The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2015, 12:51
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ten drugi filmik od TSWthedues mocny jest, szczególnie końcówka.
Kolego wiesniak,
Zanim zaczniesz bawić się w recenzenta filmowego byłoby dobrze abyś zechciał odebrać priva. Przypominam Ci że przegrałeś w zakładzie 3 malty i, zgodnie z Twoją sugestią, miałeś przekazać je w trakcie Twojej bytności w Polsce (co zdaje się wypada już na dniach).
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.11.2015, 13:55
Kiedy ja nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie. Zignorowanego Ciebie mialem, moze dlatego. Wyslij jeszcze raz
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.11.2015 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.11.2015, 14:40
Tak z włoskiego podwórka.
Wydaje mi się, że dopiero silny cios w Paryżu "obudził" wielu Europejczyków, w tym Włochów. Z reguły dość leniwe towarzystwo wzięło się do roboty. Do Rzymu ściągnięto prawie tysiąc dodatkowych żołnierzy, i teraz wraz z karabinierami pilnują np. budynków rządowych, dworca Termini i metra, zabytków i muzeów. Na rzymskim lotnisku Ciampino złapano dwóch fałszywych "syryjczyków", dwóch następnych w Bergamo:
* http://www.lastampa.it/2015/11/20/it...VO/pagina.html

Znacznie spadły obroty w restauracjach, barach i sklepach z pamiątkami. Również Watykan stał się trudniej dostępny i obstawiony dodatkową ochroną. Nie zaparkujesz już samochodu na placu przy zewnętrznym murze watykańskim. Ludzie po prostu się boją - pracujący w Rzymie Polacy czy Rumuni wymieniają się opiniami i myślę, że znacznie lepiej od polityków rozumieją jak trudną mamy sytuację. Zresztą, co można zrobić, jeśli przybysz "uchodźca" wprost chwali bandytów z państwa islamskiego:
* http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...ch,nId,1926202
Nawet tolerancyjni Włosi mieli dość i wywalili go z kraju.

Między politykami a zwykłymi obywatelami pojawia się coraz większe „distacco” (politycy w jedną stronę, a obywatele – w zupełnie innym kierunku). Nic dziwnego, że nawet w rzymskich metrze sytuacja bywa poniekąd nieswoja – na „śniadych” patrzy się spode łba, a w ostatnim tygodniu przynajmniej 3 razy zatrzymywano metro alarmując, że ktoś zostawił podejrzany pakunek. Już teraz wielu ludzi planuje spędzić Nowy rok poza dużymi miastami. O ile mieszkańcy wyrozumiale podeszli do zwiększonych kontroli, to tolerancja do „śniadych” spada i będzie spadać, nawet jeśli w poprawnie politycznej telewizji tego nie powiedzą.
A jeśli kogoś przyjmować do Polski, to TYCH:
* http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/27...wiad-i-zdjecia
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 23.11.2015, 14:54
Paweł Kukiz w prosty i szybki sposób zagina, a następnie masakruje reżimową dziennikarkę

Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.11.2015, 15:38
Dzisiaj na konferencji prasowej premier Szydło jakaś dziennikarka zadała następujące pytanie. Czy to prawda że premier kopacz zgodziła się przyjąc 20 tyś uchodzców ale w taki sposób aby w/w liczba nie trafila do opiniii publicznej w Polsce ? Informacja nie jest jeszcze potwierdzona ale jeżeli ktoś do tego dotarł to widać jak kopacz handluje naszym bezpieczeństwem.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.11.2015, 21:21
Polecam obejrzeć cały wywiad z tą pseudodziennikarką

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.11.2015, 23:09
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Kiedy ja nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie. Zignorowanego Ciebie mialem, moze dlatego. Wyslij jeszcze raz
Otrzymałem Twojego priva. Odpisałem. Potwierdź (na priva albo tutaj) że dostałeś moją wiadomość.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.11.2015, 10:29
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę że to RMF puścił
Reflaksja zawsze przychodzi po czasie.

Cytat:
– Zdjęliśmy ten felieton po pojawieniu się trzech negatywnych postów, aby uniknąć eskalacji emocji internautów w stosunku do poruszonych w felietonie kwestii – wyjaśnił zapytany przez portal wirtualnemedia.pl Maciej Brzozowski, dyrektor public relations w Grupie Bauer, do której należy RMF FM. Brzozowski zaznaczył, że kierownictwo stacji nie ma zastrzeżeń do treści komentarza Olbratowskiego.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2015, 20:05
http://wpolityce.pl/swiat/272942-szw...-do-utrzymania
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.11.2015, 20:12
Niech przeproszą publicznie Orbana, który pierwszy to głośno mówił, a wszyscy wraz ze słońcem Peru wyzywali go od faszystów

śmieszna unia europejska, parszywi hipokryci
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.11.2015, 20:47
Trzeci terrorysta z Paryża też przybył do Europy jako "uchodźca":

http://niezalezna.pl/73249-juz-pewne...-jako-uchodzca
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 25.11.2015, 17:22
tutaj macie pięknie przedstawione ilu terrorystów przyjedzie do Polski

http://pannieznajomy.wordpress.com/2...zyjmie-polska/
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.11.2015, 18:02
Islamizacja . Europa za 15 lat?

https://www.youtube.com/watch?v=zHmjRdSoIJg
Odpowiedz cytując
AdrianoZKS
Member

Od: 03.2015

Stary 28.11.2015, 18:49
Film powstał już w 2009 lub 2010 roku, wrzucałem go niedawno na shoutboxa. Sam uważałem to, gdy widziałem ten film 5 lat temu, za dosyć dużą przesadę, ale już tyle rzeczy zdążyło się przez te 5 lat spełnić... Nie najlepiej to wygląda.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.11.2015, 20:49
https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.11.2015, 13:10
Jestem zdumiony poziomem artykułu na wp*.
"Fala uchodźców zmieni Szwecję nie do poznania"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=11608d

*Grzegorz Lindenberg, euroislam.pl
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.11.2015 o godz. 13:12.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 30.11.2015, 15:53
Błedy błędami naprawiać . Oto taktyka eurokołchozu w zamian za ograniczenie liczby uchodzców Turcja domaga się bezwizowego przemieszczania się dla swoich obywateli po całej europie. Turków jest 78 mln.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.11.2015, 18:36
Świetnie, zamiast się męczyć w migracje na łódkach muslimy z bombami w plecakach będą kupować masowo tureckie paszporty żeby bez problemu i kontroli lądować wprost na Heathrow.

Mają łby ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 30.11.2015, 18:44
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jestem zdumiony poziomem artykułu na wp*.
"Fala uchodźców zmieni Szwecję nie do poznania"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=11608d

*Grzegorz Lindenberg, euroislam.pl
Najlepsze w tym wszystkim jest to ze kilka dni wcześniej lewacka vicepremier zalała się łzami gdy ogłaszała ,ze zmuszeni są ograniczyć imigrację . lewacy mają naprawdę zjebane mózgi

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wice...decyzja/s6gkd7
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 30.11.2015 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.11.2015, 18:52
To się nie dzieje naprawdę, niemożliwe
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.11.2015, 23:59
Normalna reakcja pani vicepremier. To tak jakby lewak musiał powiedzieć Bęgowskiemu, iż ten jest chłopem a nie babą. Szkoda pani vicepremier, uchodźców i Krzyśka.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.12.2015, 10:14
Śmiejecie się, śmiejecie, a u nas może być nie lepiej. Społeczeństwa na zachodzie zmieniły już nastawienie, ale elity dalej bierne.
U nas natomiast socjalizacja lewackimi wzorcami elit i społeczeństwa nadal postępuje.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.12.2015, 18:25
NIe jest tak źle jak to przedstawiasz. Ilu znasz zadeklarowanych lewaków i "tolerancyjnych postępowców" ?... jednego, dwóch, trzech na 100 osób ?... to jest margines który niestety w tzw. elitach (władzy i mediów) ma jeszcze dużą siłe przebicia.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 01.12.2015, 19:11
Zdecydowaną większość. Jakieś 80-90% znanej korpolandii i do 100% Mordoru
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.12.2015, 07:57
emj10 napisał(a):Wyświetl post
pierdoły jakieś opowiadasz...10 lat pracuje w różnych korporacjach, polskich, francuskich i niemieckich i jeżeli chodzi o ludzi wykonujących pracę to bądź pewien, że tam akceptacji nie ma za bardzo. Mówię z tego co widziałem, ale widzę że Ty masz inne doświadczenia.
Co masz powiedzieć jak pracujesz w miejscu w stylu halo Bombaj.
IBM, Google CAP, Samsung - mają politykę multi, ale raczej stawiają na hindusów a nie na arabów.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 02.12.2015, 08:12
emj10 napisał(a):Wyświetl post
'Subkultura gazety wyborczej'.
To jakby sprawdzać w meczecie czy wszyscy są muzeumanami.

Tak środowiska w Polsce są spolaryzowane że każdy twierdzi że nic go nie ruszy poniważ wokół większość. Zarówno po 'L' jak i po 'P' stronie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.12.2015 o godz. 08:22.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.12.2015, 08:22
Soltys jak za glowne zrodlo bierze sie millwardy browny a.k.a. smg krc, obopy czy ostatnio politico to co Ty chcesz. Pelna zgoda z Lukaszem.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 02.12.2015, 09:11
Jeśli chodzi o korpo to oprócz polskich mam doświadczenie w brytyjskich, szwajcarskich i niemieckich oddziałach z czego najwięcej zagrzałem miejsca w Hamburgu. Odnosząc się do postu Miro w kontekście zadeklarowanych lewaków i "tolerancyjnych postępowców" miałem na myśli poglądy centro-lewicowe wśród polskich pracowników tych korpo (czyli można powiedzieć, że nie skażonych multi-kulti) i tak to mniej więcej właśnie wygląda, że w Mordorze liczba osób o poglądach lewicowych (nie istotne jak skrajnych) dąży do 100% (tylko na palcach jednej ręki jestem w stanie wymienić osoby o innych poglądach), a tak ogólnie patrząc przez pryzmat rodzimych korpo to na niwie warszawsko-mazowieckiej będzie to w granicach 80-90-%, gdzie 1 na 6 osób będzie miała inne poglądy. Nie sprowadzałbym jednak tego do popierania takiej, czy innej partii, bo to nie jest jednak klarowne.

Co tam jakieś Millwardy Browny, bardziej wierzę Marcinowi Palade jako niedoszłemu kukizowcowi, a co do Politico to z początku prezentowało bardziej konserwatywny sznyt, ale teraz faktycznie bliżej im do liberalnego centrum (które względem popłuczyn w polskim sejmie i tak można by nazwać centro-prawicą). Ciekawe za kim opowiedzą się w przyszłorocznej kampanii prezydenckiej

Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2015 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2015, 14:43
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/nie...sci_11668.html

..
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.12.2015, 21:50
https://www.youtube.com/watch?v=huRziABY2Y0 moze nie Europa ale podchodzi pod temat
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów