The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2015, 09:11
nie wiem czy wiecie, ale w naszej lidze, ratowanie polega na daniu mega pensji za utrzymania. Tak od kilku lat robiły żydy i inne klubu na które nie patrzyliśmy a teraz spoglądamy z nadzieją że będa gorsze.

Patrząc na Nasze działania zastanawia mnie jedno. Kto kupił tego biednego Drzazge? Czyj to jest piłkarz? Kto go chciał?
tak samo tutaj : http://www.przegladsportowy.pl/pilka...277,1,381.html

Nie wierze w to ze mamy gremium które ocenia piłkarzy pod kątem polityki długofalowej klubu,bo takie coś funkcjonuje tylko w poważnych klubach.
Tak samo Chrapek, Małecki jeśli dojdą - czyj to pomysł? Kto za tym stoi ? Przeciez nie Smuda....Chrapka owszem, ale Mały ? U Smudy? Eeeee.....pamiętam co mówił jak Franz był trenerem.

Rozumiem tez ze pilkarzy z klubow innych nie wypożyczamy z prostego powodu - nie płacimy.

Miały być jakies newsy, złe lepsze, niewazne, ale cos miało byc juz do 20 grudnia chyba ustalone, a dalej taplamy się w kisielu. Chyba ze sciagniecie Malego i Chrapka to maja byc magnesy na karnet 2016.
Z drugiej strony Cierzniak jak pojdzie do L to zostaną nam dwa ręczniki. W sumie majac ich w bramce nie ma sensu nikogo kupować bo oni i tak wpsuzczą to co będzie leciało w światło...
Quo Vadis...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.12.2015, 12:04
Sprzedaż Cierzniaka to by byla glupota totalna. Patrzac pozytywnie zapewni nam kilka punktow więcej dzieki którym zarobimy od C+ pieniądze. Patrząc realnie dzieki kilku pkt możemy sie utrzymać.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.12.2015, 12:09
Ważniejszy niż nowy trener jest nowy właściciel.
Przyjdzie do nas trener z długofalowym pomysłem na drużynę,ale do jego spełnienia potrzeba pieniędzy(z tym krucho) i przede wszystkim-cierpliwości ze strony właściciela(bardzo krucho).

Przy obecnym właścicielu wszystko co się dzieje przy r22 ma charakter prowizorki. Tak było,jest i nie zanosi się na to by nie było nadal.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.12.2015, 12:46
Hmmm z tymi ręcznikami bym nie przesadzał. Miśkiewicz to nie raz nas uchronił przed utratą bramki.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 20.12.2015, 13:06
W rezerwach za to w tym sezonie wielokrotnie popisał się brakiem opanowania i grą nogami na poziomie trampkarza młodszego. Co jak co, ale jeżeli mozna mówić o tym, że bramkarz drużynie ratuje punkty to Miśkiewicz od 2 lat kimś takim nie jest - wyszedł mu jeden sezon, w którym też popełnił wiele baboli.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2015, 13:13
Smuda trenować nas nie będzie. Przynajmniej nie teraz.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 20.12.2015, 13:21
Ja tam cały czas czuję nosem Rumaka
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2015, 13:22
Panowie, żadnej zmiany właściciela nie będzie no chyba, ze techniczna z TF na BC ale to i ponoć jest już niepotrzebne. To, że Smuda zaistnieje od nowa w Wiśle jest niemal pewne i to jest chyba jedyne rozwiązanie by odpracował należne mu pieniądze... Pytanie tylko czy na stanowisku trenera? Oby nie i oby to nie było stanowisko, z którego będzie miał wpływ na trenera bo gość nie wytrzyma jego zawiści i mściwości. Jak dawniej jeszcze miałem dla "dyzmy" jakiś tam szacunek i w miarę wierzyłem w jego kompetencje tak teraz bym mu napluł w twarz za to co robi w zakresie psucia atmosfery w okół Wisły, pieprzenia smutów po gazetach... I pomyśleć, że miałem go przy dystrybutorze na Orlenie we Wieliczce.. ech!... "Módlmy się" o to by weszła cola od stycznia z hajsem, o wzmocnienie dwoma zawodnikami, o to by Drzazga odpalił, Chrapek zagrał i by Cierzniak nie odszedł. Tabela nawet po tej kolejce jest tak spłaszczona, że dwa zwycięstwa powodują by znów zawitać w pierwszej ósemce. Nie wierzę w to by wszystkie zespoły po przerwie punktowały jednakowo. Nawet sraxa, co widać już nie gra tego samego co jeszcze dwa, trzy tygodnie temu. Impet już spada. A trener nowy musi być! I to zza granicy, bo jak tu ktoś słusznie zauważył trzeba gościa bez układów, bo w zawiłych tajnikach naszej ekstaraklapy połapie się każdy w miarę rozgarnięty coach z europejskimi papierami. Byleby tylko miał on w kompetencjach, sukcesach czy ogólnie w autorytecie jakiś wpływ na nasze gwiazdy..
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 20.12.2015 o godz. 13:27.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.12.2015, 13:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kto za tym stoi ? Przeciez nie Smuda....Chrapka owszem, ale Mały ? U Smudy? Eeeee.....pamiętam co mówił jak Franz był trenerem.

Pseudo dziennikarzyna Kmiecik puścił w internet plotkę o tajemnym spotkaniu u Cupiała, media podpłapały i wszyscy to już biorą za pewnik. Póki co Smuda to tylko spekulacje medialne.

Póki co z pewniejszych źródeł jak dla mnie jest możliwy powrót Małeckiego niż Smudy,abstrahując, że mnie nie cieszy żaden z tych ewentualnych powrotów

PS. Drzazgę sprowadziliśmy głównie po znajomości Kazia Kmiecika. On za tym stał jak Cię już to ta interesuje.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.12.2015, 13:30
Skąd wy macie te informacje o tym, że Smuda będzie/nie będzie, że Cola może wejść do Wisły (jak wyżej pisał cudlaty)? Konkretne odpowiedzi proszę i najlepiej poparte linkami.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2015, 13:50
o coli czytałem bodajże na Interii albo PS... "sponsor z branży spożywczej", który już współpracował z Wisłą... mowa jest o 3 mln. za koszulkę. Może to Tyskie, lub FoodCare, ale cola wydaje mi się najbardziej logiczna... pracuję w "reklamie" i już wcześniej obiło mi się o uszy, że mocno rozważają sponsoring we Wiśle. Mowa o tym była na poczatku pobytu Gaszyńskiego ale wtedy na drodze stanęły kwestie proceduralne (stąd pwnie i jego wypowiedzi w tym zakresie) Ale może się mylę... Co do pozytywnych ruchów na wiosnę, wiem od "znajomych" z otoczenia Zarządu TF... ale nic konkretnego nie chcieli "zdradzić"...
I nie hejtujcie mnie za to, że piszę "słyszałem" "wyczytałem" bo napisałem co wiem, a i sam szukam nadziei w tym co "wróble ćwierkają".
Zazwyczaj nie chcę tu puszczać plot i raczej staram się uważnie wczytywać co inni piszą, a wszelkie niepotwierdzone dywagacje mnie wk...ają... Lecz jakoś o pzryszłość Wisły jestem spokojny ;-)
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2015, 14:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post

PS. Drzazgę sprowadziliśmy głównie po znajomości Kazia Kmiecika. On za tym stał jak Cię już to ta interesuje.
Skoro Drzazge chciał Kmiecik który teraz de facto jest trenerem to logiczne chyba wydaje sie ze nim zostanie dalej.

a co do Kmiecika to on dorobił fakty, ale nie pisz ze puscił plote o spotkaniu potajemny bo takie spotkanie miało miejsce.

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.12.2015, 14:54
Jeżeli twierdzisz, że Kmiecik jest "de facto" trenerem, to nie masz pojęcia, co znaczy ten zwrot. Nie jest też wcale "logiczne", że dalej będzie trenerem. To Twoja teza.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2015, 15:22
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli twierdzisz, że Kmiecik jest "de facto" trenerem, to nie masz pojęcia, co znaczy ten zwrot. Nie jest też wcale "logiczne", że dalej będzie trenerem. To Twoja teza.
ekhm.

Cytat:
Drużyna Białej Gwiazdy nie zdołała uradować swoich kibiców w ostatnim meczu w 2015 roku i przegrała ze szczecińską Pogonią 0:1. Trener Kazimierz Kmiecik nie ukrywał rozgoryczenia wynikiem piątkowej potyczki.
Kim jest Kmiecik ? W zdaniu powyżej, zapozyczonym z oficjalnej strony internetowej.

Kto był wpisany jako pierwszy trener do protokołu w ostatnim meczu

Oczywiscie ze moją tezą jest to ze jak ktoś kogos ściąga to robi to w jakimś celu.

idąc dalej : logiczne jest dla mnie ze pan Y sciagą graczy sobie a nie komuś innemu.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2015, 15:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Skoro Drzazge chciał Kmiecik który teraz de facto jest trenerem to logiczne chyba wydaje sie ze nim zostanie dalej.

a co do Kmiecika to on dorobił fakty, ale nie pisz ze puscił plote o spotkaniu potajemny bo takie spotkanie miało miejsce.
cos jednak slabo łączysz fakty.

Drzazga był obserwowany od dawna, obserwacje nie zaczęły się 2 tygodnie temu gdy podpisał kontrakt, ale 1,5-2 miesiace temu gdy Kmiecik był trenerem rezerw.A kto wie czy nie wcześniej.

W naszym klubie wszyscy robią wszystko. Nie ma co wielkiej filozofii do tego dorabiać...

A co do tego puseoredaktora, to tak., akurat on napisał pierwszy te plotę, że takie spotkanie będzie miało miejsce i później po spotkaniu i jego efektach. (łącznie 2 noty o tych domniemanych wydarzeniach)

A skoro mówisz, że takie spotkanie na pewno miało miejsce to pokaż mi proszę komunikat na oficjalnej stronie klubu. To cały czas są plotki medialne, a nie fakty.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.12.2015, 16:08
Co do spotkania to Smuda potwierdził to w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej:
Cytat:
W jakich relacjach jest Pan dziś z właścicielem Wisły Bogusławem Cupiałem?
W świetnych. Ostatnio spotkaliśmy się w czwartek. Siedzieliśmy i dyskutowaliśmy do późnej nocy.

Podobno niedawno w Myślenicach negocjował Pana ewentualny powrót na Reymonta. To prawda?
Nie, nie, nie! Rozmawialiśmy tylko o piłce.

Pana powrót to przecież kwestia piłkarska.
No wie Pan, różne tematy były.

Czyli temat powrotu też?
(śmiech)

No to był, czy nie?
Powiem Panu tyle, że nigdy nie mówi się nigdy.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...3,id,t,sa.html
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 20.12.2015, 16:20
Wczoraj usłyszałem od kumatego gościa że trenerem od nowego sezonu zostanie Marcin Brosz a prezesem ma być Piotr Skrobowski
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 20.12.2015, 16:28
lopez71 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj usłyszałem od kumatego gościa że trenerem od nowego sezonu zostanie Marcin Brosz a prezesem ma być Piotr Skrobowski
To by wyjaśniało dlaczego na giełdzie przewinął się Broos, ktoś źle usłyszał nazwisko

Tak czy owak, jeśli to prawda to nie będzie żadnego nowego rozdania tylko ratunek ligi...
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Stelio : 20.12.2015 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.12.2015, 16:38
Coraz lepsze te nazwiska. Smuda w dyrektory a Brosz trenerem. Pieknie idziemy na dno.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.12.2015, 17:08
Ja jeszcze mam nadzieję że to tylko plotki... Jak Smuda wróci to może da radę Burdenskiego z powrotem ściągnąć kto wie
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.12.2015, 18:52
Stelio napisał(a):Wyświetl post
To by wyjaśniało dlaczego na giełdzie przewinął się Broos, ktoś źle usłyszał nazwisko

Tak czy owak, jeśli to prawda to nie będzie żadnego nowego rozdania tylko ratunek ligi...
od nowego sezonu czy roku?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2015, 19:40
R33 napisał(a):Wyświetl post
Co do spotkania to Smuda potwierdził to w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...3,id,t,sa.html
A to ok. Sam tak myślałem, że gdyby Smuda spotkał się z Cupiałem to zaraz by zaczał chlapać w mediach...

niemniej jednak przebieg jest często przez media dopisywany...

Brosz trenerem? I ligo, witamy!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.12.2015, 20:49
R33 napisał(a):Wyświetl post
Skąd wy macie te informacje o tym, że Smuda będzie/nie będzie, że Cola może wejść do Wisły (jak wyżej pisał cudlaty)? Konkretne odpowiedzi proszę i najlepiej poparte linkami.
Odnośnie Smudy, jak by to powiedzieć - źródła Ci zdradzić nie mogę, ale to osoba, która jest dość blisko klubu
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.12.2015, 21:35
Po prostu mnie to rozpierdala...

Czytacie wypociny jakichś dzieci z Twittera, a później dumnie wchodzicie na forum, powielacie te "informacje" i piszecie "MAM INFO OD MOJEGO INFORMATORA, KTÓRY JEST BLISKO KLUBU". Każdy nagle ma informatora! To ilu tych informatorów jest w Wiśle?

Tylu ile pseudoinformatorów na Twitterze, którzy zmieniają zdanie częściej niż kapryśna kobieta.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.12.2015, 22:28
Jak czytam to "tajne info z TT", to mam wrażenie, że ktoś sobie z Was jaja robi. I trochę mam nadzieję, że tak jest....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.12.2015, 22:32
Ten ktoś przy okazji wali gruchę, gdy czyta jak, łykacie jego bzdury. Bo to przecież Krystian "Grucha" Gruszczyński.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Od: 02.2007

Stary 20.12.2015, 22:46
moze by namowic Jacka Magiere duzo by nie chcial ... a podobno gość bardzo utalentowany.

ps. oszczędźcie sobie komentarze , że legionista itp. tylko taka mi mysl przyszla
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.12.2015, 22:58
szkielko17 napisał(a):Wyświetl post
moze by namowic Jacka Magiere duzo by nie chcial ... a podobno gość bardzo utalentowany.

ps. oszczędźcie sobie komentarze , że legionista itp. tylko taka mi mysl przyszla
Koniecznie w pakiecie z Bednarzem w roli prezesa.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Od: 02.2007

Stary 20.12.2015, 23:11
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Koniecznie w pakiecie z Bednarzem w roli prezesa.

wiecej sie spodziewac nie mogłem po Tobie ;dd
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.12.2015, 00:47
szkielko17 napisał(a):Wyświetl post

koniecznie

I jescze Czarusia Kucharskiego i Wojtusia Szalę

ach ,było by pięknie

jedna wielka rodzina
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów