|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pojawia się w mediach także informacja, że od 1 stycznia trenerem naszej drużyny ma zostać Juraj Jarabka, były szkoleniowiec Spartaka Trnava.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niech Cupiał jedzie z dobrą flachą do Dana Petrescu. Jedyne wyjście!!! Kontrakt na 10 lat. Komfortowa praca bez względu na wyniki. Wywalić wszystkich pozorantów i budować zespół na spokojnie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jaki Ty jestes niewiarygodnie tępy.
Wnoszę o bana za głupotę. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wniosek rozpatrzony pozytywnie, proszę administrację o wykonanie wyroku.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 04.12.2015 o godz. 13:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Lecimy w dół w tempie dosyć szybkim, Kocian to kolejny etap w drodze na dno.
Nie ma kasy, nikt poza Cupiałem nie wie jakie sa jego zamiary - sprzeda? nie sprzeda? Może on sam nie wie. Miło zawsze wpaść kilka razy w roku na R22, ale jednak wolałbym przyjeżdzać na pierwszą ligę (co nie znaczy, że na 2 nie przyjadę )![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
JURAJ JARABEK
Data urodzenia: 3 paź 1962 Wiek: 53 Narodowość: Słowacja Słowacja średni Okres pełnienia funkcji trenera: 2,94 lat Średnia punktów: 1,46 Współczynnik sukcesów jako trener: 40,2 % Zwycięstw 25,3 % Remisów 34,5 % Porażek Preferowana formacja: 4-2-3-1 http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/q0k77x
Ostatnio edytowane przez jonaf : 04.12.2015 o godz. 12:58.
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Skąd oni wytrzasnęli takiego ogóra? :O
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ten arabek musi być strasznie zdesperowany, a że nie jest gwiazdą to i nie będzie się od Cupiała domagał pieniędzy na wzmocnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale jak wynika z tego artykułu, jest możliwość, że jest brany pod uwagę jako asystent a nie pierwszy trener.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Interesujesz się ligą słowacką?
Otworzyłem jakąś stronę - 2009-2013 -Zlate Moravce - najpierw awans do extra, potem przez 3 lata średniak (6-8 miejsce/12 - jaki budźet, jaki potencjał klubu?) po odejści 2x10 miejsce - za drugim razem z małą przewagą nad 11. 2013-2015 - Spartak Trnava - 3 i 4 miejsce (czy to dobrze, przeciętnie czy gorzej?) Nie mam pojęcia czy to były dobre wyniki czy nie. Wiem, że oprócz suchego wyniku (miejsce) liczy się kontekst (budźet, potencjał, aspiracje itp.). Jak ktoś wie to niech powie (to czy są prowadzone z nim rozmowy, czy zostanie naszym trenerem i jak sobie poradzi/łby w obcym dla siebie miejscu/kraju to jeszcze inna sprawa).
Ostatnio edytowane przez arti : 04.12.2015 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zanim napiszesz o kimś ogór warto sprawdzić - czy faktycznie ta osoba zasługuje na miano ogóra.
Spartak Trnava to klub który od lat chce nawiązać do historii, w której to parokrotnie był mistrzem Czechosłowacji. Poniżej najświeższa historia Spataka. Widać, iż rzekomy ogór miał dość wysokie miejsca jak na ten klub. Pamiętajmy, że hegemonem do niedawna była MSK Żilina, a ostatnimi laty Trencin wychodzi na nową siłę ligi. I stale liczy się zapomniany nieco Slovan Bratysława. Takie wyniki sprawiły, że jego klub grał w Lidze Europejskiej. Wyniki poniżej. Dlaczego odszedł z klubu? Nie poszło mu w dwumeczu z PAOK, atmosfera była "niespecjalna", więc podjął decyzję o odejściu. Ogór jest wychowankiem klubu z Trnavy, więc porażki klubu mocno go bolały, a uważał, że to jego wina, że klub przegrał w pucharach. Miał jaja by powiedzieć - mea culpa i odejść z twarzą. Kod:
"Po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol k tomuto kroku. V poslednom období bol na moju osobu vyvíjaný veľký tlak. V takomto prostredí sa pracuje každému veľmi ťažko, rovnako aj mne. Myslím si, že mojim odchodom sa môže uvoľniť napätá atmosféra," reagoval Juraj Jarábek. Obecnie Spartak Trnava jest 5 po 18 kolejkach, już bez ogóra na ławce trenerskiej. Więc ogór ma teraz kwaśną minę i myśli czy trenować inny klub, być może Wisłę, być może jakiś inny |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jonaf - dzięki za info!
Brawo! ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dobra ściąga dla decydentów Wisły:
http://www.transfermarkt.de/trainer/...tik?statistik= Biorąc pod uwagę sytuację ekonomiczną zapewne skończy na jakimś, jak to trafnie nazywacie, "ogórku". |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już kiedyś mieliśmy trenera ze Słowacji Karola Pecze i sezon zakończyliśmy na bezpiecznym 10-tym miejscu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.12.2015 o godz. 01:54.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj do porannej kawy poszukałem trochę więcej i z paru artykułów wyniosłem parę nowych rzeczy:
1 - Jarabek trenował zespół, który podobnie jak my - nie śmierdział pieniądzem. Po sezonie 12/13, który był dla klubu zły nastąpiła ogromna rotacja w składzie. W ciągu całego roku 23 nowych graczy się przewinęło się w klubie, więć można przypuszczać, że drugie tyle odeszło. Co istotne. Klub ani nie zarobił grosza na starych graczach, ani nie wydał złamanego pensa na zakup nowych graczy. Wszyscy zawodnicy to wypozyczenia lub znajdywania tzw. "szrotu" z wolną kartą piłkarską. Z tym szrotem zdobył 3 miejsce oraz półfinał pucharu Słowacji. 2 - Kolejny sezon to znów brak finansów. Nie do końca wiem, czy w klubie płacą piłakrzom, czy też nie. Zastanawiające jest jedno , ale to za chwilę. Najpierw zarys transferów. Cały rok to 26 nowych graczy, wiadomo, że liczone tutaj też są trasnfery do grup młdozieżowych itd. Jedyny transfer gotówkowy do klubu to kwota ...5 tys euro. Reszta znów - za darmo. Za to Piast dał zarobićklubowi i kupił Rusova za 150 tys E. A propos tego czy płacą piłkarzom. W sezonie 14/15 Erik Jendrisek strzelił 5 bramek w 13 meczach, po czym za darmo [ani w słowackiej prasie, ani w polskiej prasie nie znalazłem kwoty odstępnego] przeszedł do pejsów. Z jednej strony - do tego klubu chciał przyjść wielokrotny reprezentant kraju. Z drugiej strony uciekł dość szybko. Być może miał pomóc klubowi, a przy okazji transferu od razu go mieli puścić. No nie wiem. Ale to świadczy o tym w jakich warunkach trenował klub Jarabek. 3 - Przychodzi nowy sezon, a trener znów traci graczy. Jan Vlasko za 200 tys Euro idzie do Lubina, a Erik Sabo za 700 tys E idzie do PAOKa, który wyeliminował Spartaka z pucharów. Jak miałsię czućtrener, który nagle traci cały środek pomocy ? Ponadto Sabo był kapitanem zespołu. Do tego odeszło jeszcze 9 kolejnych graczy. Czy grali pierwsze skrzypce? raczej nie, ale nawet jeśli byli to rezerwowi - i tak musiał ich wymienić. Przyszło 8 graczy +2 wypozyczenia, 4- co do odejścia trenera. Jak wcześniej pisałem, jest on wychowankiem klubu. Jak podreślał w wywiadach - ma ten klub w sercu. Powody do odejścia były trzy. a) nie dogadywał sie z dyrektorem [sportowym czy wykonawczym - słowacki język niestety jest dość skomplikowany, a google translate w tym przyapdku nie pomaga], który jest w klubie dłużej niż on b) Kibice chcieli jego odejścia, na meczach zamiast dopingować klub stale "kričali Jarábek, von" c) Nie wytrzymał presji, która wymagała od nich wysokich wyników, a do tego kibice go nie wspierali, więc jak przyznaje - poddał się. CO ciekawe, właściciel klubu był "zaskoczony", że trener odszedł, bo on chciał go ciagle trzymać w klubie - jak na sytuację klubu miałświetne wyniki, więc nie chciał prezes zmian. Podsumowując - sprawdził się w roli strażaka przez 2 lata, w 3 roku pękł. Miałświetnego właściciela, który dawał mu szansę i czas, czego tutaj "raczej" nie dostanie. Oczywiście - o ile to nie jest kaczka dziennikarska. Bo jeśli tak to tylko czas traciłem szukając tych informacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ramach masochistycznej ciekawostki można obejrzeć mecz Spartaka z PAOK. Biorąc pod uwagę to, co powyżej napisał jonaf mega piach, który zagrała Trnava można usprawiedliwić, ale bite 90 minut to dzida od obrońców w okolice pola karnego Greków. Zero składnych akcji. ZERO.
https://www.youtube.com/watch?v=rQ6oJjuGJpg Od siebie polecam jeden z bardziej debilnie podyktowanych karnych, jakie widziałem kiedykolwiek - 33 minuta meczu, albo równie z dupy pokazaną czerwoną kartkę - 66 minuta. Powinno być z 5-6 do zera dla PAOK. P.S. Wiem, to tylko jeden mecz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czytałem, że problemy Jarząbka zaczęły się od meczów z Sarajevo, gdzie domagano się pierwszy raz jego dymisji ze strony trybun. Pytanie jedno - czy przez pierwsze dwa sezony Spartak grał ładnie ewentualnie nieźle? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym - o czym my kurva obecnie mowimy? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szkoda ze nie wrocil na lawke Sparcialy Chytry Stary Dziad bez pojecia o nowoczesnym futbolu ...... jak sie kompromitowac i robic z siebie cyrk to na calego , byloby biednie, spadkowo ale przynajmniej wesolo ....apropo Kazia, ciekawe jakby sobie poradzil w Lechii , z tamtym potencjalem zawodniczym i finansowym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Skoro o Moskalu wielu trenerów i specjalistów tak dobrze mówi, zapewne za moment zostanie trenerem jakiegoś niezłego klubu (Lechia, Śląsk) i udowodni nam (w tym mnie), jak bardzo się myliliśmy. No chyba, że nie zostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie ten Jarabak z tego co piszecie to może być niezły wybór. Bo obecnie potrzebujemy trenera, który wyciśnie wszystko z tych gości, których mamy, a jak widać w Trnavie robił to z niezłym skutkiem.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie to powinien przyjść trener który nie będzię się bał posadzic np. Brożka na ławce a w jego miesce kogoś młodego na dorobku z większym zaangarzowaniem. W składzie powinno być 3-4 młodych grajków by zdobywali doświadczenie.
Nie wiadomo jak tam sytuacja z Cupiałem?sprzedaje/zostawia? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|