The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2015, 09:08
Bo tam go wystawiają na napadzie, a nie tak jak u nas - na skrzydle
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 18.10.2015, 10:03
Ja i tak jestem zdania, że to nie jest napastnik dla nas i nie sprawdziłby się tu. Technicznie jest surowy, do gry kombinacyjnej się nie nadaje a w Ruchu dostawia nogę albo głowę i to cała jego fucha - podobnie gra chociażby Jankowski. Brożek jest kompleksowym piłkarzem, cofnie się do rozegrania, zejdzie do skrzydła, zagrałby pewnie i piłkę jakiemuś drugiemu napadziorowi, gdyby tylko go miał
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.10.2015, 12:09
Dokładnie takie mialem wrazenie ogladajac wczorajszy mecz
zawodnik do kontry albo na stały fragment gry, jak ma cos zrobić z piłka przy nodze to juz jest brak pomysłu i umiejetnosci
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.10.2015, 13:14
Moim zdaniem to piłkarz typu Matusiak, przy dobrym prowadzeniu i karierze może osiągnąć poziom i grać na poziomie i w stylu Matusiaka z okresu gry w Bełchatowie i reprezentacji Leo. Ma 20 lat, może jeszcze wszystko poprawić jeśli będzie chciał i ktoś mu powie jak... szkoda, że nie u nas..
Bo u nas Brożek lat 32, a poza nim czarna dziura. A wyszukiwanie fajnych grajków ofensywnych idzie nam ostatnio (po Guerierze) słabo.
Z Jankowskim nie ma co go porównywać - Stępiński tj. nr 9 i nikt inny, a Jankowski to już dojrzały kopacz, który nie wiadomo, gdzie ma grać żeby było najlepiej dla drużyny. 9 - nie, 10 - nie, skrzydło - nie. 8 - może, ale tu lepszy jest Mączyński. Masz babo placek...
Ostatnio edytowane przez arti : 18.10.2015 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 18.10.2015, 15:32
Jankowskiemu najlepiej słuzylaby chyba pozycja cofnietego napastnika
Problem w tym, ze poza nielicznymi wyjatkami(Milik w kadrze, Muller w Bayernie) mało kto w ten sposób gra
a dla Wisły, optymalna jego pozycja, to pozycja siedzaca ( a niech mnie w drugiej polowie wyprowadzi z bledu )
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.10.2015, 23:15
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...radcami/fk0ygj
Okiem byłego dyrektora sportowego Wisły.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.10.2015, 23:34
O tym ze Cupial otacza sie niewłasciwymi ludzi to wiadomo od dawna i wie to kazdy.Zwolnienia trenerów (m.in Petrescu,Maaskanta) ,to tez z pewnoscia jakas zasluga "tych ludzi"...

I dzis jestemy tu gdzie jestesmy ...w szarości i marazmie.Mozna to bylo przewidziec,ze taka Polityka na "majster na dzis" bez patrzenia w przyszlosc doprowadzi do obecnego stanu beznadzieji.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.10.2015 o godz. 23:36.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.10.2015, 17:21
W poniedziałek gola dla Hapoelu Beer-Szewa strzelił były pomocnik @WislaKrakowSA Maor Melikson https://youtu.be/hsfx35qJi7A?t=34s #Wislacy

A wczoraj były napastnik @WislaKrakowSA Danijel Klarić zapewnił remis SC Wiener Neustadt. Gol - https://youtu.be/2ixcRnocywQ?t=2m10s #Wislacy

gole byłych Wiślaków zawsze u mnie na Twitterze @misticotsw
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.10.2015, 07:11
Semir Stilic zołta kartka i asysta w meczu LE w swoim Apoelu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.10.2015, 18:12
A Stępiński zdobywa dla Ruchu kolejną bramkę (siódmą). To niemal tyle co Brożek razem z Bogusiem nastrzelali (4+4). Ech, jak u nas brakuje dobrego strzelca :-(
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2015, 18:37
Nie znam szczegółów dlaczego Wisła nie potrafiła ściągnąć Stępińskiego do siebie a takiemu Ruchowi to się udało...
Myślę jednak że ta argumenty muszą być naprawdę moce bo inaczej to jest kompromitacja mieć takiego zawodnika i po pierwsze nie określić prawidłowo jego potencjału a po drugie nie potrafić ściągnąć z Niemiec..
Pamiętam jak pisano że czekamy na odpowiedz z Nurnbergii a w tym czasie chłopak znalazł się bez zadnej ,,odpowiedzi'' w Chorzowie.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
landryna99
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2015, 20:00
O Stilic'iu opowiada Igancik jak występował w Turbokozaku

Cytat:
Mnie osobiście najbardziej zawiódł Stilić. Mieliśmy 20-lecie Canal+, potrzebowaliśmy gwiazdy, a on miał nas gdzieś. „No dobra, co teraz? Dobra. Co dalej? Dobra. Kończymy?”.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.10.2015, 20:23
landryna99 napisał(a):Wyświetl post
O Stilic'iu opowiada Igancik jak występował w Turbokozaku
Straszne, co za bufon, nie umie się bawić. Dobrze, ze odszedl.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.10.2015, 22:08
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tez bym sie z nimi nie bawił. Za ElevenSport
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2015, 08:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
oj tam.
Chłop z innego klimatu, inaczej wychowany ogólnie zamkniety dosc w sobie cichy i spokojny.
Co zrobisz jak nic nie zrobisz.

Byly trener Wisły Kraków Miszel Probierz przegrał wczoraj u siebie 4 do 1 i ma 4 badz 5 wtop z rzędu.

Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2015, 09:25
We wczorajszym studiu pomeczowym sporo czasu poświęcono Probierzowi. Ze względu na to co stało się po jego przyjściu do Wisły nie mogłem powiedzieć że gościa szanuję, jednak wczoraj w momencie gdy dowiedziałem się że jako nieliczny po odejściu zrzekł się kasy za pozostałą część kontraktu zyskał w moich oczach bardzo dużo.
Przy tylu szujach które w Wiśle krążyły i dalej krążą chłop zachował jakieś zasady i jaja...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 24.10.2015, 10:05
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
We wczorajszym studiu pomeczowym sporo czasu poświęcono Probierzowi. Ze względu na to co stało się po jego przyjściu do Wisły nie mogłem powiedzieć że gościa szanuję, jednak wczoraj w momencie gdy dowiedziałem się że jako nieliczny po odejściu zrzekł się kasy za pozostałą część kontraktu zyskał w moich oczach bardzo dużo.
Przy tylu szujach które w Wiśle krążyły i dalej krążą chłop zachował jakieś zasady i jaja...
Zgadzam się.
Jaga zrobiłaby blade, wyrzucając go. Facetowi wycieli najlepszych zawodników z tamtego sezonu i potrzeba trochę czasu, żeby zebrał to w kupę. Zresztą dobry wynik w tamtym sezonie działa teraz nas jego niekorzyść. Niektórzy upatrywali bw Jagiellonii nowej siły w polskiej piłce, a to po prostu był jeden sezon konia. Tak samo jestem pewien, że za rok Piast znów będzie się był o awans do 8.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2015, 10:20
Problem Probierza jest jeden:

"Odejście jednego czy dwóch piłkarzy to co innego niż pięciu.

- To też dla mnie nauka. Zakładałem, że ktoś odejdzie, ale że aż tylu, to nie przewidziałem. Jagiellonia poszła jak domek z kart, jesteśmy najbardziej przebudowanym zespołem w lidze. W zespole nie ma już strzelców 45 goli z 59 w poprzednim sezonie. Dobra, dalej się już nie tłumaczę, bo oczywiście, że odbiór tego jest taki, że Probierz się tłumaczy."

Do tego na kadrę ciągle wyjeżdzają Vassilijev , Tarasovs, Cernych i paru młodych Polaków. Ciężko mu potrenować i scementować nowy skład. Ale to i dobrze dla nas, bo dzięki temu mogliśmy w końcu wygrać.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 24.10.2015, 14:40
Ale Panowie..Probierz w Wiśle podął się do DYMISJI. Sam zrezygnował,więc z jakiej racji miałby dostać jakieś pieniądze. Jak kogoś wypieprzają jak Kasperczaka, czy Smudę to nie dziwie się,że ktoś się nie zrzeka należnych mu do końca kontraktu pieniędzy.
Lecz taki Franz to menda bo się upomina o całościową spłatę na raz wiedząc jaka jest sytuacja..A to taki ponoć kolega Cupiała dobry.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.10.2015, 17:51
Babba napisał(a):Wyświetl post
Ale Panowie..Probierz w Wiśle podął się do DYMISJI. Sam zrezygnował,więc z jakiej racji miałby dostać jakieś pieniądze. Jak kogoś wypieprzają jak Kasperczaka, czy Smudę to nie dziwie się,że ktoś się nie zrzeka należnych mu do końca kontraktu pieniędzy.
Lecz taki Franz to menda bo się upomina o całościową spłatę na raz wiedząc jaka jest sytuacja..A to taki ponoć kolega Cupiała dobry.
mógł sie nie podawac i czekac az go wypieprza...w sumie na jedno wychodzi.chłop zachował sie przyzwoicie.i za to szacunek mu sie nalezy.bez względu na sympatie czy antypatie
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.10.2015, 20:01
picasso napisał(a):Wyświetl post
mógł sie nie podawac i czekac az go wypieprza...w sumie na jedno wychodzi.chłop zachował sie przyzwoicie.i za to szacunek mu sie nalezy.bez względu na sympatie czy antypatie

Całe sedno. Nie jestem jego wielkim fanem ale trzeba mu oddać, że odszedł z klasą. Gdyby myślał tylko o kasie poczekałby jeszcze ze dwie kolejki aż go wywalą i doił kasę do końca kontraktu. Także trochę szacunku.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 24.10.2015, 23:19
Dzisiaj Mauro Cantoro oficjalnie zakończył karierę.
https://twitter.com/misticotsw/statu...44544416653313
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.10.2015, 00:39
Ah Mauro

Zwód kóleczko na srodku,podcinka dwoch nog na raz i faul

kazdy sedzia sie na to dał nabierać
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.10.2015, 15:12
Ivica Iliev na urodziny został dyrektorem sportowym w swoim Partizanie

http://www.sr.partizan.rs/125620-ivi...tor-partizana/
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 30.10.2015, 10:10
Ćwielong nie ukrywa za kim trzyma dzisiaj wieczorem

Pepe ‏@PepsonPepe2304 1 godz.1 godzinę temu
Halo Niebiescy @ruchchorzow1920 @michalhelik @patryklipski10 @Niebiescypl @DZIES10NA powodzenia dzisiaj z Wisełką
https://twitter.com/PepsonPepe2304/s...05400415178752
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.10.2015, 18:50
W końcu tam zaczynał karierę

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2015, 08:54
http://weszlo.com/2015/11/04/smuda-w...k-dlugi-rosna/

Ten to jest ....a jebnięty.

Cay wywiad:

http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...ly_720352.html

umysłowy impotent napisał(a):

Franciszek Smuda (67 l.) od pół roku jest na bezrobociu. - Trochę nie mogę sobie znaleźć miejsca, ale nie jestem z tych co wydzwaniają po klubach - mówi "Super Expressowi". - Jestem gotowy pracować w klubie, ale w dobrze zorganizowanym, bo tylko wówczas można zrobić dobry wynik.

"Super Express": - To aluzja do Wisły Kraków - ostatniego klubu, w którym pan pracował? Nie był dobrze zorganizowany?

Franciszek Smuda: - Fakty świadczą, że tak właśnie było. Nie jest tajemnicą, że Wisła ma duże zaległości wobec piłkarzy, byłych i obecnych, także wobec mnie. Proszę mi wierzyć, że jeśli piłkarze nie mają płacone przez 5-6 miesięcy, to ciężko pracuje się z nimi, a tak było w Wiśle.

- Jak duże są zaległości wobec pana?

- Zapłacono mi za pracę do września 2014 r., a pracowałem do 9 marca 2015 r., czyli jest pół roku zaległości. W PZPN-ie zgłosiłem, że nie jestem rozliczony z Wisłą i sprawa się toczy, ale nie nalegam, nie przyśpieszam, żeby nie przeszkodziło to w bieżącym funkcjonowaniu klubu i nie miało wpływu na grę piłkarzy. Nie będę dobijał Wisły, bo wystarczająco dobił ją prezes Gaszyński.

- W jaki sposób?

- "Prezesik" zapowiadał, że przyprowadzi mnóstwo sponsorów, ich nazwy będą na koszulkach i nie tylko. Z tych zapowiedzi nic nie zostało. Z tego co wiem, to długi rosną, a nie maleją. Oby nie skończyło się to katastrofą, bo jeśli piłkarze nie mają na bieżąco regulowanych płac, a ponoć Wisła płaci na czas tylko obcokrajowcom, to po dwóch miesiącach mogą wnieść o rozwiązanie kontraktu. Nie wierzę, żeby Gaszyński wyprowadził klub z kłopotów.

- Legia i Lech nie mają takich problemów finansowych, ale nie błyszczą. Której z drużyn daje pan większe szanse na wyjście z grupy w Lidze Europy?

- Lech ma więcej punktów i teoretycznie większe szanse, ale Legii nie przekreślam, bo coś się ruszyło i po przyjściu trenera Czerczesowa piłkarze zaczęli walczyć.

- Ostatnio jedna z gazet nagłośniła sprawę pana apartamentowca koło Zakopanego - że stoi pusty i koczują w nim menele...

- Chyba zrobili to ze złośliwości i zazdrości. Ponad połowa z 12 apartamentów jest zamieszkana. Ja zajmuję jeden, drugi - architekt, który projektował dom. Pięć następnych jest już zajętych przez moich znajomych, co na pewno zapewni tu spokój, jeśli faktycznie coś się działo złego. Jeśli ktoś jest zainteresowany wynajęciem następnych, to zapraszam, bo miejsce jest piękne. Z sypialni mojego apartamentu mam widok na Giewont. Jestem dumny, że w życiu udało mi się zbudować coś takiego.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.11.2015, 09:06
Smuda jak zwykle .......i...
Wisła dostala licencje bez większych problemów w tym roku...
Zostało uregulowane ok. 3 mln zł aby wlasnie te licencje dostać..
Zostal sciagniety nadzor finansowy z klubu a ten pajac .......i o coraz większym zadluzeniu...
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 04.11.2015, 09:10
W ogóle wypowiadanie się o kimś w mediach per "prezesik" jest jakimś totalnym brakiem profesjonalizmu i kultury. I jeszcze płakanie w FAKCIE. Co trzeba mieć w głowę, żeby pójść na żale do takiego szmatławca? Kompletny brak klasy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 09:28
Wydźwięk wywiadu jest taki ze Smuda jest zły że Cupiał zaufał Gaszyńskiemu a nie jemu.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów