The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2015, 09:21
Sondażownia która podaje podobne wyniki do moich przewidywań , różnica jest taka że u mnie zlew poniżej 7% , swetru 3-4% , Kukiz 8-10% , reszta sie zgadza

http://pressmix.eu/2015/10/21/najnow...-wygra-wybory/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.10.2015, 10:18
Oby tak było, ale nie za bardzo wierzę, w aż 7 partii w Sejmie. Tym bardziej, że jak widać przynajmniej 3 balansują na granicy. Wszystko zależeć będzie więc od liczenia głosów przez PKW.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.10.2015, 10:21
Skoro PKW jest we władaniu zslu i platformersów to chyba wiadome, że im więcej partii w sejmie tym słabszy pis?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 10:31
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Oby tak było, ale nie za bardzo wierzę, w aż 7 partii w Sejmie. Tym bardziej, że jak widać przynajmniej 3 balansują na granicy. Wszystko zależeć będzie więc od liczenia głosów przez PKW.
Przeciez napisałem że podobne do moich wyników tylko bez zlewu i swetru czyli

Pis 42-44%

urbanoplatfusiarnia 15-18%

Kukiz 8-10%

zsl 5-6%

raczej chociaz nie jestem pewny Korwin 5% ?

komuchy 6-7%

swetru 3-4%

czyli 4 partie,ewentualnie 5

Po raz pierwszy taki wynik podałem bodajże w czerwcu , tam nie było Korwina ale od kilku tygodni uważam że jest to możliwe
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.10.2015, 10:51
Jak dla mnie, to będzie wyglądało to tak:

PiS 35-40
PO 20-25
Kukiz 8-10
Lewica 8-10
PSL 6-8
Nowoczesna 5-6
---
Korwin 3-5

Jestem przekonany, że do Sejmu wejdzie co najmniej 6 partii. Jedyne wątpliwości mam przy Korwinie.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.10.2015, 11:34
Dla optymistow:
Pis ok.35(max)
Po ok.25(Roznica miedzy nimi a Pis nie bedzie wieksza niz 10%)
Lewica powyzej 8%
Kukiz i Korwin ok.6-8%Petru i Psl tez powyzej 5-6%...
7 partii w sejmie....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.10.2015, 11:45
Reżimowe media w POpłochu .Resortowe bachory szaleją.To mnie cieszy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.10.2015 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 11:48
Dobra , jest ktoś chętny na konkretny zakład?

Pis na pewno powyżej 40%

0,7 finlandia?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.10.2015, 11:52
W takim razie moje typy:

PIS - 38/39
PO - 23/24
ZLEW - 9%
KUKIZ, PSL - 6/7%
Nowoczerska - 5%
Korwin - delikatnie pod progiem
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.10.2015, 12:01
Pamiętajcie o jednym - sondaże można sobie w dupe wsadzić.

Moje prognozy:

Pis - 39-41 % (ale nie zdzwi mnie wynik nawet ok 43-44 %) - i mandatów po podziale ponad 231
PO-19-21 %
ZLEW - 6-7 %
KUKIZ - 8-10 %
PSL - 5 %
Nowoczesna 4-5 %
Korwin 5-6 %
Razem - 2-3 %
Ostatnio edytowane przez Krav : 22.10.2015 o godz. 12:10.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2015, 12:02
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post

Pis na pewno powyżej 40%

0,7 finlandia?
Przyłączam się. I podbijam
PiS powyżej 40%
PO w granicach 20%
Razem (nie chodzi o lewaków) około 65%

Zmarnowane głosy ZL poniżej 8%, Razem 4%, Korwin 4% Nowoczesna 4%

Kukiz i PSL w sumie około 15%
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.10.2015 o godz. 12:05.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2015, 12:07
Skoro już typujemy to też się dołączę:
1) PIS – 40% - 207 mandatów
2) PO – 25% - 129 mandaty
3) Kukiz – 8% - 41 mandatów
4) Zlew – 7% - 0 mandatów
5) Korwin - 6% - 31 mandatów
6) PSL - 5% - 26 mandatów
7) Nowoczesna – 5% - 26 mandatów
8) Razem – 2% - 0 mandatów
Szacunki z dokładnością do 1% - całkiem niezły układ przewiduje – PIS do rządów potrzebuje Korwina lub Kukiza , co więcej obydwaj wystarczą także do większości konstytucyjnej. Niestety przewiduje ,że i PSL i Nowoczesna niestety do Sejmu wejdą.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.10.2015, 12:11
przy 40 % Pisu jest więcej niż pewne, że będą mieli ponad 231 głosów, 207 i mniej bardzo mało proawdopodobne (wręcz nierealne)
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.10.2015, 12:15
Bardziej interesująca jest frekwencja. Uważam iż nie wyniesienie więcej niż 40 %. Kto z was pójdzie głosować? Dlatego korwin nie dostanie do sejmu, Kukiz przekroczy próg, ale max 9 %.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 22.10.2015, 12:16

Pis na pewno powyżej 40%

0,7 finlandia?
Mogę się z Tobą założyć, ale o szal Wisły

Stawiam, że PiS poniżej 40%.
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując
Kroq
Senior Member

Stary 22.10.2015, 12:19
W załączeniu dodaje wam plik excel - dot. wyborów chyba bez błędów.
Na żółto - wpisujecie poparcie w procentach
Na pomarańczowo - suma procentów
Na czerwono - liczba mandatów - kontorlka
Na zielono liczba - zmniejszacie ją bądź zwiększacie tak aby na czerwono bylo 460
Z boku poszczególny podział mandatów na partie
Załączone pliki
Typ pliku: zip 121.zip (23,2 KB, 8 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 12:35
Krav napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie o jednym - sondaże można sobie w dupe wsadzić.

Moje prognozy:

Pis - 39-41 % (ale nie zdzwi mnie wynik nawet ok 43-44 %) - i mandatów po podziale ponad 231
PO-19-21 %
ZLEW - 6-7 %
KUKIZ - 8-10 %
PSL - 5 %
Nowoczesna 4-5 %
Korwin 5-6 %
Razem - 2-3 %
Biorąc pod uwagę nawias z Pis to masz podobny wynik do mojego, mój pierwszy typ z takim wynikiem z bodajże czerwca

emailowiec stoi, szal Wisły to jest coś
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 22.10.2015 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
Kroq
Senior Member

Stary 22.10.2015, 12:41
Krav napisał(a):Wyświetl post
przy 40 % Pisu jest więcej niż pewne, że będą mieli ponad 231 głosów, 207 i mniej bardzo mało proawdopodobne (wręcz nierealne)
Jest to możliwe - i wcale nie takie nie realne - zobacz sobie i sam zasymuluj w tym pliku co wrzuciłem wcześniej.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 12:48
Kroq napisał(a):Wyświetl post
Jest to możliwe - i wcale nie takie nie realne - zobacz sobie i sam zasymuluj w tym pliku co wrzuciłem wcześniej.
Nie chce mi sie liczyć ale jak Pis ma powyżej 40% to poniżej 231 jest możliwe przy 7-miu partiach z dość dużym wynikiem powyżej progu.Przy dobrych wiatrach ponad 40% może zagwarantować większość konstytucyjną.
Odpowiedz cytując
Kroq
Senior Member

Stary 22.10.2015, 12:52
Nie chce mi sie liczyć ale jak Pis ma powyżej 40% to poniżej 231 jest możliwe przy 7-miu partiach z dość dużym wynikiem powyżej progu.Przy dobrych wiatrach ponad 40% może zagwarantować większość konstytucyjną.
Przy naprawdę dobrych wiatrach - to dużo mniej koło 35-37% może być większością ,ale 42-43% może nie mieć większości. Swój podział mandatów odniosłem do swoich przewidywań - tylko i aż tyle. Przy 100% trafieniu mojej prognozy taki właśnie będzie rozkład mandatów.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 12:56
Kroq napisał(a):Wyświetl post
Przy naprawdę dobrych wiatrach - to dużo mniej koło 35-37% może być większością ,ale 42-43% może nie mieć większości. Swój podział mandatów odniosłem do swoich przewidywań - tylko i aż tyle. Przy 100% trafieniu mojej prognozy taki właśnie będzie rozkład mandatów.
To tylko życzenie, wystarczy 1% mniej u kogoś z dołu i można między bajki włożyć.Zdecydowanie nierealne, ale teoretycznie możliwe.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.10.2015, 13:16
Niesamowite jak lewackie media reżimowe promują tego żyda z Razem. Na lisweeku tytuł : "Zandberg znokautował Wiplera?" to co do wczrajszej debaty u Olejnik: https://www.youtube.com/watch?v=yZKFrpeT43w . Jakaś paranoja,koleś nie powiedział nic konkretnego tylko mącił wode a lewaki wynieśli go na piedestał. Widać że zaczęli stosować taktyke odciągnięcia młodych wyborców Korwina i Kukiza na promowanie "antysystemowca" marksiste,który w mediach urósł do rangi bohatera. To tak gwoli wyjaśnienia jeżeli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do tego na czyich usługach są media (na pewno nie polskich).

Cytat:
Kukiz o Zandbergu: To nie jest ideowiec

- Początkowo nie miałem pojęcia kim jest Adrian Zandberg. Wydawało mi się, że to człowiek ideowy. Jednak kiedy zobaczyłem go w koszulce z Marksem zmieniłem zdanie. Pamiętam trochę komunizmu, mój dziadek został zamordowany przez bolszewików we Lwowie. Dla mnie noszenie koszulki z Marksem jest jednoznaczne z noszeniem koszulki z Hitlerem. Zaciągnąłem o nim więcej informacji, z punktu widzenia demokracji jest zagrożeniem - mówił Paweł Kukiz podczas konferencji prasowej.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 22.10.2015 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.10.2015, 13:21
To skoro z punktu widzenia demo...partiokracji jest zagrożeniem, to powinien z nim utworzyć koalicje.

"Pawełek. On mnie się od razu nie podobał" - cytat z Jerzego Turka pasuje idealnie.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.10.2015, 13:45
http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...-u,nId,1906561

To tyle jeśli chodzi o dylematy wyborcze i PIS...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 13:50
regan napisał(a):Wyświetl post
http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...-u,nId,1906561

To tyle jeśli chodzi o dylematy wyborcze i PIS...
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania ( co ciekawe także czerskiej , liza i innych gów...n) Duda w ONZ powinien spoliczkować putina, a Pis powinien wystąpić z eurokołchozu?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.10.2015, 13:59
Polecam przeczytać przed wyborami i dokonać właściwego wyboru:

Cytat:
Kto jest kim – okrągły stół ! Jak to syjoniści Polskę dzielili.

Polska znajduje się w stanie ciężkiego kryzysu, ogarniającego wszystkie dziedziny działalności państwa. Praźródłem naszych nieszczęść był „okrągły stół”, popełnione tam oszustwo oraz ludzie, którzy zadecydowali o jego ustaleniach. Przedstawiamy listę czołowych osobistości „okrągłego stołu”, opartą na podstawie książki: „Okrągły stół. Kto jest kim?”, wydanej z inicjatywy komitetu organizacyjnego ds okrągłego stołu przy Lechu Wałęsie oraz na ogólnie dostępnych lub innych, później wychodzących na jaw, informacjach.

Wyliczmy czołowe osobistości, kierując się rolą, jaką odegrały w Magdalence lub też w okresie, który po niej nastąpił. Pominiemy natomiast te osoby, które żadnej znaczącej roli nie odegrały, o których później „słuch zaginął”, będące nic nie znaczącym elementem dekoracyjnym.

Przy nazwisku podajemy: narodowość, stanowisko lub stanowiska, funkcje, członkostwo partii dawne i obecne oraz inne dane dotyczące działalności. Lista nie zawiera pełnych danych o działalności po 1980 roku. KIK oznacza Klub Inteligencji Katolickiej, KO oznacza Komitet Obywatelski.

1. Jacek AMBROZIAK, Żyd, dyrektor urzędu Rady Ministrów u Mazowieckiego, radca prawny w „Tygodniku Solidarność”.

ambroziak archiwaipn

2. Stefan AMSTERDAMSKI, Żyd, były członek PZPR, prof. filozofii UW, w roku 1968 usunięty z uczelni.

amsterdamski liga archiwaipn

3. Artur BALAZS, Żyd, właściciel ogromnego latyfundium rolnego nabytego za bardzo małą kwotę na Wolinie. AWS, PO, ostatnio utworzył SKL-Ruch Nowej Polski, będący kolejnym wcieleniem żydokomunistycznej UW, niedawny minister rolnictwa.

balazs archiwa ipn

4. Ryszard BENDER, Żyd, profesor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, w latach 1981-83 wiceprezes Polskiego Związku Katolicko-Społecznego, przybudówki PRON, KIK, PRL-owski poseł kilku kadencji, sędzia Trybunału Stanu z ramienia Ligi Polskich Rodzin, głosi się katolikiem.

bender archiwa ipn

5. Stefan BRATKOWSKI, Żyd, były członek ZMS i PZPR, honorowy prezes SDP, KO.

bratkowski archiwaipn

6. Ryszard BUGAJ, Żyd, ZMS, uczestnik wydarzeń marcowych, KOR, KO.

bugaj archiwa ipn

7. Zbigniew BUJAK, Żyd, w stanie wojennym aresztowany w piwnicy Żyda Mieczysława Rakowskiego ostatniego I-go sekretarza KC PZPR, KO.

bujak archiwa ipn

8. Andrzej CELIŃSKI, Żyd, aktywny uczestnik wydarzeń marcowych, KOR, KO, naprzód AWS teraz w SLD, niedawny minister kultury.

celiński archiwa ipn

9. Jerzy CIEMNIEWSKI, Żyd, b. poseł z ramienia UW, zażarty przeciwnik lustracji.

ciemniewski archiwa ipn

10. Marek EDELMAN, Żyd, żona i dzieci w Izraelu. Głosiciel tezy o antysemityzmie Polaków i o prześladowaniu Żydów w przedwojennej Polsce równym hitlerowskiemu. KO, UW.

edelman archiwa ipn

11. Lech FALANDYSZ, Żyd, doradca Wałęsy, twórca tzw. „falandyzacji prawa”.

falandysz archiwa ipn

12. Dariusz FIKUS, Żyd, były agent SB, KOR, sekretarz generalny SDP, zmarły redaktor naczelny „Rzeczpospolitej”.

fikus archiwa ipn

13. Władysław FINDEISEN, Żyd, agent SB, były przewodniczący Rady Prymasowskiej przy Glempie, KO, zmarł.

findeisen archiwa ipn

14. Władysław FRASYNIUK, Żyd, KO, obecny szef UW.

frasyniuk archiwa ipn

15. Bronisław GEREMEK, recte Borys Lewartow, syn rabina z Nalewek, Żyd, uratowany przez Polaków, członek i były sekretarz PZPR na Uniwersytecie Warszawskim, b. poseł UW, b. minister spraw zagranicznych, przewodniczący zespołu reform politycznych przy Lechu Wałęsie, KO, autor słynnej wypowiedzi, iż „nienawidzi Polaków”.

geremek archiwa ipn

16. Mieczysław GIL, Polak, organizator strajku w Nowej Hucie, KO, były poseł.

gil archiwa ipn

17. Andrzej GLAPIŃSKI, Żyd, głoszący się katolikiem, były minister u Olszewskiego, były poseł PC.

glapinski archiwa ipn

18. Aleksander HALL, Żyd, KO, były członek Prymasowskiej Rady Społecznej, UW, były poseł UW, były minister kultury, głosi się katolikiem, konserwatystą i politykiem prawicy.

hall archiwa ipn

19. Maciej IŁOWIECKI, Żyd, dziennikarz „Polityki”, wiceprezes SDP, tropiciel antysemityzmu.

iłowiecki archiwa ipn

20. Gabriel JANOWSKI,Żyd, uczestnik marca 1968, KO, były poseł i minister w rządzie Suchockiej, były poseł Ligi Polskich Rodzin.

janowski archiwa ipn

21. Jarosław KACZYŃSKI, Żyd, KOR, KO, prezes PC, głoszący się prawicowcem.

kaczynski j archiwa ipn

22. Lech KACZYŃSKI, Żyd, brat poprzedzającego, KOR, KO, były prezes NIK-u, minister sprawiedliwości u Buzka, prezes „Prawo i Sprawiedliwość”, głosi się prawicowcem.

kaczynski l archiwa ipn

23. Krzysztof KOZŁOWSKI, Żyd, wieloletni członek redakcji „Tygodnika Powszechnego”, KO, UW, były minister spraw wewnętrznych u Mazowieckiego, zezwolił Michnikowi i jego „komisji” na dostęp do tajnych akt SB, w których buszowała 2 miesiące.

kozłowski archiwa ipn

24. Stefan Kozłowski, Żyd, brat poprzedzającego, KO.

kozłowski s archiwa ipn

25. Marcin KRÓL, Żyd, KO, UW, niegdyś w redakcji „Tygodnika Powszechnego”.

król archiwa ipn

26. Władysław KUNICKI-GOLDFINGER, Żyd, KO, zmarł.

goldfinger archiwa ipn

27. Zofia KURATOWSKA, Żydówka, mąż Grzegorz Jaszuński, Żyd, propagandzista PZPR, KO, UW, wicemarszałek senatu, ambasador w RPA, zmarła.

kuratowska archiwa ipn

28. Jacek KUROŃ, Żyd, zwany towarzysz TERMOS, były członek PZPR, twórca czerwonego harcerstwa, współtwórca KOR-u, KO, UW, b. poseł, autor wypowiedzi iż „jest szczęśliwy, że Lwów należy do Ukrainy”, znany z wysypiania się w sejmie.

kuroń archiwa ipn

29. Bogdan LIS, Polak, były członek PZPR, KO.

lis archiwa ipn

30. Jan LITYŃSKI, Żyd, KOR, KO, uczestnik wydarzeń marcowych, były poseł UW.

lityński archiwa ipn

31. Helena ŁUCZYWO, Żydówka, cała rodzina w KPP lub w PZPR, uczestniczka wydarzeń marcowych.

łuczywo archiwa ipn

32. Tadeusz MAZOWIECKI, Żyd, autor łajdackiego ataku prasowego na bpa Kaczmarka, współpracownik „Tygodnika Powszechnego”, poseł PRL, UW, poseł przewodniczący i premier UW, KO, twórca grubej kreski, zażarty przeciwnik lustracji.

mazowiecki archiwa ipn

33. Jacek MERKEL, Polak (?), KO.

merkel archiwa ipn

34. Adam MICHNIK, Żyd, dawne nazwisko Aron Szechter, ojciec skazany przed wojną na 10 lat więzienia za szpiegostwo na rzecz ZSRR, brat Stefan sądowy morderca z czasów PRL. Członek PZPR, KOR, KO, obecnie naczelny redaktor „Gazety Wyborczej”.

michnik archiwa ipn

35. Andrzej MILCZANOWSKI, Żyd, KOR, KO, UW, były minister spraw wewnętrznych u Mazowieckiego, zażarty przeciwnik lustracji.

milczanowski archiwa ipn

36. Jan OLSZEWSKI, Żyd, niegdyś Jan Oxner, pracownik ministerstwa sprawiedliwości w czasach stalinowskich, członek redakcji „Po Prostu”, gdzie pisywał artykuły o polskim antysemityzmie, członek Klubu Krzywego Koła, KOR, były poseł i premier PRL-bis, szef i twórca licznych partii głoszących się prawicowymi, np. ROP, obecnie poseł, wystąpił z klubu Ligi Polskich Rodzin.

olechowski archiwa ipn

37. Janusz ONYSZKIEWICZ, Żyd, KO, UW, były poseł i minister obrony.

onyszkiewicz archiwa ipn

38. Edmund OSMAŃCZYK, Polak, dziennikarz i członek oraz działacz przedwojennego Związku Polaków w Niemczech, KO, zmarł.

osmańczyk archiwa ipn

39. Janusz PAŁUBICKI, Żyd, KO, UW, minister ds służb specjalnych u Buzka, zażarty przeciwnik lustracji.

pałbicki archiwa ipn

40. Walerian PAŃKO, Polak, szef NIK-u, prowadził śledztwo w sprawie FOZZ, zginął w niewyjaśnionym wypadku samochodowym.

pańko archiwa ipn

41. Aleksander PASZYŃSKI, Żyd, absolwent komunistycznej Akademii Nauk Politycznych, były członek PZPR, dziennikarz „Polityki”, KO, UW.

paszyński archiwa ipn

42. Leszek PIOTROWSKI, Polak, były minister sprawiedliwości u Buzka.

piotrowski archiwa upn

43. Anna RADZIWIŁŁ, Żydówka, były wiceminister oświaty w rządzie Mazowieckiego, twórca krytykowanych programów szkolnych.

radziwi archiwa ipn

44. Ryszard REIFF, Polak, były szef PAX-u, KO.

reiff archiwa ipn

45. Jan Maria ROKITA, Żyd, KO, UW, AWS, SKL, obecnie Platforma Obywatelska.

rokita archiwa ipn

46. Zbigniew ROMASZEWSKI, Żyd, KOR, KO, UW, obecnie senator.

romaszewski archiwa ipn

47. Henryk SAMSONOWICZ, syjonista, były członek ZMP i PZPR, minister nauki w rządzie Mazowieckiego.

samsonowicz archiwa ipn

48. Grażyna STANISZEWSKA, Żydówka, były poseł UW.

staniszewska archiwa ipn

49. Andrzej STELMACHOWSKI, KIK, były minister nauki, obecnie prezes Wspólnoty Polskiej. Ostatnio poparł szefa IPN Kieresa podpisując pochwalający go list.

stelmachowski archiwa ipn

50. Stanisław STOMMA, Żyd, wieloletni członek redakcji „Tygodnika Powszechnego”, wieloletni poseł na sejm PRL-bis, gdzie w ciągu 3 kadencji zgłaszał wnioski o udzielenie peerelowskiemu wymiarowi sprawiedliwości wotum zaufania.

stomma archiwa ipn

51. Adam STRZEMBOSZ, Żyd, długoletni sędzia PRL, profesor prawa KUL, autor poprawki do kodeksu karnego znoszącej karę konfiskaty mienia wielkich przestępców gospodarczych, były prezes Sądu Najwyższego.

strzembosz archiwa ipn

52. Klemens SZANIAWSKI, Żyd, były pracownik KC PZPR, były agent SB, KO, przewodniczący Komitetu Porozumiewawczego Stowarzyszeń Twórczych i Naukowych, zmarł.

szaniawski archiwa ipn

53. Jan Józef SZCZEPAŃSKI, Polak, były prezes ZLP, KO, zdeklarowany sojusznik UW.

szczepanski archiwa ipn

54. Józef ŚLlSZ, Polak, rolnik, współtwórca Solidarności RI, KO, zmarł.

Ślisz archiwa ipm

55. Jacek TAYLOR, Polak, syjonista, prawnik, były doradca i obrońca Wałęsy, obecnie adwokat, bezkrytyczny wielbiciel Żydów.

taylor archiwa ipn

56. Witold TRZECIAKOWSKI, Żyd, KO, członek Prymasowskiej Rady Społecznej.

trzeciakowski archiwa ipn

57. Jerzy TUROWICZ, Żyd, wieloletni redaktor naczelny „Tygodnika Powszechnego”, KO, UW, jeden z głównych sprawców usunięcia Klasztoru Karmelitanek z Oświęcimia, zażarty przeciwnik kardynała Wyszyńskiego, przeciw któremu spiskował na II Soborze Watykańskim. Zmarł.

turowicz archiwa ipn

58. Lech WAŁĘSA, żyd, syjonista, choć są tacy co mówią że… Twórca polityki lewej nogi. Będąc prezydentem ukradł w UOP-ie akta „Bolka”.

wałęsa archiwa ipn

59 Andrzej WIELOWIEJSKI, Polak, zażarty filosemita, doradca Wałęsy, UW, KO, redaktor „Więzi”.

wielowiejski archiwa ipn

60. Jacek WOŹNIAKOWSKI, Polak, profesor KUL, redaktor naczelny „Znaku”, od 1945 roku współpracujący z „Tygodnikiem Powszechnym”, KO, działacz KIK-ów, zażarty filosemita.

woźniakowski archiwa ipn

61. Henryk WUJEC, Żyd, uczestnik wydarzeń marcowych, KIK, sekretarz KO, UW.

wujec archiwa ipn

62. Jerzy ZDRADA, Żyd, b. poseł UW, wiceminister edukacji w rządzie Buzka.

zdrada archiwa ipn

63. Tadeusz ZIELIŃSKI, Żyd, KO, były rzecznik praw obywatelskich. Zmarł.

zieliński archiwa ipn

64. Andrzej ZOLL, Żyd, były przewodniczący Trybunału Konstytucyjnego, UW, obecnie rzecznik praw obywatelskich.

zoll archiwa ipn

Analiza listy osobistości prawej strony okrągłego stołu daje obraz bardzo przygnębiający. Było tam ok. 51 Żydów i ok. 13 Polaków, co oznacza że Żydzi kontrolowali sytuację i zadecydowali o treści układu. Poszło im to tym łatwiej, że kolaborowali z nimi tacy Polacy jak Wałęsa, Woźniakowski i Wielowiejski, całkowicie podporządkowani ich interesom. Żydzi kontrolowali też Kluby Inteligencji Katolickiej, oraz Komitet Obywatelski przy Lechu Wałęsie.

O takim składzie okrągłego stołu zadecydował sekretarz episkopatu Polski arcybiskup Bronisław Dąbrowski, Żyd. Dlatego właśnie nie było tam przedstawicieli prawdziwej opozycji prawicowej akowskiego podziemia niepodległościowego zesłańców i emigracji z Zachodu.

Syjoniści wygrali okrągły stół i zaczęli rządzić Polską na spółkę z postkomuną. Zaczęła się w żydowski sposób rozumiana transformacja, której rezultatem jest dzisiejszy kryzys, wysprzedaż prawie całego majątku narodowego w obce ręce, ataki na Polskę i Polaków i wielka próba pozbawienia nas niepodległości przez zawleczenie nas do Unii Europejskiej.
https://archiwaipn.wordpress.com/201...lske-dzielili/

A tutaj potwierdzenie tego stanu rzeczy:
Cytat:
SEJM DOPUŚCIŁ DO ANTYPOLSKIEJ USTAWY! BĘDZIEMY PŁACIĆ RENTY 50 TYSIĄCOM OBYWATELI IZRAELA ZA ZBRODNIE NIEMCÓW I SOWIETÓW!

20 milionów złotych miesięcznie, prawie 1/4 miliarda rocznie.
Rząd polski wprowadził ustawę i ci, którzy urodzili się w Polsce i mogą udowodnić, że są ofiarami nazistowskich lub sowieckich represji, otrzymają miesięczną rentę w wysokości 100 euro - przypomina lub raczej donosi „Jerusalem Post” z 14 bm. czyli z 2 Elul 5775.
Gazeta przytacza wypowiedź Colette Avital, szefowej Światowej Organizacji Restytucji Mienia, która widzi dwie „poważne” uciążliwości w ubieganiu się o rentę: Po pierwsze trzeba wypełnić wniosek o przyznanie renty. Kolejna przeszkoda, też poważna - wniosek trzeba wypełnić po polsku. Aby ułatwić procedury, Światowa Organizacja Restytucji Mienia organizuje 20 sierpnia spotkanie informacyjne w hotelu Kfar Hamaccabiah w Ramat Gan dla ocalałych z Holokaustu o ich prawach w tej sprawie. Ludzie mówiący płynnie po polsku i w innych językach będą pod ręką, aby bezpłatnie wypełniać wymagane formularze. Tyle „Jerusalem Post”. A co polski rząd i polscy renciści?
Przypomnijmy. O całej sprawie zrobiło się głośno, gdy 9 czerwca 2014 r. „Times of Israel”, powołując się na sejmową ustawę z 14 marca 2014 r., pochwalił polskie władze za to, że nawet 50 tysięcy obywateli Izraela będzie mogło niebawem pobierać comiesięczną rentę w wysokości 100 euro. Zdaniem gazety pieniądze te otrzymają wszyscy ci, którzy w czasie wojny i w okresie stalinowskim doznali szkody na terenach należących do Polski ze strony nazistów i sowietów. Informacja „Times of Israel” wywołała oburzenie internautów (w serwisie demotywatory.pl memy o „Polakach płacących za Niemców” obejrzało 6 mln osób). Dopiero wówczas do sprawy odniosły się polskie władze. „Zrobiło się jakieś wielkie nieporozumienie. W całej sprawie nie chodzi o żadne odszkodowanie za Holokaust, o żadne emerytury, renty, czy dodatkowe odszkodowania” – mówili przedstawiciele Urzędu do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych. „Sprawa dotyczy niewielkiej nowelizacji ustawy o kombatantach, tak naprawdę chodzi jedynie o techniczne zmiany wypłaty dotychczasowych świadczeń kombatanckich”.
Inny przedstawiciel polskich władz, tj. Piotr Kadlčík, przewodniczący Związku Gmin Wyznaniowych Żydowskich zarzucał mediom przeinaczanie faktów, złą wolę, pogoń za sensacją i grę na antyżydowskich resentymentach. „Nowelizacja ustawy nie wprowadza ułatwień w przyznawaniu świadczeń kombatanckich, a jedynie otrzymywaniu już przyznanych na konta bankowe prowadzone w innych krajach” - łgał. Nie zełgał za to Robert Brown z zajmującej się restytucją mienia żydowskiego organizacji HEART. Według szacunków Browna, który o zmianach wypowiada się w samych superlatywach, ok. 50 tysięcy obywateli Izraela - w tym małżonkowie ocalałych z holokaustu, jak również urodzeni po wojnie w komunistycznej Rosji - kwalifikują się do świadczeń rządu polskiego. Superlatywy, superlatywami, ale na tym samym wdechu Brown pogroził, że będzie kontynuował poszukiwanie dróg pomocy ofiarom holokaustu i ich spadkobiercom w odzyskaniu własności w Polsce, która została rozszabrowana podczas ery holokaustu. Brown, który współpracował w tej sprawie z rządami Polski i Izraela, ujawnił, że znaczącą rolę w przyznaniu rent odegrał izraelski minister ds. emerytów Uri Orbach i że powołany do życia w 2011 r. projekt HEART został włączony do izraelskiego Ministerstwa ds. Emerytów, gdzie nadal funkcjonuje.

Brownowi wtórował inny przedstawiciel strony izraelskiej - Sebastian Rejak, odpowiedzialny w polskim MSZ za kontakty z diasporą żydowską. Rejak wyjaśnił: do miesięcznych świadczeń kwalifikuje się każdy mieszkający w Izraelu, kto urodził się jako obywatel polski, ucierpiał podczas wojny pod okupacją niemiecką bądź też ukrywał się. To samo dotyczy małżonka. To samo dotyczy kolejnej okupacji - sowieckiej - do roku 1956. Przy innej okazji rozwija temat: „Do otrzymania świadczeń kwalifikuje się, kto ucierpiał podczas wojny w okupowanej Polsce lub w innym miejscu, był zmuszony opuścić Polskę lub też urodził się po wojnie w rodzinie, która została zmuszona do opuszczenia Polski, a więc jako dziecko miał udział w ich losach i prześladowaniach. Na przykład żołnierz Armii Czerwonej, który – podczas marszu na zachód w czasie wojny – zatrzymał się w Polsce i poślubił polską obywatelkę lub obywatela, a następnie po wojnie wyjechał z kraju do Związku Sowieckiego może ubiegać się o to świadczenie. I jeśli poza Polską w Związku Sowieckim urodziło się dziecko, i to dziecko cierpiało w Związku Sowieckim, to dzisiaj, jako osoba dorosła, może ubiegać się o status weterana wojennego lub osoby prześladowanej”. Wg Rejaka, w takim przypadku ubiegający się o świadczenia, zanim Polska zacznie transferować mu pieniądze, będzie musiał wypełnić formularz i udowodnić swe prawa. Polski urząd ds. kombatantów będzie uznawał wyciągi z archiwów izraelskiego Yad Vashem, a nawet ustne świadectwa świadków. Nie ma bowiem żadnego powodu, aby kwestionować dokumentację, która wygląda wiarygodnie” – dodał. „Kryteria etniczne są tutaj bez znaczenia, ale działamy ze szczególnym wyczuleniem w przypadku Żydów ocalonych z zagłady”. Cytował przy tym Elie Wiesela: nie wszystkie ofiary były Żydami, ale każdy Żyd był ofiarą. „Dlatego ofiary żydowskie muszą być traktowane ze szczególną uwagą” – podsumował. Jeden z blogerów zapytał Rejaka: A co z odszkodowaniami za uciążliwość przebywania w skrytkach, strychach, piwnicach, stodołach, za brak należytego wyżywienia i ciepłej wody, do czego Polacy byli zobowiązani, gdy ukrywali Żydów podczas wojny? A my pytamy – jak to możliwe? Kwoty są ogromne? Według wstępnych wyliczeń tylko jednorazowa wypłata 100 euro dla 50 tysięcy wnioskujących oznacza wydatek 20 milionów złotych. A trzeba pamiętać, że nie chodzi o jednorazową wypłatę, tylko comiesięczną rentę!
Na pochyłe drzewo to i koza wejdzie - tak mówi stare polskie przysłowie. A co mówi „Jerusalem Post”, Brown, Rejak i zajmujące się rentami organizacje przemysłu holokaustu? Co nam jeszcze mówią (a o czym milczą polskie władze) oprócz tego, że otwarto nowy kanał wypłat odszkodowań za mienie pożydowskie, że to wszystko wpisuje się w akcję restytucji mienia żydowskiego? Ano mówią o trzech rzeczach: O tym, że utworzono nową kategorię poszkodowanych, tj. tych, którzy „doznali szkody na terenach należących do Polski”; że do świadczeń kwalifikuje się każdy mieszkający w Izraelu, kto ucierpiał podczas okupacji sowieckiej do roku 1956, czyli także bandyta z UB lub KBW postrzelony przez żołnierza wyklętego; że rząd RP, w tym MSZ, włączył się do antypolskiej polityki historycznej Żydów i Niemców. Nie miejmy złudzeń, sprawa zwrotu mienia żydowskiego nabiera tempa.

Przypomnijmy: Wikileaks ujawnił, że Komorowski zobowiązał się do wypłaty odszkodowań Żydom ze sprzedaży polskich lasów; że nasiliła się amerykańsko-żydowska nagonka medialna pod hasłem „polskie obozy”; że Donald Tusk w ostatnich dniach urzędowania wydał wojewodom tajne zarządzenie, by w trybie administracyjnym pozytywnie rozpatrywali żądania zwrotu własności żydowskim spadkobiercom, którzy nie legitymują się żadnymi dokumentami; że rząd Izraela zaangażował się bezpośrednio w akcję żydowskich roszczeń majątkowych, a nawet oficjalnie stanął na jej czele; że żydowskie pismo „Forward” rzuciło hasło, aby wysuwanie roszczeń majątkowych jednoczyło Żydów i Niemców. I wreszcie najnowsze, ledwo zawoalowane żądanie - usunąć kolejną „poważną” uciążliwość, kłodę rzucaną pod nogi poszkodowanym - roszczeń nie trzeba udowadniać, a jednostronicowy formularz wypełniać po hebrajsku lub w jidysz. Polacy, jeśli jest im to do czegokolwiek potrzebne, niech sobie go tłumaczą nawet na łacinę kościelną.
Na koniec przypomnijmy, że ustawa została przygotowana i przegłosowana przez polski Sejm. Poparli ją solidarnie członkowie wszystkich klubów poselskich, zarówno tych z prawa jak i z lewa. Wszyscy głosowali za nią jak jeden mąż. Także ci z PiS oraz Solidarnej Polski. Nikt się nie wyłamał, a takiej dyscypliny w Sejmie nie było nigdy (no może z wyjątkiem Sejmu PRL). Tylko dwóch posłów było przeciw: Wojciech Szarama i Przemysław Wipler. Nadchodzi czas, aby o tym przypomnieć. Tego nie wolno wybaczyć. W Sejmie nie powinno być nikogo, kto głosuje za antypolską ustawą, kto dopuszcza się zaprzaństwa, czyni z nas naród sprawców, kto współdziała z wrogiem na szkodę własnego kraju. Pamiętajmy o tym 25 października!
http://www.warszawskagazeta.pl/kraj/...cow-i-sowietow
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 22.10.2015 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.10.2015, 14:05
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania ( co ciekawe także czerskiej , liza i innych gów...n) Duda w ONZ powinien spoliczkować putina, a Pis powinien wystąpić z eurokołchozu?
Nie mam ochoty mieć w Krakowie meczetów a na osiedlu bab chodzących w hustach i prawa szariatu. W dupie mam waszą politykę Putina UE, PIS i PO . W ostateczności mój głos idzie na korwina.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 14:08
Dobry wybór Korwin, Kukiz , czemu nie?

Co do śniadych mam podobne poglądy i mam nadzieję że jak Pis wygra to renegocjuje umowę , bo chyba nie liczysz na to że wystąpi z erokołchozu?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.10.2015, 14:13
BiałaGwiazda- twój guru to też żyd.

Janusz Korwin-Mikke - Ozjasz Goldberg

http://archiwa-ipn.blogspot.com/2012...nem-mikke.html

Polecam przeczytać przed wyborami i dokonać właściwego wyboru
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.10.2015 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 14:19
Dawaj typy a nie zajmuj się głupotami
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów