|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|||||
|
Cytat:
Cytat:
W jakiej rodzinie te dzieci się urodzą? W rodzinach meneli, które dla 500 zł urodzą dziecko. To zaśmieci naród polski, śmieciem ludzkim. Będą płodzić dzieci dla pieniędzy - grzmiał Korwin-Mikke http://www.se.pl/wiadomosci/polityka...im_717074.html i forumowi pretorianie: "....ica mnie bierze jak czytam o tych 500zl na dziecko jeszcze do tego w rodzinach wielodzietnych. Jebana patologia bedzie dostawac pieniadze, robic wiecej dzieci zeby tylko miec za co chlac. Niech mi nikt nawet nie mowi, ze to nieprawda. Z 90 procent rodzin wielodzietncyh w Polsce to jebana patola gdzie nikt nie pracuje tylko chleja dniami i nocami." - wiesniak post numer 33901, jako przykład. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Widze nowoczesnej matematyki wg wislaka68 ciag dalszy. Od kiedy 90 procent = wzystkie = 100 procent?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
||
|
Jak się to ma na przykład do tego linka? http://www.england.pl/informacje/zasilki-w-anglii.html
Właśnie to jest dla mnie istotny argument, bo nie będzie nad tym żadnej sensownej kontroli... |
||
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pozwolę sobie dodać 3 grosze od siebie. Po pierwsze primo - kto miałby decydować i na podstawie czego że ta czy tamta rodzina jest patologiczna
Kiedyś byłem na placu zabaw z synkiem - plac był przy szkolnym boisku na którym chłopcy tak na oko 7-8 lat haratali w gałe a między nimi stary chłop biegał, dopingował i potykał sie o własne nogi - w końcu wyrżnął takiego orła że chłopakom sie grać odechciało. Po zejściu z boiska podeszli do kobiety siedzącej na jakiejś huśtawce (milfem bym jej nie nazwał) rozmawiali o czymś wszyscy a jak przechodzili obok mnie to zagadali coś że synek fajny itd. poczułem wtedy woń ambrozji - zarówno stary piłkarz jak i jego nie-milf byli najebani. Po powrocie z placu zabaw opowiedziałem o tym żonie a ona pyta czemu na pały nie zadzwoniłem... bo co Głośne ostatnio w mediach są przypadki kiedy powołane do tego służby jak opieka społeczna, sądy rodzinne itd.nie potrafiły albo nie chciały podjąć interwencji gdzie wiadomo było że w rodzinie coś szwankuje poważnie - np. chłopaczek w szkle płakał że nikt go nie kocha itd. pedagog zgłosiła sprawę do sądu a ten orzekł że wszystko ok bo mu rodzice zapewniają ubranie i kanapki do szkoły dają no i sie w końcu chłopaczek powiesił tak mu kanapki ojczyma smakowały... Albo ta sprawa ze stolycy - kobita dwójke dzieci miała i przez jakieś znajomości z marginesem ani ona ani dzieci już nie ma wśród żywych - była patologia? wg mnie tak skoro matka sie z patologią zadawała... Znajoma ma dwójke dzieci z trzecim w ciążyi - każde z innym facetem... patologia? wg mnie tak ale te dzieciaki zadbane, do szkoły chodzą b. dobrze sie uczą... Podsumowując: z tą patologią to różnie bywa i nie tutaj moim zdaniem tkwi problem - rozdawnictwo kasy za darmo to jest ....a zło! łatwa kasa deprawuje nawet świętych... lepiej by te 500 zł dali na dopłate do żłobka albo przedszkola bo jak takie udogodnienie dla pracujących rodziców kosztuje najtaniej 900 zł no tosz ....a mać! tutaj kase pchać a nie rozdawać za darmo! Amen |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W rodzinach patologicznych gdzie jest problem alkoholowy to dzieci są zazwyczaj sądownie odbierane.....i zasiłku (500 zl) na chlanie nie będzie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.11.2015 o godz. 07:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co to znaczy, ze nie bedzie. To skad mieli do tej pory? Bedzie tyle samo ile do tej pory albo i wiecej bo na dziecko wydawac nie beda musieli jak im je sad odbierze.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.11.2015 o godz. 07:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jak im sąd odbierze i umieści w placówce to są zobowiązani do pokrywania części kosztów pobytu dziecka w placówce....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Aha a z czego jak nie pracuja albo pracuja na czarno? Widze, ze duzo osob tutaj nadawaloby sie na politykow. Zyjecie w jakims wyimaginowanym swiecie, nie majac pojecia jak wyglada zycie innych ale do opiekowania sie nimi i kontrolowania ich zycia to pierwsi byscie byli.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.11.2015 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Coś dla was , idziecie jak pisałem ręka w rękę z gównianą, też liczą że Pis nie spełni obietnic wyborczych.
http://wpolityce.pl/media/271180-wyb...ych-zobowiazan |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Najważniejsze ministerstwo pod względem gospodarczym trafiło do Pawła Szałamachy, człowieka związanego wcześniej z UPR i centrum Adama Smitha. Bardzo dobry wybór nawet lepszy niż w przypadku Zyty Gilowskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Antek policmajster, Zero Zero Ziobro, Kaminski, płaszczący się klakier Błaszczak w MSWiA i ten debil Waszczykowski w MSZ
To to niezłych fachowcow ma ten rząd autorski, druzyna PiS hehehe. A Gowina spoliczkowano wielkim gumowym jebadłem po ryju, czego mozna sie bylo spodziewac w sumie. A na czele karawany Beatka ktora bedzie nam mowic ze to jej pomysly wszystko. PS Powinno sie jeszcze utworzyc Ministerstwo ds Wanien i posadzic tam te nie majaca o niczym pojęcia córke zamordowanego przez Rosjan w Smoleńsku Zbigniewa
Ostatnio edytowane przez DysoN : 09.11.2015 o godz. 14:22.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mylisz się, najważniejsze ministerstwo trafiło do bankstera. MF to będzie obecnie księgowy. Szkoda, że Szałamacha przegrał tę walkę frakcyjną,
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wiesniak842 skomentujesz Morawieckiego i Szałamachę ?
Vuko To prawda ale Szałamacha będzie przeciwwagą dla Morawieckiego.Liczę że będą się uzupełniać.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.11.2015 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale ze co niby mam komentowac? Skomentuje za piec lat.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ani mnie nie uspokoily ani nie rozsierdzily. "We will say what time will tell" cytujac klasyka.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czas pokaże, ale przyznasz że te dwie nominacje Cie zaskoczyły.Wkleiłem wcześniej tekst o "zapotrzebowaniu" gównianej na Morawieckiego co świadczyłoby o niechęci do tej kandydatury z ich strony.Tzw palenie kandydata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Scenka obyczajowa z godz. 17 z pewnej restauracji blisko jednego z ministerstw i Pałacu Prezydenckiego.
Przy pierwszym stoliku siedzą dyrektorzy departamentów i naczelnicy opijający smutki winem. Przy drugim stoliku palestra sędziowska komentująca nominacje Dudy przy kieliszkach rakiji po 20 ziko. Przy trzecim młodzi asesorzy oblewający nominację Ziobry piwnymi toastami. Natomiast ja zamiast grać do kotleta to do niego się modlę ![]() Jednym słowę - idzie nowe
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.11.2015 o godz. 18:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() Rozumiem, ze do tej pory mieliśmy do czynienia z "fachowcami" ? Kopacz kwintesencja tego nierządu, głupek wioskowy Tomczykiewicz jej rzecznik Terenia Piotrowska , kolejny noname Borys Budka nie mylić z b. piłkarzem Wisły Budką ![]() Caracal Siemoniak Wiejski słup Kosiniak Kamysz ![]() itp itd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wasz, prosty, robotniczy umysł, ukształtowany jedynie słuszną propogandą, nie jest jak widać w stanie zrozumieć że istnieje więcej niż jeden rodzaj zła. Dla Was, towarzyszu Gwiazdzisty, partia przewidziała zaszczytną rolę, zginiecie pierwsi w prowokacji jaką będzie usprawidliwiać atak na Królewiec.![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ktoś musi być tym mięsem armatnim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() I ma boleć !
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.11.2015 o godz. 19:07.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gwiaździsty Niepotrzebnie dotykasz trolla, lepiej nie reagować na bzdeciarski wpis bo się rozzuchwala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ziobro niestety musiał wejść, bo SP mogłaby zerwać koalicję, ale to on odpowiada w dużej mierze za czarny pijar z lat 05-07 (zwłaszcza, że dużo mówił, a mało robił) i dlatego powinien siedzieć w ministerstwie na dupie i nie wychlać się z konferencjami, na których będzie ścigał Polańskiego za pedofilię.
Jeśli JarKacz zje solidarusów, to może ZZ wyleci. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widze ze kolega ma spore doswiadczenie w temacie bólu dupy
Niemniej jednak prosze o oszczędzenie nam szczegółów, zwłaszcza że czytać mogą to nieletni.![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z Ziobro celnie. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Oczywiście nie ma co oceniac rządu który formalnie jeszcze nie istnieje...
Jak dla mnie największy problem na te chwile to taki ze przyszly rząd wg. mnie nie jest rzadem Beaty Szydlo a niestety zbiorem ludzi narzuconych odgornie... I tutaj może być ogromny problem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|