|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|||||
|
Trudno żeby nie mieli prożydowskiej linii skoro pierwszego dnia po zmianie władzy przybrali judeoamerykański front. Widać to było po pierwszych wizytach generałów amerykańskich, niczym w Gruzji w 2008 roku, pogłoskach o zakupach amerykańskiego uzbrojenia bez przetargów, a także o jawnym przekierowaniu azymutu z Berlin na Waszyngton. Pacynki, ale w innych łapach.
Pewnie kogoś może to zaskoczyć, ale PiS to nie jedyna wtyka Waszyngtonu. Kolejna to moim zdaniem przewerbowany z KGB jeszcze w latach 80-tych Leszek Miller, który w CIA bywał wielokrotnie o czym chwalił się nawet w swojej książce. Nigdy nie zatonął, nigdy nie miał problemów z dojściami do biznesu i polityków międzynarodowych, naciskał na zakup F-16 zamiast Gripena, jego syn pracował w amerykańskich funduszach oraz koncernach paliwowych z amerykańskich kapitałem, a teraz sam Leszek Miller jeździ wykładać do USA. Kilka cytatów: http://merlin.pl/Tak-to-bylo_Leszek-.../1,668398.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() http://kataryna.salon24.pl/469244,ag...zine-millera,2 Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.01.2016 o godz. 09:29.
|
|||||
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
swetru wymiata,kto nie wie o co chodzi niech poszuka
https://pbs.twimg.com/media/CZRzk3QWcAA_Ubd.jpg I dostał olśnienia https://pbs.twimg.com/media/CZUEDyOWQAAsDln.jpg
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 22.01.2016 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Niech poszuka i nic nie znajdzie, zapomniales dodac. Zreszta czego innego mozna sie po tobie spodziewac. Nara.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.01.2016 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiem, bo miałem pozycję krótką na DAX-ie ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.01.2016 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wpadki Ryszarda Petru stały się tak znane, że polityk szybko zapracował sobie na fuchę bohatera internetowych memów i fejkowych historii.
Jedną z nich przytacza „Rzeczpospolita”: Ryszard Petru odpowiada na pytania dziennikarza. - Polska chyli się ku upadkowi - mówi. - Jarosław Kaczyński przejechał się już na Rubikoniu - dodaje ze znawstwem. Dziennikarz zaintrygowany. - No na Rubikoniu, tak jak Cezar - precyzuje lider Nowoczesnej. - Kiedy to było? - nie daje za wygraną dziennikarz. - Ano po zamachu majowym, gdy Cezar przekroczył na Rubikoniu bramy Rzymu i zostawił po sobie rozrzucone kości. Inny żart z internetu: - Kto obalił Cesarstwo Rzymskie? Asterix i Obelix - odpowiada z uśmiechem Petru. A może jednak to nie fejk? W końcu po wcześniejszych wpadkach Petru, można spodziewać się już wszystkiego… No to nara. Polityka pelna geba jak to wpolityce![]() Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.01.2016 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wpolityce - zawsze rzetelnie, zawsze bezstronnie od dziennikarzy zależnych i pokornych
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No to teraz "polityka" na poważnie z tym samym "bohaterem"
http://www.pch24.pl/zgrywa-ekonomicz...u,40729,i.html Jakieś różnice? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wrzucasz jakies pier doly z wpolityce cytujacej rzepe, po czym wrzucasz te same pier doly z poloniachristiana cytujacej .... rzepe. Ogarnij sie. Zreszta komu ja tlumacze. Czolem, czesc.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.01.2016 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ogarnąłem się i trafiłem na coś takiego ze swetru.Niestety ale rycho dalej cwałuje na" RUBIKONIU"
https://pbs.twimg.com/media/CZUIZloWEAAb87x.jpg
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 22.01.2016 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ktoś z UK może powiedzieć czy ten reportaż był emitowany w telewizji, jakie godziny itp.?
https://www.youtube.com/watch?v=I6e-Xdr-qGg |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kto normalny oglada BBC?
O jak widac ponizej szybko zweryfikowane to zostalo. BBC to propagandowa tuba robiaca ludziom papke z mozgow. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.01.2016 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
http://www.biuroprasowe.pl/artykuly/...u-bbc-o-polsce |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
no jaja jak berety zwłaszcza z tym wytłuszczonym fragmentem ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
|
weźże chłopie czytaj cały artykuł a nie tylko nagłówek :/
Cytat:
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 23.01.2016 o godz. 14:46.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wiesz co w poważaniu mam i ten artykuł i to co tam jest
natomiast jeśli w nagłówku jest słowo mogła być a potem w artykule jest że na pewno na milion stodziesięć procentów promili to to jest a) albo ściema b) albo pomówienie c) albo głupota tego kto to pisał zresztą .... nevermind ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na nasze nieszczęście jest tak jak mówisz. Dodać jeszcze można fakt, że dużą większością telewizje zostały opanowane przez opcje po lewej stronie. Stąd wśród zachodnioeuropejskich ludów taka s.......izna umysłowa. 20 lat rządów PO więcej i nasze społeczeństwo byłoby takie same.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kowalski jak zwykle celnie i dosadnie https://www.youtube.com/watch?v=cPvS_dB4-SQ
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Miałem już pochwalić TVP za dobrą zmianę bo wieczorem po wiadomościach gościem rozmowy dnia był Marian Kowalski, który generalnie ma bana na telewizję publiczną ale jak się dowiedziałem, że tvp info transmitowało dzisiaj cały godzinny wykład Kaczyńskiego z uczelni Rydzyka to stwierdziłem, że zmiany pozostają "na zero".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Taaa, na zero. W końcu w mediach publicznych widać głos normalnych ludzi - i ci ludzie sami się obronią. Takie Korwiny, Kukizy, RNy, Kowalscy, Brauny jak tylko będą pokazywani w mediach to spokojnie trafią do ludzi. I tu jest wielki plus dla PiSu.
Ta zmiana - której na razie nie ma co oceniać zbyt szybko ale jak dotychczas paradoksalnie pokazuje, że Korwin się myli w założeniach, że wszystko co publiczne to złe, że trzeba media prywatyzować itd. Tak na prawdę wszystko musi być w rękach dobrych ludzi i wtedy będzie funkcjonowało prawidłowo. Gdyby dziś sprywatyzować TVP to by zostały same niemieckie szmatławce, same TVNy i inne gówna i co? I nadal by Korwin ani przykładowy Kowalski do głosu nie dochodzili. Dlatego założenia Korwina to w dużej mierze utopizm bo on zakłada, że każdy jest dobry, że będzie obiektywny albo, że prawda sama się obroni. Otóż nie. I to własnie pokazuje przykład mediów gdzie na dzisiaj te wszystkie prywatne stacje to gówno a TVP wchodzi na normalny poziom, gdzie kasę mają Niemcy i oni nam media przejmują. No bo własnie nie każdy jest taki dobry i obiektywny i ten niemiecki kapitał przejmując media tworzy swoją propagande w Polsce. I prawda się sama nie obroni zawsze bo uczciwy człowiek często nie ma powiązań ani środków aby zbudować swoje media bo go koncerny ze swoją kasą zjedzą. Także publiczne media, którymi JKM gardzi stają się obecnie tymi najrzetelniejszymi i najbardziej sprawiedliwymi w Polsce. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A kto komu broni założyć polską stację ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No własnie kto komu broni? Konkurencja broni i jak się staje w konkury z TVNem, Polsatem, jak się nie ma takiej kasy jak oni to jest problem. Z innymi środkami przekazu to samo, jak się konkuruje z czymś co jest finansowane przez bogate niemieckie firmy to trudno to przebić. To nie jest piękna bajka, że wystarczy chcieć i już wszystko można, tylko świat pełen podłych ludzi, interesów i biznesów i dlatego system łatwo za wygraną nie daje. Nie zauważyłeś tego?
To samo masz teraz na linii UE-Polska (PiS). I to samo było z Orbanem. Jak się stawiasz tym ....om to robią wszystko żeby Cię udupić, nieważne czy mają prawo czy nie. Zaraz Cię finansowo będą chcieli dojechać za karę. Bo to też nie jest bajka, że sobie robisz porządek w Polsce i wszyscy Ci przyklasną z UE. I wracając do mediów w efekcie nie liczy się kto ma lepszy przekaz czyli meritum sprawy jeśli chodzi o media, tylko o to kto ma więcej kasy, lepsze układy. Tak samo posłami nie zostają najlepsi tylko bogatsi lub z lepszymi układami a też można powiedzieć, "kto nam broni"? Bo w kapitalizmie konkurencja nie zawsze jest równa i przeważa cwaniactwo, znajomości i kasa. Za taki kapitalizm ja dziękuję, a Korwin własnie nie zauważa, że świat nie jest taki prosty.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.01.2016 o godz. 23:31.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.01.2016 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
A ja na przykład zaczyna wierzyć w obietnice pani Kopacz.
Czytam PB.pl (Puls Biznesu) Raczej tam jest mało komentarzy pod artykułami . czasami 0, czasami 5 nigdy nie widziałem więcej niż 20. Od niedawna, w sensie od wyborów pojawiają się trole które nie merytoryczne jadą na PIS. Artykuł o amerykańskiej giełdzie i komentarz jaki to PiS ujowy nie jest. Bez sensu. Ale Rozumiem że pani Ewa dotrzymała słowa i teraz w .nowoczesnej PO maja komórkę netowych hejterów... e W sumie w kapitaliźmie, każdy ma te same szanse. OK. Np ja jestem synem Kulczyka a kolega żula, inteligentniejszy niż ja. Tylko ja kończę Oksford, a kolega wyuczył się na murarza. Ja otwieram stacje TV, kolega kupuje transportera i ma 3 pracowników. Dorobił się, prawda? Mniej radykalnie? OK Ależ proszę Mój tata jest dyrektorem, średniego szczebla, ma np 15-25tys netto, kończę prawo, tato zna ludzi, po studiach mam dobrą pracę + ścieżkę kariery,. Kolega inteligentniejszy ode mnie ma tatę robotnika, kończy studia, zarządzanie i marketing. I zakładam że udało mu sie znaleźć "normalną" prace. Za 10 lat będzie miał tyle co ja po 2 latach. Równe szanse to ściema. Oczywiści są jednostki, ale jak to się mówi wyjątki potwierdzają regułę... Niestety. I żaden Korwin, PiS, SLD, czy inna platforma tego nie zmieni. Specjalnie pominąłem PSL bo oni to maja w genach i prawie w programie... ![]()
Ostatnio edytowane przez Janusz : 24.01.2016 o godz. 04:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Otóż właśnie tej odpowiedzi oczekiwałem. To właśnie KRRiT jest problemem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Tak samo z niewidzialną ręką rynku, która wszystko sama wyreguluje i wszystkich nakarmi. To jest utopizm Korwina. Może kiedyś to by zagrało ale dzisiaj świat tak się zmienił, że czasami trzeba najbiedniejszych poratować socjalizmem, że trzeba interweniować i polskim przedsiębiorcą pomóc bo w starciu z zagranicznymi korporacjami szans mieć nie będą, że trzeba regulować pewne sprawy bo inaczej media będą u nas np tylko niemieckie i nieobiektywne jak TVNy a inne media się nie przebiją. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A kto pisze o zlikwidowaniu KRRIT? I ze po tej likwidacji media beda super obiektywne?
Za to po prostu trzeba sie wziac, inaczej nic sie nie zmieni i dalej i krrit i wszystkie pozostale trybunaly, sady beda co wybory przechodzic to w jedne, to drugie rece. Odnosnie polskich przedsiebiorcow to nie jest socjal, a odblokowanie rynku. Niewidzialna reka rynku nie jest od karmienia ani regulowania. To jest nic ponad WERYFIKACJE RYNKOWA powstajacych/powstalych biznesow! Wolisz, by o powodzeniu biznesu decydowal konsument czy upierrdalajaca te reke do samych barkow biurokracja, urzednicze baty, drakonskie podatki i jeszcze bardziej drakonskie kary finansowe? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|