|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wygląda na to że jeśli nic się nie pogmatwa to derby będą z nowym właścicielem Kuchar spotyka się z prezydentem Krakowa
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nie daj Boże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A tak mi się fajnie jeździło na mecze...
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie nie nie nie...
Chroncie Nas od takich wynalazkow jak Kuchar... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niech mnie ktoś oświeci w kwestii Kuchara.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oświecać nie trzeba.
Kuchar to gołodupiec wykorzystywał Lechie do swoich biznesów. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co to ....a za biznesmen który chuja ma a to co ma to firmy które soja za nim i mogą go finansować...?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Nic to nie zmieni ale za to będzie śmiesznie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cupial jaj będzie chciał sprzedać to temu kto ma pieniądze i jest stabilny finansowo. Nie wiadomo jeszcze czy chce sprzedać wszystko czy tylko część udziałów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak nie wiadomo o co to o kase. Kuchar w Lechii wpadl z wielkimi obietnicami czego on to nie zrobi. Nie zrobil nic, po czym wiedzac juz, ze sie bedzie z Lechii zwijal, wszystkie pieniadze w Lechie zainwestowane dzieki prawnikom przeistoczyl w dlug klubu wzgledem niego. Do tego doszly jeszcze jakies zawirowania z innymi, mniejszosciowymi akcjonariuszami Lechii. Podsumowujac - won z takimi inwestorami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja również słyszałem o nim raczej słabe rzeczy, ale widocznie Cupiał jest pod ścianą, a Kuchar to jedyny chętny na naszą Wisełkę. Jego majątek to ponoć około 200 mln zł, czyli jakieś 5x mniej niż Cupiała.
Jednak prawda jest taka, że nie musi mieć kasy jak lodu, wystarczy, że będzie miał za sobą kilku inwestorów (sponsor koszulkowy+2,3 mniejszych sponsorów) od których można zainkasować pewnie 5-6 mln zł rocznie, jeśli nie więcej. Jakiś sensowny biznesplan, w którym uwzględni miejsce dla AP Wisły Kraków. Da popracować Gaszyńskiemu, który jest odpowiednim człowiekiem na zajmowane przez siebie stanowisko. Ludzi powinni dostać jasny i czytelny sygnał co dalej, trwamy w przeciętności czy wracamy do dawnych tradycji, czyli walki o mistrzostwo lub przynajmniej puchary co sezon. W Lechii mu nie wyszło, jednak z całym szacunkiem dla tego wspaniałego klubu, to Wisła jest bardziej rozpoznawalna, ma więcej tytułów na swoim koncie, mnóstwo kibiców, więc jeśli gość ma rozum i potraktuje to poważnie to powinno być nie najgorzej. Pytanie jest podstawowe, jak podejdzie to tego z pasją, czy potraktuje Wisłę jako kolejny biznes wyłącznie dla własnych korzyści. Czas pokaże....
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 03.11.2015 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem co to za serwis KRK news ale przepisali chyba to co w innych
http://krknews.pl/wisla-krakow-idzie-pod-mlotek/ |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przepisane głównie z DP i podlane okrągłymi zdaniami
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
niechce mi sie wierzyc zeby Cupial sprzedal pakiet wiekszosciowy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skąd ten biedak wziąłby tyle pieniędzy na kupno i na początek spłatę kawałka długu?
I ustalmy o co chodzi, o kupno Wisły Kraków czy o kupno pakietu większościowego. W 100% kupno nie wierzę. Stać go by było? wątpię. Pakiet większościowy też nie za bardzo rozumiem na jakiej zasadzie.. przykładowo Cupiał zostałby i miałby mniejszy pakiet ale w to też nie wierzę, bo nie miałby żadnej władzy i jaki sens byłoby siedzenie w klubie. Mniejszy pakiet dla sponsora? też nie będzie miał nic do gadania. Miasto z mniejszym udziałem? też nie wierzę. Miesiąc temu bank udzielił Telefonice pożyczkę w kwocie 250 mln złotych więc jak to się ma z tym, że banki nie pożyczą Telefonice grosza dopóki Cupiał nie pozbędzie się Wisły?
Ostatnio edytowane przez element : 03.11.2015 o godz. 17:37.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wg. mnie chodziło o to że Wisła nie moze byc finansowana przez TF bo jest po prostu nierentowna.
Nie wiem jak Nasi to obeszli, ale wg. mnie gwarancja że nawet grosz z pozyczki nie pojdzie na Wisłę i sru. A moze dali jakieś kwity pokazujące ze Wisła zaczyna byc rentowna? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ a być może bank udzielił pożyczki z zastrzeżeniem, że do końca roku spółka ma się Wisły pozbyć a jak nie to będą jakieś konsekwencje. Jakie? możemy gdybać i gdybać a i tak mała szansa, że trafimy. Na pewno na tyle kosztowne, że Cupiał faktycznie się Wisły pozbędzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co wiem to Cupial zostaje i będzie sponsorem ale na jakiej to się będzie odbywać zasadzie to już niedługo się dowiemy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
4 bank dadzą po 250 i mamy miliardzik
Ku chwale Wielkiej Wisły! ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak myślę czy Kuchar spotyka się po to by również omówić jak mogłoby np zarabiać na powierzchniach handlowych na stadionie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co do rentowności Wisły i ew nowego właściciela..
Pomijając długi zaciągnięte przed 2011 rokiem ( ich konsekwencje czyli sprawy z Genkovem, Jovaniciem itd) Wisła na bieżąco spłaca swoje zobowiązania. Oczywiście bagaż długów jest tak duży, że ciągle wypadają to nowe trupy z szafy. Jednak po wielkich cięciach kadrowych/płacowych to poza Smudą, nie mamy wielkiego, niepotrzebnego balastu płacowego. Porządny kupiec na Wisłę, by się szybko znalazł, z tym że dług właścicielski jest zbyt ogromny, by poważni ludzie popatrzyli na Wisłę przychylniejszym okiem. O Kucharze, nie mam jednoznacznej opinii, ale w pewnych kwestiach nie daje zbyt wielkiego spokoju ducha... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Właśnie to jest moim zdaniem największe ryzyko - że w miarę poprawy płynności finansowej Wisły będą się pojawiać coraz to nowi wierzyciele, którzy wyczują, że jest szansa na wyszarpanie jakiejś kasy. Możemy się przecież zgodzić, że za kadencji Valckxa kontrakty przez nas podpisywane nie były zbyt korzystne dla klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Cupiał może zostać z pakietem mniejszościowym, co da mu dwie rzeczy; po pierwsze zielone światło od banków, a po drugie nie zamknie sobie możliwości odebrania długu Wisły wobec TF.
Według mnie jest to całkiem realna opcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Może teraz w formie pytania. Czy jest to możliwe żeby do TF zapukał "obywatel" Cupiał i powiedział - kupie Wisłę od was biedaki za 100 mln zł( kasa zostanie u niego toż to chyba jest właścicielem TF). Po czym mając już jako osoba prywatna 100% własności klubu i kasę w lewej kieszeni bo zapłacił za klub swojej firmie może sprzedać Wisłę każdemu za kwotę jaką sobie wymyśli? Tak tylko w formie pytania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ jak najbardziej jest to możliwe.
|
|