|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
http://niezalezna.pl/72654-powazki-i...rony-narodowej
Teraz będą protesty czerwonych szmat eseldowskich.Na szczęście są już na śmietniku historii. Stawiam na wzmożenie gównianej i michnika.Wszak morderca i zdrajca kiszczak to "człowiek honoru" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawe co z jego archiwum , które przez kilkadziesiąt lat zapewniało mu spokój .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dwa linki:
http://fakty.interia.pl/polska/news-...ty,nId,1917184 i teraz http://expresselblag.pl/2015/08/prez...swiadczalnymi/ Szczególnie ten drugi link jest w stanie ktoś sensownie skomentować? Dzięki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zbliża się wielkimi krokami "Nowy wspaniały świat" Huxley'a
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|||||
|
Cytat:
"Myslisz, ze jakby w UK mieli proporcjonalny deficyt do naszego to by 500 funtow na kolejne dziecko jeszcze dawali?" Jeśli pytasz teraz o moje zdanie to jest ono takie że poległeś na całej linii. Nie dość że postawiłeś błędną tezę, to jeszcze poparłeś ją argumentem który jest nieprawdziwy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A poza tym, tak sobie myślę że gdybym zatrudnił prezesa, który obieca mi że w ciągu pięciu lat doprowadzi firmę do tego że zamiast straty będzie wychodzić na zero, po czym po pięciu latach dyrektor przychodzi i mówi że firma co prawda dalej jest na minusie, ale strata się zmniejsza, to chyba zabiłbym go śmiechem. Jeśli chodzi o podobieństwo programów to, biorąc pod uwagę fakt że torysi kontynuują dopłaty do dzieci, nie sposób nie zauważyć że z tego punktu widzenia, pomysł PiS jest zbieżny z praktyką torysów raczej niż labourzystów. Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.11.2015 o godz. 13:08.
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.11.2015 o godz. 13:34.
|
||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Panie drogi. Nie wiem kto polegl, ja nie odbieram tego w postaci jakichs zawodow. Przytoczylem tylko suche fakty. Laburzysci stosujacy ta sama polityke, jaka w planach ma PIS, doprowadzili do zadluzenia z 45 do prawie 90 procent. Ludziom jak widac to sie nie podobalo bo drugi raz z rzedu pewnie wygrywaja konserwatysci, ktorzy sprzataja burdel po socjalistycznej polityce poprzednikow.
"Myslisz, ze jakby w UK mieli proporcjonalny deficyt do naszego to by 500 funtow na kolejne dziecko jeszcze dawali?" No i gdzie te 500 funtow niby daja dodatkowe, no gdzie? Nic nie daja, obcinaja jak moga. Jak nie potrafisz z tego wyciagnac odpowiednich wnioskow to dalej lizcie sie po fiutkach wzajemnie z kilkoma jeszcze pisiorami. Cale szczescie, ze wiekszosc tutaj piszacych ( albo juz nie piszacych glownie dzieki wam), jest odmiennego zdania. Niestety odmiennego zdania nie jest PIS. Jak to ktos madry powiedzial - mam nadzieje, ze PIS nie dotrzyma swoich przedwyborczych obietnic bo doprowadzi to kraj jeszcze do wiekszej ruiny. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wiesniak842 "Jak to ktos madry powiedzial - mam nadzieje, ze PIS nie dotrzyma swoich przedwyborczych obietnic bo doprowadzi to kraj jeszcze do wiekszej ruiny."
Ten "ktoś mądry" to po kolei wsi24,polszmat,.....a publiczna,gówniana,lizweek,czerwona polityka,liz,michnik,gugała,żakowski,wołek,urbanop latfusiarnia i cała reszta niewymienionych k...w.Zapomniałbym ,jeszcze Ty i jak to piszesz obrazowo "większość tutaj piszących"Fajne towarzycho,brawo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I jak to sie ma do tego, ze PIS w wielu ustawach glosowal tak samo jak urbanoplatfusiarnia? Fajne towarzycho, brawo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No kalkulator sie po raz wtory pyta gdzie w tym "wytlumaczeniu" keynesowskim znika cena rownowagi, teoria kapitalu i rola czasu, badanie struktury produkcji, wahan gospodarczych, czynnikow nieprzewidywalnych. Rozumiem, ze przy wzroscie popytu dobra pojawiaja sie natychmiastowo? Wg nie ma czegos takiego jak niedobor podazy? Przy niedoborze podazy nawet jesliby byl nie wzrosnie na pewno inflacja? Nawet jesli wzrosnie, to nijak sie odbije na strukturze produkcji? Gdansk pamieta co innego.
Neokeynesizm swieci tryumfy. To nie przypadkiem ideologia, w ktorej to posiadajac oszczednosci, rozsadnie gospodarujac pieniedzmi jestem szkodnikiem gospodarczym? Bardzo sprytny dobor przykladu dla paranaukowych "tlumaczen". Tyle, ze chleb jest dobrem podstawowym (chyba, ze pis ma zamiar to zmienic, o czyms nie wiem?) i popyt na niego bedzie zawsze. Rowniez z innymi artykulami spozywczymi. Nie kombinuj z kasza, miesem, ziemniakami itd. Paradoks Giffena. Opisuje on sytuację ekonomiczną, w której pomimo wzrostu ceny danego dobra popyt na nie nadal wzrasta (przy założeniu innych czynników niezmiennych). Sytuacja taka ma miejsce przy bardzo niskich dochodach konsumentów i przy wzroście cen dóba niższego rzędu, którym jest dobro Griffena. Przyklad? Ano cukier po 7zl za kg. Dywagacje spozywcze jak i peany zachodnioeuropejskich politykow mozna zamknac w 3 slowach " Polska spichlerzem Europy". Gdzies to juz slyszalem... XVI wiek. Faktycznie, pis ma powody do dumy, ze chce w XXI w. kontynuowac te zacna polityke. Jak zachod moze temu nie przyklaskiwac? To im ma zalezec, zeby u nas powstawaly produkty wysokoprzetworzone nie tylko by zaspokoic rynek wewnetrzny, albo wysylac na eksport? Innowacje, nowinki technologiczne? By w Polsce mieli groznego konkurenta, by stracili wlasne pozycje w rynku, na ktorym obecnie zarabia sie najwiekszy hajs? By powstawaly w Polsce doliny krzemowe? Przez takie podejscie za platfusow, i jak widac chetnie kontynuowane przez piskeynesistow Polacy zajmujacy sie badaniami grafenu beda robic dla Intela, ktory wnte technologie juz zainwestowal 50 mld dolarow. Brawo pisowcy, brawo keynesisci. Pomijajac gdzie gospodarczo sa Niemcy jako 2x oboz przegranych, a gdzie Polska bedaca 2x w obozie wygranych odnosnie Keynesa w ekonomii mozna to pieknie sparafrazowac "Keynesista w ekonomii jest jak jadra w procesie kopulacji. Biora niby udzial w tym procesie, ale powiedziec, ze wchodza to tak jakos glupio...". Jestes takim neomonetarysta, jak Kaczynski ogierem rozplodowym. Keynes swoje analizy skupia glownie na powierzchni monetarnej, zamiast zanurkowac wglab i poznac procesy oddolne. Rynek to nie tylko zestaw przeplywow pienieznych bazujacych na zmiennosciach wydatkow, ale rowniez relacji popyt-podaz. I wlasnie poznanie tej relacji pomiedzy podaza, a popytem uniemozliwia rozumowanie keynesistowsko-monetarne. Keynes ma rowniez w glebokim powazaniu mikroekonomie. Polecam ponizszy link (pisowcow z gory uprzedzam, trzeba myslec): http://www.bankier.pl/wiadomosc/Wiel...j-2475174.html Wracajac - patrzac tylko na makroekonomie mamy w glebokim powazaniu podmioty je ksztaltujace, czyli obywateli, dlatego ceny wzgledne oraz struktura inwestycji sa rowniez waznymi czynnikami ekonomii, nie tylko place i liczba inwestycji, ktore komediant68 raczyl przytoczyc. Keynesisci patrza wylacznie krotkoterminowo. Ale co tam, w koncu "w dluzszej perspektywie wszyscy jestesmy martwi". Albo " po nas chocby potop". No dobra, ale czy to nie kloci sie z programem np. powrotem do poprzedniego wieku emerytalnego? To jest wlasnie keynesizm. Neokeynesizm to Tusk. Nie sadzilem, ze Keynes68 chce "kontynuowac dzielo". Nie, nie pisalem bzdur. Po prostu blednie zalozylem prawidlowa polityke ws. ciapatych Orbana. Nie pierwszy raz sie rozczarowalem. No to dajesz w ktorych tak, w ktorych nie. To Grzesiu wobec Tuska byl jak rowny z rownym? To Grzesio podejmowal decyzje? Grzesio=Tusk? Szef klubu to szef partii? Czy jak zwykle komediant bedzie probowal lapac za slowka? Puki, dopuki? Mam sie laczyc z Toba w bulu i nadzieji? Combo x9. Faktycznie po przekroczeniu Rubikonu lecisz z koksem w kopaniu sobie dołu. Dzieki Miras. Mam w tym potwierdzenie, ze komediant68 tej ksywy nie wymyslil. Dzieki, poslodziles mi nieswiadomie. Juz dzwonie moze dostane 500zl na dziecko.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.11.2015 o godz. 22:02.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wiesniak842 Podaj te "kluczowe" ustawy gdzie głosowali z urbanoplatfusiarnią.Problem tkwi w tym że jeszcze nic nie zrobili, jeszcze nie zaczęli nawet a od 2 tygodni jazda bez trzymanki.Każdy program , każdy felieton, każda wypowiedz czy wywiad ma jeden cel.Za wszelką cenę zdyskredytować , obśmiać i wyszydzić.Do tego straszny Antoni i Ziobro.Tak wygląda obraz powyborczy w Polsce.Nie odbiegacie od przekazu mainstreamu.Współpracujecie chociaż nieformalnie.
ABGwislakABG Wkleiłem Ci to w południe na sb ale nie zareagowałeś. Jako "kalkulator" możesz się wykazać https://pbs.twimg.com/media/CTH5_kmVEAA0xpX.jpg:large
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.11.2015 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jebie mnie czy kluczowe czy nie kluczowe. Fakt jest faktem - glosowali tak samo jak urbanoplatfusiarnia wiec jak to sie ma do twojego antagonizmu wzgledem nich? Nie udawaj, ze nie widzisz roznicy pomiedzy platfusiarnia i mainstreamem, ktory stara sie dojebac do PISu zawsze i wszedzie dla zasady tj. lemingami a ludzmi, ktorzy polityka sie interesuja i oceniaja PIS za ich postulaty. Nie mialbym nic przeciwko ich planom, gdybym nie wiedzial, ze podobne plany byly stosowane w wielu krajach i doprowadzaly do recesji, nie wspominajac juz o fakcie, ze kraje te, wprowadzajac dane postulaty, startowaly z duzo wyzszego "pulapu" niz my startujemy. Dla mnie idealnym posunieciem PISu byloby rozliczenie wszystkich tych kurew platformianych zlodziejskich, powsadzanie ich do pierdla itp itd a pozniej po sprzatnieciu burdelu, branie sie za inne rzeczy. Podkreslam, tak czy siak, na ocene dzialan oczywiscie jest za wczesnie bo moze nie spelnia swoich przedwyborczych obietnic
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.11.2015 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja tam pamiętam lata 2005-2007 i jestem dziwnie spokojny.Zdziwisz się ale jak sprawy będą szły w złym kierunku będę pierwszym krytykiem.Nie wcześniej niż po 2-3 latach.Co do urbanoplatfusianego pierdla tutaj nasze stanowisko jest zbieżne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"skromna" renta dla wdowy po Kiszczaku... http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ty,nId,1917740
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.11.2015 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Postawiłeś tezę: "ponieważ konserwatyści w UK wiedzą co robią, to wypłacają zasiłki na dzieci tylko dlatego że ich deficyt budżetowy jest niższy niż polski, z czego wynika, że Polska nie powinna wypłacać zasiłków dla dzieci." Konkluzja z dyskusji na temat porównania deficytu budżetowego UK i Polski wskazuje na zupełnie inną konkluzję: "ponieważ konserwatyści w UK wiedzą co robią, a wypłacają zasiłki na dzieci, pomimo tego że ich deficyt budżetowy jest wyższy niż w Polsce, dlatego Polska powinna również wypłacać zasiłki dla dzieci" Okazuje się że jeśliby przyjąć zaproponowane przez Ciebie kryteria konkluzją powinno być wypłacanie przez Polskę zasiłku na dzieci, co zaprzecza Twojej początkowej tezie. Dla mnie to klęska na całej linii (no chyba że przyjmiemy, że torysi są bandą kretynów, którzy nie wiedzą co robią), ale nazywaj to sobie jak chcesz. I jeszcze link gdybyś nie wiedział jakie zasiłki na dzieci wypłaca UK: https://www.gov.uk/child-benefit-rates Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
.A... zapomniałem podziękować że wymyśliłeś tego kalkulatora. To się nazywa spisek... |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic nie uwiera, w tym stwierdzeniu nie bylo cienia ironii
![]() Spisek nie spisek, ktokolwiek wymyslil te ksywe nieswiadomie mi poslodzil :] Cytat:
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 07.11.2015 o godz. 16:15.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Proponuję Wam też pogadać z kimś, kto pracuje w OPS, najlepiej na stanowisku dyrektorskim/kierowniczym - nasłuchacie się co sądzą o "500 zł na dziecko"... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Uważam, że Macierewicz mógłby być świetnym ministrem obrony narodowej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Kulczyk wiem, ze przejal cytat Mickiewicza, Maciar tez? O ten cytat chodzi? ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 07.11.2015 o godz. 16:38.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widac pisowskie callcenter musialo wziac darmowe nadgodziny w dzien wolny od pracy (bo jak widac po poscie powyzej brzydza sie kapitalizmem). Szkoda, ze znow zadzialala ekonomiczna zasada minimaxu - im wieksza kompromitacja keynesistow, tym bardziej spadaja checi jakiejkolwiek merytoryki. Dobrze chlopaki, wykrecajcie za frajer PKB! Tylko zastanawia mnie sens, skoro piskeynesistow udzial to mikroekonomia, ktora szczerze gardza?
Monetaryzm... Z deszczu pod rynne! ![]() Rozumiem, dalej tlumaczymy na dobrach podstawowych nie zwazajac na paradoks Giffena i faktem, ze chleb jako dobro jest dobrem podstawowym. Totalna zenada. Czyli w zyciu chodzi o to, by sie jedynie nazrec. Z sld jako rurkowce pis za pan brat! Rurku68 uwazaj, bys w pisowskim callcenter nie upierrdolil stolu. CEO zauwazy i skonczysz jak Durczok. Odnosnie zmian w callcenter - Miroslaw odsuniety od publicznej debaty? Zupelnie jak prezes! Zamiast Miroslaw forum zbaw Wislak Rurkowiec-Szydlo! Szkoda, uwielbialem spadac z krzesla ze smiechu po wywodach Cyceronka ![]() Jak widac jesli chodzi o stanowiska da sie zwrocic uwage na skale mikro? Szkoda, ze nie odnosnie ekonomii. Keynes68 z ciekawosci - jak glosowales w referendum konstytucyjnym w 1997r.? Fakt. Orban sie pomylil, kalkulator jak kalkulator - nieomylny. Alez ja w przeciwienstwie do callcenter znam program pisu. Chcialem poznac stanowisko kierownika68. Wygra oboz Ewki, bo wchlonal miekkiego Grzesia. Ja kalkulator, ja kalkulator Keynes jak mnie slyszysz? Odbior! Miras1906 - Kuba Jankowski? Matura to bzdura? Powaznie? Czyzbys w koncu byl zdeterminowany uzyskac swiadectwo dojrzalosci!? ZUCH!!!
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 07.11.2015 o godz. 17:06.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To odnoscnie ostatniego zdania. Co do meritum, to juz nawet nie chce mi sie odnosci bo jego brak w twojej wypowiedzi. Stawiasz mi tezy. ktorych nie postawilem aby tylko na sile udowodnic chyba tylko sobie, ze masz racje choc oczywiscie nie masz. To co sie do ciebie pisze puszczasz plazem obok siebie tak zeby tylko przypadkiem nie trzeba bylo przyjac na klate ze nie miales racji. Jestes prawdziwa pisowska alfa i romea tego forum. Brawo. Juz nawet kerim, jak nie ma racji to przynajmniej odbiega od tematu a nie na sile dalej robi z siebie cymbala. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro moja wypowiedz (post 34095) zacytowana i okreslona przez Wislaka68 to belkot mozna to podsumowac:
Reasumujac, wobec pisowca, keynesisty, neomonetarysty Wislaka68: - nie bylo cukru po 7 zl, a jak byl to z wcale nie wyzszym popytem - powinnismy inwestowac i wprowadzac innowacje w przemysle spozywczym zgodnie z XVI wieczna polityka "Polska spichlerzm Europy" zamiast w produkty wysokoprzetworzone, wlasne doliny krzemowe, przemysl etc. bo pochwalaja to zachodnioeuropejscy ekonomisci, specjalisci, politycy - Intel wcale nie zainwestowal 50mld $ w badania nad grafenem, Polacy wcale nie mieli w tym zadnego udzialu. - zachodnim politykom powinno zalezec/zalezy na rozwoju technologicznym Polski - Niemcy gospodarczo przegrali wojne/wojny bedac 2x w obozie przegranych - Keynesisci interesuja sie makroekonomia, a neokeynesizm jak Tusk swieci tryumfy Podsumowanie kazdemu czytajacemu temat polityczny zostawiam pod wlasna ocene.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 07.11.2015 o godz. 18:26.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podsumowując - keynes68 stracił kontakt z bazą. Do podsumowania dodam, że kwota 500 zł została wybrana w sposób znany tylko młodemu Morawieckiemu i jego koledze (nazwiska nie pamiętam) ale keynes tak naprawdę nie wie dlaczego akurat tyle, ufa im na słowo.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
serek.c2 "Proponuję Wam też pogadać z kimś, kto pracuje w OPS, najlepiej na stanowisku dyrektorskim/kierowniczym - nasłuchacie się co sądzą o "500 zł na dziecko".."
I to jest argument, a co k...a zapytajta dyrektora łamanego przez kierownika.Samozaoranie. Urzędniczyny łamane przez darmozjady robią u serka za "ałtorytet" ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 07.11.2015 o godz. 19:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak myślałem,nie zaskoczyłeś.Powtórzę łajzo,urzędniczyny to darmozjady,a taki mops czy biura pracy powinny być zlikwidowane w pierwszej kolejności.Przeszkadza ci 500 zł a nie przeszkadza niepotrzebna administracja bo ktoś bliski pracuje.To się nazywa hipokryzja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chwalcie łąki umajone ! Nie wierzę w to co czytam
|
|