The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2015, 08:25
borys napisał(a):Wyświetl post
Ale na co liczysz?
na to że w końcu przyjdzie skuteczność i wyniki 2-0,3-0 będą tylko kwestia czasu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.10.2015, 08:27
Skutecznosc przychodzi od roku, jesli na to czekamy to gdzie jest granica tj. ile mozemy wytrzymac punktujac jak obecnie?
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.10.2015, 08:39
Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ?
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach
Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co,
ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.10.2015, 08:42
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry
Korona i Termalica w całym meczu moze z 5 razy wyszli z własnej polowy. Rzeczywiście gra z kontry pasuje tu jak ta lala
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.10.2015, 08:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
na to że w końcu przyjdzie skuteczność i wyniki 2-0,3-0 będą tylko kwestia czasu.
Skutecznosc to przyszla w Bielsku. Ale niestety zaraz poszla. Pewnie pomylia sie i zabladzila. Skutecznosc jest taka ze od 3 meczy nie strzelamy bramki. To juz gorszej nie moze byc. No chyba ze zaczniemy samobojcze.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2015, 09:09
ale za to w jednym strzelimy 6

Ja uwazam ze gorzej byc moze, mianowicie nie bedziemy grali nic a nic z przodu a z tyłu będzie wpadać. Coś a`la Lech Poznań a.d. 2015/16

kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2015, 09:10
Niektórzy mówią ,że za Moskala jest ładna gra , ale nie ma wykończenia w postaci bramek.
Jeśli wymiane piłek w ataku pozycyjnym, prawie na stojąco nazwac ładną grą ,to dziekuje za taką gre.
Przy takiej grze przeciwnik może sobie" drzemke" sprawic na swojej połowie i krzywda mu sie nie stanie.
Jeśli tylko możliwe - trener do wymiany .
On już nic dobrego nie zrobi ,ewentualnie może pogorszyc sytuacje.
A tego chyba byśmy nie chcieli.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
bridgeburner
Senior Member

Stary 19.10.2015, 09:24
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Korona i Termalica w całym meczu moze z 5 razy wyszli z własnej polowy. Rzeczywiście gra z kontry pasuje tu jak ta lala
No tez moim zdaniem skład mamy na miejsca 3-5 i takich wyników powinnismy oczekiwać
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.10.2015, 09:33
Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.10.2015, 09:39
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Skutecznosc to przyszla w Bielsku. Ale niestety zaraz poszla. Pewnie pomylia sie i zabladzila. Skutecznosc jest taka ze od 3 meczy nie strzelamy bramki. To juz gorszej nie moze byc. No chyba ze zaczniemy samobojcze.
Moze byc gorzej. Przynajmnej sytuacje stwarzamy. Moskal nie wykrozysta setki a Brozka, Guerriera czy Jankowskiego.

Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia.
Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu.
To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja
kibice.
Puchar jest na5z!
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.10.2015, 10:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.
przytoczenie dementi o Cezarym Wilku za 1.. 2..
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.10.2015, 10:18
Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.10.2015, 11:10
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ?
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach
Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co,
ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi?
Stary, podkradłeś mi temat. O tym samym chciałem napisać.
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia.
Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie?
Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma...

Reserve napisał(a):Wyświetl post
Cupiał nie sprzeda Wisły, bo jest zbyt obciążona długiem, a za psi .... na pewno nikomu jej nie odda, to raz.
Od dłuższego czasu krążą informacje o bankach zmuszających T-F do pozbycia się Wisły. Niedawno były negocjacje o oddaniu jej TS-owi za przysłowiową złotówkę. Taniej już się chyba nie da?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.10.2015 o godz. 11:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.10.2015, 11:29
borys napisał(a):Wyświetl post
Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?
że nie ma tematu zwolnienia Moskala, a w mediach się ostatnio bardzo dużo o tym mówi, a to odbiega bardzo od rzeczywistości

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2015, 11:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia.
Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie?
Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma...

Od dłuższego czasu krążą informacje o bankach zmuszających T-F do pozbycia się Wisły. Niedawno były negocjacje o oddaniu jej TS-owi za przysłowiową złotówkę. Taniej już się chyba nie da?
Twierdze to samo od dawna. Trener Moskal słabo dopasowuje taktykę do sytuacji bieżącej, sytuacja z skrzydłowymi jest od marca 2015, gdy Sarki doznał kontuzji. Dokładnie, tikitaka Stawowego mi się nasuwa na myśl, jak widzę naszą grę. A w tym momencie ani nie mamy stałych fragmentów ani zabójczych kontr ani nic. Co trener Moskal wprowadził do drużyny oprócz krakowskiej piłki, która w naszym wykonaniu jest zwyczajnie nieefektywna i z biegiem kolejnych minut coraz bardziej wkurzająca?
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2015, 11:43
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Moze byc gorzej. Przynajmnej sytuacje stwarzamy. Moskal nie wykrozysta setki a Brozka, Guerriera czy Jankowskiego.

Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia.
Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu.
To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja
kibice.
Moskal nie wykorzysta, ale czy to Moskal nie jest od tego, aby tak dobrać rodzaj treningu aby ten Brożek, Jankowski czy Donald takie sytuacje wykorzystywali ? Czy nie od tego jest trener, aby jego zawodnicy byli w formie? Acha i np. ja nie oczekuje zwolnienia Moskala. Mowie tylko co mysle o jego efektach pracy w Wisle Krakow.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 19.10.2015 o godz. 11:46.
bridgeburner
Senior Member

Stary 19.10.2015, 11:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Bo to jest idealnie ta sama historia
Mitologiozowaniem krakowskiej piłki przykrywają indolecje taktyczna
Latal w 12 meczach , ba nawet Czerczesow wczoraj w jednym pokazał wiecej elastyczności taktycznej niz Moskal w 26
A my dalej swoje , 1001 podań w jednostajnym tempie i czekanie aż ktoś przyprowadzi napastnika, prawoskrzydłowego oraz 10 którzy bedą pasować do "jedynego słusznego " sposobu gry
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.10.2015, 12:03
Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.10.2015, 12:13
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego
eee tam Stilicia, przecież Zamilski powiedział, że z powodzeniem zastepuje go Boguski.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.10.2015, 12:22
Nie ma szans, by KM utrzymał się na stołku trenerskim tak marnie punktując. Metoda nagłej śmierci, kolejna porażka lub remis oznacza zwolnienie.
..
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.10.2015, 12:25
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
przytoczenie dementi o Cezarym Wilku za 1.. 2..
A takiego.... przytoczymy historię z Bednarzem z 2007 r.
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.10.2015, 12:38
Ten Zamilski to się chyba czegoś najadl ))
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.10.2015, 13:11
Pytanie podstawowe czy stać nas:

a) na opłacanie trzech trenerów

b) jeśli Moskal ma wpisaną powiedzmy trzy miesięczną odprawę to czy stać nas na obraz klubu który zmienia trenerów jak rękawiczki czytaj kto poważny do takiego klubu przyjdzie
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.10.2015, 13:22
Z tego co kojarze Moskal ma kontrakt do konca sezonu, nie chce mi sie wierzyc zeby przy obecnej grze i wynikach dotrwal do rozpoczecia kolejnej rundy. Jak byk widac, ze frekwencja z meczu na mecz spada, to sa realne straty finansowe. Jesli gra sie nie polepszy to i frekwencja bedzie spadac. Nie trafiaja do mnie argumenty, ze nie ma z czego rzezbic bo w Piascie, Cracovii czy kilku innych klubach sytuacja kadrowa nie wyglada lepiej. Moskal nie wyciagnal nikogo z mlodych, ze starych lepiej przez chwile gral tylko Donald i Sarki w 1 meczu.

Zespol gra bez pomyslu, biegaja jednostajnie, oddajemy malo strzalow.
bridgeburner
Senior Member

Stary 19.10.2015, 13:30
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Pytanie podstawowe czy stać nas:

a) na opłacanie trzech trenerów

b) jeśli Moskal ma wpisaną powiedzmy trzy miesięczną odprawę to czy stać nas na obraz klubu który zmienia trenerów jak rękawiczki czytaj kto poważny do takiego klubu przyjdzie
Roznica miedzy 9 miejscem a 7 na koniec sezonu to 400 tys zł z tego co pamietam(200 tys wiecej za każde miejsce wyżej)
Czyli 8 miesięcy z dodatkowym trenerem dając mu tyle co miał Smuda
O spadającej frekwencji czy braku topowych meczów w grupie spadkowej nie wspominając
Moim zdaniem nie stać nas wlasnie na trwanie z Moskalem
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.10.2015, 13:58
Jeżeli Wisła ma kiedykolwiek grać coś w pucharach to tak na prawdę teraz jest ostatni sezon w którym zachowujemy dobry współczynnik za sezon 11/12. Potem zakwalifikowanie się oznacza brak rozstawienia praktycznie we wszystkich rundach to utrudni dostanie się do fazy grupowej LE. Gra w el. do LM to na razie sfera marzeń. Dodatkowo jak ktoś zauważył to każde miejsce w lidze to 200 tys mniej premii na koniec sezonu.

Sprawdziłem jakie miejsce w tabeli zajmujemy po przyjściu Moskala biorąc wszystkie mecze z poprzedniego i obecnego sezonu. Wygląda to tak...

Zajmujemy 11 miejsce, przy czym jeśli Termalica i Zagłębie utrzymają obecny trend to nas wyprzedzą. Oznacza to na koniec sezonu grupę spadkową i walkę o utrzymanie...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2015, 14:00
6 porażek, tylko Legia ma 5.

Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.10.2015, 14:03
^^ a ile zwycięstw?

równie dobrze moglibyśmy mieć 15 porażek a za to kilka zwycięstw i zdobycz punktowa byłaby taka sama.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 19.10.2015, 14:19
To jest niewiarygodne ze tak słaby trener utrzymał stołek. Jesli Cupiał nie zwolni go w tym tygodniu lub po Białymstoku to sytuacja jest prosta. Mozna powoli gasić światło. Bo na klubie nikomu nie zależy. Tabela za okres trenowania Moskala przedstawia wszystko. Wyniki sa skandaliczne.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.10.2015, 15:51
szprotson napisał(a):Wyświetl post
6 porażek, tylko Legia ma 5.
Zdajesz sobie sprawę z tego, że to tandetna manipulacja? Nie licz porażek, tylko punkty.
Remisy 0-0 są zabójcze nie tylko dla naszej pozycji w tabeli, ale tez frekwencji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów