|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mam tylko nadzieję, że przyjście Pietrzaka już teraz nie oznacza pożegnania Sadloka. Jest jaki jest - zwykły najemnik, który odejdzie tam gdzie mu lepiej zapłacą - ale mimo wszystko to obecnie nasz podstawowy lewy obrońca, a także trzeci stoper. Ze sportowego punktu widzenia ciężko więc go będzie zastąpić. Głowa albo Guzmics wypadną, co na pozycji stopera zdarza się chyba najczęściej i zostajemy z Żemło i Kujawą.
Pawłowski w jakimś wywiadzie mówił, że chce grać 4-4-2, co w naszej obecnej sytuacji kadrowej jest chyba najlepszą opcją. Jest tylko jedno "ale". To "ale" to Alan. Alan Uryga to niestety nie jest piłkarz na Ekstraklasę. Transfer środkowego pomocnika z inklinacjami do gry defensywnej to powinien być teraz priorytet. Jeśli nikogo się nie pozbędziemy, a do tego kupimy środkowego pomocnika i prawego skrzydłowego na przyzwoitym poziomie, to nie powinniśmy mieć problemów z awansem do pierwszej ósemki. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
a ja nadal sie upieram, ze Uryga lepiej by sie sprawdzal na srodku obrony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
WTF? Niby jak
Zwrotność tira z naczepą na rondzie. On się porusza jak piłkarz z pierwszych Fifek. Prawo lewo przod tył. Wślizg. Coś a`la Mate Kowalski tyle że wg. mnie na stoperze jeszcze słabszy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A ja nadal się upieram, że Uryga lepiej by się sprawdził na ławce bądź w klubie I-ligowym.
Jest powolny, ma szczątkowe pojęcie o konstruowaniu akcji ofensywnych (bo jak inaczej można nazwać grę do tyłu w 90% przypadków). W dużych klubach DP to pierwszy rozgrywający, Alan musiałby naprawdę sporo zmienić w swojej grze żeby móc nazywać się rozgrywającym z prawdziwego zdarzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przyjście Pietrzaka zwiększa pole manewru w obronie, jeśli oczywiście pozostanie Sadlok... odejście Sadloka pozostawi olbrzymią wyrwe bo wszyscy wiedzą, że może on też grać na środku... gdyby przyszedł jakiś solidny śo i został Sadlok to mielibyśmy super obronę.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skąd info ze Sadlok odchodzi?
skąd info ze Pietrzak bedzie grał na obronie ? z tego co mówią głosy o nim, to lepszy z przodu niż z tyłu. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
To co 3:5:2 Głowa Guzimic Sadlok , Jovic/Burliga Boguski Uryga Maczynski Guerrier/Pietrzak Brozęk i Cobra ?
Jak tak sie patrzy to co mamy to bez zakontraktowania rezerwowego SO i porzadnych DP i OP dalej bedzie bida. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Na razie to można jakieś chińskie ustawienia układać z tym naszym składem, ale ja liczę, że jeszcze ktoś do klubu przyjdzie. Bo te wzmocnienia, co do tej pory zostały zrobione, są dobre, ale nie wystarczające. Nie chodzi tylko o napastnika, trzeba też mieć solidne tyły, żeby to miało jakiś sens.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie - mogą grać 1-8-1-1, byleby to było skuteczne i w miarę ładne dla oka.
Cieszy to, że pojawiają się piłkarze, którzy może nie gwarantują, ale rokują poprawę gry w rundzie wiosennej ( choćby przez zwiększenie konkurencji ) Jak zwykle - czekam na więcej ![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
to nie takie hop siup powiedzieć piłkarzom że dziś gramy tak i tak, role na boisku wtedy są całkiem inne, a w tym systemie kluczowe są pozycje wahadłowych i środka pomocy po za tym w obronie wykorzystalibyśmy naszych wszystkich obrońców, wypada jeden albo dwa i trzeba grać juniorami będziemy grać jak reprezentacja 4-4-2 ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Farekin - też bym tak chciał, ale wątpie.
Tak, wiem ze Pawłowski o tym mówił, ale znam życie. A w życiu Ted grał ustawieniem 4-2-3-1 najcześciej. Cierzniak-Jovic, G-G, Burliga(Sadlok) - Mączynski,Popovic - Guerier, Brozek, Małecki - Ondrasek ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jednego mniej. Jeszcze Sadlok i Buchalik!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wow ... 5 znakow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ale jaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Piast oficjalnie odpada z walki o mistrzostwo. Jestem ciekaw logiki - gość gra dno w Wiśle, a zakupuje go lider e-klasy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bede go pamietal z tego ze z Gornikiem nie strzelil z 3 m do pustaka. Ale... W tym sezonie mial 4 bramki i 4 asysty wiec dno to nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dramat się robi. Nie chodzi nawet o jakość, ale niedługo nie będzie kim grać... Sprowadzamy ogórka i piłkarza beznadziejnego(Małecki) w zamian za piłkarza słabego(Jankowski, który od czasu do czasu coś jednak strzeli i czasami celnie poda).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
To o tym pisał ZWE?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podstawowe pytanie: ile zaplacic za niego Piast. Kontrakt 1.5 roku wiec troche musialo wpasc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
pozbycie sie tego parodysty pilkarskiego i zejscie z jego kontraktu to po prostu Genialny Ruch Transferowy , jedynie szkoda ze akurat do Piasta, bo to jedyna druzyna gdzie tli sie malutka iskierka nadziei ze moglaby odebrac Cieplym Warszawskim Laleczkom MP i zaluje ze sie az tak oslabia , mimo wszystko z Naszego Punktu widzenia wypchniecie Jankesa to po prostu majstersztyk ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To już nie Legia ?
jeszcze Buchalik i będzie git ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Opchnąć takie drewno do lidera E-klasy... fantastyczna wiadomość
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Oby tym mistrzem nie okazał się Latal, który widzi w nim coś więcej - liczby go bronią (4+4 to znośny dorobek na na 10, mało asyst, ale 4 bramki w miarę), dużo na kontrakcie pewnie nie zażąda... Mraza też jak szedł do Gliwic wyśmiewali. Na ten moment jednak uważam zamianę Jankes>Ondrasek na ogromny plus dla zarządu i scoutingu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
||
Słaby był, nie ma co zaprzeczać. Mamy słabszych. Chociażby krzywejajo czy Cywkę. Małecki nie daję gwarancji nawet tych 4 asyst i 4 bramek. Także z tą radością to bym poczekał. Chyba, że zakontraktujemy poważnego pomocnika. Kwestia też jest taka, ile $ wpadło za to . Cytat:
Bardziej wygląda mi to na zmianę Małecki/Jankowski. - korzyść dla Wisły, żadna. oprócz ew $$
Ostatnio edytowane przez pomeran : 19.01.2016 o godz. 15:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liczby bronią też np. Boguskiego, który potrafił upokorzyć Lecha (zresztą kto ich wtedy nie upokarzał) by następnie zagrać w mniejszym lub większym stopniu piach do końca rundy.
Na chwilę obecną do wylotu nadają się: Boguski, Kurzejajo, Buchalik/Miśkiewicz (jeśli przedłużą Cierzniaka), Uryga. Oczywiście w momencie, kiedy przyjdą za nich zawodnicy przynajmniej na tym samym poziomie. Cywce dałbym jeszcze szansę przez jedną rundę.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 19.01.2016 o godz. 15:36.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|