|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Powiedziałbym właśnie bierz Vectrę - 2.0 170KM turbas
Pytanie czy to ma jechać czy tylko się toczyć ? ![]() ps. Ktoś zna sklep w Krakowie co handluje czymś takim: http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Nakre...ol-FO-07487/76 Nie chce mi się zamawiać i czekać na przesyłkę. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wnetrze Vectry mnie mhmmm przeraza.........dlatego nie chcialbym tego samochodu. No ma jechac jasna sprawa.....155 kuca w accordzie nie bedzie jechac
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nigdy nie jeździłem accordem - z wygląda mi się podoba ale kompletnie nie wiem o użytkowaniu.
Np. mondeo 140km nie jedzie, insignia 140km też nie jedzie - ale japońce z reguły bywały żwawsze. Viki można znaleźć w pakiecie ze skórą itp - wygląda już dużo lepiej ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Primera 2.0 140 km jezdzi całkiem sprawnie. Też więcej mocy to zawieszenie by nie przyjęło.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 12.10.2015 o godz. 21:22.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
na sprzedaz :
Honda Jazz8 rok benzyna 17 tys zł przebieg 97 tys volvo v50 1.6 diesel 2006 rok 147 tys przebieg 19 tys zł Passat Highline 2005 rok 1.9 tdi bogata wersja 15 tys zł C klasa 2005 140 tys przebieg benzyna 2.0 cena 25 tys zł peugeot 407 diesel sedan 2007 rok 17 tys zł ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Szukam auta do 20k. Raczej hatchback - koniecznie 5 drzwi. Od ~2006 roku. Raczej diesel. Preferowane. Audi a3, ewentualnie Golf 5(jakieś opinie?) Ktoś ma coś wartego polecenia? Jakieś krakowskie komisy samochodowe ze stronami internetowymi?
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Diesle od VAG'a z tamtych lat to tylko 1.9 bo np. 2.0 które pojawiły się jakoś od 2008 mają opinie jak pewien klub zza miedzy
![]() Ja bym najpierw rzucił okiem na fora klubowe - nigdy nie ma 100% pewności że nie trafisz na minę ale jak sprzedaje ktoś z długim stażem na forum a tym bardziej członek klubu to można być pewnym że to nie padaka. Ja w komisie nigdy nie kupowałem i nigdy nie kupię - auto jak stoi 2-3 miesiące i jest odpalane raz na 2 tyg jak jakiś klient wpadnie jest często w takim stanie że szkoda gadać - akumulator, zardzewiałe tarcze albo zapieczone klocki, nie mówiąc że ruda może żreć też inne części. Nawet taki "drobiazg" jak opony - odkształcone od długiego nacisku. ![]()
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Cześc wszystkim,
Mam dwie sprawy; 1. Jak wczesniej pisałem w innym poście kupiłem pierwsze auto. Mazda 3 hatchback 2006, 1.6 diesel. Nie wypuszczałem się specjalnie w trasy, w 95% jazda po mieście od punktu A do punktu B. Może mi się wydaje, ale szybko ucieka to paliwo Czy są jakieś specjalne techniki jazdy dieslem? Czy po prostu kwestia nauczenia się?2. Potrzebuje zrobic rozrząd własnie w tym aucie (+ wymiana oleju). Macie może jakis zaprzyjaźniony i godny polecenia warsztat, któremu mógłbym powierzyć to swoje cacko? Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Co to znaczy szybko ucieka paliwo ?
![]() Mnie ostatnio spędzając 100% czasu w korkach uciekło 14 na sto ;P Nie znam się na mazdach - jeśli ten model miał DPF i dwumasę to jazdą po mieście możesz je lekko zakatować. Oba nie lubią niskich obrotów - toczenia się w korkach. ![]()
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Offline |
|
Zatankuję za niedługo i dokładniej to sprawdzę. DPF ma usunięty. Mam też pytanie o tylnie światła pozycyjne, zauważyłem że zamiast na czerwono, świecą one na... biało czerwono... bo zszedł kolor z lampy (ale nie precyzyjnie się wyrażam, sorry) Pytanie brzmi.. Mandat murowany, czy jednak chwilę mogę się wstrzymac z wymianą? ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie nie - jak Ci pali 14 litrów to na pewno nie jest w porządku - taki dizel 1.6 po mieście nie powinien 10 przekraczać w żadnym wypadku.
Ja mam dużego benzyniaka. Lepiej pogrzebać i poczytać fora klubowe co może być przyczyną. Poprzednio miałem dizla - Vectrę B 2.0 i nigdy nie przekroczyłem 10 litrów - 5 lat jazdy. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
i z masy samochodu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, ale mimo wszystko diesla do miasta kupowac to...............no wlasnie. Poczytałem troche i jednak bede szukał Hondy z silnikiem 2.4 i bede go gazowal. A jak odnosicie sie do silnika 1.8 t grupy VW
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nowe 1.8 żrą olej i syfią nagarem. Mam uraz do wszystkiego z grupy VAG i nie chodzi tu bynajmniej o ostatnie dokonania Volkswagena
![]() Jak coś to starsze 1.8 - 163 KM były bardzo udane (roczniki 2004 - 2008 np). A w ogóle swoją drogą to czy warto gazować ... Taki 1.8 spali 10-12 po mieście przy dynamicznej jeździe - nie ma tragedii a jest święty spokój ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok dzieki kocur za info. Bede szukal po nowym roku Accordki, moze uda sie trafic cos fajnego.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak Accord to pancerny 2.4, albo świetny diesel 2.2 ma łańcuszku. Gazowanie to psucie samochodu, więc dlatego z dwojga złego wybieram mocnego diesla.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego psucie
![]()
|
|
|
Oficjalny piknik
Offline |
|
|
Jak pisałem wcześniej, mam dosyć specyficzny problem z tylnymi lampami. Mianowicie zszedł mi lakier do połowy ze światła pozycyjnego z lewej jak i z prawej strony. Wygląda to tak jakby ktoś włączył wsteczny bieg... Zdjęcie niestety tego efektu nie pokazuje w 100%
Wiadomo, że nie powinienem jeździć z takimi światłami, bo istnieje szansa zabrania dowodu rej. Czy myślicie, że do wymiany są całe tylne lampy czy może jakaś inna metoda? Pomalowanie "klosza" w środku sprayem? Wymieniałem ostatnio rozrząd i mechanik powiedział mi, że najprawdopodobniej, ktoś kiedyś wrzucił zbyt mocną żarówkę i taki efekt + okopcone lampy (tak, jakby były nieszczelne) Co o tym sądzicie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rozumiem, ze zszedł ci lakier wewnątrz? Raczej nie poczarujesz, jeśli masz chwilkę to wpadnij, obejrzymy to na żywo i coś poradzimy
![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A wyciągałeś tą żarówkę? Ta lampa jest chyba biała więc żarówka powinna być czerwona. Może zeszła farba tylko z żarówki?
edit: Jednak nie i problem chyba znany http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewt...f=469&t=158920 Ten automat stopu może być coś na rzeczy.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 20.12.2015 o godz. 11:02.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Oficjalny piknik
Offline |
|
|
@miba, właśnie wydaje mi się, że zszedł tylko lakier z tyłu.
@MatMario, dzięki za podlinkowanie tematu! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Myślę po nowym roku kupić jakąś pięcioletnią Insignię. Ktoś się orientuję jak z żywotnością i "szybkością" silników?
Na co najbardziej zwracać uwagę? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie, dzisiaj w nocy ktoś przyjumał mi w dupę hakiem i zepchnął samochód zostało wgniecenie dzwoniłem po mundurowych lecz sprawcy brak.Rozumiem,że na odszkodowanie z OC nie mam co liczyć ? w sumie została nadzieja w kamerze która jest na bloku lecz wątpię by coś pokazała....
Konrad. Dzięki AC nie mam więc zostaje kamera.....
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.12.2015 o godz. 15:14.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Także jak mundurowi nie znajdą sprawcy, albo nie zrobisz tego na własną rękę (poszukaj w okolicy auta z hakiem, może znajdziesz ślady twojego lakieru) to nikt ci za to kasy nie zwróci (chyba, że masz AC). ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a Twoja Mazda to nr rej. VH na końcu bo widziałem właśnie taka z takim samym objawem
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś może jak wygląda sprawa z naprawami bezgotówkowymi instalacji gazowych ? Sprawa wygląda tak, że dostałem konkretnego gonga w tył auta od jakieś dziadka.Połamany zderzak, przesunięte(wgniecione do środka) nadkola, przekrzywiona klapa od bagażnika. W środku jeszcze gorzej prawdopodobnie przesunięta podłoga pod bagażnikiem, stłuczona butla gazowa, porozpieprzane plastiki w środku bagażnika. Jakby tego było mało to siłą rozpędu przygrzmociłem w typa przede mną przez co przedni zderzak i grill także są poważnie uszkodzone. Auto jest dosyć leciwe przeznaczone na tyranie w pracy hyundai Getz 2005. Jutro ma auto oglądać gość od TU goether, jednak wstępnie już postanowiłem, że auto będę chciał oddać do ASO Hyundaia. Wszystkie te wyceny gotówkowe są poobniżane. Natomiast nie wiem co dalej z butlą gazowa ? W ASO chyba mi tego nie zrobią ? Domyślam się że będzie tu wchodziło w grę wymiana butli plus nowa homologacja ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według mnie to zapomnij o naprawie w ASO. Dostaniesz szkodę całkowitą. A jak chcesz robić w aso to jedz do nich i niech oni ci szkodę likwidują, może jakoś dogadają ceny. Pamiętaj żeby wziąć auto zastępcze bo ci się należy.
![]()
|
|
|
Oficjalny piknik
Offline |
|
Problem już rozwiązany. Niestety nie obyło się bez wymiany całej lampy, a właściwie dwóch bo i z drugiej strony zrobiło się to samo. W załączniku zdjęcie tego co faktycznie się stało z reflektorem. Jak się okazało nie było to stopienie się tylko tej czerwonej "folii", a całego.. hmm "klosza". Dziura dosyć spora, po drugiej stronie to samo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrzuc sobie zarowki ledowe zeby sie nie powtorzylo. Bo jak widac cos tam nie do konca jest dobrze zrobione.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|