancja niestety miazdzysz prawie wszystkich na tym forum oprocz kilogramowego, asa i szpenia. Zostali zmuszeni.... Zdradzeni o swicie najlepiej. Pistolet do glowy mieli przylozeni, mieszkanie, tv z internetem, smartfony musieli kupic, od tego zalezalo ich zdrowie i zycie. ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|