|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ja próbując ustawić Wisłę możliwie podobnie do Kazka (4-2-3-1 bez DP, wymiana podań i próby wejścia do bramki) dostawałem srogo po dupie, dorzucając grę skrzydłami i niskie dośrodkowania zagęszczając przód mam niezłe efekty. Stałe fragmenty chyba podobnie jak w 15, bo wrzutki na krótki słupek z wejściami obrońców zawsze spoko.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.fm-base.co.uk/forum/share...r-fm16-29.html
Tutaj bardzo dziwne i ponoć bardzo dobrze spisujące sie ustawienie. Ktoś testował? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Zamurowali bramki. ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czyżbyś wzorował się na trenerze Moskalu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu FM osiągnął 100% realistyczności
W dwóch następnych meczach padły wyniki 0:0 i 1:1 ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to nieźle
U mnie największą bolączką jest skuteczność. To co Brożek potrafi spieprzyć to głowa mała ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Od samego początku cisnę takim samym ustawieniem. W zależności od przeciwnika koryguje tylko nastawienie - kontrola/standardowa/kontratak/defensywa. Z ról zawodników to tylko czasem jednemu wysuniętemu rozgrywającemu ustawiam atak bądź odbierającemu wsparcie. To jest moje optymalne ustawienie. W pierwszym sezonie więcej kombinowałem z rolami.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
widzę, że sporo transferów
podeślesz screena z transferami z kolejnych lat? Wyszukujesz zawodników na stronkach lub genie scoutem czy może tylko opierasz się na opinii scoutów? Bo ze screena naliczyłem 14 zawodników nowych na 5 okienek. Sporo, jak na zawodników, którzy chyba wyparli "domyślnych" Wislaków ze składu ![]() ja grając pierwszy raz w FM 2016 spędziłem długie godziny na ustalaniu taktyki, poleceń itd oraz na SZUKANIU zawodników. Pierwsze kontrakty podpisałem dopiero w sierpniu, a i tak nie byli to tacy piłkarze jakich chciałem, bo nie było mnie stać zniechęciłem się od tej gry po 2 porażkach z rzędu na początku sezonu. Wrócę do niej niebawem jak mi przejdzie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W pierwszym okienku kupilem tylko jednego zawodnika za 30k € + dwoch z wolnego kontraktu. Pod koniec rundy jesiennej Cupial sprzedal klub jakiemus norweskiemu milionerowi no i sie zaczelo
![]() ![]() I zeby nie bylo, moje wyniki zanim Norweg syonal kasa ![]() Dziada Jankowskiego sprzedalem od razu zanim sezon sie jeszcze zaczal Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.11.2015 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
u mnie też go Jaga od razu chciała kupić
w FM16 Cupiał zawsze sprzedaje klub czy to losowe? Bo z tego co widzę to ładnie Ci sypnęli kasą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ja się tylko nabawiłem kompleksu Jagi - skończyła 15/16 na 9 miejscu, ja na 2, ale wszystkie mecze z nimi srogo w dupę. Aktualnie jestem przed okienkiem zimowym 16/17 i klub dalej w rękach Cupiała i w transferach nie da się szaleć - wolne transfery/wypożyczenia i tyle, gotówkowo jak na razie jeden zawodnik.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wydaje mi sie, ze losowe. Mniej wiecej w srodku rundy jesiennej pierwszego sezonu zaczely sie spekulacje, potem pertraktacje i trwalo to z dwa miesiace w sumie. Sypneli kasa i to srogo. Nie dosc, ze splacili dlugi to jeszcze dali na transfery 20 baniek ojro (po modyfikacji budzetu). Pierwszy raz taka sytuacji mi sie przydarzyla szczesrze mowiac. W drugim sezonie tak jak wyzej, wydalem na transfery z 20 baniek ojro, pod koniec sezonu mialem bilans finansow prawie 40 na minusiei nagle.... podpisano umowy ze sponosrami na taka kwote, ze sezon skonczylem 150 tysiecy na plusie (doszly nagrody za sezon, wystepy w pucharach itp itd takze). Ogolnie sielanka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wieśniak Brożka do Legii opchnąłeś?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A jak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Za to niech Ci crush dump wyskoczy! Albo lepiej, niech Norweg narobi dlugow!
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zaczynam właśnie rozgrywkę i muszę uporać się z tym, czego najbardziej nie znoszę - skompletowaniem sztabu szkoleniowego. Macie jakichś wartych polecenia członków sztabu, którzy zgodzą się na kontrakt? Oczywiście w Wiśle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A Ty jesteś kobietą?
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Eeekhmm
Jesli jestes kobieta i grasz w FMa to nasuwa sie drugie pytanie:" Sloneczko, cale zycie Cie szukalem, gdzie bylas?" Jak facet z takim nickiem to radz sobie sam pederasto |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
W domu byłam, grałam w FMa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak tak patrzę kogo zatrudniałem w pierwszym sezonie to: Kamil Majernik ze Słowacji, Kazimierz Sokołowski ( kończy mu się kontrakt z Legią), Cevat Guler z Turcji, Milan Savkovic z Serbii. Michalczyka, Bahra i Marca zostawilem i sa u mnie do tej pory.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.11.2015 o godz. 16:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ideal normalnie. W takim razie gole was, nakladam brylantyne i podbijam na PW
A co do tego czy najlepszy. Trzeba jeszcze troszke poczekac na aktualizacje jakies, gdyz im dalej w las tym wiecej niedociagniec sie uwidacznia ale ogolnie w wiekszej czesci popieram opinie. |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dajcie dobrą taktykę do Wisełki w FM 15 bo coś mi gra nie idzie
Z podpiździem 2;0 przegrałem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałem sobie pograć bez stresu i większego zaangażowania więc wziąłem PSG. W pierwszym sezonie zdobyłem mistrzostwo Francji i superpuchar. Przed drugim sezonem dostałem na transfery... ponad 450mln euro i budżet płac na poziomie bodajże 7,5mln tygodniowo
Nie wiem jak to się ma z finansowym fair play ale ja jestem managerem a nie księgowym Poszedłem na małe zakupy ![]() Teraz moja kadra liczy blisko 30 graczy na topowym poziomie. W końcu kontuzje mi niestraszne Ciekawe kiedy mi się znudzi ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak z ciekawości zapytam bo w FMa nie gram już chyba od dobrych 3-4 sezonów tegoż tytułu. Jak się ma sytuacja w tym lub poprzednim FMie jeśli chodzi o budowanie rangi Ekstraklasy i Wisły. Czy można bez grzebania w edytorze po kilkunastu/kulkudziesięciu sezonach zbudować w Polsce klub, który będzie miał podobną lub taką sama reputacje jak najlepsze kluby świata?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Da się na luzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Serio? Można normalnie sobie pykać i zrobić klub pokroju Realu, Barcy, Chelsea itp? Będą chcieli najlepsi piłkarze świata przyjść do Wisły?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokladnie tak. Wrzucilbym screena z poprzedniej gry Wisla ale zaczalem nowa gre. O dziwo znowu byla zmiana wlasciciela, tym razem w trakcie drugiego sezonu. Rozegram jeszcze pare sezonow to wrzuce Ci tutaj screena.
|
|
|