The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
art
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2015, 10:02
piotek napisał(a):Wyświetl post
Stawiam, że gość stwierdizł, że fajny mecz i warto obejrzeć z trybuny vip
Złapanie kontaktu z skautami takich klubów jak są na liście może być zyskowne w przyszłości - choć jesteśmy na tym rynku od dawna więc bardziej chodzi o podtrzymanie znajomości zapewne. Przecież nie ma tam samych bufonów, a nóż 2-3 kontakty z innymi skautami i ktoś podrzuci Nam kogoś za słabego do nich, ale dobrego dla Nas. Zawsze liczą się znajomości
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.10.2015, 12:00
Skłaniał bym się ku temu co napisał piotek. Może jakiegoś napadziora wypożyczą na wiosnę?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.10.2015, 13:26
Bylo mowione juz setki razy. Ten gosc jest freelancerem a wpisuje "Wisla Krakow" dla formalności.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2015, 14:13
zelek napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/PortuGoal1/statu...rc=twsrc%5Etfw
Ciekawe po co na takim meczu nasz skaut?
z tego co piszą na Twitterze to jest to także skaut... Liverpoolu FC. Więc raczej nie dla nas , a dla Premiership szukał piłkarza. mogę się mylić, ale raczej to o to chodzi. No i fakt, że to korospondent portugoal.net ma znaczenie, że był na takim meczu w Portugalii
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 26.10.2015, 19:33
Oglądając naszą skopaną ligę ostatnio w podpiździu pokazuje się fajnie niejaki Szczepaniak - niby ma te 24 lata już, ale coś klepką pogra, przejdzie dryblingiem jakiegoś słabszego obrońcę, głową nie gra źle... jako taki rezerwowy by się nadał, kontrakt chyba mu się kończy w czerwcu (wypożyczony z Miedzi Legnica). Drogi zapewne nie będzie a Polak no i napastnik, a tych u nas ostatnio tylko mniej (Brożek to już nie napastnik, max fałszywa 9).
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.10.2015, 20:15
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Oglądając naszą skopaną ligę ostatnio w podpiździu pokazuje się fajnie niejaki Szczepaniak - niby ma te 24 lata już, ale coś klepką pogra, przejdzie dryblingiem jakiegoś słabszego obrońcę, głową nie gra źle... jako taki rezerwowy by się nadał, kontrakt chyba mu się kończy w czerwcu (wypożyczony z Miedzi Legnica). Drogi zapewne nie będzie a Polak no i napastnik, a tych u nas ostatnio tylko mniej (Brożek to już nie napastnik, max fałszywa 9).
Zgadzam się w 100%, nie jest to na pewno zawodnik, na którym można budować drużynę, ale do rotacji, wprowadzenia przy niekorzystnym wyniku jak najbardziej wart uwagi.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 27.10.2015, 11:02
Ja i tak nie mogę zrozumieć, czemu nie możemy tych naszych młokosów wypożyczyć do 1 lub nawet 2 ligi, żeby coś grali, bo w tym wieku jest to najważniejsze. Moim zdaniem, na takim wypozyczeniu wygrywają wszystkie strony, bo Wisła dostaję szansę na to, że zawodnik odpali na wypożyczeniu, zawodnik w końcu dostaje minuty, a klub z 1 czy 2 nawet ligi dostaję całkiem niezłe ( jak na ich warunki gracza). A u nas i tak nie zagrają i tak, nieważne czy będzie kilka kartek czy kontuzji to i tak skład zostanie załatany Crivellaro, Cywką czy Urygą itp.
Najlepszym przykładem na to jest Michał Nalepa, który odszedł z Wisły i zaczął grać w Ferencvarosie. A liga węgierska to jakieś ogromne ogórki nie są imo.
Ostatnio edytowane przez Mysciak : 27.10.2015 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 27.10.2015, 12:09
Mysciak napisał(a):Wyświetl post
Ja i tak nie mogę zrozumieć, czemu nie możemy tych naszych młokosów wypożyczyć do 1 lub nawet 2 ligi, żeby coś grali, bo w tym wieku jest to najważniejsze. Moim zdaniem, na takim wypozyczeniu wygrywają wszystkie strony, bo Wisła dostaję szansę na to, że zawodnik odpali na wypożyczeniu, zawodnik w końcu dostaje minuty, a klub z 1 czy 2 nawet ligi dostaję całkiem niezłe ( jak na ich warunki gracza). A u nas i tak nie zagrają i tak, nieważne czy będzie kilka kartek czy kontuzji to i tak skład zostanie załatany Crivellaro, Cywką czy Urygą itp.
Najlepszym przykładem na to jest Michał Nalepa, który odszedł z Wisły i zaczął grać w Ferencvarosie. A liga węgierska to jakieś ogromne ogórki nie są imo.
Dokładnie to silna liga coś między lichtenstainem a mołdawią...
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.10.2015, 12:22
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie to silna liga coś między lichtenstainem a mołdawią...
Możesz się śmiać, ale jak ktoś z tej - wg Ciebie - ogórkowej ligi do nas trafia, to okazuje się wzmocnieniem - Rudnevs, Nikolić czy nasz Rysiek.

Kierunek ten na pewno jest wart uwagi, głównie przez stereotypowe myślenie większości o tej lidze. Bądź co bądź ich reprezentacja do końca walczyła o bezpośredni awans do Euro, zagrają w barażach, czego nie można powiedzieć o Liechtensteinie czy Mołdawii...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 27.10.2015, 18:31
Warto przypomnieć że z Wegier przyjechał do Polski Nikolić
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 27.10.2015, 18:58
Heero napisał(a):Wyświetl post
Możesz się śmiać, ale jak ktoś z tej - wg Ciebie - ogórkowej ligi do nas trafia, to okazuje się wzmocnieniem - Rudnevs, Nikolić czy nasz Rysiek.

Kierunek ten na pewno jest wart uwagi, głównie przez stereotypowe myślenie większości o tej lidze. Bądź co bądź ich reprezentacja do końca walczyła o bezpośredni awans do Euro, zagrają w barażach, czego nie można powiedzieć o Liechtensteinie czy Mołdawii...
To puchary są wyznacznikiem siły ligi a nie reprezentacja...
A mowa jest tu o ogórkowej lidze węgierskiej a nie pojedynczych perełkach...

A co do Nalepy to może być casus Stępińskiego czyli że był zbyt drewniany do naszej tiki taki...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 27.10.2015 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2015, 19:19
Viper napisał(a):Wyświetl post
Warto przypomnieć że z Wegier przyjechał do Polski Nikolić
Do Niemiec z Polski pojechał Lewandowski i taka jest pewnie dysproporcja Polska - Węgry. Jeśli cienki jak dupa węża Nalepa z marszu jest tam podstawowym zawodnikiem, to tylko pokazuje jak mocna jest tamta liga.
Nie zmienia to faktu że można tam odłowić diamencik, podobnie jak w niższych ligach w Polsce. Trzeba tylko trochę chęci i systematyczności w poszukiwaniach.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.10.2015 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 27.10.2015, 21:22
^^ Ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że Nalepa jest taki cienki.

Lewandowski jak pojechał do Niemiec to na początku grzał ławę. Tylko w przeciwieństwie do większości naszych co tam pojadą nie odpuścił, cały czas pracował nad sobą i teraz jest gdzie jest.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.10.2015, 21:59
Porownanie Lewandowskiego do Nalepy jest troche nie na miejscu. Chocby dlatego ze Lewandowski byl krolew strzelcow Ektraklasy a Nalepa nie lapal sie czesto do meczowej 18-tki.
Co nie zmienia oczywiscie faktu ze poziom obu lig, PL i HU, jest buraczany.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2015, 22:07
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że Nalepa jest taki cienki.
Widziałeś kiedyś jego popisy w Wiśle? Zagrania pokroju Czekaja/Urygi, czyli mogące przyprawić o zawał serca.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 27.10.2015, 22:55
krasny napisał(a):Wyświetl post
Porownanie Lewandowskiego do Nalepy jest troche nie na miejscu. Chocby dlatego ze Lewandowski byl krolew strzelcow Ektraklasy a Nalepa nie lapal sie czesto do meczowej 18-tki.
Co nie zmienia oczywiscie faktu ze poziom obu lig, PL i HU, jest buraczany.
Kolejnym mądrym porównaniem jest to, że jeden jest napastnikiem a drugi stoperem. To tak jak porównanie Ferrari do JohnDeer'a. Oba Mają po 300 koni, a osiągi zupełnie inne.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 28.10.2015, 09:34
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś kiedyś jego popisy w Wiśle? Zagrania pokroju Czekaja/Urygi, czyli mogące przyprawić o zawał serca.
A był wprowadzany powoli do pierwszego składu? czy rzucony na głęboką wodę przy zerowym wsparciu od kogokolwiek, by po pierwszym błędzie usłyszeć że jest słaby i do niczego się nie nadaje. Tak się nie da zbudować solidnego piłkarza. Po za tym widziałem go na boisku i nie prezentował się źle, na pewno ma pewien potencjał ale jak mówię, trzeba umieć wprowadzić młodego do dorosłej piłki. Trzeba się też pogodzić z tym, że na lepszych graczy na razie nie mamy za bardzo szans.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Stary 28.10.2015, 09:34
W sumie znalazłem ciekawego gościa na transfermarkcie http://www.transfermarkt.pl/ante-vuk.../spieler/99345 Ostatnio trochę zjazd zaliczył, ale już nie tacy odbudowywali się w naszej E-klapie W dodatku całkiem młody.
Znalazłem jeszcze całkiem fajny artykuł na onecie, http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...911184,nPack,1 , ale raczej Ci zawodnicy nie są na naszą kieszeń
Jedynie http://www.transfermarkt.pl/rauno-sa...spieler/199000, bo kończy mu się kontrakt. Co prawda ogórkowa liga, ale statystyki i wiek robią wrażenie + za darmo .Nie wiem ile ew. ekwiwalent by wyniósł, ale jak mało to warto dać szansę, tym bardziej, że Brożek musi grać obecnie takiego cofniętego napastnika, bo nie ma kto mu piłek dogrywać, a jak już mówiłem to w ekstraklasie odpalali już goście z ligi irańskiej
Mimo wszystko lepiej zainwestować w jakiegoś zawodnika, niż w opłacanie 3 trenerów na raz
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 28.10.2015, 10:03
Pełna zgoda w kwestii zainwestowania w dobrego zawodnika niż opłacania 3 trenerów. Nam potrzebny jest teraz zwłaszcza napastnik i stoper. Przydałby się również skrzydłowy.
Z zawodników przedstawionych przez interie ciekawe opcje to napastnicy EZEKIEL HENTY (Olimpija Ljubljana) oraz BLESSING ELEKE (ND Gorica) i skrzydłowy LASZLO PEKAR (Puskas Akademia FC).
Natomiast trzeba zwrócić przy zatrudnianiu nowych zawodników jakiej narodowości są (Limity UE) oraz w jakich zespołach grali i czy odnajdą się w naszej krakowskiej piłce.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Stary 28.10.2015, 10:20
@up

Co do stopera to się nie zgadzam. Obecnie mamy 5 na prawdę klasowych ( jak na ekstraklasę) obrońców tj.Sadlok, Guzmic, Głowacki, Burliga i Jovic. W dodatku 3 pierwszych może grać na stoperze. O wiele bardziej palącą potrzebą jest ktoś do przodu, głównie napastnik ( nawet fifa w trybie menadżerskim Wisłą tak mówiła ) i raczej skrzydłowy, bo tutaj nawet kombinujemy z Burligą. I warto by zejść z liczby bramkarzy, bo 3 i to pewnie nie mało zarabiających bramkarzy to zdecydowanie za dużo, kiedy mamy 1 napastnika i około 3 skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 28.10.2015, 10:38
Tak należy się pożegnać z Michałem Buchalikiem lub wypożyczyć, ale raczej Miśkiewicza bo z nim wiązałbym bardziej przyszłość, niż z Buchalikiem. Jeżeli chodzi o obrońców to też tak myślałem ale zwróć uwagę na to że Głowacki po tym sezonie kończy karierę. Na tę chwilę mamy 2 nominalnych stoperów (Głowa+Guzmics) i jednego z doskoku czyli Maćka Sadloka (pozwolę sobie Czekaja nie liczyć) Jeśli chcemy sprowadzić kogoś na przyszłość to należy to zrobić wcześniej, żeby na spokojnie wprowadzać go do składu. Teraz odpukać wypada Burliga na 2 miechy np. i jest problem bo jego miejsce zajmuje na stałe Sadlok i mamy 4 obrońców którzy coś prezentują, bez możliwości sensownej rotacji.

Jeśli chodzi o pomoc to jest większy wybór DG77, Jankowski, Cywka, Popovic, Boguski, Mączyński, Uryga, Crivellaro +Sarki. Oczywiście potrzebny jest dobry prawoskrzydłowy pomocnik, to nie ulega wątpliwości, choćby po to aby nie rzucać tam co 3 mecz Burligi.

Jedno jest pewne napastnik jest konieczny już teraz każdy kolejny zawodnik będzie dodatkowym bonusem dla drużyny, jeśli tylko będzie sobą coś prezentował.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.11.2015, 16:49
Goncerz Grzegorz
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2015, 15:31
heh, podbijam
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
matiuszek
Junior Member

Stary 07.11.2015, 12:21
Ech, mi się marzy sprzedaż Donalda i zakontraktowanie tego grajka http://www.transfermarkt.pl/adam-gyu...spieler/143358, techniczny, gibki gracz, może Guzmics by go jakoś przekonał na transfer..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.11.2015, 12:56
matiuszek napisał(a):Wyświetl post
Ech, mi się marzy sprzedaż Donalda i zakontraktowanie tego grajka http://www.transfermarkt.pl/adam-gyu...spieler/143358, techniczny, gibki gracz, może Guzmics by go jakoś przekonał na transfer..
Mi się sprzedaż Donalda nie marzy, zbyt wartościowy gracz jak dla nas.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.11.2015, 13:10
No nie wiem, przyszedłby za niego gibki gracz
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2015, 17:54
Gibki, młody... Ja też akceptuję Donalda, zdając sobie sprawę z jego wszystkich wad. Jak na naszą ligę i naszą sytuację, to naprawdę dobry zawodnik. Choć zależy, za ile moglibyśmy go sprzedać...
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 07.11.2015, 18:31
Podobno (czyli na onecie) BVB chciało za niego dać 2 mil
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010