|
Powrót trenera Macieja Skorży do Wisły Kraków potraktowałbym jako nie śmieszny żart... to byłaby zamiana w stylu zamienił stryjek siekierkę na kijek... W mojej ocenie (obecnie) trener Skorża jest nie wiele lepszy od trenera Moskala... Oczywiście mam świadomość, że Skorża ma na swoim koncie kilka sukcesów ale ma tez sporo wpadek... (a obecna forma Lecha to kompromitacja)... Po co mamy utrzymywać 3 trenerów?!!! Z tego co wiem to mamy problemy z płynnością finansową... Taka zamiana byłaby niegospodarnością... Pamiętajmy, że Skorża trenował zespoły, które miały mocne kadry... a nasza obecna kadra jest cieniutka (chodzi o liczbę zawodników do gry w pierwszej 11)... Już lepszy byłby taki Jan Urban (choć to też byłaby taka zmiana dla zmiany), który potrafi pracować z młodymi zawodnikami i można było by wierzyć, że dałby pograć młodym... Skorża jak i Moskal nie dają pograć młodym...
Podsumowując uważam, że wymiana Moskala na Skorżę to nie porozumienie... Taka sztuka dla sztuki kumulująca dodatkowe koszty... zamiast kolejnego trenera mogli by sprowadzić nowego napastnika...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 10.10.2015 o godz. 13:13.
|