|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja napiszę tak :
Nie kupiłem wcześniej biletu bo nie kupiłem ( nie będę się tłumaczył ) 14.52 stanąłem w kolejce gdzie przede mną jakieś 400 głów i ... wszedłem na sektor ( E22 ) 2 minuty przed przerwą a za mną w kolejce jeszcze jakieś 400-500 osób . W związku tym mam pytanie : Czy nie można zrobić przy wszystkich działających kasach osobno na vouchery i osobno dla kupujących tradycyjnie ? Ja wytrzymałem bo dzisiaj chodziło głównie o wsparcie finansowe dla klubu ale były osoby , rodziny które zrezygnowały bo po : 1 chciały zobaczyć gwiazdy a wchodząc na drugą połowę nie wszystkich by zobaczyli 2 zmarzły w kolejce bo większość czasu w cieniu i z wiatrem ( no przyjemnie nie było ) Na szczęście odsetek rezygnujących nie był duży ale jednak w tej sytuacji klubu każde 15zł ( co najmniej ) się liczy A teraz pozytywnie : Niech mi ktoś pokaże drugi klub w Polsce gdzie na mecz bez stawki przychodzi ponad 15 tysięcy ludzi !!! Zadowolony jestem z jakości dopingu , zwłaszcza z tego że za bardzo nie było bluzgów na nieobecnych w przeciwieństwie do meczu w Arenie z Galatasaray gdzie dużo osób było zniesmaczonych. Jeszcze jedno - myślałem że przy takiej mobilizacji trybuna C będzie pełna a skrajne sektory świeciły pustkami. Może się czepiam bo fanatycy kupili droższe bilety na inne sektory a może tych fanatyków jest tylko 3 sektory ? reszta tylko na meczach prestiżowych ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Śląsk Wrocław grał w tamtym roku sparing z Borussią Dortmund i było 34 tysiące.
Ostatnio edytowane przez R33 : 10.10.2015 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
nie chce tutaj narzekać, ale powiem szczerze że liczyłem na lepszą oprawę tego meczu, rozumiem że na lidze nie pozwalamy sobie na wiele, aby uniknąć głupich kar finansowych i bez tego mamy dużo problemów, jednak w tym meczu spodziewałem się wiele więcej, i nie mówię tutaj o wypasionej oprawie, lecz kilka flag na kijach, kilka rac, tak rac, przecież stadionu nam nie zamkną i kary finansowej tez nikt nie nałoży... można było wyciągnąć z magazynu wszystko co tylko się da i stworzyć klimat jakiego mi osobiście brakuje od dawna...
kto był dziś na C, ten mógł na własne oczy zobaczyć co znaczy "efekt nowej miotły", chodzi mi tutaj o gniazdowego, w pierwszej połowie doping był bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby, myślałem sobie spoko dużo przypadkowych osób, nie to ciśnienie co na lidze itp. tymczasem na drugą połowę do gniazda wchodzi kilku letni chłopczyk i porywa za sobą tłumy! nagle ludzie zaczynają drzeć mordy! potwierdziło się to co mnie martwi od dawna, mamy słabego gniazdowego, ludzie nie czują symbiozy z nim, to nie jest G. a dziś przebił go kilku letni chłopczyk... ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
nie siejcie propagandy, młody po prostu nie ogarnął wszystkich zgód, na początku zapomniał nawet jak zacząć "a my swoje" 3 razy podchodził do tego, stres
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
nie porownuj Jopa, Matyje, Pawelka, mlodych grajacych w 3 lidze i starych, ktorzy z pilka dali sobie spokoj jakies 20 lat temu i kilku innych, plus kibicow , ktorzy wybiegli na murawe i aktualna druzyne Wisly, ktora widzimy na co dzien do Mistrza Niemiec, zawodowcow grajacych na najwyzszym poziomie ktory przyjezdza do Polski raz na 20 lat.
obiektywnie to polowa nazwisk zaproszonych to jakies nieporozumienie. i jak na taki sklad, taki dzien i pore meczu to frekwencja byla ok. ale juz po wszystkim, dobranoc ![]()
Ostatnio edytowane przez c. : 10.10.2015 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Kadra liczyła 27 osób. Czyli rozumiem, że 13-14 nazwisk to nieporozumienia? To wymień mi chociaż z 8 i napisz czym się powinno kierować przy doborze zawodników na ten mecz (już jakiś czas pisałem post na ten temat). Żeby nie było też mi się parę nazwisk nie podobało, ale myślę, że osoby które decydowały o zaproszeniach każde nazwisko by wybroniły. Na pewno 34 k to nie byli sami kibice Śląska, ale nie wiadomo jaki był procent tych niezrzeszonych. W przypadku tego meczu też nie wiadomo ile osób na meczach to byli faktycznie kibice Wisły. Piłkarze grający w drużynie gwiazd to byli w większości czołowi zawodnicy kraju, tak więc myślę, że na pewno pojawili się jacyś kibice tzw. nieWiślaccy którzy po prostu chcieli ich zobaczyć na żywo i też im jakoś w ten sposób podziękować. I tu też nie wiadomo jaki procent takich kibiców był. Zresztą nawet jak faktycznie na Śląsku to była ponad połowa to i tak jest to wynik frekwencyjny podobny do naszego.
Ostatnio edytowane przez R33 : 10.10.2015 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
dodatkowo w przypadku Borussi stadion w wiekszej polowie wypelnili janusze z calej Polski nie majacy nic wspolnego ze Slaskiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Przypuiszczam też, że niemców i czechów, z racji bliskości, tam było nie mało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niestety muszę Ci tą flaszkę odpalić. Kolejny raz pokazaliśmy jaka jest nasza siła. Który to już projekt za który można się wstydzić, moim zdaniem jeżeli chodzi o frekwencję to kolejny raz nie sprostaliśmy.
Pisz na PW ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to za dyskusje o jakimś Śląsku, który swoją drogą notuje żenujące frekwencje i innych pierdołach.
Odbyło się dzisiaj wydarzenie, dzięki któremu można docenić PRZYWILEJ jakim jest bycie kibicem krakowskiej Wisły. Stolarczyk to dzisiaj wolny elektron ,hehehe.Ultraofensywnie ustawiony. I te klepy we własnym polu karnym naszych ex gracz na początku meczu .. W ogóle to liczyłem na luźniejszą grę po stronie obecnych Wiślaków,a niektórzy do dupy spięli. No ale sam Kazek mówi,że prosił o poważne potraktowanie spotkania. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Szkoda Małeckiego bo jednak się przysłużył Białej Gwieździe ( 1-0 z Apoelem u siebie ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja jebie czy wy nawet przy takim meczu sie musicie spinac..
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
15k to dobry wynik.Mecz towarzyski z jakimkolwiek zespołem z tzw topu to pełny stadion ale nie Wiślaków a kibiców piłki a te 15 tyś to nasi kibice i z tego się cieszmy.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bardzo fajne wydarzenie chociaż mam lekki niedosyt jesli chodzi o samą grę
mialem nadzieję na lekki, piknikowy mecz, gdzie jedna i druga strona urządzą sobie strzelanine i skończy się wynikiem w stylu 7:4. Nasze gwiazdki, te obecne, spiely się jednak bardziej niz na niejeden mecz ligowy.15 tya. to wynik niezly, ale gdyby ruszyl marketing samego meczu z tydzien wczesniej to bysmy pewnie przekroczyli z 20 tys. Cala akcja na wielki plus. Miejmy nadzieję że wkrótce ruszy cos nowego, może z muzeum w tle? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma co narzekać, było świetnie.
Baszczu z nami kibicami! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Lepszym pomysłem byloby 45 minut w takim układzie, jaki był i potem druga połowa gwiazdy kontra gwiazdy. Niestety widać było różnicę w przygotowaniu fizycznym, a nasze aktualne talenty nie posiadają żadnej wirtuozerii i jedyne co umieją, to siermiężna gra. Popović nawet na takich meczach-festynach z oldboyami notuje tysiące strat.
Poza tym akcja na plus. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przykład meczu WKS z BVB jest idiotyczny. Tam 85% ludzi przyszło na BVB (część być może nie kojarzyła nawet na którym miejscu w tabeli jakiej ligi znajduje się Śląsk). Ja osobiście wolę oglądać Kmiecika, który goni jakby mu 20 lat ubyło albo snującego się Motykę z brzuchem niż niby-gwiazdy ligi niemieckiej, które przyjechały odwalić pańszczyznę w rezerwowym składzie za dobrą kasę. Każdy kto wystąpił w drużynie gwiazd Wisły (bez względu na jego historię) zrobił to dla klubu. Za to należy się duży szacunek.
Co do samego meczu, oprawy itd to mógłbym się czepiać paru szczegółów ale sobie daruję. Grunt, że to jednak całkiem przyzwoicie wyszło i organizacyjnie i finansowo.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.10.2015 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No i zapomniałem o najważniejszym.
Ogromny szacunek dla Marcina Baszczyńskiego! Mam nadzieję, że jak się otrzaska z dyrektorskim stołkiem w Niecieczy znajdzie się dla niego etat w Krakowie bo zasługuje jak nikt inny! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
atmosfera na trybunach świetna. Młody gniazdowy po prostu rozjebał system, brawo! A jak zaintonował "Było ich 6 potem 12", to zaśpiewałem to chyba najgłośniej w życiu
na boisku może nie zawiele się działo, ale to było akurat najmniej ważne dziś. Jak trybuny ryknęły "Radek Sobolewski", to aż ciary przeszły po plecach. Na plus zaskoczył mnie dziś Mijajlović - on wciąż to ma ![]() Fajnie było znów zobaczyć tych wszystkich zawodników. Na rozgrzewce nie wiedziałem gdzie patrzeć, cieszyłem się jak dziecko. Owacja dla Kmiecika - zajebista. Jednego tylko żałuję, że trybuny nie podziękowały Grześkowi Paterowi. No i po golu gwiazd aż się prosiło zaśpiewać "Żuraw, Żuraw - władca muraw!", ale chyba nasz młody gniazdowy nie wyczuł tego ![]() PS ale co Cywka gola w.......ił, to jego ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
W tym momencie jest element np. oprawy którą nowicjusz wchłonie i następnym razem będzie chciał w niej uczestniczyć- a co za tym idzie będzie się tym chwalił i byc może dzięki temu reklamował Białą Gwiazdę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fajnie było zobaczyć znów tych ludzi na murawie ,którzy nie tak dawno dostarczyli nam sporo wspaniałych chwil.
Żal tylko tego,nie pozbawionego kompleksów śpiewu na temat klubu z drugiej strony Błoń. To im daje tylko satysfakcje,że ktoś się nimi interesuje. Dla mnie to "podwórkowcy" niezasługujący na uwagę. My kibice 13-krotnego mistrza Polski powinniśmy się szanować. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kij z tym ze ludzi powinno byc wiecej. Dla mnie najwazniejsze bylo to ze moglem w jakis sposob pomoc mojej ukocjanej druzynie. Zobaczyc znow Nikole, Sergieia, Marcelo, Sarnata, Stolarczyka Kuzbe znow obok zurawia. Moskalewicza czy pierwszy raz na boisku Kmiecika seniora. tego meczu nie zapomne do konca zycia. Tak samo jak tej prostopadlej pilki Trenera Moskala podkoniec meczu(oj Stilic nie powstydzil by sie). Ale ten chlop co strzelil ostatnia bramke rozpierdzielil system
Natomiast nasza mlodziez odbijajaca sie od Stolarczyka czy Sobola jak od sciany slabo wygladalo... Tak czy siak kto niebyl niech zaluje )) Jak zaczelismy skandowac nazwiska bylych pilkarzy Wisly lzy stanely mi w oczach ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A jak zobaczyłem Marcelo, Baszcza, Kosę, Patera, Sarnata, Szymka, Franka,Żurawia, Kmiecika, i innych wybiegających na R22 z Białą Gwiazdą.....no kurde....łezka popłynęła...i dzieciakom musiałem się tłumaczyć,że to od wiatru..... Dziękuję za "wehikuł" czasu.....
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę, że miałem okazję uczestniczyć w tym wydarzeniu, zapamiętam go na całe życie.
Prawdę mówiąc łezka sie w oku zakręciła, jak z głośników poleciało "We are the Champions".... Czlowiek dopiero po czasie zaczyna na prawdę doceniać jak ten klub wpłynąl na jego życie i ile w nim znaczy. Przeleciały wszystkie piękne momenty. Mam nadzieję że jeszcze będzie mi dane usłyszeć kiedyś ten kawałek i to co za sobą niesie. Czego sobie i wam życzę. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kurde Nikolę bym brał!
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To było niesamowite zobaczyć znów Kose, Źurawia i Kuźbę cieszących się ze zdobycia gola. NIESAMOWITE.
Co do meczu, mam takie spostrzeżenia: Po 1) Obecny zespół niepotrzebnie traktował to zbyt serio i za mało dał pograć gwiazdom. Po 2) Gwiazdy wiadomo - mało zgrania (za wyjątkiem czwórki Baszczu-Marcelo-Cleber-Sobol), w większości przypadków bez treningów, bez kondycji, siły i motoryki. Ale widać było, ze Ci piłkarze mają błysk ofensywny, jakiego nie ma obecna drużyna. Po 3) Moim zdaniem Głowacki zasłużył, aby zostać zmieniony, a następnie chociaż 15 minut drugiej połowy zagrać w drużynie Gwiazd. Szkoda, że nikt w klubie nie wpadł na ten pomysł. I inne spostrzeżenia: Zieńczuk bardzo dobrze się prezentował na tle obecnej drużyny Gorawski dalej w bardzo dobrej formie fizycznej i motorycznej.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 10.10.2015 o godz. 21:15.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|