|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Chłopie nie porównuj Jankowskiego do Brożka. Jankowski to typowy najemnik i w dodatku legionista. A Pawłowi zwyczajnie na tym klubie zależy jak mi i Tobie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Do tematu Drzazgi to miejmy nadzieje ze chłopak odrazu bd w zmocnieniem dla druzyny nie jako pierwszy skład tylko solidny zmiennik np, ja pamietam jak Błaszczykowski z IV ligi przyszedł ,i po pół roku został najlepszym zawodnikiem juz , wiec poczekajmy zobaczymy , oby Pawłowski miał lepsze podejscie do młodych zawodników niz popzednicy to moze i jakis talent sie i w Wisle znajdzie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brożek w 85 meczach odkąd wrócił do Wisły, strzelił 39 goli i zaliczył 20 asyst. Krytycy Pawła powinni się zastanowić o ile punktów mniej mielibyśmy w tych sezonach, gdyby Broziu nie zdecydował się na powrót do Krakowa i zostalibyśmy bez jakiegokolwiek napastnika na całą rundę jesienną 13/14.Naprawdę uważacie, że jakikolwiek inny piłkarz będący w naszym zasięgu finansowym wykręciłby podobne statystyki? Porównywanie Brożka i Jankesa to bardzo niesmaczny żart. Paweł idealny nie jest, ale za wszystkie chwile radości które nam dał należy mu się szacunek na zawsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Paweł ma sporo zalet, które będzie mógł pokazać grając w parze z kimś skutecznym lub wręcz za jego plecami - technikę, dobre ostatnie podanie, nie najgorszą wizję. Jankes z zalet miał grę głową (a i tak kasztanił wszystko, co miał na głowie) i był nieprzewidywalny - tak drewniany, że piłka mogła się od niego w dziwny sposób odbić. I może byłby z niego pożytek, gdyby miał ambicję i silną psychikę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
No to oficjalnie 4 nowych graczy dołączyło:
Pietrzk, Mały, Ondrasek i Drzazga. + Na testach sportowych Ukrainski skrzydłow Witalij Bałaszow Na wylocie: Handzlik (Legia) Jankowski (Piast) Czekaj (szuka klubu) Kuczak (szuka klubu - pewnie w gre wchodzi wypożyczenie) Z ostatniego artykułu SKWK wznioskuje że to nie koniec wzmocnień: "Z niecierpliwością czekamy na to, co w trójkolorowych barwach zaprezentuje Pietrzak. Podobnie jesteśmy niezmiernie ciekawi kolejnych piłkarzy, którzy dołączą do naszego zespołu zimą." Szatnia się przewietrzy konkretnie, ciekawe kto następny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
i tak mozna uznac zimowe okienko za udane
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zadnego oficjalnego potwierdzenia na glownej odnosnie Jankowskiego ale dzis juz gral w sparingu PIasta z Sigmą do 45min.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() to jest niedopuszczalne, zeby o takich newsach wzmianki na oficjalnej stronie nie bylo w dzisiejszych czasach taka strona powinna wrzucac jakiegos newsa/artykul co godzine a my tu sie dowiadujemy ze strony Gieksy, ze Pietrzak podpisal, z innych stron, ze Jankowski gra w sparingu Piast Dno i metr mulu... zdziwienie potem, ze sponsorzy nie wala drzwiami i oknami ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Transfer Jankowskiego musi być już chyba zaklepany po względem formalnym. Ciężko mi bowiem uwierzyć w to, że działacze zezwolili mu na udział w sparingu w niekorzystnych warunkach pogodowych, co mogło się dla niego skończyć kontuzją, nie mając sfinalizowanego transferu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Przecież po sparingu Latal powiedział że wszystko dogadane i z Wisłą i z zawodnikiem, czekają tylko na formalności - przesłanie papierów przez Wisłe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć, tak na spokojnie dlaczego sprzedanie średniego piłkarza, a pozyskanie w jego miejsce słabszego i starszego jest na tym forum uznawane za sukces?
Czy jest jakikolwiek argument na to, że Małecki będzie lepszy niż Jankowski? Po bardzo dobrym sezonie mistrzowskim, Małecki od jesieni 2011 w Wiśle, Turcji ii Pogoni strzelił 5 goli w 97 meczach - 5 goli w ciągu 4,5 roku... Za parę miesięcy kończy 28 lat i wszyscy witają go niczym młodego boga... Jankowski w tym sezonie strzelił 4 gole, zaliczył parę asyst, ma 26 lat. Jeśli zobaczymy na jego dokonania sprzed ostatnich 4,5 sezonu, wyglądają 10x lepiej od Małego: 128 spotkań, 25 goli. Mimo to, jest wyzywany od parodystów, nieudaczników itp... Ja wiem, że Jankowski marnuje mnóstwo sytuacji - ale dlatego, że był wystawiany jako napastnik, którym nie jest. Zresztą wolę gościa który potrafi dojść do sytuacji co mecz, i co drugą kolejkę zaliczyć asystę/bramkę, niż gościa który przez ostatnie pięć lat, nie pokazuje nic. Może mi to ktoś wytłumaczyć? Dlaczego wymiana Jankowski - Małecki uznawana jest za sukces? Tym bardziej, że nie znamy kwot jakie obydwaj zarobią miesięcznie... ps: "Mała" ciekawostka: Głowacki w ostatnich trzech sezonach zdobył cztery gole... Też lepiej niż Mały... Stoper, ....a mać... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może dlatego ze duża większość osób widziało u Jankowskiego wrodzonego lenia i swoim podejściem do meczów zniechęcił do siebie ? Ja to tak widzę.
Fakt jest taki ze masz Jankowski ma lepsze staty niż Małecki a i nie nie jest tak " ciężkim " zawodnikiem jak Mały ... Ja bym chciał zobaczyć minę Głowy Jak dowiedział się ze Mały wraca do Wisły ![]() ![]()
HONDA - THE WAY OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzę, że mamy kogoś kto w końcu wie jaka jest pozycja Jankowskiego. Uświadom nas proszę, ja nie mam pojęcia jaka jest jego najlepsza pozycja na boisku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
każdy to wie więc bym się tak nie pieklił bo nie ma o co ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Swego czasu wydawało mi się ze na środku pomocy grał najlepiej. To był chyba wczesny Moskal. Odbierał, podawał, nie w....iał. Takiego go lubiałem. W ofensywie tylko w....iał. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wszyscy się cieszą że nie ma już praktycznie Jankowskiego, jeszcze Sadlok i będziemy najszczęśliwsi. Ani Sadlok ani Jankowski nie są moimi ulubionymi piłkarzami. Tylko
jeśli odejdzie Sadlok to zostaniemy z tylko dwoma środkowymi obrońcami. Już nie pamiętacie skład na mecz z Pogonią o ławce nie wspomnę gdzie tylko po to by nie była pusta siedzieli kontuzjowany Mączyński i bodaj Brożek nie pamiętacie jak na koniec sezonu nie ma kto grać. Mamy przerażająco wąską kadrę mało piłkarzy więc każde odejście jest dla nas złe. Już teraz iluś piłkarzy nie trenuje bo leczy kontuzję. Ja się nie cieszę. Super że kontraktujemy nowych piłkarzy ale ławkę tez musimy mieć nie mówiąc już o konkurencji na każdej pozycji co jest konieczne. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nie wiemy, jak będzie u nas grał Małecki, to prawda. Trudno tak w ciemno zakładać, że na pewno ziści się najgorszy scenariusz . Coś jednak wiemy. W moim przekonaniu wiemy, jaki może być scenariusz najlepszy: Małecki gra o dwie klasy słabiej niż w ostatnim sezonie mistrzowskim (nadzieja, że nawiąże do swoich najlepszych lat, jest naiwnością, nie nawiąże, bo zatracił przyśpieszenie). Czyli poziom Jankowski minus to max, czego możemy oczekiwać. I wiemy, jaki jest scenariusz najgorszy: Małecki gra o trzy klasy słabiej niż w ostatnim sezonie mistrzowskim (poziom Kuczak), do tego strzela fochy, obraża kibiców i sieje zamęt swoim przerośniętym ego.
Jednym słowem: absurdalny transfer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W sumie chyba w tym dziale "Wisła wciąz przyciaga nazwą"
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...aga-nazwa.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Piłkarze nie tylko przychodzą do Wisły, ale i opuszczają klub. Do Piasta Gliwice przenosi się Maciej Jankowski, który wczoraj zagrał już w sparingu lidera ekstraklasy z Sigmą Ołomuniec. - Ta sprawa trochę się już ciągnęła. Dawał do zrozumienia, że chciałby zmienić otoczenie, więc nie widzę w tym wielkiego problemu - zaznacza trener."
"- Łatwo byłoby wrócić, gdyby Wisła była na topie. Dla mnie natomiast wyzwaniem jest to, żeby wrócić teraz, gdy sytuacja jest trudna, i pomóc klubowi, któremu tyle zawdzięczam - mówi Patryk Małecki, który wraca do Wisły Kraków." Daj mu juz swiety spokoj. JEst juz naszym kopaczem wiec trzymaj kciuki zeby w tylko tej czesci sezonu mial wiecej asyst niz przez cala swoja kariere... A co do Glowackiego to przy kazdym rzucie roznym jest w polu karnym wiec nie wiem co w tym dziwnego ze udalo mu sie cos ukuc. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
z nudów i zupełnym przypadkiem natrafiłem na takiego newsika
![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...hodzi_z_wisly/ news jest ukryty, nie wyświetla się na głównej stronie. Jak nie wypali - do wydrukowania i do przywieszenia na ścianę płaczu ![]() edit: na stronie Piasta też jest prawdopodobnie ukryty news (niestety bez możliwości podglądu go) http://www.piast-gliwice.eu/aktualno...a-gliwice.html - link od razu przekierowuje na główną stronę. Jak wyedytujecie link i wpiszecie tam COKOLWIEK z koncowka .html (na przykład http://www.piast-gliwice.eu/aktualnosci/gowno.html), to wyświetli wam pustego newsa, ale dziwnym trafem tylko ten mój pierwszy link przekierowuje na główną stronę. Przypadek? PS. Masakra, tak się jaram odejściem Jankesa, że przeprowadzam takie durnowate śledztwo Powód: Piast
Ostatnio edytowane przez mistico : 21.01.2016 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tutaj tez o odejsciu Jankowskiego
http://weszlo.com/2016/01/21/wisla-s...w-gliwicach-2/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie wiem na jakiej pozycji gra Jankowski, ale na skrzydle jest beznadziejny. Po drugie - Jankowski próbował rozwiązać kontrakt z winy klubu, chciał odejść, podobno szatnia go nie trawiła. Poza tym - nie czarujmy się. Koleś jest leszczem. Był zanim do nas przyszedł, pewnie będzie po odejściu do Piasta. Jeżeli zacznie dobrze grać, to będzie to dla wszystkich zaskoczenie. Acha, podobno sporo zarabiał. Patryk będzie grał raczej za frytki. Nie dlatego, że kocha Wisłę, tylko z powodu ostatnich sezonów swojej kariery. Bardzo słabych sezonów. IMHO wymiany wyglądają tak: Ondraszek, Drzazga - Jankowski. Sarki - Małecki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.01.2016 o godz. 12:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jankowski to jest po prostu piłkarz z gatunku kirmowatych (oczywiście słabszy od Słoweńca). Tzn. obojętnie czego by nie zrobił i tak irytuje swoją postawą. Nawet jak strzeli bramkę lub zaliczy asystę, to i tak patrząc na jego grę odechciewa się oglądać meczu. Dlaczego? Nie wiem, tak ma i tyle.
Mimo wszystko nie wierzę, że Małecki chociaż zbliży się statystykami do Jankowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Szacun za to śledztwo ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Trzymajmy kciuki! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |