The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2015, 22:13
Gero napisał(a):Wyświetl post
Może teraz w formie pytania. Czy jest to możliwe żeby do TF zapukał "obywatel" Cupiał i powiedział - kupie Wisłę od was biedaki za 100 mln zł( kasa zostanie u niego toż to chyba jest właścicielem TF). Po czym mając już jako osoba prywatna 100% własności klubu i kasę w lewej kieszeni bo zapłacił za klub swojej firmie może sprzedać Wisłę każdemu za kwotę jaką sobie wymyśli? Tak tylko w formie pytania.
nie wiadomo jak na prawdę wyglada sytuacja w TF i ile do gadania mają banki.moze sie okazać,ze kupi i wplaci te 100 mln ale banki położą na tym lape....dla nas to obojetne a nawet korzystne bo lepiej miec dlug u prywatnego Cupiała niż u Cupiała telefonikowego...ale dla Bogusia juz neikoniecznie.moze sie okazać,ze nagle jest biedniejszy o ta stówę.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.11.2015, 22:33
picasso napisał(a):Wyświetl post
... ze kupi i wplaci te 100 mln ale banki położą na tym lape.....
Już lepiej chyba sprzedać/kupić za przysłowiową złotówkę.
Tylko co potem, skoro dlugi przechodza na nowego własciciela....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.11.2015, 23:25
Oddzielcie w kwestii Kuchara w Lechii fakty od medialnej otoczki. Fakty zaś są takie, że wszedł do Lechii, zrobił tam trochę porządku. Kasy wielkiej nie wpompował (bo go pewnie na to nie stać) ale trzymał solidny rygor finansowy. Finalnie sprzedał Lechię solidnej grupie finansowej i na co jak na co ale na kasę Lechia obecnie nie ma prawa narzekać. Życzylibyśmy sobie połowy tek kasy którą obecnie Lechia dysponuje.
A może jest tak, że Kuchar ma podobny pomysł na Wisłę? Wejść, uporządkować pewne sprawy, przygotować do sprzedaży i finalnie sprzedać komuś mocnemu?
Kontakty w tym biznesie ma - wszyscy mówią, że do Wisły ma wejść z zagranicznym sponsorem (sponsorami?) na koszulki o co bezskutecznie sporo osób (z UFĄ na czele) zabiegało.
Jeżeli by więc miało być tak, że wchodzi Kuchar na jakiś czas, bez wielkiej kasy ale z możliwością gaszenia doraźnych pożarów finansowych, robi porządny audyt powiązany z porządkowaniem pewnych spraw i po 2-3 latach odsprzedaje Wisłę jakiejś grupie z realną kasą to ja jestem za.
I jeszcze jedno: na pewno łatwiej byłoby znaleźć poważnego inwetora Kucharowi niż chimerycznemu Bogusiowi.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 04.11.2015, 00:15
Łatwiej bo ?

Troche smutne było by to Zakończenie historii Wisły i pana Cupiała. Badz co badz zrobił dla Białej Gwiazdy mnóstwo dobrego, za jego czasów cała Polska nas szanowała a i w Europie udało sie zaistnieć. Takze zal, ze tak to wszystko sie potoczyło.. Zabrakło tej wisienki. Upragnionej ligi mistrzow.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 04.11.2015, 00:48
Nikt Cupiałowi zasług nie odbierze. Ma trwałe miejsce w historii Wisły. Tyle radości nam wszystkim zafundował ...
A dlaczego łatwiej? Bo Cupiał w piłce nieobliczalny jest. Tyle się pisało przez ostatnie lata o jego negocjacjach z potencjalnymi inwestorami (najlepszy przykład: Waldemar Kita, ale nie tylko on) i nigdy nic z tego nie wychodziło. A Kucharowi już raz się to udało - w Lechii.
Poza tym jakoś nie wydaje mi się by Kuchar chciał sobie zrobić z Wisły zabawkę. Mam nadzieję, że w jego przypadku poza realizacją sportowych pasji znaczenie mają sprawy biznesowe.
Nie jestem w tej sprawie hurraoptymistą ale obawiam się, że możemy być na tą opcję skazani. Jeżeli tak będzie, przydałby się facetowi życzliwy kredyt zaufania od nas.
Ostatecznie gdy Cupiał z kumplami wchodził do Wisły też nie wiedzieliśmy jaki będzie tego finał.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2015, 05:50
Tak tak, sprzedajmy finalnie komuś klub do prania kasy jak w Lechii! Dla Mandziary i Piekarskiego! Przedluzania kontraktow po pol roku po to, by wydrenowac kase z klubu!

Chlopie, jak Ty chcesz cos takiego zalatwic Wisle...
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 04.11.2015, 07:46
Tyle, że u nas nie ma i przez najbliższe lata nie będzie czego drenować :(
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 04.11.2015, 07:54
W Lechii wszedl z niemcem i juz bylo z czego drenowac. Przeciez gosc tutaj chce zrobic ten sam ruch. Przyjaciolom mandziary i piekarskiego twarde i zdecydowane, lindowskie- wypierrdalać!
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 04.11.2015, 08:14
Ja także jestem bardzo sceptycznie nastawiony do całej sprawy.
Natomiast nie możemy już na samym początku się odwrócić i konfliktować z nowym ,,potencjalnym" właścicielem. Jeśli w klubie zostaną tacy ludzie jak Cupiał (jak sponsor, mniejszościowy udziałowiec) oraz Gaszyński jako prezes to będzie to jakaś gwarancja bezpieczeństwa Wisły, oni na pewno nie dadzą zniszczyć tego klubu.
Mam nadzieje, że Kuchar jednak poważnie potraktuje Wisłe, na ten moment tak to wygląda-spotkał się z kibicami (SKWK), czyli zależy mu na dobrych relacjach z fanami, chce rozmawiać odnośnie wynajmu stadionu (być może wie jakie są obecne warunki wynajmu i chce je zmienić, na bardziej korzystne lub chce zaproponować sponsora dla stadionu)

Zresztą jeśli Cupiał sprzedaje klub to musi to być jedyne, rozsądne wyjście w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 04.11.2015 o godz. 08:27.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.11.2015, 09:04
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ja także jestem bardzo sceptycznie nastawiony do całej sprawy.
Natomiast nie możemy już na samym początku się odwrócić i konfliktować z nowym ,,potencjalnym" właścicielem. Jeśli w klubie zostaną tacy ludzie jak Cupiał (jak sponsor, mniejszościowy udziałowiec) oraz Gaszyński jako prezes to będzie to jakaś gwarancja bezpieczeństwa Wisły, oni na pewno nie dadzą zniszczyć tego klubu.
Mam nadzieje, że Kuchar jednak poważnie potraktuje Wisłe, na ten moment tak to wygląda-spotkał się z kibicami (SKWK), czyli zależy mu na dobrych relacjach z fanami, chce rozmawiać odnośnie wynajmu stadionu (być może wie jakie są obecne warunki wynajmu i chce je zmienić, na bardziej korzystne lub chce zaproponować sponsora dla stadionu)

Zresztą jeśli Cupiał sprzedaje klub to musi to być jedyne, rozsądne wyjście w tym momencie.
Powazny to był Cupiał w 96 r.
CZy my jesteśmy w stanie wymienić choćby jednego poważnego biznesmena poza Cupiałem na przestrzeni ostatnich 20 lat?
Raczej nie...
Dlatego tak się dzieje ze 99% tych pseudo-kurewskich bizbesmenow to ludzie którzy patrza jak przemielić tylko kase dla siebie....
I tym samym jest wlasnie Kuchar..
Stanowcze nie dla tej ....y w Wisle....
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2015, 09:48
Mnie tylko zastanawia czemu ten Kuchar nie zainwestuje po prostu w Slask tylko kombinuje w innych miejscach ?
Jestem sceptycznie nastawiony do osob spoza regionu, nie zwiazanych z klubem - no chyba, ze by chodzilo o jakiegos szejka
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.11.2015, 09:55
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
CZy my jesteśmy w stanie wymienić choćby jednego poważnego biznesmena poza Cupiałem na przestrzeni ostatnich 20 lat?
Raczej nie...
Dlatego tak się dzieje ze 99% tych pseudo-kurewskich bizbesmenow to ludzie którzy patrza jak przemielić tylko kase dla siebie....
Dokladnie. Niestety, prawda jest taka, ze potrzeba albo ogromnego kapitalu albo trzeba zwyczajnie byc kibicem Wisly Krakow / milosnikiem, takim jakim niewatpliwie byl / jest Cupial aby bawic sie w sponsorowanie tego klubu. Wg mnie to pilka to nie jest oplacalny interes, to hobby, bardzo kosztowne jesli wiec przychodzi pseudo pan biznesmen i liczy sie zysk to albo szybko zrezygnuje albo skonczy sie to tak z Polonia Warszawa.

A nawiasem mowiac niestety wszystkie te Włodarskie czy inne Kuchary to cienkie siurki są przy Cupiale i zaloze sie, ze wylozenie np. 20 milionow zlotych (nie licząc kosztów zakupu klubu)
na Wisle jest poza ich mozliwosciami.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 04.11.2015 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 04.11.2015, 10:11
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie. Niestety, prawda jest taka, ze potrzeba albo ogromnego kapitalu albo trzeba zwyczajnie byc kibicem Wisly Krakow / milosnikiem, takim jakim niewatpliwie byl / jest Cupial aby bawic sie w sponsorowanie tego klubu. Wg mnie to pilka to nie jest oplacalny interes, to hobby, bardzo kosztowne jesli wiec przychodzi pseudo pan biznesmen i liczy sie zysk to albo szybko zrezygnuje albo skonczy sie to tak z Polonia Warszawa.

A nawiasem mowiac niestety wszystkie te Włodarskie czy inne Kuchary to cienkie siurki są przy Cupiale i zaloze sie, ze wylozenie np. 20 milionow zlotych (nie licząc kosztów zakupu klubu)
na Wisle jest poza ich mozliwosciami.
A jaki w takim razie interes mają Niemcy w Lechii?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 04.11.2015, 10:23
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Taki sam jak Mandziara i Piekarski...
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 04.11.2015, 10:50
W sumie poki co, sa to czyste spekulacje. Może nie będzie tak złe.. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Kita chyba tez dysponował/dysponuje znacznie mniejszym majątkiem od Bogusia a jednak w piłkę inwestuje. Pamiętając wszystkie zalety i plusy pana Cupiała minusem jest to, ze nigdy nie potrafił zbyt długo lub w ogole współpracowac i znalezc inwestorów dla Wisly. O ile w czasach kiedy sam inwestował wszystko było ok, o tyle w sytuacji kryzysu odczuwamy skutki tej polityki.
Wracając do pana Kuchara - potęgi z lechii nie zrobił. Ale nie mozna mu zarzucić, ze nie dbał o nia w sensie finansowym. Zostawił ja w bardzo dobrej kondycji i bez zadnych problemów. Takze chyba nie taki diabeł straszny.. Bo jesli to ktos pokroju króla albo cacka to jesteśmy w ... . Bardzo ciemnej.

Miastu tez powinno zależeć na tym aby Wisla grała w e-klapie. Przeciez jesli nie daj Bóg zaczynalibyśmy od IV ligi to piękny miejski koloch dopiero przynosił by konkretne straty. A to chyba tak łatwo, nie uszło by radzie i majchrowskiemu...
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 04.11.2015, 12:39
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
A Niemcow nigdy nie ciagnelo do Gdanska?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 04.11.2015, 13:03
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko zastanawia czemu ten Kuchar nie zainwestuje po prostu w Slask tylko kombinuje w innych miejscach ?
Podobno we Wrocku władze miasta i ogólnie pojęta władza klubu jest tak betonowa i tępa, że musiałby wejść w to ktoś nie dość, że zdesperowany to jeszcze bogaty i głupi, a takich baaardzo ciężko znaleźć. U nas klimat do tego lepszy a i sam Cupiał pewnie musi się pozbyć klubu, więc Kuchar miałby łatwiejsze zadanie.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2015, 13:23
W dodatku w Śląsku współwłaścicieli jest kilku, a z jednym Bogusławem łatwiej się dogadać
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 04.11.2015, 13:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jestem sceptycznie nastawiony do osob spoza regionu, nie zwiazanych z klubem - no chyba, ze by chodzilo o jakiegos szejka
Był taki temat niedawno:
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...Wroclaw_i.html
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 04.11.2015, 13:52
I jeszcze jedna ciekawa sprawa:

http://www.echodnia.eu/swietokrzyski....html?cookie=1
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 04.11.2015, 15:18
To jest to sportfive które nas doi i nie znalazło sponsora ? Po drugie widać ze kucharowi obojętne kto gdzie i jak. Ważne zeby miec pakiet większościowy. Ta ostatnia informacja szczególnie złe wróży..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.11.2015, 15:47
Sponsor się przyda.
Musimy wypłacić bbańkę z hakiem Smudzie.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...284,1,727.html

Dokladnie 1.159.375 zł plus odsetki.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kemot22
Junior Member

Od: 07.2015

Stary 04.11.2015, 16:04
Ta suma boli ale nie jest zaskoczeniem. Z drugiej strony mniej trupów w szafie. Za DG77 klub może dostać z 1,5 mln Euro i byłoby ok. Takie są niestety realia chociaż z punktu sportowego lepiej by DG77 oczywiście został.
Odpowiedz cytując
landryna99
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 04.11.2015, 16:12
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Sponsor się przyda.
Musimy wypłacić bbańkę z hakiem Smudzie.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...284,1,727.html

Dokladnie 1.159.375 zł plus odsetki.
Toniemy...

Mandziara-2 bańki
Genkov-2 Bańki
Jovanić-nie za sądzone ale pewnie ok 2 bańki

razem 7.159.375 milionów zł
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.11.2015, 16:26
I do tego sprawa podobno Wilka i jovanovica.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.11.2015, 16:28
Wszyscy na derby - następne przy R22 będą w trzeciej lidze, przeciwko Garbarni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.11.2015, 16:49
Raczej nie...
Abstrahując od tego, że póki co Kuchar nie wzbudza mojego zaufania.

"ludzie tylko patrzą jak przemielić kasę dla siebie'

Piszesz to wszystko tak, jakby to Cię dziwiło. A co zrobił Cupiał w ponad 15 lat? Udzielił nam pożyczki bezterminowej, .. taka niestety prawda. W dodatku oprocentowanej.

Dobrzy wujkowie są tylko w bajkach. Jeśli ktoś nie ma pomysłu jak zrobić z Wisły maszynę do sukcesów na polu sportowym i finansowym to nie będzie się pchał w ten interes. Jak ktoś chce w nas wpompować kasę bez ładu i składu to sorry, skończymy jak Polonia Warszawa z Wojciechowskim i później Królem. NIE dla dobrych bogatych wujków, którzy będą nas traktować jak zabawkę na krótki czas.

A to że ktoś chce zarobić wkładając własne pieniądze w Wisłę? byłbym bardzo podejrzany gdyby nie chciał

Ogromny problem w tym, że przy obecnym stanie finansów Wisły wychodzenie z kryzysu może nam zająć kolejne 5 lat. I wcale nie jest powiedziane, że w końcu nie zwiniemy się jak Widzew. Zapewne są prognozy, że wyjdziemy z kryzysu, ale problem w tym, że jest to związanie z wynikiem sportowym, który trzeba z góry 'założyć'. A sukcesu nie będzie bez kolejnych inwestycji..
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.11.2015, 19:53
Prawda jest taka ze wszyscy tacy jak ciupal kuchar czy inne podobne twory mają kluby by trzeba kasę i tyle. Klub kibice ich najmniej obchodzą.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 04.11.2015, 20:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od tego, że póki co Kuchar nie wzbudza mojego zaufania.

"ludzie tylko patrzą jak przemielić kasę dla siebie'

Piszesz to wszystko tak, jakby to Cię dziwiło. A co zrobił Cupiał w ponad 15 lat? Udzielił nam pożyczki bezterminowej, .. taka niestety prawda. W dodatku oprocentowanej.

Dobrzy wujkowie są tylko w bajkach. Jeśli ktoś nie ma pomysłu jak zrobić z Wisły maszynę do sukcesów na polu sportowym i finansowym to nie będzie się pchał w ten interes. Jak ktoś chce w nas wpompować kasę bez ładu i składu to sorry, skończymy jak Polonia Warszawa z Wojciechowskim i później Królem. NIE dla dobrych bogatych wujków, którzy będą nas traktować jak zabawkę na krótki czas.

A to że ktoś chce zarobić wkładając własne pieniądze w Wisłę? byłbym bardzo podejrzany gdyby nie chciał

Ogromny problem w tym, że przy obecnym stanie finansów Wisły wychodzenie z kryzysu może nam zająć kolejne 5 lat. I wcale nie jest powiedziane, że w końcu nie zwiniemy się jak Widzew. Zapewne są prognozy, że wyjdziemy z kryzysu, ale problem w tym, że jest to związanie z wynikiem sportowym, który trzeba z góry 'założyć'. A sukcesu nie będzie bez kolejnych inwestycji..
Oczywiście ze ja się z Toba zgodze...
Wiem ze Cupiał udzieli tak naprawdę pozyczki...
Ale przypomnijmy sobie tamte lata...
Nikt z Nas nie patrzyl wtedy czy to pozyczka czy nie, sukcesy były jak na Polska pilke naprawdę duże, byliśmy naprawdę potega...
Cupiał miał jakiś tam swój pomysl na prosperowanie klubu....
Niestety taki Kuchar i jemu podobni nawet w polowie nie będą w stanie tego zrobić co zrobil Cupiał...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.11.2015, 20:32
Oczywiście ze ja się z Toba zgodze...
Wiem ze Cupiał udzieli tak naprawdę pozyczki...
Ale przypomnijmy sobie tamte lata...
Nikt z Nas nie patrzyl wtedy czy to pozyczka czy nie, sukcesy były jak na Polska pilke naprawdę duże, byliśmy naprawdę potega...
Cupiał miał jakiś tam swój pomysl na prosperowanie klubu....
Niestety taki Kuchar i jemu podobni nawet w polowie nie będą w stanie tego zrobić co zrobil Cupiał...
Z Cupialem zaznalismy największych sukcesów klubu za naszego zycia, ale też aż prosilo się aby fundusze lokować choć odrobinę rozsądniej... Te sukcesy moga być niestety ogromnym gwoździem do naszej trumny. 100 mln dlugu wewnętrznego i ok 15 mln długow zewnetrznych odstrasza z daleka jakiegokolwiek powaznego sponsora.

Swoja drogą co jest bardziej prawdopodobne: sprzedaż Wisły, czy wywiad z Cupialem. Ciekawe czy się tego kiedys doczekamy...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów