|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zmiana na stanowisku rzecznika prasowego Wisły Kraków
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...asowego_17945/ Sylwetka nowego rzecznika http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...stem,id,t.html ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Nie jestem specjalistą od PR ale zawsze wydawało mi się, że rzecznik powinien mieć prezencje a nie wypisane "wp****l mi" na twarzy. Zwłaszcza jak często będzie się spotykał z kibicami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
"Ślizień, były zawodnik sekcji judo TS Wisła"
viper, życzę powodzenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To by wszystko tłumaczyło. Musiał często w parterze wycierać twarzą matę.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
może tak wrzucicie swoje facjaty? Pośmiejemy się i będziemy zgadywali jaką dyscyplinę sportu uprawialiście.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zmiana lekarza pierwszej drużyny - Jacek Jurka zastąpi Mariusza Urbana.
Efekt szpitala w naszym zespole...? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...riusza_urbana/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Urbana jako jedynego pracownika obecnej Wisły znam osobiście, świetny fachowiec, jako jeden z nielicznych pamięta wielkie czasy na R22. Z przeszłością w kadrze narodowej.......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Też miałem przyjemność poznać doktora Urbana i potwierdzam że to świetny fachowiec - szkoda że odchodzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
a swoją drogą, kto jest odpowiedzialny za marketing i media w klubie? bo mam wrażenie, że jakiś student pierwszego roku politologii...
Fajnie by było, gdybyśmy zaczęli robić coś takiego jak kanał Łączy Nas Piłka (legła robi podobne rzeczy, Lechia też zaczęła, o tu ) a u nas posucha. To buduje klimat wokół drużyny, skraca dystans między piłkarzami a kibicami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na wszystko potrzebny jest hajs....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Sugerujesz że w klubie nie mają ani jednej kamery?
Z całym szacunkiem, ale ja ze swoją kamerką za tysiaka, programem do montażu za free kręciłem filmiki o podobnej jakości jak z kanału 'łączy nas piłka'. Tutaj nie potrzeba żadnego hajsu tylko zaangażowania, inwencji i chęci. Jak już i tak angażują w klubie studentów na staże to jaki to problem oddelegować jednego więcej do kampanii tego typu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heh. Pamiętam jak w klubie był inny prezes i byłem u niego na rozmowie, żeby postawić PR choć w niewielkim stopniu na nogach, to jedyne co go interesowało, to fakt czy byłem znajomym jego znajomego (pewnie czekał na kogoś).
Nic to, że chciałem to robić za free, z własnym sprzętem (byłem wtedy akurat na urlopie, więc miałem też dużo wolnego czasu by być cały czas przy drużynie), no ale ch*j z tym, nie byłem po znajomości. A szkoda, bo było to zanim Łączy nas piłka (Ł.W robi genialną robotę) zaczęła wyznaczać trendy w tej dziedzinie. ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Studentów zapraszał prezes Gaszyński, pytanie czy w ogóle ktoś się tam dostał wtedy na ten staż bo tutaj na forum ludzie pisali, że dostawali odmowy. Tak więc nie wiadomo czy jest jakaś osoba ,,wolna" do robienia czegoś takiego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Brakuje chęci i dobrych doradców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Brożek podpisał w 2014 roku 2-letni kontrakt z opcją przedłużania o rok. Jeśli go przedłużą w czerwcu, to przyszły sezon jest dla niego ostatnim w Wiśle. Latem 2017 roku będzie miał już 34 lata...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sobolewski ma 39 lat, a Głowacki 36. Brożek zadecyduje kiedy zakończy z piłką.
Ostatnio edytowane przez element : 23.01.2016 o godz. 20:06.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
kręcimy się w kółeczko? ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Kiedyś czytałem wywiad z Brożkiem na skwk.pl gdzie powiedział że nie zamierza grać aż tak długo jak Głowacki, no ale zobaczymy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
![]() Jak widać jednak mamy w klubie kamerkę........ Może pojawi się jakieś wideo ze zgrupowania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Yo!,
mam pytanie, czy ktoś z Was wie kto odpowiada za bardzo poważny dział dla klubu piłkarskiego jakim jest pozyskiwanie sponsorów? Chciałbym się dowiedzieć kim jest tenże nieudacznik i publicznie go napiętnować ( oczywiście przeginam ). Gratuluję iż pojawiła się na naszych spodenkach firma Euro Alloys - Sural, wiem też, że pojawi się na koszulkach impel ( zapewne barterowo ), ale kiepski to wynik jak na tak duży klub, gdzie jest tak wielu odbiorców! Co otrzymują nowi sponsorzy? Oprócz reklamy na stroju, tylko jeden artykuł na głównej i tyle.... Oferta dla potencjalnego sponsora jest mizerna, kiepska, słaba, nieciekawa i po prostu rażąco nieskuteczna. Zdaje się, że szukamy ( czyli czekamy na ) sponsora, który z dnia na dzień zainwestuje sto miliardów kolumbijskich pesos w nasz klub. Nie szukamy mniejszych sponsorów, którzy mogliby napędzić powolutku nasz klub a w zamian dostaliby ciekawą promocję poprzez Wisłę. Wyprzedzę hejterów, nie chodzi mi o oblepianie koszulek tysiącem logotypów! nie! Przy sumiennym wykorzystaniu tej przestrzeni pomiędzy uszami można śmiało przyciągnąć sporo Krakowskich/Małopolskich właścicieli firm, którzy będą chętni by ogrzać się przy "Wiślackim ogniu", znaczy stworzyć ciekawy sposób, by Ci potencjalni klienci mogli poprawić PR swoich przedsiębiorstw. Może trzeba zmienić sposób myślenia na szukanie 30 mniejszych sponsorów niż jednego ogromnego? Co myślicie ?
Ostatnio edytowane przez filoo : 11.02.2016 o godz. 21:53.
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że ta sieć właśnie powoli się tworzy. Vide ostatnie śniadanie z trenerem prezesem i kimś tam jeszcze, na które zaproszono krakowskich biznesmenów.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
![]() i podobno lali tam cole... Przecież Wisła była w tym Interhousie tylko zaproszonym gościem, tak samo jak Ci (nie obrażając nikogo) beznesmeni - taksówkarz, sprzedawca pizzy, czy mechanik. @floo - cały marketing razem z Jankowskim został wymieniony niedawno |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
A w jaki sposób to dziala na Legii, Lechu w innych klubach? co ich sponsorzy otrzymują w zamian? Przeciez wszedzie na swiecie dziala to w ten sam sposob - logo stroju pilkarskim, info na stronie klubowej i baner na stadionie. Na tym wlasnie polega sponsoring - sponsor daje kase i w zamian logo na stroju pilkarskim i reklama na stadionie . Nic nie wiecej. Poza jakimis nieznaczącymi szczegolami.
Ostatnio edytowane przez c. : 11.02.2016 o godz. 23:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piszesz o "nic nie znaczących szczegółach", jednak jeśli hipotetycznie logo Euro Alloys - Sural pojawiłoby się na ściance gdzie robi się wywiady, na stronie startowej oficjalnej strony, jeśli pojawiłoby się wśród sponsorów na głównej stronie, ich logo zostałoby przyklejone do strojów treningowych,reklama firmy puszczona na telebimie na stadionie, ulotki, logo na biletach, lub dawno zapomnianych programach meczowych, banery pojawiłyby się nie tylko na stadionie, ale też w bazie w Myślenicach, skąd codziennie są zdjęcia, dalej np. dwóch piłkorzy odwiedziłoby jakąś ich halę produkcyjną i byłby o tym artykuł na głównej..... to czy nie byłoby więcej odbiorców niż z samych spodenek ( na których nic nie było widać )? chodzi o to, że ten dział musi działać bardziej kreatywnie, ja siedząc w domu przed komputerem wrzuciłem ciekawszą ofertę niż to co jest na stronie. Wątpię, by większość z Was wiedziała, że z naszym klubem związana jest firma Astor. W jaki sposób, za ile i jaki jest cel i korzyści, nie wiem, ale są wymienieni w klubie biznesowym na stronie głównej ( btw, czy ktoś ogarnia wgl tę naszą stronę? Tapety z Marcelo lub Jirsakiem, to jednak trochę siara). Zgadzam się, że relacja jest prosta, sponsor płaci i dostaje reklamę, ale ta reklama a także jego promocja, musi być do cholery ciekawsza! ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może nie chcieli tyle płacić za reklamę i dlatego zostali umieszczeni tylko na spodenkach? Swego czasu Herbalife był umieszczany na rękawach i tylko w rozgrywkach o Puchar Polski. Dostaniesz tyle miejsca ile za nie zapłacisz.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|