|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Większość rywali gra inaczej z Ruchem a inaczej z Wisłą.
Stąd Stępiński grając w Ruchu ma więcej miejsca i okazje strzeleckie. Grając przeciwko Wiśle wypadł bladziutko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kaziu zazwyczaj Stępińskiego na skrzydle ustawiał, a to jest klasyczny napadzior
|
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
|
Tyle stron pierdzielenia a wystarczy wziąć Waldka z Mariuszem i będziemy mistrzami!
A może Michniewicza bo tyle kolejek liderował? Nie, wiem! Kieresia przecież z beznadziejnym Bełchatowem liderował ekstraklasie A Rumak? przecież Zawisza waliła wszystkich w tamtej rundzie Kurcze sam już nie wiem co brać..ten Brosz wydaje się być niezły widzieliście co zrobił z Koroną? ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
zanim zatrudnimy Brosza to najpierw załatwy wieczorową nauke czytania ze zrozumieniem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A Pan powyzej pojdzie na wieczorowe zajecia ironii i sarkazmu.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
To był błąd ustawianie go nas skrzydle i taka prawda,a jak juz wchodził jako napastnik, to na koncówke(gdzie notabene tez strzelił gola). Jezeli chodzi o Kazka,to oczywiscie meczu z Górnikiem,nie bedzie strzelał za Jankowskiego,ale widac jak potrafił natchnac druzyne do lepszej gry w drugiej połowie....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.11.2015 o godz. 09:28.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że najbliższe spotkania będą decydujące i dadzą odpowiedź na pytanie czy w przerwie zimowej czeka nas zmiana trenera, bo jakoś nie wierzę, że za brak punktów w Derbach i meczami z Lechem i Legią głową pewnie odpowiedziałby trener a nie zawodnicy. Mamy tak spłaszczoną tabelę, że w przypadku porażek możemy spaść w dolne rejony i będzie ciężko, zatem nie pozostaje nic innego jak wierzyć, że piłkarze jednak nie zagrają w tych meczach na pół gwizdka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dlatego trzeba pokazac charakter w tych trzech meczach, a w szczególności w tym pierwszym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pozostaje się modlić... ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bardziej chodzi o to, żeby kopacze pokazali ten charakter, bo co zmieni Kazek w sytuacji kiedy co poniektórzy znowu urządzą sobie konkurs w kopaniu się po głowie zamiast grać w piłkę i na przykład trafiać do pustej bramki.
Powód: tak o
Ostatnio edytowane przez fst : 25.11.2015 o godz. 06:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Trzeba sie modlić o piłkarzy by trafili do pustej bramk !!!
![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pogadaj z zawodnikami, którzy mieli z Moskalem przyjemność grać albo trenować pod jego okiem, to może coś w tym pustym palniku Ci zaświta odnośnie charyzmy i charakteru Kazka. Jeśli swoją opinię wyrażasz na podstawie "bo na meczu spokojnie stoi zamiast drzeć mordę jak Ojrzynski" to pogratulować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a Kazek jaki jest każdy widzi... wg mnie i wielu innych nie jest On żadną wartością dodaną dla tej drużyny a taką powinien być! I tyle w temacie... bez odbioru ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
W mojej ocenie i pewnie nie tylko w mojej Moskal jest najlepszą opcją na ten czas, ciągle się kształtuje jako trener co na pewno zaowocuje w przyszłości. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
ps. to nie o Kazku było... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Warsztatu jakim dysponuje Moskal nie będę krytykował, bo go nie znam. Jeżeli takowy posiada, powinien go jakoś przekazać piłkarzom. Tak więc albo go nie ma, albo ma problem z komunikacją. Uważam jednak, że Wisła zasługuje na trenera, który potrafi pochwalić się jakimkolwiek sukcesem w swojej dotychczasowej pracy. Czym może pochwalić się Moskal? Chyba tylko długa serią zwolnień. Po kolejnym zwolnieniu, będzie mógł się chociaż pochwalić rekordową liczą remisów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Był już poprzednik, który jakimiś sukcesami niby by się mógł pochwalić, a jego kadencja bokiem wychodzić będzie nam przez jeszcze jakiś czas. Ja zdecydowanie wolę Moskala bez sukcesów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Petrescu to był taki utytułowany i doświadczony trener... a Moskal jest takim Petrescu na jakiego nas stać - bieda wersja, podobnie jak nasz budżet jest bieda wersją tego z tamtych lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja gdzieś powiedziałem, że wiem wszystko? Podstawy? Wystarczy popatrzeć na grę Wisły i wyniki! Dla mnie to jest podstawa mojej i NIE TYLKO MOJEJ oceny pracy Kazka. A dobrego samopoczucia niestety nie mam a wręcz przeciwnie, trwoga przed wynikiem Derbów i kolejnych trzech albo nawet czterech meczów... I naprawdę mam nadzieję, że jeśli Kazek nie będzie się potrafił wnieść na wyżyny swych trenerskich umiejętności to przynajmniej Głowa z Mąką będą potrafili zmobilizować chłopaków w szatni do walki i wykrzesania z siebie tego co mają najlepsze. No i niech Cierzniak będzie w naprawdę super formie! Oto moje samopoczucie.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
jeden tydzień i 3 mecze z top ligi.... zobaczymy co im Kazek wpoi... może być bilans 2-1-0 a może być i np 0-1-2 jak i 0-3-0... Nieprzewidywalny Kaziu. Najważniejsze żeby wygrali derby,żeby wiedzieli o co grają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dla mnie te 3 mecze to jest poważny test dla Moskala. Dla mnie każdy z nich jest do wygrania a na pewno ten z Cracovia. Niech mi nikt tu nie wmawia, że tak nie jest i fajnie bedzie jak będą 3 remisy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I dla dobra Wisły, pomijając nawet mój brak wiary w niego, życzę mu z całego serca by mu sie udało... A co mi tam... ;-) ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
no to Kazek ma jeszcze 3 dni na nauczenie grania w pilke i podstaw futbolu parodystow i zaciagu zlotoustego Gaszynskiego - Uryga, Boguski, Popvic, Crivellaro, Jankowski, Cywka ....bułka z masłem
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Według niektórych kibiców pracę Moskala ma ocenić mecz z Legią, która ma kilka razy większy budżet, która może kupować zawodników z naszej ligi za kilkaset tysięcy euro (Masłowski, Pazdan), a Wisła ma mnóstwo problemów finansowych o których od dawna wiadomo.
Zresztą, w tym roku były trzy mecze z Legią za Moskala i w żadnych z nich nie było widać różnicy między rzekomo wielkim klubem z Warszawy (określenia dziennikarzy z tego miasta), a Białą Gwiazdą. Czyli o tamtych pojedynkach mamy zapomnieć? Dwa razy Wisła miała wygraną na wyciągnięcie ręki. Liczę na to, że Wisła żadnego spotkania nie przegra, a minimum raz wygra i to już w najbliższą niedzielę. Moskal ma słabszy skład w formacji ofensywnej od tego, który miał Smuda, nie ma Stilicia, a oczekiwania wobec obecnego trenera są większe. Smuda podczas bardzo słabej rundy wiosennej 13/14 nie był w połowie nawet tak krytykowany jak Moskal, a wtedy ,,osiągnięcia" Franciszka były takie: pobity rekord przegranych z rzędu w całej historii Klubu, kilka haniebnych występów, cztery wygrane podczas całej rundy, ale aż osiem porażek - w tym z dwoma zespołami, które opuściły Ekstraklasę, a więc z Zagłębiem i z Widzewem. Gdyby w rundzie jesiennej tego sezonu w Wiśle był Stilić i to w formie oraz gdyby był trochę lepszy Brożek (wystarczyłby sprzed dwóch lat), to dzisiaj 25.11.2015 r. bylibyśmy blisko Piasta. Tylko różnica jest taka, że Smuda dostał najpierw Brożka, potem Stilicia, a Moskal dostał duet Crivellaro - Cywka. Komentarz zbędny. Ktoś powie, że ich zaopiniował, a co miał zrobić jak dostał takich zawodników? Miał jeździć po Europie i namawiać lepszych graczy za grę za małe kwoty? Cieszmy się, że w tej trudnej sytuacji udało się pozyskać Cierzniaka i Mączyńskiego, ale to był splot kilku sprzyjających okoliczności, a na tym nie można cały czas się opierać, bo tak się nie da. Zobaczymy na jak długo tego pierwszego. Z tym, że kto mógł przewidzieć, że Cywka okaże się takim rozczarowaniem, bo ponad sto spotkań w Championship i dobra postawa w okresie przedsezonowym powodowała, że sądzono, że będzie wzmocnieniem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 25.11.2015 o godz. 23:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Co do Cywki - na pewnej legijnej stronie jest wywiad z Abbotem, był w podobnej sytuacji - wrócił po wielu latach z Anglii i nie mógł się odnaleźc, dopiero w drugim sezonie zaczął grać. Może to jest jakaś prawidłowość? Mam taką nadzieję...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Kazek jaki jest nie każdy widzi, widzą to przede wszystkim zawodnicy, którzy z nim grali lub pracowali/pracują. Ty widzisz go jedynie w tv podczas meczów - i na tej podstawie oceniasz jego charakter, charyzmę... Idze idze bajoku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kto wg. Was powinien powadzić dokładnie ten zespół i jest szansa że miałby lepsze wyniki?
No kto? Bo wymienić siekierke na kijek to jest prosto ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zakładam, że gdy ja zacząłem chodzić na Wisłę to Ty na gówno papu wołałeś... ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() pozdrawiam ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|