The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2015, 18:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post

wrona, jej kontekst i hasło delikatnie mówiąc z grubej rury
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.10.2015, 18:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie mysle Jankes niezle skacze i technicznie w miare ok ...kiedys z Cantoro -napastnika -zrobilismy pomocnika. moze powtorzyc ten manewr?
Gdybyśmy dali sobie spokój z krakowską piłką to zalety Jankesa byłby lepiej wykorzystywane, podobnie jak w przypadku Stępińskiego, który własnie walnął 7 bramkę dla Ruchu.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.10.2015, 19:16
Patrząc na skład, to czeka nas 90 minut na fotelu dentystycznym. Ale bez znieczulenia.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.10.2015, 19:31
I chcielibyście kanałowe. Wyrywanie bez względu na nerwy.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.10.2015, 21:23
Najpierw cisnąłem dziś po Jankowskim.
Potem się śmiałem, że nie strzeliliśmy 100 lat gola z rożnego.
Potem wkvrwiałem się na Donalda, że nie podał.

Brawo za zlanie kompleksiarzy

A ja mogę co najwyżej przeprosić za dzisiejsze komentarze
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.10.2015, 21:25
A mozna tak było juz z Termalicą
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.10.2015, 21:27
Cieszą 3ptk i wkoncu wygrana w stolicy dico polo
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.10.2015, 21:29
BRAWO Panie Moskal za szukanie tych rozwiązań o których mówiłem - Burliga na lewej - brawo, bo wypaliło, choc na poczatku bardziej tam oczekiwałem Sadloka lub Dzikiego !
A Donalda to Jovic to powinien powiesić za jajka ...
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.10.2015, 21:31
No i co.. okazuje się, że można. Nie wiem, naprawdę patrząc na tą Wisłę można ogłupieć. Natomiast konieczne jest teraz kolejne zwycięstwo.

Mega radość, że to właśnie w Białymstoku. Ostatnio 2 razy niesprawiedliwie urwali nam punkty. Szkoda, że pod koniec nie mieli już siły bo można było ich powieźć spokojnie 6
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.10.2015, 21:32
Brakuje nam napastnika. Dziś było dobrze, ale tydzień temu pytoza, choć sytuację też stwarzaliśmy. Brakuję klasowego napadziora co sie nie blokuje ino strzela. Wtedy bylibysmy przez Piastem. na bank.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 23.10.2015, 21:38
No to wciąż jest ten sam schemat - Brożek strzela to wygrywamy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.10.2015, 21:39
Mam dziką satysfakcję.
Co prawda 4:1 to nie to samo, co 3:0 ale to o to chodziło.

To nie Moskal przegrywa czy remisuje nam mecze.
To nieskuteczni piłkarze.

Kiedy pojawi się 10% więcej skuteczności, taktyka Moskala przynosi sukcesy. Nawet mimo nienadzwyczajnego składu.
Też do 55 minuty chciałem wywalić Jankowskiego z boiska. Dobrze, że został.

aha...
mina bufonowatego dyletanta, który kiedyś przez pomyłkę trenował Wisłę, bezcenna.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
landryna99
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2015, 21:50
Niech ktoś uszczypnie bo to chyba żart.Aż się przypomina stara dobra Wisła
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.10.2015, 21:56
No i w przekroju całego meczu z Piastem to my zasłużyliśmy na 3 punkty. Podejrzewam, że w Białymstoku to my też będziemy bardziej zasługiwali.
Pytanie tylko czy wpadnie?
Z Brożkiem "chybił-trafił", z Jankesem "strzelam z zamkniętymi oczami", Donaldem "je..nę z całej siły a potem zobaczę gdzie stoi bramka", czy Boguskim "strzelić czy uważać żeby się nie przewrócić".
Strzelili
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.10.2015, 22:00
Zagrali pięknie jak (prawie) zawsze, wygrali jak (prawie) nigdy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.10.2015, 22:00
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Strzelili
w końcu!!!
Niech nikt mi nie mówi, że Jaga grała na zwolnienie bufona!

Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.10.2015, 22:06
w końcu!!!
a nie grała?
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.10.2015, 22:08
To nie Moskal przegrywa czy remisuje nam mecze.
To nieskuteczni piłkarze.
Czyli wygrana nie jest zasługą trenera?

FraMat napisał(a):
Śmiesznie będzie jak go po tym meczu zwolnią
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 23.10.2015, 22:17
Z Brożkiem "chybił-trafił", z Jankesem "strzelam z zamkniętymi oczami", Donaldem "je..nę z całej siły a potem zobaczę gdzie stoi bramka", czy Boguskim "strzelić czy uważać żeby się nie przewrócić".
No i zabrakło Ci tylko Boguskiego

Cieszy ta wygrana bardzo, a już byłem na skraju załamania przy 1-0.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.10.2015, 23:18
Jak nigdy za Moskala - wynik lepszy niż gra a nie odwrotnie.

Sama gra nie była porywająca, wręcz mizerna. Dużo niedokładności (zwłaszcza w 1 połowie), aż 65% wszystkich podań w całym meczu było do tyłu, a tylko 35% do przodu (statystyki C+). Z początku meczu fatalna skuteczność, 2-3 dwusetki fatalnie zmarnowane.

Mimo przeciętnej gry jest wygrana I jest dlatego, że Jagiellonia była dzisiaj cieńka jak d**a węża. Stosowali totalne zero pressigu, nie przeszkadzali. Większość zespołów z ekstraklasy gra agresywnym pressingiem, fizycznie, i przy takiej bezbarwnej grze jak dzisiaj z Jagą, z tą większością zespołów byśmy dzisiaj przegrali.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.10.2015, 23:23
Szalona ta nasza Wisełka. Wleją w nasze serca trochę nadziei by za tydzień męczyć się z jakimś ogórkiem. Tak było po wygranej 6-0 w Bielsku najpierw z Koroną a potem Termaliką...Obawiam się,że teraz będzie podobnie z Ruchem chociaż bardzo chciałbym się mylić. Czy my nie możemy być systematyczni i wygrać chociaż 3 meczów z rzędu ? Przecież gdyby nie sędziowie i nie te zmarnowane sytuacje bylibyśmy może nawet i liderem. Nie wiem już sam co sądzić o Moskalu...Jeśli nabierzemy tej konsekwencji i automatyzmu gdzie będziemy wykorzystywali sytuacje może być bardzo dobrze. Potrafimy jednak za Kazka klepać tą piłkę chyba najlepiej w Polsce bez żadnej ściemy tyle,że brakuje nam wykończenia. Przydałby się taki ktoś jak legii Nikolić..
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.10.2015, 23:28
Nareszcie!

I w koncu jakis fajny weekend

Dobra gra,znowu ta pilka chodziła az miło dla oka,tylko tym razem wkoncu są ..efekty!
Brawa,teraz widac ze gdyby Moskal mial takiego Nikolica to bylby trenerem Wisly jako lidera tabeli.
Bo cala reszta wyglada dobrze....,obrona,pomoc(coraz lepszy Popovic,a brakowalo Mąki) ,atak,...jakby Jankowski sie odblokował ,ale tak na dobre..

Generalnie duzo pozytywow i lepsze humory,widok pilkarzy w koncu po meczu z radościa ....wiecej tego wsyzyskiego.Tak brakuje tego w tym sezonie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.10.2015, 23:29
Gra była bardzo dobra.
Być może faktycznie było dużo podań do tyłu, ale to chyba głownie po 2:1?
Tak czy owak mieliśmy dwukrotnie więcej podań niż Jaga i to przy 80% dokładności.
Utrzymywanie się przy piłce to jakieś 62-38 chyba było na naszą korzyść?

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.10.2015, 23:44
Gra była bardzo dobra.
Być może faktycznie było dużo podań do tyłu, ale to chyba głownie po 2:1?
Nie, od początku meczu w sytuacjach gdy można było nieraz zagrozić bramce Jagi, raz za razem ktoś albo podawał do tyłu, albo odwracał się z piłką i biegł do tyłu z nią. Mnie to aż raziło w oczy.

Widząc mecz jeszcze raz, mogę takich momentów naliczyć ze 20 - 30. Praktycznie co w każdej akcji ofensywnej gdy piłka dochodziła pod pole karne Jagi, a Jaga jeszcze nie wróciła do obrony, gdy było dwóch na dwóch albo trzech na trzech i można było zagrać do piłkarza wychodzącego na pozycję w polu karnym lub jego pobliżu, to zamiast tego następowało odegranie do tyłu w okolice środka boiska, wtedy już obie linie Jagi zdążały wrócić i dalej było walenie atakiem pozycyjnym gdy broniło już 8-9 piłkarzy Jagi.

Ogólnie Jaga dzisiaj bardzo słaba. A w wykonaniu Wisły: pierwsza połowa - gra fatalna. Druga - dużo lepiej, ale wciąż przeciętnie. Wynik dobry bo dopisała skuteczność a rywal grał jakby go dopiero wybudzili ze śpiączki.

W wielu meczach w tym sezonie Wiślacy grali lepiej niż z Jagiellonią, ale przeciwnik stawiał wyższe wymagania niż Jaga i to nie wystarczało.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.10.2015, 23:53
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

W wielu meczach w tym sezonie Wiślacy grali lepiej niż z Jagiellonią, ale przeciwnik stawiał wyższe wymagania niż Jaga i to nie wystarczało.
Czy ja wiem, raczej brakowało skuteczności.
Odpowiedz cytując
pasjonat
Member

Od: 08.2010

Stary 24.10.2015, 06:35
Widziałem na żywo prawie wszystkie mecze na żywo, zasadniczo to po wszystkich dotychczas jeździliśmy. Tylko ta skuteczność (no dobrze, sędziowie i brak szczęścia
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.10.2015, 07:12
Taktyka Moskala jest dobra, po prostu brakuje nam klasowych graczy, ktorzy w kluczowym momencie zrobią przewagę 1vs1 lub wykorzystają setke. Dla niektorych naszych kopaczy ten styl gry jest nieodpowiedni -z powpdu niskich umiejetnosci sa nieprzydatni.I właśnie tu jest caly pies pogrzebany, gdyz lepsze zamienniki kosztuja o wiele wiecej niz jestesmy w stanie wydac

Dlatego podsumowując . Potrzeba spokoju i cierpliwosci - lepiej czasem klepac te pilke bez sensu jak nie idzie i zremisowac niz ryzykowac oddajac ja i stawiac na chaos, bo tylko taka mamy alternatywe, a grac na chaos to gra cala liga. Kojarzy mi sie, ze kiedys bodaj Framat nazwal taka gre jaka preferuje Probierz " wieśniacy z widłami" z czym sie musze zgodzic
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2015 o godz. 07:15.
..
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.10.2015, 08:18
Ja osobiscie nie jaram sie tym "wysokim" zwyciestwem. Jaga gra od kilku tygodni taka padake ze kto jej nie ogra ten frajer. Jesli Wisła potwierdzi ta dobra gre z Ruchem to bedzie oznaczac ze w koncu cos sie odblokowało. zeby tylko nie bylo tak jak po Podbeskidziu. wysoka wygrana a pozniej 3 mecze bez gola.... trzeba wierzyc ze wreszcie cos ruszy. szkoda ze znowu Moskal robi zmiane w 94 minucie. nie wiem co miało na celu? bronienie wyniku? przeciez to troche ponizanie zawodnika(Cywke) dac mu wejsc na 20 sekund.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 24.10.2015, 08:31
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiscie nie jaram sie tym "wysokim" zwyciestwem. Jaga gra od kilku tygodni taka padake ze kto jej nie ogra ten frajer. Jesli Wisła potwierdzi ta dobra gre z Ruchem to bedzie oznaczac ze w koncu cos sie odblokowało. zeby tylko nie bylo tak jak po Podbeskidziu. wysoka wygrana a pozniej 3 mecze bez gola.... trzeba wierzyc ze wreszcie cos ruszy. szkoda ze znowu Moskal robi zmiane w 94 minucie. nie wiem co miało na celu? bronienie wyniku? przeciez to troche ponizanie zawodnika(Cywke) dac mu wejsc na 20 sekund.
Bez przesadyzmu... wszedł na 10 sekund
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.10.2015, 08:37
Jagiellonia wczoraj została zdominowana.
62% posiadania piłki, 559 (447 celnych) do 281 (181 celnych).
Wczoraj ręce same składały sie do oklasków po kolejnym celnym podaniu czy udanym odbiorze.
Cierzniak po raz enty pokazał że jest solidny, najlepszy mecz rozegrał Denis Popovic oraz nieźle jak na siebie Alan Uryga. Jankowski zaczynał irytować wiec strzelił, uff! Widać ze mamy zespół w którym jest atmosfera,to cieszy.
No i Głowacki. Im starszy tym mniej sie sypie. Brawo skało, i dzięki za miły weekend
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów