The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2015, 10:08
bódyń napisał(a):Wyświetl post
z drugiej strony jego transfery byly udane w porownaniu do ostatniego okienka.
Burdenski czy Dudka?
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 17.12.2015, 10:12
fran23 napisał(a):Wyświetl post
Burdenski czy Dudka?
raczej Dziki, Brozek, Stilic
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.12.2015, 10:21
Szajba_ napisał(a):Wyświetl post
raczej Dziki, Brozek, Stilic
To za kadencji Moskala można wymienić Mąke i Cierzniaka. A co!

Faktycznie ludzie zapominają i mają tendencje do upiększania przeszłości.
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 17.12.2015, 10:27
art napisał(a):Wyświetl post
To za kadencji Moskala można wymienić Mąke i Cierzniaka. A co!

Faktycznie ludzie zapominają i mają tendencje do upiększania przeszłości.
Maka <<< Stilic, sory (pomijamy oczywisty fakt, ze Maka to Wislak a Semir to k*rwa).

Stilic to najlepszy pilkarz jaki biega w koszulce Wisly od czasow Meliksona i nie jest tajemnica, ze przyszedl do nas glownie ze wzgledu na osobe Smudy.

Ja Dyzmy nie bronie, nigdy nie nalezalem do jego zwolennikow, ale cos tam jednak zrobil...

... i wiecej niech nie robi.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.12.2015, 11:48
fran23 napisał(a):Wyświetl post
Burdenski czy Dudka?
Lato 2013 Brozek,Donald,Burdenski
Zima 2014 - Stilic, Dudka
Lato 2014 -Jankowski,Buchalik,Sadlok,Stepinski
wrzesien 2014- Guzmic
Zima 2015 Jovic,Barientos

Za Moskala przyszli: Cierzniak,Mączyński,Crivellaro,Cywka,Popovic

O tak dla przypomnienia.
Smudzie wyszly jednak dosc dobrze transfery ale jego czas przeminal i tyle.
Wisle nosi nie w sercu a portfelu.
Ostatnio edytowane przez bódyń : 17.12.2015 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.12.2015, 12:17
Dobra, do gazu z tym trollem.

Smuda nosi w sercu Wisłę, a Kazimierz Moskal to wg tego prawdzi.wka "Remis". Idź sobie trolluj gdzie indizej.

BTW.
Bilet na Pogoń jest?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.12.2015, 12:50
Smuda nosi w sercu tego co mu w danej chwili płaci (Widzew, Zagłebie, Miedź, Legia, Lech). Akurat przywiązanie do herbu klubowego i honor to ostatnie rzeczy o jakie bym go podejrzewał ...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.12.2015, 14:35
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dobra, do gazu z tym trollem.

Smuda nosi w sercu Wisłę, a Kazimierz Moskal to wg tego prawdzi.wka "Remis". Idź sobie trolluj gdzie indizej.
Trudno mowic o nim Pan Zwyciezca lub Pan Przegrany. Zostaje Remis.
O faktach nie dyskutuje wyzawco Moskala.
fialo napisał(a):Wyświetl post

BTW.
Bilet na Pogoń jest?
Nie ma. Jest karnet. Czy taka odpowiedz cie zadowala Nieudolnie Zgryzliwy?
Pero napisał(a):Wyświetl post
Smuda nosi w sercu tego co mu w danej chwili płaci (Widzew, Zagłebie, Miedź, Legia, Lech). Akurat przywiązanie do herbu klubowego i honor to ostatnie rzeczy o jakie bym go podejrzewał ...
I tak napisalem "Wisle nosi nie w sercu". Slowo nie tam jest caly czas i az sprawdzilem czy było.
Ostatnio edytowane przez bódyń : 17.12.2015 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.12.2015, 15:51
Pero napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak 90% srodowiska pilkarskiego,

Temat powrotu Smudy to jakis smutny kabaret. Pozostaje tylko dziwic sie Franciszkowi Smudzie, ze po raz kolejny szuka wejscia do tej samej rzeki. Tylko po co?
Ordynatorem Szptala Uniwersyteckiego na Kopernika, równiez bedzie dobrym.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 17.12.2015, 15:57
(pomijamy oczywisty fakt, ze Maka to Wislak a Semir to k*rwa)
a co ci Semir zrobił? odszedł do lepszego klubu? Żurawski, Błaszczykowski, Marcelo - wy ....y!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 17.12.2015, 16:05
^^ pewnie chodzi o to, że wcześniej grał w Lechu.
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 17.12.2015, 16:16
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ pewnie chodzi o to, że wcześniej grał w Lechu.
w dupie mam, ze gral w Lechu. Cala ta otoczka z ochodzeniem, "moze tak moze nie", to mi dzialalo na nerwy.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.12.2015, 16:26
Co trzeba mieć w głowie, żeby piłkarza nazywać ....ą, bo nie podpisał umowy. Ciekawe czy też był taką ....ą jak ładował gola za golem.
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 17.12.2015, 16:47
ja tam stilicia nie lubie za to, ze kiedy byla szansa na europejskie puchary, to okazal sie slaby jak barszcz, nic nie gral w rundzie mistrzowskiej. co mi po tym, ze caly sezon blyskal jak gwiazdka, skoro w najwazniejszych momentach zawodzil, że bania mała
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Od: 01.2015

Stary 17.12.2015, 16:52
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
ja tam stilicia nie lubie za to, ze kiedy byla szansa na europejskie puchary, to okazal sie slaby jak barszcz, nic nie gral w rundzie mistrzowskiej. co mi po tym, ze caly sezon blyskal jak gwiazdka, skoro w najwazniejszych momentach zawodzil, że bania mała
Każdemu piłkarzowi w sezonie zdarzają się wzloty i upadki... A Stilic jak byś nie zauważył, zaczął grać słabiej odkąd zaczęły się rozmowy w sprawie kontraktu... Nie wiedział na czym stoi...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.12.2015, 17:28
maTS napisał(a):Wyświetl post
Każdemu piłkarzowi w sezonie zdarzają się wzloty i upadki... A Stilic jak byś nie zauważył, zaczął grać słabiej odkąd zaczęły się rozmowy w sprawie kontraktu... Nie wiedział na czym stoi...
jakby cała runde grał na poziomie kozak to grałby teraz w innej lidze niz cypryjska.

cieszmy się przez łzy że nie mamy tych pucharów bo teraz bylibyśmy w jeszcze większej dupie.

a idąc takiem rozumowania kolegi z ganku, ja od 2005 roku w kazdym meczu znalazłbym kogoś kto nie spełnił oczekiwań meczowych a nie wyzywach tych grajków.
przykładowo ostatnio kazdy jechał po Boguskim, az sie okazało ze grał z przepukliną.Wiecie co to takieg w ogole i jak sie obajwia ?

E:Bartek - i na .... wrzucasz przedruki Kmiecika? Przeciez to to samo, tutaj nawet autora nie ma ta strona jakas.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.12.2015 o godz. 17:36.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 17.12.2015, 18:54
dobra, może troche przeholowałem z tym określeniem, ale fakt jest taki, że Semir mógł się w tej ostatniej rundzie bardziej przykładać, bo nie jest tajemnicą, że to pod niego (i Brożka) ustawiana była taktyka. Co jest zrozumiałe.

A co do tego, że nas zwodził a tak na prawdę miał w dupie, to tu raczej wątpliwości nie ma.

Jeszcze co do Smudy jako Dyrektora Sportowego. Nie trawię tego gościa, nie trawiłem jak był selekcjonerem i nie trawiłem jak był trenerem Wisły. Ale faktem jest, że ona jakieś tam kontakty ma, może coś złowić. Przykład właśnie Stilici, który to przeszedł do Wisły tylko dzięki Smudzie. Nie wiem, może jestem niepoprawnym optymistą, ale liczę na to, że ten wybór coś dobrego zrobi. Cupiał chyba sie pokapowałem, że jak nie sypnie hajsem, to spuści klub do 1(jak nie gorzej) ligi. Więc może. Byle by tylko Bross miał ostateczne słowo co do transferów.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.12.2015, 19:16
Wszystko w formie plotek a Ty piszesz , ze dobrze by bylo jakby bross mial ostatnie slowo przy transferach... Boze czy cos mnie ominelo ?......
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 17.12.2015, 20:01
Jeszcze co do Smudy jako Dyrektora Sportowego. Nie trawię tego gościa, nie trawiłem jak był selekcjonerem i nie trawiłem jak był trenerem Wisły. Ale faktem jest, że ona jakieś tam kontakty ma, może coś złowić. Przykład właśnie Stilici, który to przeszedł do Wisły tylko dzięki Smudzie. Nie wiem, może jestem niepoprawnym optymistą, ale liczę na to, że ten wybór coś dobrego zrobi.
Jeżeli można trzymajmy się faktów. Zacznijmy może od ich uporządkowania. Stilić przyszedł do Wisły nie ze względu na osobę Smudy, ale tylko dlatego, że najzwyczajniej w świecie ówczesny sztab szkoleniowy Lecha pogonił go z Poznania. Nie wiem, jakie kwalifikacje ma Franio, żeby doradzać w kwestiach transferowych Cupiałowi. Najzabawniejsze są te brednie opowiadane przez Smudę jakoby, to on „odkrył” Lewandowskiego. Pragnę tylko przypomnieć, że za ówczesną politykę transferową Lecha odpowiadał nieżyjący już Andrzej Czyżniewski. Smuda w tym czasie, co najwyżej dłubał sobie palcem w nosie. Jeżeli Cupiał chce „nowego rozdania”, to, po jaką cholerę chce nam zafundować powrót tego skompromitowanego osobnika? Daję sobie uciąć obie ręce i nogi, że już od pierwszego dnia swojego pobytu tutaj zacznie „kopać dołki” pod nowym trenerem, by zająć jego miejsce, gdy tamtemu powinie się noga. Chcemy znowu przerabiać casus Nawałki czyhającego na posadę Okuki sprzed kilku lat wstecz?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.12.2015, 20:06
Dajcie spokój. Ewentualny powrót Smudy to stosując terminologię rodem z Gwiezdnych Wojen - przejście na ciemną stronę mocy. Nie sądzę, że Cupiał ma aż taką słabość do Franka, nie wiem czy jest skłonny ryzykować poważne problemy w relacjach z kibicami, bo jestem przekonany że nie pozostałoby to bez echa, a skompromitowany Smuda dostałby porządnego łupnia od trybun od samego początku. Już jutro zresztą powinna się na trybunach pojawić głośna dezaprobata dla tego szkodnika.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.12.2015, 20:42
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
barszcz tak jak wszyscy...
Gaszyński coś pierdnął o pucharach żeby poprawić atmosferę i aby ludzie kupowali karnety, a Wy to łykacie.
Wąska kadra, naście baniek w plecy, najlepszy zawodnik na wylocie i wywalczymy puchary... chyba żeby zaraz potem spaść.
Puchary to powinniśmy byli mieć w 2013/14... oczywiście gdyby wszyscy nie odpuścili.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.12.2015, 22:56
Jeszcze co do Smudy jako Dyrektora Sportowego. Nie trawię tego gościa, nie trawiłem jak był selekcjonerem i nie trawiłem jak był trenerem Wisły. Ale faktem jest, że ona jakieś tam kontakty ma, może coś złowić. Przykład właśnie Stilici, który to przeszedł do Wisły tylko dzięki Smudzie. Nie wiem, może jestem niepoprawnym optymistą, ale liczę na to, że ten wybór coś dobrego zrobi. Cupiał chyba sie pokapowałem, że jak nie sypnie hajsem, to spuści klub do 1(jak nie gorzej) ligi. Więc może. Byle by tylko Bross miał ostateczne słowo co do transferów.
Bez urazy ale to sie nazywa - głupota, a nie niepoprawny optymizm.

Jak mozna mysleć, że ten analfabeta moze byc dyrektorem sportowym i zrobić coś dobrego? Jedyne kontakty jakie miał Smuda to były znajomości w trzecich ligach niemieckich. Ujebały się jak spuścił klub i nie wypromował syna koledze.
A Stilic to z wojaży po europie wrócił zapuszczony i dojechany psychicznie więc nigdzie by się i tak nie załapał. Więc to nie Stilic przyszedł do Wisły tylko dzieki Smudzie. Raczej to dzieki Smudzie, Wisła dałą szansę Stilicovi.

Oj oczywiście że złowić on coś potrafi. Kiedyś tak się z sieciami zapuścił, żę wrócił z kucharzem, studentem , czwartoligowym testerem i pakietem bambusów z przebitymi papierami od Snoopy Sundaya. Dzieki Bogu, żę ktoś to rozkminił...bo by im jeszcze pewnie kontrakty w klubie trwały.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.12.2015, 00:05
Piłkarze przyszli dzięki Smudzie-trenerowi. A to jest różnica między nim, a Smudą-dyrektorem. Oczywiście mam tu na myśli również różnice dla piłkarzy.

Poza tym jakim to Smuda może być dyrektorem skoro:
- za bardzo nie umie się wysłowić
- nie potrafi zachować tajemnicy
- żyje w starych czasach i ani myśli przyswajać nowej wiedzy (przykładowa sytuacja z brakiem w sztabie fizjologa albo teksty, że laptop służy mu jako podstawka pod kawę)

Gdy Smuda przychodził do Wisły 2.5 roku temu jako trener to można to było jeszcze jakoś mniej lub bardziej wybronić (że ma poparcie Cupiała i zawodnicy go będą słuchać, że tam jakieś sukcesy wcześniej miał itp.), ale teraz nie ma nic co za nim przemawia, a przynajmniej ja nic takiego nie znajduje.
Odpowiedz cytując
Kemot22
Junior Member

Od: 07.2015

Stary 19.12.2015, 23:31
Patrząc na obecną sytuację finansową wcale się nie zdziwię jak Smuda znów zostanie trenerem by wypełnić swój cały kontrakt (do czerwca). Wiemy jednak że Smuda źle punktuje wiosną.... i tu pojawia się ryzyko spadnięcia do I ligi... Mimo wszystko wolę kilku ciekawych nowych zawodników niż drogiego trenera z zagranicy, który nie zna naszych realiów, jest już u kresu kariery i raczej już nic nie musi więc nie będzie koniecznie głodny sukcesu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2015, 00:11
Trener z zagranicy do ratowania ligi raczej średnio sie nadaje.Tu potrzeba kogoś doświadczonego w naszej ligowej piłce.Gdyby nie jego przeszłość to bym postawił na Wdowczyka...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2015 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 20.12.2015, 00:46
Jeżeli chodzi o ratowanie ligi to nasuwa mi się Rumak i jego wiosenny rajd z Zawiszą
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Od: 01.2015

Stary 20.12.2015, 03:21
Trzeba kogoś z pozna układów... kogoś kto nie będzie z piłkarzami na cześć, nie będzie bal się docisnac śruby jak Petrescu.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.12.2015, 04:58
No, a Petrescu zwolnili piłkarze, bo wymagał więcej niż minimum. Koniec końców albo trenerem zostanie z naszego ligowego klimatu i "jakoś to będzie" albo osoba, która będzie wymagała i szatnia się jej pozbędzie prędzej czy później. A przecież wiadomo, że lepiej się nie narobić i zarobić niż zapierdalać i zarobić tyle samo.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2015, 08:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Trener z zagranicy do ratowania ligi raczej średnio sie nadaje.Tu potrzeba kogoś doświadczonego w naszej ligowej piłce.Gdyby nie jego przeszłość to bym postawił na Wdowczyka...
Wdowczyk z Kubickim w jednej parze
i Włodarczyk na skauta
a Piekarski na prezesa

weź się człowieku zastanawiaj zanim klepniesz bzdeta w klawiaturę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.12.2015, 08:58
Jak ratowanie przed spadkiem to tylko Janusz "tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić" Wójcik
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów