|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ostatnio coś Cywką rzucają z pomocy na obronę to może z niego zrobimy bramkarza ?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Nadzieja umiera ostatnia.Zwłaszcza, ze dobrodziej złożył Projekt Wielka Wisła do rąk takiego trenera jak Tadeusz Pawłowski ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że to ten sam Pawlowski pozwolił awansować Ślaskowi do pucharów, który wcale nie miał lepszej kadry od nas.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Obecną sytuację Wisły można podsumować prostym sformułowaniem:
"What is Dead May Never Die" |
|
|
|
Guest
|
|
Poz. 1-5 nieco odskoczyły, potem jest Amika, a potem reszta. Dla mnie wygląda to tak jak piszesz plus Ruch pewniakiem minus być może Lechia.
Ostatnio edytowane przez arti : 23.12.2015 o godz. 06:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cupial ratuje Wisłe bla bla, bedzie super bla bla.
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-s,nId,1944039 Biorąc pod uwagę jaki jest trener to zostaje samo bla bla |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Własnie to czytam ...
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Być może tak było jak piszesz Łukasz. Smuda postawił bossowi warunek, schodzę z tego miliona, ale w Wiśle z Gaszyńskim koniec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale tak z drugiej strony, to czego się tu należało spodziewać? Gaszyński był orędownikiem Moskala. Moskal zrobił Cupiałowi największą porażkę od 20 lat - przegrał u siebie Derby. Było pewnym, że w związku z tym poleci, a za nim Gaszyński, który raz go już wcześniej CUDEM uratował. Do tego Gaszyński niby miał załatwić sponsora - nie zrobił tego. To są dwa gwoździe do trumny Gaszki + zwolnienie Smudy, które kosztowało nas procesy w sądach + milionową stratę.
To, że Cupiał jest nieroztropny przywracając(?) Smudę to inna kwestia, która miejmy nadzieję nie odbije nam się dodatkową czkawką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gaszka sam się wypier.do.lił robiąc sobie wroga ze Smudy. Dziwi mnie to trochę bo człowiek korporacji raczej potrafi się poszurać po niebezpiecznym gruncie i powinien przewidzieć, że ze Smudą to on powinien być najlepszym przyjacielem, wówczas mógłby się nawet zesrać w gabinecie Cupiała, a i tak by nie poleciał. Cóż jeśli chcesz długo pracować w Wiśle to musisz wkupić się w łaski Smudy i Kapki ot cała filozofia, a Gaszyński chyba zapomniał, że Wisła to nie jest profesjonalny klub gdzie na pierwszym miejscu stawia się dobro klubu, a nie przyjaźnie z podwórka.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.12.2015 o godz. 09:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
zarząd - Kapka
dyrektor sportowy - Smuda trener - Pawłowski transfer - Małecki ale piękny prezent nam zafundował pod choinkę Pan Cupiał. Prawdziwy megapak. Dziękujemy Boguś. Wesołych Świąt! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak na chłodno. Podstawą do wyjścia z długów jest ograniczenie wydatków. Założę się, że Dunin bierze (o ile w ogóle) 3x mniejszą pensję niż Gaszyński. Podobnie z Pawłowskim.
Trzeba to przetrwać. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Gdyby ludziom faktycznie zalezalo na tym klubie, gdyby sie z nim identyfikowali, gdyby wisla byly dla wielu mala ojczyzna to wogole nie rozmawialibysmy teraz o kryzysie finansowym. Po pierwsze frekwencja bliska 100% zapewnilaby konkretny wplyw z biletow. Po drugie majac regularny duzy wplyw gotowki z biletow inaczej by sie prezesowi rozmawialo z bankami na temat kredytow konsolidacyjnych, ktorymi moglibysmy splacic najpilniejszych wierzycieli. Po trzecie - najwazniejsze bo przynosi to najwiecej kasy - majac frekwencje na poziomie 25-30 tysiecy rozmowa z potencjalnym sponsorem odrazu wyglada inaczej. Nawet jesli Coca Cola czy Volkwagen byli zainteresowani sponsorowaniem Wisly to w momencie gdy jakis wazniak od marketingu w Wolfsburgu mial zaczac prowadzic powazne romowy widzac pusty stadion musial nabrac powaznych watpliwosci czy w Polsce reklama przez futbol a w szczegolnosci przy uzyciu wisly to dobry pomysl. Kto przy zdrowych zmyslach da milion czy dwa € na klub, ktory nawet w swoim miescie nie jest na tyle popularny aby zgromadzic przyzwoita frekwencje? No nikt, a juz napewno nie marka, ktora przy uzyciu klubu pilkarskiego chcialaby promowac sie w calym kraju. Sorry ale ciecia spowoduja jedynie coraz wieksza zapasc i jeszcze mniejsze zainteresowanie klubem ze strony sponsorow. Tylko i wylacznie kibice moga w tym momencie realnie wydobyc Wisle z kryzysu. Czas najwyzszy abysmy wreszcie wzieli odpowidzialnosc za ten klub. albo wszyscy spuscimy glowy w dol albo wyznaczymy kierunek w ktorym ten klub bedzie zmierzal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Rozmowa nr 1:
Bogusław:"Sluchaj franz chcą mi znowu zabrać punkty za finanse choćby kosztem Ciebie,zrobie z Ciebie dyrektora i pospiszesz pismo ze miedzy nami jest wszystko ok?" Franz:"I nawet zrobie Ci to Bogus za pol ceny " rozmowa nr 2 Bogusław:"Słyuchaj Franz po 3 meczach wy.......imy Tadka,On to zrozumie a wtedy wiesz co...? Franz:"Wiem Bogus wchodzę na lawke " |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Byłoby możliwe, gdyby nie fakt, że Teddy dostał na wejściu kontrakt na 18 miesięcy. Kurva, nie mogli mu dać do końca sezonu? Niczego się w Wiśle przez te wszystkie lata nie nauczyli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
AS 100 % racji milo poczytać coś mądrego ale kolega dj_ibutti też ma sporo racji w tym co pisze tna koszty i widać to gołym okiem. Ją mam jeszcze nadzieję że Cupial splaci chociaż piłkarzy i tu upatruje szansy że powoli coś ruszy do przodu
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
@As Masz rację z frekwencją, ale to jest zamknięte koło. Spora część ludzi, która oglądała ostatnie 3 mecze na Reymonta, mogła się srodze rozczarować jakością drużyny, a tym samym zaczęła szukać alternatywy - cokolwiek innego. Na mecz z Pogonią poszedłem sam, bo znajomi popukali się w czoło... Powód: @
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 23.12.2015 o godz. 11:18.
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Teraz zadaj sobie pytanie, czy klub w tej sytuacji finansowej powinien ryzykować np. Zwiększeniem nakładów na marketing, czy np kupno Ljubji (ktory miał Legii gwarantować większa frekwencje), czy np zatrudniając Ancellottiego. W tym równaniu masz za dużo zmiennych, zeby można było oprzeć na nich wyjście z kryzysu. Te same zmienne doprowadziły DE facto do tej sytuacji. Jakis mózg wpisał do budżetu awans do PE i względem tego zaciągał zobowiązania ponad stan kasy. I teraz dochodzimy do kluczowej kwestii - nie wydaje sie kasy, której sie nie ma. Pojawiają sie w mediach głosy o nowym rozdaniu. Dla mnie to wyglada na dokładnie to co zrobiła córka Cupiała w TF. I tak mamy Impel na koszulkach, kosztem długu. Mamy Dunina za prezesa i budżetowego trenera, ktory moze acz nie musi wypalić. Mamy tez plotki o Smudzie-dyrektorze - mam nadzieje kosztem jego zaległej wypłaty. A transfery? Malecki i Chrapek? IMHO wreszcie ktos poszedł po rozum do głowy. I tego kogoś upatrywałbym w osobie nowego prezesa, ktory w TS udowodnił ze unie pracować w trudnych finansowo warunkach. Ja bym jeszcze po Euro sprzedał Mąkę, Guzmica i Dzikiego. Zredukował dług do zera lub minimum i kupić dwóch trzech gości z 1 ligi. A potem zaczac budować. Oczywiście jest to wszystko okupione ryzykiem spadku, ale czy faktycznie tak jest? Po pierwsze to mamy za sobą najtrudniejsze mecze rundy. Po drugie - czy Wisła grała ostatnio na miarę swoich możliwości ? Nie bardzo. Czy faktycznie dysponujemy gorszym "osobostanem" niż zespoły które sa nad nami w tabeli? Gdyby nie kontuzje to pewnie nie. Tutaj tez nie chciałbym snuć jakis teorii spiskowych, ale moim zdaniem paru piłkarzom po zwolnieniu Moskala odechciało sie grac na blokadach i stad ten "wysyp kontuzji". ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wyraznie napisalem, ze nie rozmawialibysmy o kryzysie finanasowym (ktorego bylo nie bylo obecne wyniki sa wypadkowa). nic nie mowilem o tym, ze ilosc kibicow ma przelozenie na wynik pojedynczego meczu czy nawet sezonu. Kryzysy takie jak w BVB, River Plate czy Atletico Madryt beda sie zdarzaly ale to jest jakby wypadek, anomalia. ja natomiast mowie o permanantnym braku kasy i sponsorow oraz o roli kibicow w rozwiazaniu tej sytuacji. Z jakiegos powodu wszyscy(w sensie ze sporo ludzi) polozyli na Wisle lage. Kazdy wypatruje co zrobi Cupial a nikt nie probuje temu facetowi nawet w minimalnym stopniu pomoc. Kazdy chce przyjsc na gotowe. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To co chcialem przekazac to poprstu fakt iz ludziom wogole nie zalezy na Wisle, Ty spogladasz w strone klubu i tylko tam upatrujesz remedium. Ja uwazam, ze to kibice maja w obecnej sytuacji lekarstwo na chorobe Wisly tylko nikomu nie chce sie go zaaplikowac. I niech nikt mi nie mowi, ze frekwencja na pozimie zblizonym do 100% jest niemozliwa ze wzgledu na pogode. Argument finansowy tez do mnie nie przemawia bo Wisla ma o wiele wiecej niz 33 tysiace kibicow ktorych stac na bilety. Trzeba poprostu ruszyc dupy i wziac odpowiedzialnosc za klub i nic mnie nie obchodza dzialania marketingowe klubu bo jak dla mnie to Wisla moze nawet strone internetowa skasowac. To kiedy jest na mecz sprawdze sobie na flashscorze. Tak w glebi serca, czy naprawde uwazasz, ze usprawiedliwiona jest czyjas nieobecnosc na meczu bo klub nie przygotowal filmiku na Youtuba? Albo dlatego, ze nie gra u nas podstarzaly sredniak z ligi francuskiej? ....a w jakiej rzeczywistosci my zyjemy, ze takie argumenty wogole maja racje istnienia :-(
Ostatnio edytowane przez As : 23.12.2015 o godz. 12:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I co z tym zrobisz, skoro tak jest? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
P.S. Nie przeszkadza to jednak tym leniwym, narzekac, na zarzad, prezesa, trenera, pilkarzy itd. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|