|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie bardzo wiem gdzie to wrzucić, więc niech będzie tutaj. Cofnijmy się o 10 lat.
http://weszlo.com/2015/12/17/jak-co-...k-milewski-28/ Gdyby babcia miała wąsy... to dziś nie bylibyśmy na 12. miejscu. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Może nie jesrem zwolenikiem Gaszyńskiego ale lepszy on jako prezez niź Smuda jako doradca Cupiała.
A pozatym Gaszyński może dużo nie zmienił ale zawsze coś i napewno robił coś by zmniejszyć zadłużenie i poprawić sytuacje finansową i moim zadniem w rok.dużo zwojować nie mógł. Więc moim zdaniem nowy prezez nie bedzie złym pomysłem (jeśli ma plan długo falowy) ale Smuda to samobójstwo. ![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Gaszyńskiego można rozliczać po 2/3 latach pracy ale nie po niecałych 12 miesiącach, każdy zdaje sobie sprawę w jakim jesteśmy szambie, długi, wąska kadra,słabo z mediami, coraz mniej ludzi na stadionie. Gaszyński próbował to zmienić, nie jego wina że wychodzą długi z poprzednich lat kiedy nie on był prezesem... ze Smudą nie on chyba podpisywał kontrakt, był na niekorzyść Wisły. Teraz mamy sponsorów meczowych... zawsze pare groszy, dogadaliśmy się z miastem i z innymi piłkarzami w sprawie spłaty długów, to samo chyba z Impelem,mecz gdzie zebraliśmy chyba 800tyś..., z tego co wiem każdy piłkarz dostaje pensje no może nie 100% ale dostaje ....
Karnetów sprzedanych przyzwoicie, na meczu zawsze ponad 10 tyś (Jak na wyniki to nie jest źle). Mąka dobry transfer, Cieżniak też, Cywka hmm na lewej ostatnio rozegrał się, Crivellaro jest wart 1mln ojro... zawsze coś można na nim zarobić !!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Uważam że Gaszynski to dobry prezes nie doskonały ale dobry .Wszystkie dlugi były przesuwne w czasie aż trzeba było je spłacić akurat trafiło na niego. Potrzebuje 2-3 lat wtedy możemy go ocenić. Pozdrawiam Wislakow
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
Bo jeśli Gaszyński - z tego co napisałeś, dymał do banku wyciągać swoje oszczędności by spłacić długi Wisły to wnioski są bardzo proste. - Musiał poinformować TF o problemie ale ktoś uznał, że od dzisiaj Wisła przestaje wywiązywać się z zobowiązań. - Musiał poinformować Cupiała, że TF znajac Wisły terminy, świadomie wypieła się na Wisłę. Że grozi nam odjęcie punktów i że liczy na to, że Cupiał prywatnego hajsu odpali. Cupiał też akurat nie miał...zgubił portfel podczas spaceru z psem. - Załamany takim obrotem sprawy, zdecydował sie wspomóc swój klub finansowo. Poszedł, wyciągnął pare drobnych i wypłacił komu trzeba, niczym prezes B-klasowej drużyny. A teraz... wedle doniesień, naszym finansowaniem ma się zająć wyłącznie Cupiał, tylko i wyłącznie z własnych środków.......których ma mniej niż Gaszyński heh
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.12.2015 o godz. 23:54.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Serio myślisz, że to takie proste przelać hajs z jednej spółki do drugiej?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pewnie prościej wysłąć pracownika do banku, niech wyciągnie własne pieniadze i spłaci te zaległości, które pojawiły się z nienacka, ostatniej nocy.
Właściciel całego kramu, jako jeden z najbogatszych w kraju, może nie mieć rano drobnych? Może. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile info o Gaszyńskim jest prawdą, to myślę że mógł to zrobić.w jakiś nietypowy sposób - np. odpuszczając Wiśle pensję, albo coś w tym stylu. Przy pełnej księgowości, jaką prowadzą spółki, każda transakcja musi być.udokumentowana. Nie możesz sobie ot tak przelać hajsu.
Na TF siedzą banki, żadna tajemnica. W tej sytuacji jakaś darowizna/pożyczka raczej by im się nie spodobała. Cupiał, wbrew pozorom, nie ma walizek z pieniędzmi w domu, a lwia część jego tzw. majątku to firmy, nieruchomości itp. Poza tym, nie Cupiał jest właścicielem Wisly, tylko TF. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No ale nie powiesz mi chyba że Cupiał nie ma nic do powiedzenia ? Widzę że mój ukochany klub się stacza to albo sprzedaje... albo sam biorę na siebie i dofinansowanie od nowa... A od 2/3 lat NIC, przyglądanie się tylko i dokładanie nieodpowiedzialnymi decyzjami... oczywiście rozumiem jego klub..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Mądrale forumowe a biletów poszło 7000. Śmiech
Ostatnio edytowane przez regan : 18.12.2015 o godz. 04:37.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Czy to Nam coś przypomina
mca (L) - 20 maja 2007, 13:25:34 - nat-moc6.aster.pl Powiem krótko coś od siebie - Dziękuję Ci Legio: przegrałaś jak dla mnie wszyskto w tym sezonie Lech, Wisła, BOT, Zagłębie, Zabrze, - każdy z tych meczów miał kontekst większy mniejszy ale miał - ty Legio przegrałaś to czym CZY SŁYSZAŁ PAN O CZYMŚ TAKIM JAK STRZAŁ Z DALEKA NA BRAMKĘ Dla mnie jako kibica Legii od lat 80'ch przegraliście w tym sezonie WSZYSTKO!!! Mam gdzieś miejsce w tabeli może być nawet środek ale przegrać z Karkowem, Poznaniem, Zabrzem, Bełchatowem, Lubinem... Róbcie panowie nadal biznes w nieruchomościach i na giełdach - Pan Burhart (celowo się pomyliłem) wam doradzi co i jak! TEŻ SIĘ PODNIESIEMY!!!
Ostatnio edytowane przez wirusac : 18.12.2015 o godz. 07:37.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Ciekawe jak to by ktoś przerobił na naszą sytuacje i nasze nazwiska.
czyli; Dziękuję Ci Wisełko Przegrałaś jak dla mnie wszystko w tym sezonie Cracovia , Lech Legia, ......itd,itd Oczywiście to w formie żartu Wisła zawsze będzie najważniejsza czy wygrywa czy nie. Życzę wszystkim kibicom Białej Gwiazdy z okazji Świąt Bożego Narodzenia Więcej radości (przynajmniej na Reymonta22) i Wielu prezentów pod choinkę.
Ostatnio edytowane przez wirusac : 18.12.2015 o godz. 07:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pomiedzy 'nie ma' a 'ma' jest też coś.
W tej kwestii jak widac wskaźnik jest bliżej 'nie ma' niż 'ma' ponieważ banki tez mają głos. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale banki kazały mu się pozbyć klubu, teraz znowu nie, więc ciul wie. Zresztą nawet jak kazały to powinien podstawić słupa, albo sprzedać dla dobra klubu który ,,kocha"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypomnę Ci tylko, że Wisła ma "pożyczkę" w TF, którą nie tak łatwo spłacić. Sprzedaż Wisły bez uregulowania dług wewnętrznego wiązałaby się.pewnie z procesem za działanie na szkodę spółki.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
Jak wiarygodny będzie Klub za którego plecami stoi słup?
Moze za dużo powiem, ale dla mnie to facet o którym można powiedziec że 'robi różnicę'. Dla przykładu - miał nosa stając w pewnym momencie za Moskalem. Czy Kazek był wybitnym trenerem? Na papierze nie. Ale Moskala nie ma i wszstyko się posypało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.12.2015 o godz. 13:38.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
cisza przed burza czy wtf
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
byc moze aczkolwiek mysle ze w tym roku niczego konkretnego sie nie dowiemy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a Cupiał nie miał czasu do 20 czyli do niedzieli ?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jakby były dobre to byśmy je poznali - patrz - dodatkowe zaproszenie na mecz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jakbym sie bawił w oszukiwanie to wolałbym po przegranym meczu z Pogonią zatwierdzić nowe otwarcie.
Na nowa rundę nowy trener, nowy dyrektor, sponsorzy, nowi piłkarze! To wszystko juz w Lutym. Do tego czasu, zapierdalac po karnety bo nie starczy dla każdego.... ![]()
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ktoś pisał że w piątek dużo się wyjaśni... no to w takim razie czekam