The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2015, 20:16
Powiedziałbym właśnie bierz Vectrę - 2.0 170KM turbas

Pytanie czy to ma jechać czy tylko się toczyć ?

ps.

Ktoś zna sklep w Krakowie co handluje czymś takim:

http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Nakre...ol-FO-07487/76

Nie chce mi się zamawiać i czekać na przesyłkę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.10.2015, 20:22
Wnetrze Vectry mnie mhmmm przeraza.........dlatego nie chcialbym tego samochodu. No ma jechac jasna sprawa.....155 kuca w accordzie nie bedzie jechac
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.10.2015, 20:42
Nigdy nie jeździłem accordem - z wygląda mi się podoba ale kompletnie nie wiem o użytkowaniu.

Np. mondeo 140km nie jedzie, insignia 140km też nie jedzie - ale japońce z reguły bywały żwawsze.

Viki można znaleźć w pakiecie ze skórą itp - wygląda już dużo lepiej
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.10.2015, 21:19
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałbym właśnie bierz Vectrę - 2.0 170KM turbas

Pytanie czy to ma jechać czy tylko się toczyć ?

ps.

Ktoś zna sklep w Krakowie co handluje czymś takim:

http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Nakre...ol-FO-07487/76

Nie chce mi się zamawiać i czekać na przesyłkę.
Pewnie kupisz w abc ford albo przy błoniach. Jak masz blisko to na Lindego jest gość w takim małym sklepiku Recco się to nazywa i ma bardzo dobre ceny ale ściąga wszystko więc lepiej najpierw zadzwonić.

Primera 2.0 140 km jezdzi całkiem sprawnie. Też więcej mocy to zawieszenie by nie przyjęło.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 12.10.2015 o godz. 21:22.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.10.2015, 08:44
na sprzedaz :
Honda Jazz8 rok benzyna 17 tys zł przebieg 97 tys
volvo v50 1.6 diesel 2006 rok 147 tys przebieg 19 tys zł
Passat Highline 2005 rok 1.9 tdi bogata wersja 15 tys zł
C klasa 2005 140 tys przebieg benzyna 2.0 cena 25 tys zł
peugeot 407 diesel sedan 2007 rok 17 tys zł
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 27.10.2015, 22:44
Szukam auta do 20k. Raczej hatchback - koniecznie 5 drzwi. Od ~2006 roku. Raczej diesel. Preferowane. Audi a3, ewentualnie Golf 5(jakieś opinie?) Ktoś ma coś wartego polecenia? Jakieś krakowskie komisy samochodowe ze stronami internetowymi?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.10.2015, 09:41
Diesle od VAG'a z tamtych lat to tylko 1.9 bo np. 2.0 które pojawiły się jakoś od 2008 mają opinie jak pewien klub zza miedzy

Ja bym najpierw rzucił okiem na fora klubowe - nigdy nie ma 100% pewności że nie trafisz na minę ale jak sprzedaje ktoś z długim stażem na forum a tym bardziej członek klubu to można być pewnym że to nie padaka.

Ja w komisie nigdy nie kupowałem i nigdy nie kupię - auto jak stoi 2-3 miesiące i jest odpalane raz na 2 tyg jak jakiś klient wpadnie jest często w takim stanie że szkoda gadać - akumulator, zardzewiałe tarcze albo zapieczone klocki, nie mówiąc że ruda może żreć też inne części. Nawet taki "drobiazg" jak opony - odkształcone od długiego nacisku.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 04.12.2015, 14:46
Cześc wszystkim,

Mam dwie sprawy;

1. Jak wczesniej pisałem w innym poście kupiłem pierwsze auto. Mazda 3 hatchback 2006, 1.6 diesel. Nie wypuszczałem się specjalnie w trasy, w 95% jazda po mieście od punktu A do punktu B. Może mi się wydaje, ale szybko ucieka to paliwo Czy są jakieś specjalne techniki jazdy dieslem? Czy po prostu kwestia nauczenia się?

2. Potrzebuje zrobic rozrząd własnie w tym aucie (+ wymiana oleju). Macie może jakis zaprzyjaźniony i godny polecenia warsztat, któremu mógłbym powierzyć to swoje cacko?

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.12.2015, 15:27
Co to znaczy szybko ucieka paliwo ?
Mnie ostatnio spędzając 100% czasu w korkach uciekło 14 na sto ;P

Nie znam się na mazdach - jeśli ten model miał DPF i dwumasę to jazdą po mieście możesz je lekko zakatować. Oba nie lubią niskich obrotów - toczenia się w korkach.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 04.12.2015, 15:58
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy szybko ucieka paliwo ?
Mnie ostatnio spędzając 100% czasu w korkach uciekło 14 na sto ;P

Nie znam się na mazdach - jeśli ten model miał DPF i dwumasę to jazdą po mieście możesz je lekko zakatować. Oba nie lubią niskich obrotów - toczenia się w korkach.
Nie liczyłem jeszcze dokładnie, ale chyba własnie mniej więcje w tych granicach.. ok czyli to korki Zatankuję za niedługo i dokładniej to sprawdzę.

DPF ma usunięty.

Mam też pytanie o tylnie światła pozycyjne, zauważyłem że zamiast na czerwono, świecą one na... biało czerwono... bo zszedł kolor z lampy (ale nie precyzyjnie się wyrażam, sorry) Pytanie brzmi.. Mandat murowany, czy jednak chwilę mogę się wstrzymac z wymianą?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.12.2015, 17:44
Nie nie - jak Ci pali 14 litrów to na pewno nie jest w porządku - taki dizel 1.6 po mieście nie powinien 10 przekraczać w żadnym wypadku.

Ja mam dużego benzyniaka.

Lepiej pogrzebać i poczytać fora klubowe co może być przyczyną. Poprzednio miałem dizla - Vectrę B 2.0 i nigdy nie przekroczyłem 10 litrów - 5 lat jazdy.
Odpowiedz cytując
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 08.12.2015, 18:20
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Wnetrze Vectry mnie mhmmm przeraza.........dlatego nie chcialbym tego samochodu. No ma jechac jasna sprawa.....155 kuca w accordzie nie bedzie jechac
Konie swoją drogą, ale nie zapominaj, że dynamizm jazdy - zwłaszcza po mieście - bierze się z momentu obrotowego.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.12.2015, 18:52
i z masy samochodu
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 09.12.2015, 22:04
Wiem, ale mimo wszystko diesla do miasta kupowac to...............no wlasnie. Poczytałem troche i jednak bede szukał Hondy z silnikiem 2.4 i bede go gazowal. A jak odnosicie sie do silnika 1.8 t grupy VW Zastnawailem sie chwilke nad a4 z tym silnikiem ale podobno turbo-benzyniakow sie nie gazuje, i wlasnie podobno bo czytalem ze silniki 2.0T z renault bardzo dobrze znosza gaz. Ja cale zycie dieslami jezdzilem wiec temat nie do konca mi jest znany takze za kazda sugestie bede wdzieczny.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 09.12.2015, 22:49
Nowe 1.8 żrą olej i syfią nagarem. Mam uraz do wszystkiego z grupy VAG i nie chodzi tu bynajmniej o ostatnie dokonania Volkswagena

Jak coś to starsze 1.8 - 163 KM były bardzo udane (roczniki 2004 - 2008 np).

A w ogóle swoją drogą to czy warto gazować ... Taki 1.8 spali 10-12 po mieście przy dynamicznej jeździe - nie ma tragedii a jest święty spokój
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 11.12.2015, 14:49
Ok dzieki kocur za info. Bede szukal po nowym roku Accordki, moze uda sie trafic cos fajnego.

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.12.2015, 14:57
Jak Accord to pancerny 2.4, albo świetny diesel 2.2 ma łańcuszku. Gazowanie to psucie samochodu, więc dlatego z dwojga złego wybieram mocnego diesla.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 11.12.2015, 15:41
Dlaczego psucie Sa silniki, ktore toleruja gaz i sa silniki ktore go nie toleruja. Kiedys mialem poodbna opinie ale zmienilem ja. Czy slusznie? Czas pokaze.

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 20.12.2015, 00:36
Jak pisałem wcześniej, mam dosyć specyficzny problem z tylnymi lampami. Mianowicie zszedł mi lakier do połowy ze światła pozycyjnego z lewej jak i z prawej strony. Wygląda to tak jakby ktoś włączył wsteczny bieg... Zdjęcie niestety tego efektu nie pokazuje w 100%

Wiadomo, że nie powinienem jeździć z takimi światłami, bo istnieje szansa zabrania dowodu rej. Czy myślicie, że do wymiany są całe tylne lampy czy może jakaś inna metoda? Pomalowanie "klosza" w środku sprayem?

Wymieniałem ostatnio rozrząd i mechanik powiedział mi, że najprawdopodobniej, ktoś kiedyś wrzucił zbyt mocną żarówkę i taki efekt + okopcone lampy (tak, jakby były nieszczelne)

Co o tym sądzicie?
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg lampa.jpg (86,7 KB, 34 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2015, 04:16
Rozumiem, ze zszedł ci lakier wewnątrz? Raczej nie poczarujesz, jeśli masz chwilkę to wpadnij, obejrzymy to na żywo i coś poradzimy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.12.2015, 10:56
A wyciągałeś tą żarówkę? Ta lampa jest chyba biała więc żarówka powinna być czerwona. Może zeszła farba tylko z żarówki?

edit:

Jednak nie i problem chyba znany http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewt...f=469&t=158920
Ten automat stopu może być coś na rzeczy.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 20.12.2015 o godz. 11:02.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 20.12.2015, 11:16
@miba, właśnie wydaje mi się, że zszedł tylko lakier z tyłu.

@MatMario, dzięki za podlinkowanie tematu!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.12.2015, 11:23
Myślę po nowym roku kupić jakąś pięcioletnią Insignię. Ktoś się orientuję jak z żywotnością i "szybkością" silników?

Na co najbardziej zwracać uwagę?
Ddf
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2015, 14:51
Mam pytanie, dzisiaj w nocy ktoś przyjumał mi w dupę hakiem i zepchnął samochód zostało wgniecenie dzwoniłem po mundurowych lecz sprawcy brak.Rozumiem,że na odszkodowanie z OC nie mam co liczyć ? w sumie została nadzieja w kamerze która jest na bloku lecz wątpię by coś pokazała....

Konrad. Dzięki AC nie mam więc zostaje kamera.....
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.12.2015 o godz. 15:14.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.12.2015, 15:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, dzisiaj w nocy ktoś przyjumał mi w dupę hakiem i zepchnął samochód zostało wgniecenie dzwoniłem po mundurowych lecz sprawcy brak.Rozumiem,że na odszkodowanie z OC nie mam co liczyć ? w sumie została nadzieja w kamerze która jest na bloku lecz wątpię by coś pokazała....
Żeby dostać kasę z czyjegoś OC to musisz znać sprawcę, jego firmę ubezpieczeniową i numer polisy...

Także jak mundurowi nie znajdą sprawcy, albo nie zrobisz tego na własną rękę (poszukaj w okolicy auta z hakiem, może znajdziesz ślady twojego lakieru) to nikt ci za to kasy nie zwróci (chyba, że masz AC).
Ddf
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.12.2015, 17:31
Lupo napisał(a):Wyświetl post
@miba, właśnie wydaje mi się, że zszedł tylko lakier z tyłu.

@MatMario, dzięki za podlinkowanie tematu!
a Twoja Mazda to nr rej. VH na końcu bo widziałem właśnie taka z takim samym objawem
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.01.2016, 19:01
Orientuje się ktoś może jak wygląda sprawa z naprawami bezgotówkowymi instalacji gazowych ? Sprawa wygląda tak, że dostałem konkretnego gonga w tył auta od jakieś dziadka.Połamany zderzak, przesunięte(wgniecione do środka) nadkola, przekrzywiona klapa od bagażnika. W środku jeszcze gorzej prawdopodobnie przesunięta podłoga pod bagażnikiem, stłuczona butla gazowa, porozpieprzane plastiki w środku bagażnika. Jakby tego było mało to siłą rozpędu przygrzmociłem w typa przede mną przez co przedni zderzak i grill także są poważnie uszkodzone. Auto jest dosyć leciwe przeznaczone na tyranie w pracy hyundai Getz 2005. Jutro ma auto oglądać gość od TU goether, jednak wstępnie już postanowiłem, że auto będę chciał oddać do ASO Hyundaia. Wszystkie te wyceny gotówkowe są poobniżane. Natomiast nie wiem co dalej z butlą gazowa ? W ASO chyba mi tego nie zrobią ? Domyślam się że będzie tu wchodziło w grę wymiana butli plus nowa homologacja ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 04.01.2016, 11:46
Według mnie to zapomnij o naprawie w ASO. Dostaniesz szkodę całkowitą. A jak chcesz robić w aso to jedz do nich i niech oni ci szkodę likwidują, może jakoś dogadają ceny. Pamiętaj żeby wziąć auto zastępcze bo ci się należy.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 05.01.2016, 00:08
MatMario napisał(a):Wyświetl post
a Twoja Mazda to nr rej. VH na końcu bo widziałem właśnie taka z takim samym objawem
Nie, nie, inna końcówka.
Problem już rozwiązany. Niestety nie obyło się bez wymiany całej lampy, a właściwie dwóch bo i z drugiej strony zrobiło się to samo.

W załączniku zdjęcie tego co faktycznie się stało z reflektorem. Jak się okazało nie było to stopienie się tylko tej czerwonej "folii", a całego.. hmm "klosza". Dziura dosyć spora, po drugiej stronie to samo.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg lampa (2).jpg (72,0 KB, 27 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 05.01.2016, 00:34
Wrzuc sobie zarowki ledowe zeby sie nie powtorzylo. Bo jak widac cos tam nie do konca jest dobrze zrobione.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów