The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2015, 18:31
Panie Cupiał.. a kiedy Pan zacznie piłkarzy wyrzucać ?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.12.2015, 18:52
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Na twitterze pojawiają się głosy, że porażka w derbach bardzo mocno podrażniła ambicje Cupiała, zwolnienie Moskala to nie kwestia szukania ofiary ale głębszych zmian jakie mają dojść w klubie (podobno zmian na lepsze).
To nie pierwsze takie sygnały, a twitter jak wiadomo jest bogatym źródłem wiedzy, więc należy podejść do tego z dużą dozą nieufności....
Cholera, to trzeba było wtopić pierwsze z brzegu derby u siebie po Apoelu bo mniej wiecej od tego momentu jedziemy w dół.
A tak poważnie to Cupiał miał już wiele okazji do podrażnienia i wuj z tego. Co on chce a co może - tego sie chyba nie dowiemy.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2015, 18:57
Bodajże po przegranej z Vittorią (2005 rok) ogłoszono (bynajmniej nie na twitterze, tylko oficjalnie), że podrażniony boss nakazał przygotować w ciągu miesiąca trzech zawodników na każdą pozycję do kupienia w zamian za tych co biegali ówcześnie po boisku.

Zmiany były tak gwałtowne, że kilku z tych co mieli być wymienieni do niedawna jeszcze grało w Wiśle a dwóch a jakże dalej biega

Są rzeczy, które są ponadczasowe
Odpowiedz cytując
marpil
Member

Od: 08.2005

Stary 05.12.2015, 18:57
oby to nie była tylko kolejna pożyczka, tylko sponsoring w czystej postaci
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2015, 11:30
liczę na to że B.C. nie zdzierży dominacji pasiastych nad nami i wizji szczerzącego się Filipiaka... i tu mam nadzieję jest nadzieja, że chociaż raz impulsywny charakter naszego właściciela się przyda ;-)
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.12.2015, 17:45
Kasy właściciel nie sypnie bo kopacze przegrali mecz dajcie na wstrzymanie.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.12.2015, 20:25
Przykro patrzyć na to jak Wisełka się stacza przez złe rządy Bogusława Cupiała i jego doradców. W tym sezonie może będzie utrzymanie, ale co będzie w przyszłym? Spadek na 20 lecie rządów Telefoniki?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.12.2015, 23:06
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Przykro patrzyć na to jak Wisełka się stacza przez złe rządy Bogusława Cupiała i jego doradców. W tym sezonie może będzie utrzymanie, ale co będzie w przyszłym? Spadek na 20 lecie rządów Telefoniki?
Zamiast prorokować pod wpływem emocji, to należy skupić się nad nadchodzącym meczu z Lechią. A nuż ten młody Drzazga co się nim interesujemy wypali jak kiedyś Kuba. W zimie ma - podobno - wrócić Chrapek, może przyjdzie jeszcze ktoś ciekawy. Jak spadniemy, to się wtedy będziemy martwić.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 06.12.2015, 23:32
Nie wiem czy spadniemy czy nie, ale co ma dać sprowadzenie Chrapka czy tego Drzagi? Czy to zmieni sytuacje finansowo-polityczna w Klubie? Czy to spowoduje umorzenie długu, przyjście sponsora? Bo na razie to wyglada na zapisanie kolejnej kwoty po stronie winien bilansu i oczekiwanie, ze będzie Mistrz Polski.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2015, 08:07
Dobra gra - lepsze wyniki - lepsze miejsce w tabeli - wiecej kasy.

To nietrudny ciag logiczny, naprawde. Dalbys rade sam go wyciagnac.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.12.2015, 08:31
Mąka + Chrapi + Handzlik ..... + murzynki w formie + trafiona Drzazga.... ehhh ... rozmarzyłem się...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.12.2015, 08:35
Coraz częściej pisze się ze ten Jarabek ma być trener Wisły:

Cytat:
sierpniu zrezygnował z posady pierwszego szkoleniowca. Tłumaczył to presją wywieraną na jego osobę. – W takich warunkach nie da się pracować. W ostatnim czasie znajdowałem się pod wielką presją – tłumaczył. Pozostał jednak w klubie, za to pracował jako skaut, był odpowiedzialny za wyszukiwanie młodych piłkarzy.
Masakra jakas....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2015, 08:37
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Coraz częściej pisze się ze ten Jarabek ma być trener Wisły:

Masakra jakas....
o kim ten cytat? kto to Jarząbek ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.12.2015, 08:38
Staram się powstrzymywać od pisania ,tak naprawdę niema o czym . Kilka faktów niema mowy o sprzedaży klubu ,nie wiem skąd takie informacje w mediach ,próbuje się zainteresować potencjalnych klientów choć by Wengerem , mi to wygląda na na przygotowania do ogłoszenia upadłości .
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.12.2015, 08:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post
o kim ten cytat? kto to Jarząbek ?
Jarabek slowacki trener...
Przymierzany do Wisły...
Ostatnio Spartak Trnava...
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.12.2015, 08:57
I dalej wszycy twierdzicie ze nie mamy zdolnych jak na ekstraklase juniorów ?
wiekszosc tak mówi bo zadnego nie widziała w akcji , wczorajszy mecz z legia pokazał ze jak sie da wiecej niz 5 czy 10 minut młodemu chłopakowi to sie to bardziej opłaci niz cały czas granie tym jednym składem .
J.Bartosz b.dobry mecz, na mecz z lechia widze go od 1 minuty , i zenada ze wystawiamy Cywka na lewej obronie zamiast wziasc nominalnego obronce z mlodzieży . jak bd wiecej szans dla młodych to wkońcu króryś odpali .
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2015, 09:03
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Dobra gra - lepsze wyniki - lepsze miejsce w tabeli - wiecej kasy.

To nietrudny ciag logiczny, naprawde. Dalbys rade sam go wyciagnac.
Tia i dług spłacimy .... Oczywiście ....
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.12.2015, 09:06
Chrapek wraca , a Popovic i Crivellaro nara .
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 07.12.2015, 09:42
z Lechem w pale z Legia w pale czyli zmiany na dniach pojda do konca bo po derbach stanely tylko na Moskalu
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2015, 10:24
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jarabek slowacki trener...
Przymierzany do Wisły...
Ostatnio Spartak Trnava...
zanim jojcyć znajdź informację o nim. oceniacie, ajak zwykle nie wiecie jaki klub trenował, jakei miał wyniki itd. Już opisałem jego sytuację w temacie "kto za nowym trenerem?".

jonaf napisał(a):Wyświetl post
Zanim napiszesz o kimś ogór warto sprawdzić - czy faktycznie ta osoba zasługuje na miano ogóra.

Spartak Trnava to klub który od lat chce nawiązać do historii, w której to parokrotnie był mistrzem Czechosłowacji. Poniżej najświeższa historia Spataka. Widać, iż rzekomy ogór miał dość wysokie miejsca jak na ten klub. Pamiętajmy, że hegemonem do niedawna była MSK Żilina, a ostatnimi laty Trencin wychodzi na nową siłę ligi. I stale liczy się zapomniany nieco Slovan Bratysława.

Takie wyniki sprawiły, że jego klub grał w Lidze Europejskiej. Wyniki poniżej.

Dlaczego odszedł z klubu? Nie poszło mu w dwumeczu z PAOK, atmosfera była "niespecjalna", więc podjął decyzję o odejściu. Ogór jest wychowankiem klubu z Trnavy, więc porażki klubu mocno go bolały, a uważał, że to jego wina, że klub przegrał w pucharach. Miał jaja by powiedzieć - mea culpa i odejść z twarzą.

Kod:
"Po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol k tomuto kroku. V poslednom období bol na moju osobu vyvíjaný veľký tlak. 
V takomto prostredí sa pracuje každému veľmi ťažko, rovnako aj mne. 
Myslím si, že mojim odchodom sa môže uvoľniť napätá atmosféra," reagoval Juraj Jarábek.

Obecnie Spartak Trnava jest 5 po 18 kolejkach, już bez ogóra na ławce trenerskiej. Więc ogór ma teraz kwaśną minę i myśli czy trenować inny klub, być może Wisłę, być może jakiś inny

jonaf napisał(a):

Dzisiaj do porannej kawy poszukałem trochę więcej i z paru artykułów wyniosłem parę nowych rzeczy:
1 - Jarabek trenował zespół, który podobnie jak my - nie śmierdział pieniądzem. Po sezonie 12/13, który był dla klubu zły nastąpiła ogromna rotacja w składzie. W ciągu całego roku 23 nowych graczy się przewinęło się w klubie, więć można przypuszczać, że drugie tyle odeszło. Co istotne. Klub ani nie zarobił grosza na starych graczach, ani nie wydał złamanego pensa na zakup nowych graczy. Wszyscy zawodnicy to wypozyczenia lub znajdywania tzw. "szrotu" z wolną kartą piłkarską.
Z tym szrotem zdobył 3 miejsce oraz półfinał pucharu Słowacji.
2 - Kolejny sezon to znów brak finansów. Nie do końca wiem, czy w klubie płacą piłakrzom, czy też nie. Zastanawiające jest jedno , ale to za chwilę. Najpierw zarys transferów. Cały rok to 26 nowych graczy, wiadomo, że liczone tutaj też są trasnfery do grup młdozieżowych itd.
Jedyny transfer gotówkowy do klubu to kwota ...5 tys euro. Reszta znów - za darmo. Za to Piast dał zarobićklubowi i kupił Rusova za 150 tys E.
A propos tego czy płacą piłkarzom. W sezonie 14/15 Erik Jendrisek strzelił 5 bramek w 13 meczach, po czym za darmo [ani w słowackiej prasie, ani w polskiej prasie nie znalazłem kwoty odstępnego] przeszedł do pejsów. Z jednej strony - do tego klubu chciał przyjść wielokrotny reprezentant kraju. Z drugiej strony uciekł dość szybko. Być może miał pomóc klubowi, a przy okazji transferu od razu go mieli puścić. No nie wiem. Ale to świadczy o tym w jakich warunkach trenował klub Jarabek.
3 - Przychodzi nowy sezon, a trener znów traci graczy. Jan Vlasko za 200 tys Euro idzie do Lubina, a Erik Sabo za 700 tys E idzie do PAOKa, który wyeliminował Spartaka z pucharów. Jak miałsię czućtrener, który nagle traci cały środek pomocy ? Ponadto Sabo był kapitanem zespołu. Do tego odeszło jeszcze 9 kolejnych graczy. Czy grali pierwsze skrzypce? raczej nie, ale nawet jeśli byli to rezerwowi - i tak musiał ich wymienić. Przyszło 8 graczy +2 wypozyczenia,
4- co do odejścia trenera. Jak wcześniej pisałem, jest on wychowankiem klubu. Jak podreślał w wywiadach - ma ten klub w sercu. Powody do odejścia były trzy.
a) nie dogadywał sie z dyrektorem [sportowym czy wykonawczym - słowacki język niestety jest dość skomplikowany, a google translate w tym przyapdku nie pomaga], który jest w klubie dłużej niż on
b) Kibice chcieli jego odejścia, na meczach zamiast dopingować klub stale "kričali Jarábek, von"
c) Nie wytrzymał presji, która wymagała od nich wysokich wyników, a do tego kibice go nie wspierali, więc jak przyznaje - poddał się. CO ciekawe, właściciel klubu był "zaskoczony", że trener odszedł, bo on chciał go ciagle trzymać w klubie - jak na sytuację klubu miałświetne wyniki, więc nie chciał prezes zmian.

Podsumowując - sprawdził się w roli strażaka przez 2 lata, w 3 roku pękł. Miałświetnego właściciela, który dawał mu szansę i czas, czego tutaj "raczej" nie dostanie.

Oczywiście - o ile to nie jest kaczka dziennikarska. Bo jeśli tak to tylko czas traciłem szukając tych informacji.
Ostatnio edytowane przez jonaf : 07.12.2015 o godz. 10:29.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 07.12.2015, 10:30
Savik napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy spadniemy czy nie, ale co ma dać sprowadzenie Chrapka czy tego Drzagi? Czy to zmieni sytuacje finansowo-polityczna w Klubie? Czy to spowoduje umorzenie długu, przyjście sponsora? Bo na razie to wyglada na zapisanie kolejnej kwoty po stronie winien bilansu i oczekiwanie, ze będzie Mistrz Polski.
savik... daj już spokój! naprawdę wiecznego malkontenctwa i czarnowidztwa nikt tu nie chce... ciągle Ci chłopie źle i jeszcze te marzenia o Wiśle w IV lidze rządach TS-u... naprawdę... może na Garbarnie się przerzuć i będziesz miał co chcesz
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2015, 10:57
nie wiem skąd wnioskowanie ze savik napisał post w temacie czarnowidztwa czy malkontenctwa.
Jak dla mnie to sie nazywa rozum, logiczne myslenie, łączenie faktów ...

Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 07.12.2015, 10:58
och.. szprotson Twoje uwagi są jak zawsze bezcenne... dobrze, że jesteś
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2015, 11:28
cudlaty daj spokoj, ciągle Ci źle. malkontentów nie potrzebujemy

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 07.12.2015, 12:13
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
No tak ,rzeczywiście Wisła stoczyła się pod rządami Cupiała ,gdy przychodził klub miał 5 tytułów mistrza Polski ,teraz ma 13. Nie jeden klub chciałby się tak staczać ,pewnie bogata Legia , Lech ,czy też Śląsk ,Lechia też by nie mieliby nic przeciwko temu.
Owszem jest kryzys w klubie ,ale nie tylko u nas takie rzeczy się zdarzają.
Na przykład jeden z najbogatszych klubów świata ( 7 miejsce ) Chelsea na dzień dzisiejszy 15 meczy , 14 miejsce z 15 punktami.
Mam nadzieję ,że kryzys minie a klub wróci na należne mu miejsce .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.12.2015, 13:27
Kryzys sam z siebie nie minie, a jak na razie poza ruchami na ławce trenerskiej (od mieszania herbata nie robi się słodka) właściciel nie sprawia wrażenia, żeby zależało mu na Wiśle i na przywróceniu jej "należnego jej miejsca".
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.12.2015, 13:34
Problemy są i nie należy zamiatac ich pod dywan to chyba normalne że martwimy się sytuacja w jakiej znalazł się klub.Ogólnie to mam wrażenie że co niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego że za rok lub dwa może nas nie być w Ekstraklasie.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 07.12.2015, 13:40
kristos napisał(a):Wyświetl post
No tak ,rzeczywiście Wisła stoczyła się pod rządami Cupiała ,gdy przychodził klub miał 5 tytułów mistrza Polski ,teraz ma 13. Nie jeden klub chciałby się tak staczać ,pewnie bogata Legia , Lech ,czy też Śląsk ,Lechia też by nie mieliby nic przeciwko temu.
Owszem jest kryzys w klubie ,ale nie tylko u nas takie rzeczy się zdarzają.
Na przykład jeden z najbogatszych klubów świata ( 7 miejsce ) Chelsea na dzień dzisiejszy 15 meczy , 14 miejsce z 15 punktami.
Mam nadzieję ,że kryzys minie a klub wróci na należne mu miejsce .
Wszystko się zgadza, ale Chelsea tylko w tym sezonie przeżywa kryzys, a my?
Wisła przeżywa kryzys od 2011 roku!!! Od tamtej pory ani razu nie zbliżyliśmy się nawet do podium!!! Najlepszy wynik 5 miejsce w 2014 roku za Smudy!!! W 2012 7 miejsce, 2013 7 miejsce, 2014 5 miejsce, 2015 6 miejsce, a taka Chelsea z podium nie schodziła!!! Na dodatek notoryczne odpuszczanie Pucharu Polski oprócz 2012 kiedy udało się dojść do półfinału i pechowo przegrać z Ruchem! Kryzys trwa, a końca nie widać!
Coraz to gorsi piłkarze przychodzą!!! Teraz Panie Gaszyński pluj sobie w brode, że pozwoliłeś odejść Stjepanoviciovi i Stępińskiemu ! Stjepa dużo lepszy był niż Alan Uryga!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.12.2015, 14:01
My nie przeżywamy kryzysu my jesteśmy w zapaści finansowej
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.12.2015, 14:08
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Problemy są i nie należy zamiatac ich pod dywan to chyba normalne że martwimy się sytuacja w jakiej znalazł się klub.Ogólnie to mam wrażenie że co niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego że za rok lub dwa może nas nie być w Ekstraklasie.
Również dziwię się rozumowaniu na zasadzie że "jakoś to będzie". Otóż nie, nie będzie, w końcu długi tak się spiętrza, że po prostu nie dostaniemy licencji na grę w Ekstraklasie. Tak samo śmieszny jest argument, że wyższe miejsce w lidze rozwiąże nasze problemy finansowe. Oby to zaklinanie rzeczywistości nie skończyło się właśnie w IV lidze.

cudlaty - otóż wyobraź sobie, że obecność Wisły w Ekstraklasie jest silnie uzależniona od jej kondycji finansowej, jeśli będzie ona nadal w tak fatalnym stanie to prędzej czy później po prostu zbankrutujemy i spadniemy, czy Ci się to podoba czy też nie.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.12.2015 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów