|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kolego wiesniak,
Zanim zaczniesz bawić się w recenzenta filmowego byłoby dobrze abyś zechciał odebrać priva. Przypominam Ci że przegrałeś w zakładzie 3 malty i, zgodnie z Twoją sugestią, miałeś przekazać je w trakcie Twojej bytności w Polsce (co zdaje się wypada już na dniach). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kiedy ja nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie. Zignorowanego Ciebie mialem, moze dlatego. Wyslij jeszcze raz
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.11.2015 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tak z włoskiego podwórka.
Wydaje mi się, że dopiero silny cios w Paryżu "obudził" wielu Europejczyków, w tym Włochów. Z reguły dość leniwe towarzystwo wzięło się do roboty. Do Rzymu ściągnięto prawie tysiąc dodatkowych żołnierzy, i teraz wraz z karabinierami pilnują np. budynków rządowych, dworca Termini i metra, zabytków i muzeów. Na rzymskim lotnisku Ciampino złapano dwóch fałszywych "syryjczyków", dwóch następnych w Bergamo: * http://www.lastampa.it/2015/11/20/it...VO/pagina.html Znacznie spadły obroty w restauracjach, barach i sklepach z pamiątkami. Również Watykan stał się trudniej dostępny i obstawiony dodatkową ochroną. Nie zaparkujesz już samochodu na placu przy zewnętrznym murze watykańskim. Ludzie po prostu się boją - pracujący w Rzymie Polacy czy Rumuni wymieniają się opiniami i myślę, że znacznie lepiej od polityków rozumieją jak trudną mamy sytuację. Zresztą, co można zrobić, jeśli przybysz "uchodźca" wprost chwali bandytów z państwa islamskiego: * http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...ch,nId,1926202 Nawet tolerancyjni Włosi mieli dość i wywalili go z kraju. Między politykami a zwykłymi obywatelami pojawia się coraz większe „distacco” (politycy w jedną stronę, a obywatele – w zupełnie innym kierunku). Nic dziwnego, że nawet w rzymskich metrze sytuacja bywa poniekąd nieswoja – na „śniadych” patrzy się spode łba, a w ostatnim tygodniu przynajmniej 3 razy zatrzymywano metro alarmując, że ktoś zostawił podejrzany pakunek. Już teraz wielu ludzi planuje spędzić Nowy rok poza dużymi miastami. O ile mieszkańcy wyrozumiale podeszli do zwiększonych kontroli, to tolerancja do „śniadych” spada i będzie spadać, nawet jeśli w poprawnie politycznej telewizji tego nie powiedzą. A jeśli kogoś przyjmować do Polski, to TYCH: * http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/27...wiad-i-zdjecia ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Paweł Kukiz w prosty i szybki sposób zagina, a następnie masakruje reżimową dziennikarkę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dzisiaj na konferencji prasowej premier Szydło jakaś dziennikarka zadała następujące pytanie. Czy to prawda że premier kopacz zgodziła się przyjąc 20 tyś uchodzców ale w taki sposób aby w/w liczba nie trafila do opiniii publicznej w Polsce ? Informacja nie jest jeszcze potwierdzona ale jeżeli ktoś do tego dotarł to widać jak kopacz handluje naszym bezpieczeństwem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Polecam obejrzeć cały wywiad z tą pseudodziennikarką
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Reflaksja zawsze przychodzi po czasie.
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niech przeproszą publicznie Orbana, który pierwszy to głośno mówił, a wszyscy wraz ze słońcem Peru wyzywali go od faszystów
śmieszna unia europejska, parszywi hipokryci ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Trzeci terrorysta z Paryża też przybył do Europy jako "uchodźca":
http://niezalezna.pl/73249-juz-pewne...-jako-uchodzca |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
tutaj macie pięknie przedstawione ilu terrorystów przyjedzie do Polski
http://pannieznajomy.wordpress.com/2...zyjmie-polska/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Film powstał już w 2009 lub 2010 roku, wrzucałem go niedawno na shoutboxa. Sam uważałem to, gdy widziałem ten film 5 lat temu, za dosyć dużą przesadę, ale już tyle rzeczy zdążyło się przez te 5 lat spełnić... Nie najlepiej to wygląda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem zdumiony poziomem artykułu na wp*.
"Fala uchodźców zmieni Szwecję nie do poznania" http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=11608d *Grzegorz Lindenberg, euroislam.pl
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.11.2015 o godz. 13:12.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Błedy błędami naprawiać . Oto taktyka eurokołchozu w zamian za ograniczenie liczby uchodzców Turcja domaga się bezwizowego przemieszczania się dla swoich obywateli po całej europie. Turków jest 78 mln.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Świetnie, zamiast się męczyć w migracje na łódkach muslimy z bombami w plecakach będą kupować masowo tureckie paszporty żeby bez problemu i kontroli lądować wprost na Heathrow.
Mają łby ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wice...decyzja/s6gkd7 Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 30.11.2015 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To się nie dzieje naprawdę, niemożliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Normalna reakcja pani vicepremier. To tak jakby lewak musiał powiedzieć Bęgowskiemu, iż ten jest chłopem a nie babą. Szkoda pani vicepremier, uchodźców i Krzyśka.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Śmiejecie się, śmiejecie, a u nas może być nie lepiej. Społeczeństwa na zachodzie zmieniły już nastawienie, ale elity dalej bierne.
U nas natomiast socjalizacja lewackimi wzorcami elit i społeczeństwa nadal postępuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
NIe jest tak źle jak to przedstawiasz. Ilu znasz zadeklarowanych lewaków i "tolerancyjnych postępowców" ?... jednego, dwóch, trzech na 100 osób ?... to jest margines który niestety w tzw. elitach (władzy i mediów) ma jeszcze dużą siłe przebicia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowaną większość. Jakieś 80-90% znanej korpolandii i do 100% Mordoru
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
pierdoły jakieś opowiadasz...10 lat pracuje w różnych korporacjach, polskich, francuskich i niemieckich i jeżeli chodzi o ludzi wykonujących pracę to bądź pewien, że tam akceptacji nie ma za bardzo. Mówię z tego co widziałem, ale widzę że Ty masz inne doświadczenia.
Co masz powiedzieć jak pracujesz w miejscu w stylu halo Bombaj. IBM, Google CAP, Samsung - mają politykę multi, ale raczej stawiają na hindusów a nie na arabów. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
'Subkultura gazety wyborczej'.
To jakby sprawdzać w meczecie czy wszyscy są muzeumanami. Tak środowiska w Polsce są spolaryzowane że każdy twierdzi że nic go nie ruszy poniważ wokół większość. Zarówno po 'L' jak i po 'P' stronie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.12.2015 o godz. 08:22.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Soltys jak za glowne zrodlo bierze sie millwardy browny a.k.a. smg krc, obopy czy ostatnio politico to co Ty chcesz. Pelna zgoda z Lukaszem.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o korpo to oprócz polskich mam doświadczenie w brytyjskich, szwajcarskich i niemieckich oddziałach z czego najwięcej zagrzałem miejsca w Hamburgu. Odnosząc się do postu Miro w kontekście zadeklarowanych lewaków i "tolerancyjnych postępowców" miałem na myśli poglądy centro-lewicowe wśród polskich pracowników tych korpo (czyli można powiedzieć, że nie skażonych multi-kulti) i tak to mniej więcej właśnie wygląda, że w Mordorze liczba osób o poglądach lewicowych (nie istotne jak skrajnych) dąży do 100% (tylko na palcach jednej ręki jestem w stanie wymienić osoby o innych poglądach), a tak ogólnie patrząc przez pryzmat rodzimych korpo to na niwie warszawsko-mazowieckiej będzie to w granicach 80-90-%, gdzie 1 na 6 osób będzie miała inne poglądy. Nie sprowadzałbym jednak tego do popierania takiej, czy innej partii, bo to nie jest jednak klarowne.
Co tam jakieś Millwardy Browny, bardziej wierzę Marcinowi Palade jako niedoszłemu kukizowcowi, a co do Politico to z początku prezentowało bardziej konserwatywny sznyt, ale teraz faktycznie bliżej im do liberalnego centrum (które względem popłuczyn w polskim sejmie i tak można by nazwać centro-prawicą). Ciekawe za kim opowiedzą się w przyszłorocznej kampanii prezydenckiej ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2015 o godz. 09:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=huRziABY2Y0 moze nie Europa ale podchodzi pod temat
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|