The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2015, 22:38
A to mamy jakiegoś innego na zmianę w składzie? Czy może ten jest jedyny...

Trener trenuje napastnika? Wiesz ilu trenerów już go trenowało? A on dalej potrafi nie trafić w turlającą się po ziemi piłkę. Skoro upierasz się że to wina trenerów, a nie tego co się machnął ...
Hej Nasz TS !!
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.10.2015, 23:52
Stwierdziłem poczekam, nie będę się wypowiadał, po pierwszych 5 kolejkach, bo terminarz był naprawdę ciężki. Niestety to co się dzieje teraz uświadamia mnie, że jesteśmy średniakami tej ligi i jest to też niestety wina naszego trenera. Może zdarzyć się tak, że o 8 będziemy walczyć do ostatniej ligowej kolejki a przy szczęściu Moskala to pierwszy raz zagramy w dolnej części tabeli.

Jestem wściekły! Proszę nie wmawiajcie mi, że mamy słaby zespół kadrowo tudzież za małą kadrę... Solidny bramkarz, solidna obrona, solidna pomoc - Popovic, Mączyński,Guerrier i solidny napastnik. Czy Pogoń tudzież Piast naprawdę przykrywa nas kadrowo? a może umiejętnościami?

Nie byłem fanem Smudy, ale on przynajmniej gwarantował tą 8-kę. Moskal to dla mnie jako trener - zwykły przeciętniak koniec kropka co nie oznacza, że nie mam do niego szacunku.

Nadmieniam, iż obecnie pokonaliśmy 3 najsłabsze drużyny: Lech(widać po tabeli), Podbeskidzie(grali chyba na zwolnienie trenera) oraz Śląsk.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 04.10.2015, 00:32
Moskal przyciąga niesamowitego pecha. Ten teraz okrył Wisle. W tak frajerskich/pechowych/niewytłumaczalnych okolicznościach bramki tracimy tylko my. Gdzies to juz widziałem. Aaa... Tak, Jagielonia - Wisla x2. Oczywiscie ten pech to z przymrużeniem oka. Nie mozna zrzucać winy na los. Naprawde, oglądając Wisle Moskala mam mieszane uczucia. Z jednej strony fragmentami gramy bardzo ładna, jak nie najlepsza - pilke w lidze. Niestety przeważająca czesc meczu gramy frajersko. Nie chce ru przytaczać ilości meczów i zdobytych w nich punktów, ale liczba ta jest przerażająca. W zdrowo finansowo-organizacyjnym klubie takiego treneiro pogonili by po miesiącu. Jak jest w Wiśle, wszyscy wiemy. To tez Moskal popracuje dalej. Sam jestem daleki od ferowania co teraz lepsze. Choc wyglada na to ze formuła sie wyczerpała. Mam tylko pytanie do fanatyków Moskala, tych od 1906 % poparcia po kolejnej juz 736294 frajerskiej stracie pkt. Co musi sie stać żebyście powiedzieli - ' tak, czas na zmianę' . Musimy spasc do 1 ligi ? Gdyby to był kto inny, 1906 % kibiców żądałoby natychmiastowego zwolnienia szkoleniowca.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 04.10.2015 o godz. 00:34.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.10.2015, 00:39
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko pytanie do fanatyków Moskala, tych od 1906 % poparcia po kolejnej juz 736294 frajerskiej stracie pkt. Co musi sie stać żebyście powiedzieli - ' tak, czas na zmianę' .
Splacic dlugi, zrobic zyski w hurraoptymistycznym wariancie. W wariancie bardziej przyziemnym - miec kase na oplacanie dwoch bylych ( Moskali Smuda ) i zatrudnienie trzeciego, potem czwartego etc etc
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.10.2015, 00:55
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Moskal przyciąga niesamowitego pecha. Ten teraz okrył Wisle. W tak frajerskich/pechowych/niewytłumaczalnych okolicznościach bramki tracimy tylko my. Gdzies to juz widziałem. Aaa... Tak, Jagielonia - Wisla x2. Oczywiscie ten pech to z przymrużeniem oka. Nie mozna zrzucać winy na los. Naprawde, oglądając Wisle Moskala mam mieszane uczucia. Z jednej strony fragmentami gramy bardzo ładna, jak nie najlepsza - pilke w lidze. Niestety przeważająca czesc meczu gramy frajersko. Nie chce ru przytaczać ilości meczów i zdobytych w nich punktów, ale liczba ta jest przerażająca. W zdrowo finansowo-organizacyjnym klubie takiego treneiro pogonili by po miesiącu. Jak jest w Wiśle, wszyscy wiemy. To tez Moskal popracuje dalej. Sam jestem daleki od ferowania co teraz lepsze. Choc wyglada na to ze formuła sie wyczerpała. Mam tylko pytanie do fanatyków Moskala, tych od 1906 % poparcia po kolejnej juz 736294 frajerskiej stracie pkt. Co musi sie stać żebyście powiedzieli - ' tak, czas na zmianę' . Musimy spasc do 1 ligi ? Gdyby to był kto inny, 1906 % kibiców żądałoby natychmiastowego zwolnienia szkoleniowca.

tez to zauwazylem

gramy ładnie,szybko,momentami klepy takie ze oczy wychodzą.

ale..

dajemy sie tłamsic,nie potrafimy strzelac w koncowkach,nie umiemy wywrzec presjii i strachu rywala.,to przeciwnik wybiera jak gramy w meczu.

Wisla Moskala to naprawde dziwna Wisła,niby z zewnatrz wszysko ladnie,ale wewnatrz wyglada do juz gorzej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2015, 01:01
może naszym zawodnikom przydałby się psycholog? albo cokolwiek, co dało by więcej luzu w głowach chłopaków, bo wszyscy tacy bardzo spięci
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.10.2015, 08:29
Naszym zawodnikom to w pierwszej kolejności przydałby sie trener
Cały czas gramy to samo, naiwna piłkę, w obronie wysoki presing 2-4 zawodników potem wielka dziura i potem pozostali
W ataku klepanie dla klepania czego wszyscy juz sie nauczyli i na to pozwalają bo wychodzi z tego jeden na cztery mecze
No i oczywiście jedna taktyka i zmiany w ostatnim kwadransie
O jakimkolwiek zagrożeniu ze stałych fragmentów gry nie wspomnę
bo pol roku to za krotki okres na wypracowanie z 2 schematów rozegrania rzutu rożnego po których mozna stworzyć zagrożenie pod bramka przeciwnika
Naprawdę to ze Piast ma 2 tyle punktów co my
to nie jest kwest szczęścia, mitycznej nieskuteczności tylko tego ze wiedza co maja grac
Elastyczności taktycznej oraz dostosowania sposobu gry do potencjału zawodników
No ale u nas jest "krakowska piłka " postęp i "co raz lepsza gra"
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 04.10.2015 o godz. 08:33.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.10.2015, 08:44
Nie no przecież pod kierownictwem tego podłego wstrętnego Smudy Brożek wcale nie był w czubie klasyfikacji strzelców ekstraklasy.

Nie nie nie. To tylko spisek i jakieś złe moce pozmieniały wszystkie statystyki w internetach....
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.10.2015, 08:51
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nie no przecież pod kierownictwem tego podłego wstrętnego Smudy Brożek wcale nie był w czubie klasyfikacji strzelców ekstraklasy.

Nie nie nie. To tylko spisek i jakieś złe moce pozmieniały wszystkie statystyki w internetach....
Teraz Brożek wcale nie ma mniej okazji żeby być w czubie, a że nie trafia z metra do pustej, albo zamiast strzelać to czeka nie wiadomo na co to nie wina trenera. Tylko świadomości, że choćby spieprzył 10 setek to i tak nie ma kogo za niego wpuścić. Brak konkurencji powoduje rozprężenie, a ponad 30 lat dla napastnika to równia pochyła zwłaszcza kiedy zamiast chwycić się za jaja to po każdej spartaczonej okazji patrzy w niebo.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.10.2015, 09:02
Ajax napisał(a):Wyświetl post

To dajmy szansę Smudzie. A potem znowu Moskalowi. A potem znowu Smudzie. A potem znowu Moskalowi.
landryna99
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2015, 09:19
Panie Moskal żyj pan na tej ławce a nie tylko stoisz Pan i kręcisz głową bo nie idzie czasami trzeba krzyknąć
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.10.2015, 09:52
Jest lepiej, a będzie jeszcze lepiej.
Pan Kazimierz w poprzednim sezonie osiągnął 1,14 pkt na mecz, a teraz już 1,36. Postęp jest, nie zaprzeczycie chyba
Jeśli trener zostanie i będzie to szło w tym dobrym kierunku, to za 10 lat będziemy pewnikiem mistrzem Polski.
Dodatkowo nasz trener ma współczynnik klasy pokonanych rywali (aktualne miejsca w tabeli) w tym sezonie 14,33. To na razie najsłabszy wynik wśród tych co to wygrali minimum 3 razy. Pozytywne jest to, że ze słabszymi przeciwnikami już nie wygramy. Mogą być tylko mocniejsi.
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.10.2015, 09:56
Ciekawe co to za obcokrajowiec ma być. Ktoś coś wie już ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 04.10.2015, 10:14
Zwolnią Kazka, sam odejdzie przed meczem gwiazd ?
Zmiany muszą być bo jak chcemy grać w pucharach to musimy wygrywać mecze. A od kiedy Kaziu jest trenerem Wisły to nie wygraliśmy dwóch meczy pod rząd. Lubię go i szanuje ale trzeba ratować sezon póki się da. Piast ma już ponad 10 pkt przewagi nad nami, wiem że oni też w końcu złapią zadyszkę ale nie sądzę że my nagle zaczniemy wygrywać seriami. I tyle. Módlmy się o 8 bo jak nie to trzeba będzie zrobić to co Probierz po meczu z Legią w tamtym sezonie, czyli pie..... sobie whisky
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.10.2015, 10:30
Jakie Puchary? Jakie ratowanie sezonu?
Mamy kadrę na miejsce 6-8 i tam właśnie jesteśmy
kicur
Senior Member

Stary 04.10.2015, 10:43
Niestety jesteśmy teraz ligowym średniakiem i tak będzie przez jakiś czas. Zdarzają się nam jakieś fajne mecze ale ciężko będzie o coś więcej niż miejsce 6-8 tak jak napisałeś
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.10.2015, 10:44
Niektorzy to opstymistycznie mysla...

Mamy kadre 14 zawodnikow-seniorow z czego do gry może nadaje się z 10...
Mamy w kadrze Głowackiego,Brozka,Boguskiego którzy sa po 30 i już nigdy lepiej grac nie będą...
Mamy w kadrze zawodnikow na poziomie mocno przeciętnym oraz takich którzy tego poziomu nigdy nie przeszkocza....

Tak ale zwolnijmy trenera i ludzmy się za przyjdzie nowy gość i nagle tych 14 zawodnikow(z których do gry nadaje się 10) zacznie grac niesamowita pilke...
Ale zyjcie dalej jakimiś chorymi marzeniami...
Kto by ....a tego nie trenowal to gowno z tego zrobi...

A i teraz siadzcie sobie i pomyślcie czy gdyby Wisła nie s.......ila choćby jednego z meczow np. z Lechia,Pogonia czy tam z Leczna będą zespolem w tym meczu lepszym to czy wtedy byśmy .......ili o tych wszystkich głupotach,,,
Tutaj zabrakło 3 bramek żeby być dzisiaj 3 pkt za Piastem....

Ale zwolnijmy trenera bo przecież przyjdzie jakiś obcokrajowiec-cudotworca i będzie miał ....a ze sobą rozdzke magiczna,.......nie nia Brozka w glowe i wtedy wszystko się zmieni...

Powodzenia...
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.10.2015, 10:44
Gdy zobaczyłem Urygę w wyjsciowym składzie od razu wiedziałem że będzie ciężko, wszedł crivellaro 2 x dotknal piłki i były z tego dwie sytuacje.
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2015, 11:06
Gra nie jest zła ,ale jest przerażająco wolna i każdy w tej lidze jest w stanie zareagowac na wymiane podań naszej
drużyny - nie trudząc sie zbytnio.
Pozostaje tylko problem ,czy zawodnicy są przygotowani na zwikszenie szybkości rozgrywania akcji ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2015, 11:24
Mam straszne gówno w mózgu po tym meczu, ścierają się u mnie różne myśli.

Mamy chujową kadrę, z graczami pokroju Jankowskiego czy w szczególności Urygi nie ma szans, po prostu fizycznie nie ma szans żeby cokolwiek osiągnąć, bo oni najzwyczajniej w świecie są słabi. Mogę przeklinać? Są ....a słabi. Brożek pomimo całkiem fajnego występu na PBB (umówmy się, przeciwnik był tragiczny, podejrzewam że Tramwaj Kraków by im sprawił niemałe problemy) jest już po drugiej stronie rzeki. Innego napastnika nie ma. Burliga z całym szacunkiem dla niego na LO nie dojeżdża. Mączyński po świetnym początku z każdym meczem gra coraz gorzej, Boguś jak to Boguś prochu sam nie wymyśli. Jedyni zawodnicy do których nie można mieć większych pretensji to Jović, Rysiek, Cierzniak, Sadlok i Donald. Pięciu. Sześciu nie dojeżdża. Z trybun wyglądało jakby Sadlok chciał ukręcić Urydze łeb. Ja się mu nie dziwie bo przy chłopie nawet Daniel Brud wydaje się wirtuozem futbolu. Mój punkt jest taki - słaba kadra, odpowiednie słabe wyniki, nie powinno to nas dziwić i nie powinniśmy szukać, no ale..

..No właśnie. Kaziu wstawiając na siłę w prawie każdym meczu Urygę, wkłada sam sobie sznur na szyję. Naprawdę nie można pokombinować ze składem, tak żeby Hamulcowego usadzić? On jest słaby. Nic z niego nie będzie. Wychowanek, fajnie ale jego poziom to Garbarnia w III lidze. Niestety. Ta sama historia z Jankowskim. Wydaję się patrząc na to z boku, że tej drużynie brakuje jaj, jakiegoś team spirit. Ewidentnie wygląda, że coś tam nie gra w środku. Wzajemne pretensje na boisku, machanie łapami, brak kolektywu. Za to też jest odpowiedzialny trener.

Nie wyrokuje, czy KM należy zwolnić czy też nie, bo sytuacja jest ciężka. Brożek trafiłby z 2m na pustą bramkę byłaby pewnie inna rozmowa. Jedno jest pewne. Jeżeli zwolnimy trenera - muszą zmienić się też wykonawcy. Inaczej to nie ma sensu. Oczywiście należy to wszystko rozpatrywać w realiach finansowych w jakich się obecnie obracamy. Sytuacja jest kurewsko ciężka. Pokażmy 10.10 że nam zależy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
kicur
Senior Member

Stary 04.10.2015, 11:36
Fialo, jeśli chodzi o Urygę to on musiał grać w tym meczu bo wypadł Jankowski, który ostatnio grał na 10. Ok można było dać Cywkę ale czy on by zagrał lepiej niż Uryga ? Jakoś w to wątpię. Pożyjemy zobaczymy, póki co jesteśmy w pierwszej ósemce i tragedii nie ma. Grajmy tak jak możemy i zdobywajmy te punkty żeby być w grupie mistrzowskiej. I tyle. Brakuje nam ze 3-4 nawet 5 piłkarzy żeby mieć dobrą rywalizację itp
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2015, 11:48
Wybór pomiędzy Jankowskim a Urygą to jak wybór pomiędzy żydami a amicą w dzisiejszym meczu..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2015, 11:56
Zgadzam się, że sama zmiana trenera niewiele da. Myślę, że teraz mamy szkoleniowca na miarę tej drużyny... Żaden lepszy ekspert nie zrobiłby z tych chłopaków drużyny na miarę podium Ekstraklasy. No po prostu się nie da, bo mamy wąską i słabą kadrę.
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.10.2015, 12:03
Zmiana Moskala w tym momencie byłaby porównywalna z sytuacją, w której w aucie psuje się silnik, a mechanik bierze się za wymianę opon. Kadrę mamy przeciętną, żeby nie powiedzieć słabą w przypadku wystąpienia kontuzji/kartek.

Jedyną rzeczą, którą mam Moskalowi za złe, jest uparte stawianie na Urygę. Gość po zakończeniu kontraktu w Wiśle skończy jak Brud, kopiąc się po czole w niższych ligach. Naprawdę wolałbym zobaczyć Mączyńskiego na DP, Popovica w środku i któregoś młodego na 10, niech się uczą, bo mamy niewiele do stracenia a dużo do zyskania.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 04.10.2015, 12:07
Cytat:
Wybór pomiędzy Jankowskim a Urygą to jak wybór pomiędzy żydami a amicą w dzisiejszym meczu..
Obaj są słabi ale nie przesadzajmy, bo przecież to co gra Uryga to jest kryminał, gość jest kompletnie bezproduktywny 2-3 odbiory na mecz i większość podań do tyłu. Jankowski przynajmniej czasami coś strzeli, zrobi asystę a Alan ....
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2015, 12:11
Tu problemem nie jest trener, problemem jest skład jaki mamy i szeroka kadra. Lepsi zawodnicy i od razu wyniki przyjdą. Tylko My to wiemy, Ci tam na górze... to raczej ciemność.
Bóg, Honor i Wisła!
landryna99
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2015, 12:32
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co to za obcokrajowiec ma być. Ktoś coś wie już ?
Wcześniej pojawiał się kandydat Robert Pevnik i podobno było słowie z Cupiałem....
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.10.2015, 12:48
landryna99 napisał(a):Wyświetl post
Wcześniej pojawiał się kandydat Robert Pevnik i podobno było słowie z Cupiałem....
ten co był trenerem Legionovii? jeśli tak to raczej zamieniamy kija na trzonek, czyli różnica żadna

u nas problemem nie jest trener, tylko brak wykorzystywanych sytuacji, nie gramy padaki, mamy swoje okazje
to nie wina Moskala, że Boguski czy Jankowski celują w poprzeczkę, czy Mączyński tak jak wczoraj oddaje dobry strzał, ale z ziemi wyrasta Korun i wybija piłkę

Cupiał tak bardzo jest zaślepiony wynikami, że człowieka już nie rozumiem. Kiedyś Skorża poleciał bo nie było stylu (2xMistrzostwo i 1 miejsce w tabeli) a były wyniki, dziś leci Moskal bo wyników nie ma a jest styl, skoro jest styl to czego brakuje? zmiany trenera? no bez jaj, tu trzeba piłkarzy którzy będą po prostu lepsi od obecnie których mamy

By nasz styl nadążał za wynikami trzeba kilku piłkarzy, kluczową pozycją to 10 - Stilic jaki był taki był, ale potrafił podać, kopnąć, druga pozycja to niestety napastnik, z Brożkiem wygramy parę meczy, ale drugie tyle przegramy a trzy razy tyle zremisujemy, gość na 37 kolejek ma może 4-5 dobrych meczów w których cyknie z 2-3 bramki i gdzieś się o nim mówi że dalej to "Pan piłkarz", trzecia pozycja to nominalny prawoskrzydłowy bez którego Jović nie ma z kim pograć, zlapać miejsca na pozycji, wywalczyć lepszej pozycji

Czas dużych zmian w Wiśle, ale trochę was zadziwię, ale na środku postawiłbym na Cywkę i Mączyńskiego, gości agresywnych którzy zdominują środek pola. Nie wiem co Cywka porobił że Moskal go unika, nie wiem też czy aż na tyle cienki jest, ale z meczów które widziałem, nie jest to 10 ani skrzydłowy, solidny środkowy pomocnik - to minus Moskala który widzi w nim tylko potencjał ofensywny
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.10.2015, 12:52
Gramy na miare mozliwosci.Średni budżet, średni gracze średnie wyniki. Tylko wymagania BC są elitarne. Bedzie taak samo-albo gorzej...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2015, 12:52
Tu piszą o Ivanie Jovanoviciu (były trener APOELu Nikozja) http://www.futbol.pl/news/gorace-krz...-legii-lechu-i

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów