The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2015, 10:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Zliczanie glosow trwa. PIS juz "dba" o wynik. ZLEW, Petru, nawet Kukiz zyskuja tylko nie Korwin. Jemu nie moze wiadomo z jakich wzgledow.
No i pewnie dlatego "dbający" PiS "odliczył" sobie 1,5% głosów i część z tego "doliczył" PO.
Zastanawiam się czy jest taki nonsens którego nie byliby w stanie przekroczyć turbo-niepokorni.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.10.2015, 11:06
Akurat te procenty PO nie maja przelozenia na liczbe mandatow PISu a procenty Korwina juz tak.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 26.10.2015, 11:18
wiesniak842 Jaki Ty jesteś przewidywalny, Pis blokuje Korwina?Wystarczy popatrzeć żeby zauważyć proste działanie.Od pierwszych wyników spadło Pisowi i Kukizowi ,urbanoplatfusiarnia praktycznie bez zmian, rośnie komuchom i swetru.Korwin i marksista stoją jak zaczarowani na 4,9 i 3,9.Regularna manipulacja a Ty przypier....asz sie do Pisu jakby wejście Korwina cokolwiek zmieniało.Kaczynski tak czy tak dobierze brakujące szable.Pomyśl a może przestań sugerować się wołominiakiem emj10 bo to żałosne.I ta dyskusja z mitomanem.Nie dość że mitoman zna wszystkich, na wszystkim się zna to ostatnio pisał przy okazji Konkursu Chopina że ogląda bo jego siostra to dyrygentka czy coś tam.K...a są granice.....
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.10.2015 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2015, 11:25
Ja sobie jaja robie panie Miroslawie. Tylko czekalem na taki wpis Aha flaszka do odbioru
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 26.10.2015, 11:28
No to się doczekałeś.Nie uważam to za żarty.Wiele razy już taki scenariusz przerabialiśmy.Co do flaszki uzgodnimy szczegóły.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2015, 12:04
emj10 przyjaciel Piechociński nie wszedł, ale za to jest Liroy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.10.2015 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 26.10.2015, 12:29
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest możliwe, że po 8 latach "rządzenia", PO zdobywa w sumie 30%? PO+Swetru.
Ludzie chyba są idiotami.
Ja sam głosowałem 8 lat temu na PO, ale teraz nikt by mnie nie zmusił, żeby oddać głos na nich.
Przecież trzeba być ślepym i głuchym, żeby nie widzieć i nie słyszeć co robili przez te lata.
A ludzie i tak głosowali na nich.
Jakiś kurawa dramat do potęgi.
Ja osobiście nie głosuje ale bardzo dobrze śledzę informacje polityczne i zgadzam się z tobą w 100%, w ogóle całe PO nie powinno już istnieć tylko siedzieć w więzieniu. 22% to dużo, widać debili nie brakuje.

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.10.2015, 12:29
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Zliczanie glosow trwa. PIS juz "dba" o wynik. ZLEW, Petru, nawet Kukiz zyskuja tylko nie Korwin. Jemu nie moze wiadomo z jakich wzgledow.
Plotka optymistyczna - Korwin 5.1%
Plotka z pogranicza marzeń i cudów - Kosztem PSL
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2015, 12:31
Waldemar tez podobno na aucie, staruszek Zych również nie dał rady. Jeszcze żeby ZSL-wi spadło na 4,9 % to byłoby świetnie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.10.2015, 12:35
Ponoć Bury Janek poza Sejmem
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2015, 12:35
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Plotka optymistyczna - Korwin 5.1%
Plotka z pogranicza marzeń i cudów - Kosztem PSL
Peiknie by bylo.
Z tego co zaobserwowalem tutaj na miejscu, czyli w UK, na Kukiza-Korwina, glosow poszlo gruuuuubo ponad 50 procent.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 26.10.2015, 12:41
Kurde - teraz to nieważne co się bedzie działo - najpiękniejszy jest ten BÓL DUPY tych co zabolał wynik wyborów. To dodaje tyle radości, że aż milej się żyje.

To jest naprawdę piękne uczucie patrzeć na ten BÓL DUPY począwszy od medialnych wywłok po kolegów
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2015, 12:44
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest możliwe, że po 8 latach "rządzenia", PO zdobywa w sumie 30%? PO+Swetru.
Ludzie chyba są idiotami.
Ja sam głosowałem 8 lat temu na PO, ale teraz nikt by mnie nie zmusił, żeby oddać głos na nich.
Przecież trzeba być ślepym i głuchym, żeby nie widzieć i nie słyszeć co robili przez te lata.
A ludzie i tak głosowali na nich.
Jakiś kurawa dramat do potęgi.
za PRLu też było pełno kapusiów,szpiclów,donosicieli......taki kraj
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2015, 13:24
Ze ludzie dalej glosuja na PO to tak na chlopski rozum po czesci idzie wytlumaczyc. Frekwencja 50% pi razy drzwi. Z tego PO 22% pi razy drzwi czyli jakies w zaokragleniu ponad 3 miliony oddanych glosow. Urzedasy i ich familije + beneficjenci pozywiajacy sie osmiorniczkami itp itd. Innej opcji nie widze.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.10.2015, 13:34
Na TVP mądry komentarz jakiegoś publicysty - na PO głosują głównie ludzie z tzw. trendu AntyPiS. Przecież trzeba podkreślić, że cała kampania parlamentarna PO oparta była na straszeniu Macierewiczem i Kaczyńskim.
Słynne hasło nie głosuje za a przeciw dojściu do władzy PiS.

Poza tym tak jak piszesz wiesniak842 dużo głosów oddanych jest w związku z pełnieniem funkcji urzędniczej tam też boją się tzw. "czystek" PO a mówiąc kolokwialnie odciąganiu ludzi od koryta

jeśli kogoś to interesuje to tutaj podają cząstkowe wyniki:

http://ewybory.eu/czastkowe-oficjalne-wyniki-wyborow/
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 26.10.2015 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2015, 17:12
Oficjalne cząstkowe wyniki wyborów (28 na 41 okręgów):
PiS - 38.79 %
PO - 22.85 %
Kukiz - 9.34 %
ZL - 7.59 %
Nowoczesna - 6.76 %
PSL - 5.59 %
KORWiN - 4.60 %
Razem - 3.43 %
Inne - 1.05 %
Okręgi uwzględnione w wynikach: 1-3, 5-9, 11-12, 15, 17-18, 21-23, 25, 27-33, 36-38, 40-41.

ewybory.eu
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 26.10.2015, 17:41
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Nam jest potrzebna nowa Konstytucja, a nie kosmetyczne zmiany, powroty do stanu sprzed plandeki&zslu. Nawet jak Korwin wszedłby i skumał się z Kukizem i Kaczyńskim na nic się to zda, bo nie ma większości konstytucyjnej.
Zgadzam się z Tobą. Nowa Konstytucja jest niezbędna. Nawet jeżeli PiS nie będzie miał większości konstytucyjnej powinien podjąć nad nią pracę. W tym Sejmie po raz pierwszy od czasów II RP nie ma (poza wyjątkami w innych formacjach) komunistów (a przynajmniej na razie jeszcze nie słychać, aby przekroczyli próg). Istnieje ogromna szansa zabezpieczenia Polski przed lewackimi wymysłami. I być może napiszę teraz coś kontrowersyjnego (z uwagi na reperkusje) dla Osób, które tak jak ja są zwolennikami PiSu, ale chciałbym aby Korwin jednak przekroczył próg wyborczy. Wówczas istnieje spora szansa na uchwalenie nowej ustawy zasadniczej. W innym przypadku trzeba byłoby liczyć na poparcie oprócz PiS i Kukiza także ewentualnie PSLu i jakichś "konserwatystów" z PO o ile jeszcze się tam jacyś ostali/dostali (na razie wiem jedynie, że np. z Krakowa Sonik wszedł).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2015, 17:52
OFICJALNE CZĄSTKOWE DANE z 32 okręgów na 41

PiS - 38.12 %
PO - 23.38 %
Kukiz - 9.12 %
ZL - 7.62 %
Nowoczesna - 7.26 %
PSL - 5.35 %
KORWiN - 4.68 %
Razem - 3.50 %
Inne - 0.96 %
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.10.2015, 18:19
Boli ta cała "demokracja", skoro połowa Polaków ma w D głosowanie. Cały czas będę jebał tę sldowską, komuszą pożal się Boże konstytucję.

W prlu najwyższym ośrodkiem władzy był sejm. Teraz mamy niby trójpodział władzy, współodpowiedzialność parlamentu przed prezydentem i prezydenta przed parlamentem. Tak naprawdę to pic na wodę.

By prezydent mógł rozwiązać parlament musi wg. art. 94 pkt 4 skonsultować się z lekarz... ekhm. marszalkiem sejmu i senatu. 2/3 świnek przy korycie musiałoby zechcieć pozbyć się mandatu i zagłosować za wotum nieufności.

Niezawisłe sądy?

Art. 180-187: Sędziowie są powoływani przez Prezydenta RP i Krajową Radę Sądowniczą. Składa się ona z 1 prezesa sądu najwyższego (powoływanego przez Prezydenta), ministra sprawiedliwości, prezesa nsa i przydupasa Prezydenta. 15 członków spośród sędziów wszelakiej maści, którzy wg art. 187 sejm i senat wprowadza 6 członków (4 z sejmu, 2 z senatu).

Trybunał Konstytucyjny: Wg art. 194 sklada sie z 15 sędziów wybieranych indywidualnie przez... SEJM!

Trybunał Stanu: Wg art. 199 sklada sie z przewodniczacego, 2 vice i? SZESNASTU CZŁONKÓW WYBIERANYCH PRZEZ SEJM!

Przewodniczący Trybunału Stanu? 1 prezes Sądu Najwyższego, czyli osoba wybrana przez Prezydenta.

Czyli - Prezydent odpowiada przed TK, którego to 15 członków wybieranych jest przez Sejm. Jak widać, nie ma żadnej współodpowiedzialności i równości. Zarówno sądy, jak i Prezydent leży i kwiczy próbując coś uszczknąć z koryta.

Rozdział IX

NIK, naczelny organ kontroli panstwowej podlega - Sejmowi.
Prezes powoływany jest przez Sejm i Senat
Nie może bez zgody Sejmu pozbawiac wolnosci i pociagac do odpowiedzialnosci karnej
Organizacje okresla ustawa uchwalona przez rzady sld

RPO- zakres okresla ustawa sldowska
Rzecznik powolywany przez Sejm i Senat
Nie mozna go bez zgody Sejmu posadzic za kratami
Co rok zdaje raporty do Sejmu i Senatu o tym co mu sie udalo zrobic

DLACZEGO MEDIA TAK SKURVIAŁE?

KRRIT, art. 213-215

Czlonkowie powolywani przez Sejm, Senat, Prezydenta RP
Zasady okresla sldowska ustawa

GOSPODARKA?

Sejm uchwala budzet panstwa
Rżad przedklada SEJMOWI projekt ustawy budzetowej.

ZMIANY W KONSTYTUCJI?

60% świnek głosujących za.

Ktoś obali argumenty, że III RP jest III RP, a nie PRL II?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 26.10.2015, 19:54
Zaczęło się szukanie winnych ...

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2015, 20:04
Widać oni mają też swoich Zandbergów
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 26.10.2015, 20:07
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Zaczęło się szukanie winnych ...

Ogólnie teza słuszna. Ale Berkowicz zapomina że to JKM robił podziały , wyszedł z KNP, zaatakował Kukiza na debacie prezydenckiej mimo umowie o nie agresji itd. Dobrze , że Ruch Narodowy nie ma takiego sabotażysty jak Korwin bo dzięki temu będzie prawdopodobnie 4 posłów "narodowców" i 1 senator I to oni bedą budować ugrupowanie walczące za 4 lat, a nie przegrany po raz kolejny JKM, który powinien odejść i ew. być w komitecie poparcie takiego projektu.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 26.10.2015, 22:58
KONIEC !

Dziękuję wszystkim którzy się do tego przyczynili !
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 26.10.2015, 23:03
Dla mnie wyniki tych wyborów są jednak nieco przygnębiające.
W świetle tego całego syfu Peło, Petru i Peezel mają razem ponad 36 % głosów….To jest dla mnie k…a niepojęte…

Ileż ludzi dało się tak sk…ić…?Litości
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.10.2015, 23:30
Cytat:
Dla mnie wyniki tych wyborów są jednak nieco przygnębiające.
W świetle tego całego syfu Peło, Petru i Peezel mają razem ponad 36 % głosów….To jest dla mnie k…a niepojęte…

Ileż ludzi dało się tak sk…ić…?Litości
Pozwól, że się powtórzę.
Wyniki z wczorajszego sondażu, już nie chce mi sie przeprawiać.

Cytat:
Wyniki z przed 4 lat:
PO 39%
PiS 30%
Paliciota 10%
SLD 8%
PSL 8%

PJN 2%
Korwin 1%

Podsumowując, przy założeniu, że jednak PiS nazwiemy opozycją, prawicą, czymś dobrym.
prawica (PiS, PJN, Korwin) łącznie 33%
skrajne lewactwo (Palikoty, SLD) 18%
....y (PO, PSL) 47%

Łącznie na dziadostwo zagłosowało 65% Polaków.

Wybory 2015
PiS 39%
PO 23%
Kukiz 9%
Nowoczesna 7%
ZLEW 6,5%
PSL 5%
Korwin 5%

Razem 4%

Podsumowując, przy założeniu, że PiS jest jednak ok, że Kukiz będzie ok a nie okaże się kolejnym Palikotem.
Prawica (PiS, Kukiz, Korwin) łącznie 53%
skrajne lewactwo (ZLEW, Razem) łącznie 10,5%
....y i szkodniki (PO, PSL, Nowoczesna) łącznie 35%
Jest dobrze. 20% wyborców przerzuciło się w 4 lata z PO/PSL/Palikoów/SLD na PiS/Korwina/Kukiza. Jest wręcz zajebiście. Przy tym aparacie urzędniczym i ich rodzinach (którzy głosują na PO/PSL) + praniu mózgów przez media + propagandzie lewackich pajaców, nie udało im się nawet zjeść połowy tego tortu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 26.10.2015, 23:38
Z jednej strony masz rację, opór "materii" był i jest wyjątkowo silny.

Ale z drugiej strony liczyłem na bardziej spektakularne "tąpnięcie" - przecież podobne taśmy na Węgrzech zmiotły rządzących postkomuchów.
Ale być może u nas musi być metoda małych kroków
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 27.10.2015, 00:03
Takie polityczne zero jak Wilk dostaje się do sejmu a Korwin nie... szkoda chłopa, że się nie umie z nikim dogadać, może jak powiedział jak się jemu oczy zamkną to dopiero się nam otworzą...
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.10.2015, 07:47
32 szabelek Georgio Schettino brakuje do zmian konstytucyjnych. Liczę na przejęcie przez niego władzy w platformie. Bez tych zmian platforma rzeczywiście podzieli los unii wolności. Dla nich to jedyna szansa na odbicie od dna i szansa dla Polski.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.10.2015, 07:50
Szansą to jest całkowite zjedzenie lewicowego tortu, który wczoraj w postaci 10% ZLEW-u i Zandberga skonsumował głównie PiS.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.10.2015, 07:52
I? Zmiany konstytucyjne ze swetru lub z zslem? Błąd. Swetrowi brakuje 1 posła, zsl ma 14 miejsc.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów