|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Również tak uważam.
To nie narzekanie, a stwierdzenie faktu. Wisła w erze Cupiała była zawsze kiepskim miejscem dla młodych talentów, bo mieliśmy tutaj przez większość czasu piłkarzy, z którymi nie byli w stanie konkurować. Z tego powodu Stepiński nie miał szans na rozwój i grę. Taka specyfika, wynikająca z aspiracji, możliwości i ambicji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ tylko w naszej sytuacji kadrowej nie dawanie szans młodzieży na ogranie się to lekki abusrd. W końcu zespół się wykartkuje dojdą kontuzje i tak czy siak juniorów będzie trzeba wystawić. Tylko, że zamiast już chociaż trochę ogranych ze świadomością jak się gra na poziomie ekstraklasowym. Będą to zieloni gracze, bez świadomości a w dodatku z olbrzymią presją, w takiej sytuacji wiadomo, że zawiodą, no może jednemu na sto się uda.
|
|
|
|
Guest
|
|
Tymczasem my sprowadzamy dziadów z zagranicy, którzy grzeją ławę i blokują miejsce naszym młodym. Strategia klubu wobec młodzieży musi być w obecnej sytuacji finansowej inna niź wtedy gdy kupowaliśmy kogo chcieliśmy.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.10.2015 o godz. 22:12.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Ja tam widzialem w piatek jazde na dupach, pressing i klepki jakich nie bylo w kilku wczesniejszych spotkaniach. Takiego % udanych podan nie mielismy we wczesniejszych meczach i sprowadzakac wszystko do skutecznosci/ nieskutecznosci marginalizujemy udzial trenera w przygotowaniun zespolu do meczu. A jest on większy niz się niektórym wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Moskal odpowiada za taktykę, przygotowanie fizyczne - chyba nie ma się do czego tutaj przyczepić? Piłkarze realizują taktykę, trener za nich jednak nie strzeli... Przyjdzie Mouhrinho i nagle Jankowski zacznie wykorzystywać setki w każdym meczu? To po co kupować dobrych snajperów, przecież wszystko zależy od trenera?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
po co trener jesli sie ma dobrych snajperów ? Ale chyba wyobrażasz sobie sytuacje, gdzie mega snajper przy slabym trenerze nie bedzie w formie, prawda ? Dla mnie troche tak jak powiedział Kubica : dobry kierowca nie wygra w słabym aucie, ani zły kierowca nie wygra w zajebistym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja tam widzę dobrą formę zespołu, ciekawą, poukładaną grę, mnóstwo sytuacji podbramkowych... Nie widzę tylko snajpera, bo Paweł świetnie teraz rozdziela piłki, ale nie dochodzi już do tylu sytuacji jak dawniej. A co do Twojej tezy - wskaż mi w tej Moskalowej układance świetnego snajpera, który nie jest w formie, którego to trener tak przygotował, że jest nieskuteczny? Który to taki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Piast -Wisła 77% Wisła Korona 81% Łęczna Wisła 77% Podbeskidzie Wisła 81% Jagiellonia Wisła 80% |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Paweł to jak pisałem, już nie to co kiedyś, raczej końcówka kariery - forma jest, rozdziela piłki naprawdę dobrze, ale już sytuacji tyle co dawniej nie ma. Jankowski? Żartujesz, ile on bramek w karierze strzelił?
Do tej pory każdy nasz mecz mógł spokojnie zakończyć się wygraną - czasem zawodziła skuteczność, kilka razy skrzywdzili nas sędziowie. Ofensywę poza Pawłem mamy zwyczajnie kiepską i tu żaden trener nie pomoże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Babba : 25.10.2015 o godz. 18:40.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zejdzcie z tego Moskal nareszcie. Jak Boguski, Donald czy Jankes maja 100% szanse i nie trafiaja to moze po nich trzebaby pocisnac a nie po trenerze który kazal im te akcje cwiczyc na treningach.
Nawet nie ma kogo wpuscic na zmiane bo jak zagral Rafael od 70min to szkoda nawet komentowac... ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
MOSKAL KAZMIERZ! TRZEBA WIEDZIEĆ KIEDY ZE SCENY ZEJŚĆ....
O.U.T.! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
ten co posty usuwa to ku.rwa kibicująca żydom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
No i Moskal nie zawiodl, seria zwycięstw? Nigdy w życiu, seria 3 meczów na 0 z przodu u siebie? Nie ma sprawy! Tak jak pisałem po meczu z jaga, przypadkowe zwycięstwa nie sprawia że Moskal będzie dobrym trenerem, dalej jest dno, jak kalka meczu z korona, 0 progresu. Pójdziemy do przodu kiedy ten człowiek zostanie zwolniony...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Boguski, Brożek.. ehh, zamilczmy i tyle.. Teraz Lubin i Zabrze.. ![]() ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widzę, że chorągiewki w formie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
O jeden remis za daleko. Spokojnie, dopiero za kilka(naście) kolejek.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jakiś tam progres w sumie jest. Jeszcze pod koniec poprzedniego sezonu i na początku obecnego to były na maxa pechowe remisy, po golach traconych w końcówkach meczów. Teraz w zasadzie w każdym meczu mamy inicjatywę i przez większość meczu śmierdzi golem dla nas, a to że nie wygrywamy to wina pecha i braku skuteczności.
Moskal wszedł z ulicy i w debiucie zremisował w Warszawie (będąc sekundy od zwycięstwa), po czym zdominował sąsiadkę w derbach. Pamiętam jak wychodząc ze stadionu po ostatnich derbach usłyszałem kogoś mówiącego "idę o zakład, że Smuda przegrałby oba te mecze, po czym rozłożyłby ręce i powiedział że lepiej się nie dało". Abstrahuję totalnie od aspektu finansowego i od faktu, że na utrzymanie trzeciego trenera nie byłoby nas stać (mało tego, byłoby to równoznaczne ze splunięciem w twarz kibicom, którzy zebrali ponad osiemset koła na rzecz klubu). Mamy po prostu ogromny niefart. Mówi się o "garbatej doli" naszej sąsiadki, a my w ostatnich miesiącach przeżywamy podobną. Wskażcie mi proszę mecz w tym sezonie (nie licząc pucharowego z Ruchem), gdzie byliśmy słabszą drużyną od przeciwnika. "Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie wy.......ił byłaby rzecz wielka". Jedyne, co można obiektywnie zarzucić Moskalowi to niechęć do zmian, kojarzona zresztą raczej z jego poprzednikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Cóż, Wisła ma taką a nie inną taktykę, żeby klepać klepać i utrzymywać się przy piłce. Na granie z kontry trzeba mieć szybkich zawodników a my mamy tylko Donalda, który potrafi pędzić jak Ferrari a reszta po prostu się nie nadaje do kontry. Zresztą widać doskonale, że z kontry nie będziemy grać patrz końcówka meczu gdy Cierzniak łapie piłkę i nie ma jak zacząć szybkiego ataku bo nasi zawodnicy truchtem wychodzą na swoje pozycje. Cóż trzeba się zakwalifikować do tej ósemki w tym sezonie i tyle. Na więcej nas na pewno nie stać. Puchary ? Zapomnijmy skoro my nie umiemy wygrać dwóch meczów pod rząd i nie winię tu Moskala bo sytuacje są tylko nie ma kto ich wykończyć. Mam jedynie pretensje do niego tylko i wyłącznie o to, że wolał słabego Cywkę i tego Rafaela niż zainwestować w Stępińskiego. Może i Mariusz dzisiaj sobie nie pograł ale i tak ma więcej bramek niż Brożek w tym sezonie. Cóż. Za tydzień Zagłębie i walczyć panowie o 3 oczka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Nigdy nie byłem zwolennikiem Moskala i uważałem, że przydałby się lepszy trener. Jednak teraz już mogę powiedzieć tylko jedno. Jestem gorącym zwolennikiem jego zwolnienia.
Oczywiście opowieści o niedobrych sędziach słabym Jankesie, Brożku już poszły w ruch ' bo przecież on za nich nie strzeli' ale to tylko kur... ślepy może napisać albo zwykły oszust. Dzisiejszy mecz to Ż E N A D A. Fatalna gra z kiepskim ruchem. Kolejny remis 0-0 u siebie z frajerami. Korona, Termalica, Ruch. Moskal dociągnął Wisłę na poziom zespołów, które prowadził w 1 lidze. Zastanawiam się czy obrońcy Moskala w ogóle oglądają nasze mecze czy mają gotową formułkę na zasadzie kopiuj wklej. Jakie ... akcje dziś były ?! Te przypadkowe zrywy inywidualne Jankesa lub Brożka ? Bez tych dwóch, których tak tu obsmarowujecie szorowalibyśmy o dno, koło amici. Gdzie ta cudowna forma dzikiego 'wypracowana' przez Moskala Nie mamy żadnych schematów meczowych. Jedna taktyka (która znają nawet dzieci z orlika), kompletny brak wyczucia co do pozycji piłkarzy, których sprowadził i zaopiniował oraz brak zmian. Zmiana Cywki - Geniusz !! Gramy piach jakich mało. Klepanie wzdłuż boiska w połowie, a przy polu karnym na stojaka co dziś dobrze zauważył Smok. Zero zaskoczenia. baza na inywidualnych zrywach przeciwko paralitykom typu podbeskidzie, jagielonia, śląsk, amica, które zajmują ostatnie miejsca. Tu jest miejsce Wisły z tym trenerem. Dość mydlenia oczu. 14 meczy - 19 punktów. Szczyt degrengolady osiągnięty, ale to i tak niektórym nie wystarcza. Chcą więcej. Nie bójcie się, jeśli Moskal pozostanie to przeżyjemy jeszcze wiele upokarzających momentów w tym roku. Dla mnie trzy mecze na 0-0 z trzema zespołami, w których zespołach grają półzawodowcy jest oznaką, że sięgnęliśmy dna. Średniej punktowej z szacunku do Wisły nie przytocze. P.s: Czy nie uważacie, że po takim meczu Boguski powinien wylądować w rezerwach co najmniej do końca roku za sabotaż ? abstrahując czy robił to specjalnie czy on po prostu inaczej grać nie umie.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 31.10.2015 o godz. 01:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Co do wpisu o Boguskim sie zgodze. Co do reszty - .......enie o Szopenie. Taka liga, tacy zawodowcy. Jakies dluzsze rozpisywanie sie nad gra, wynikami nie ma sensu poprostu. Ta liga to blazenada i takowy poziom prezentuja druzyny biorace w niej udzial od 1 do 16 miejsca. Jakby nie sedziowie to moze i bysmy byli pierwsi, jakbysmy wykorzystywali 100tki to pewnie tez. Jakby w Legii nie gral Nikolic to w dolnej 8mce by byli, jakby Macius Terzottiego nie sciagnal to pyrki moze by nie mialy takiego wejscia w sezon
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wpuszczając Cywkę, Kazek miał plan...szkoda że się mecz zakończył.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zlitował się nad kazikiem i udawał
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy Wy ....a naprawdę nie widzicie, że nam brak zawodników o odpowiednich umiejętnościach? Nie ma na skrzydłach zawodników, którzy potrafiliby wygrać pojedynek 1 na 1, nie ma zawodnika o ofensywnym potencjale Stilica, który w takim ataku pozycyjnym jak wczoraj, w tym tłoku potrafiłby zagrać porządną piłkę do Brożka czy innego wychodzącego na pozycję kopacza... Taktykę dobiera się pod zawodników? No to bierzmy Świerczewskiego na trenera, będziemy grali na aferę, dzida do przodu i niech się dzieje... Na pewno to przyniesie nam więcej punktów - przecież wtedy na pewno Jankowski czy Boguski będą trafiać w światło bramki w prostych sytuacjach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|

|