|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Czyli trochę wygląda na to, że piłkarska spółka może przejść pod TS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Czyli teraz Cupiał razem z TS-em może przejąć Wisłę
![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gaszyński pluje sobie teraz pewnie w brodę że w ogóle się tu zatrudnił. Poważny facet z poważnym CV przyszedł do burdelu na kółkach i dostał parę miesięcy po czym kopniak w dupę. Jak każdy inny trener/prezes odkąd jest Cupiał. Chciałbym zobaczyć jakieś podsumowanie ile razy Cupiał wymieniał prezesów/trenerów i jak się to ma do poważnych zachodnich drużyn.
Ja nie wiem skąd u Pana Cupiała ta pasja w ciągłym mieszaniu i zwalnianiu? Ciekawe czy Telefoniką też tak zarządza? Wymienia wiecznie zarząd, strategię działania firmy obmyśla na góra pół roku do przodu, przy czym jeżeli wstanie lewą nogą to z dnia na dzień może wszystko wywrócić do góry nogami? Szczerze niedobrze mi się robi, ten klub w ostatnich latach coraz bardziej przypomina cyrk. A długi z dnia na dzień tylko rosną... Są ciężkie czasy, w klubowej kasie pustki, trzeba prowadzić klub mocno po kosztach i w tych trudnych chwilach na kierowniczych stanowiskach dwóch Wiślaków... Wydawało się że radzą sobie aż za dobrze, klub na 4. miejscu w lidze, a i to głównie przez sędziów, aż tu nagle BUM. Przegrali w derbach? Rozdupcyć wszystko co udało się zbudować na tych zgliszczach i zabawa od nowa. Miał nadprezes szczęście że akurat Moskal i Gaszyński to Wislacy pełną gębą, więc nie powiększą swoim odejściem długów. Ale nie martwcie się, nadprezes za kilka miesięcy i tak zwolni ich następców, a ci prawdopodobnie już tacy honorowi nie będą. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak taki powazny to mogł nie obiecywac sponsora
Temat Coca coli w mediach grany był 2 razy. Jak go zatrudniali i jak go zwalniali. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Te.. finansiarz i zarządca (Rob Zombie), masz Ty chociaż budkę z kebabem, że przywołujesz Cupiała, który steruje jedną z największych firm w europie i w godzinę zarabia odpowiednik 15-twoich miesięcznych pensji? trochę pokory chłopie.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Czyli co, w sumie to nic. Takie pompowanie balonika było przez ostatni tydzień, a jedyne co się wydarzyło to powołanie nowego prezesa i to jeszcze z TSu (co może świadczyć jedynie o zwijaniu interesu i powrót pod skrzydła biednego jak mysz kościelna TS). No to co teraz? Oczekiwanie na 1 konferencję prasową przed którą pewnie znowu informatorzy wyjdą z każdej nory jak grzyby po deszczu, żeby się dowiedzieć, że "mam czas na znalezienie sponsora do końca przyszłego roku, sytuacje w klubie jest trudna i trzeba z nią sobie poradzić, ale właściciel zapewnił mnie.... blablabla" i g....wno będzie z nowego rozdania :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ech... co za naród... ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zaraz, ....a, to kogo mam przywoływać jak nie Cupiała skoro to on jest właścicielem i rozdaje karty?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Niby wszystko zmierza w kierunku jaki mi bylo uslyszec. Zmiana przezesa... sponsor niby jest ale sa warunki podpisania umowy. Dlugi musza byc uregulowane bo nikt nie zamierza mieszac swojej marki z dalszymi informacjami typu "Wisla na skraju bankructwa itp"... Wzmocnienia tez maja byc ale raczej uzupelnienie zeby klub dobil to pierwsze osemki I zakonczyl sezon. Prawdziwe roszady w skladzie to w lecie. Smuda tez sie niby ma gdzies pojawic. Zobaczymy bo tych wersji juz byla masa
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
miarkujcie trochę panowie
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Co do Gaszyńskiego należy zapytać jakie miał możliwości bo można słyszeć tu i tam że Boss czasem wciskał hamulec i blokował różne inicjatywy.
To że jesteś super w biznesie nie znaczy że musisz się racjonalnie zachowywać jeśli chodzi o ,,pasje" inaczej zwane zabaweczkami. Na razie poza plotami gówno wszyscy wiemy. Ten ruch może oznaczać naprawdę wiele rzeczy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest dokładnie jak piszesz... gówno wiemy...
dla mnie to układa sie w taką oto całość: BC wiąże się z TS-em wizerunkowo... tak naprawdę jeśli rzeczywiście ma zamiar wyłożyć teraz kasę, to chce by wszystko to co od tej pory będzie się działo w klubie, miało twarz i poparcie TS-u... przy okazji TS zadba o frekwencję na stadionie, przynajmniej pośród małolatów. Powiązania nowego Prezesa z Can-Pack_iem, potencjalne wejście Coca-Coli, kasa od BC mają dać spokój, walkę o pierwszą ósemkę i być może kolejne ruchy w przerwie letniej. BC wg mnie szuka asekuracji na ewentualne przyszłe porażki ww. planu bo wtedy będzie mógł powiedzieć "no jak to, to TS też nie dał rady?"... Oczywiście decydujące zdanie we wszystkim będzie miał BC i nie pozbywa ise tym samym Wisły a jedynie technicznie być moze przejdzie Ona z rąk TF do BC. Wszystko pozostałe tj. Kapka w Zarządzie, rezygnacja Gaszyńskiego i jego świty to koszty, które należało ponieść przy tym całym zamieszaniu... Być może Gaszyński miał tego świadomość, że tak "musi" być i rzeczywiście sam w poczuciu obowiązku, honorowo zrezygnował... Ja na jego miejscu zrobiłbym tak samo. To moje zdanie. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 21.12.2015 o godz. 19:37.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie to nie jest logiczne. Jesli Gaszyński załatwił Coca-colę, to dlaczego został wywalony ? Jesli jednak to nie jego zasługa, to przyznam szczerze, że nie umiem sobie przypomnieć nic na "+" z tego prezesury. .... choć ponoć rezygnacja ich obu była podyktowana wąznymi sprawami osobistymi ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Na plus dla Gaszyńskiego - akcja Wisła Kraków to nasza historia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
^^ chyba dla kibiców ... się mnie wydaje ;D
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jeśli Smuda rzeczywiście zaistnieje na nowo w Wiśle, to chyba odpowiedź nasuwa się sama... BC wybrał, a Gaszyński zrozumiał. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
nie uwierzę dopóki nie zobaczę komunikatu. To byłby zbyt dobry news żeby z nim tak wyczekiwać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Ciężko jednoznacznie ocenić prezesurę Gaszyńskiego, choć jak dla mnie, w tych ciężkich dla Wisły czasach dwoił się i troił aby wszystko jakoś się toczyło.
Szkoda, że nie przyszło mu pracować w czasach gdy na koncie bankowym widnieje coś więcej niż debet -20 mln złotych. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy tak ciężko zrozumieć, że żadna firma się nie będzie pchać w sponsoring (a zwłaszcza nie za 4 bańki) klubu, o którym głównie słychać: "Wisła jest niewypłacalna". Nikt się nie chce kojarzyć z upadkiem. Marketingowy strzał w łeb.
Coca-cola, jeżeli wejdzie, to tylko dlatego że dzięki zmianie zarządu i przejściu pod TS(?), Cupiał będzie mógł z własnej kasy spłacić długi. Póki jest TF, to nic nie może ot tak sobie przelać. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Koniec teraz będą bany
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie spinaj się. Przynajmniej wesoło się robiło w tym świątecznym za.......u
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
a ile od tego domniemanego nowego sponsora wyssie bednarzowska Ufa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
10 lub 15 % :(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
aż ciśnie się na usta pytanie ile dobrego ta cała mierna UFA dla klubu zrobiła przez ostatnie 2 lata...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|

|