The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2015, 15:07
Na pewno będzie wspierał - sprzeda quada na aukcji i będzie kasa na 2 napadziorów, obrońcę i należności wobec MPEC ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.09.2015, 15:17
Razem z Fedorowiczem będą wspierać, że ho ho
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.09.2015, 16:29
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_18293/

Cytat:
Komunikat Wisły Kraków SA

Wisła Kraków SA informuje, że wypełniła wymogi Komisji ds. Licencji Klubowych Polskiego Związku Piłki Nożnej, przyznającej licencje upoważniające do uczestnictwa w rozgrywkach Ekstraklasy.

W decyzji z dnia 11 maja 2015 roku Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN zobowiązała Klub do realizacji ugód zawartych z obecnymi i byłymi pracownikami, w tym piłkarzami i sztabem szkoleniowym, w terminach zawartych w tych ugodach bez możliwości ich dalszego odraczania.

Wszystkie powyższe zobowiązania zostały przez Wisłę Kraków SA wypełnione w przewidzianym terminie.

Jednocześnie informujemy, ze doniesienia prasowe na temat pożyczki udzielonej Klubowi przez Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków w celu realizacji wymogów licencyjnych nie mają poparcia w faktach.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Zaprzeczają pożyczce ale ewentualnemu przejęciu już nie.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 30.09.2015, 17:45
co ten komunikat oznacza w praktyce? wszyscy byli zawodnicy (Jaliensy, Nunezy i inne Dudki) już spłaceni, wszystkie wynagrodzenia na bieżąco? coś zbyt cukierkowo to brzmi
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 30.09.2015, 18:05
Cytat:
Na pewno będzie wspierał - sprzeda quada na aukcji i będzie kasa na 2 napadziorów, obrońcę i należności wobec MPEC ...
Bez złośliwości ale ostatnio czytałem że jego majątek daje mu miejsce w 1-szej 100 najbogatszych Polaków, ale nie znajduje się na niej bo nie zgodził się na to. Ma sieć galerii handlowych Gemini Park ale to nie jedyna jego działalność. Nie jestem jego zwolennikiem, nie znam go, nie wiem jakie ma podejście do Wisły ale gdyby chciał mógłby pewnie ją wspomagać.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.09.2015, 18:13
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
co ten komunikat oznacza w praktyce? wszyscy byli zawodnicy (Jaliensy, Nunezy i inne Dudki) już spłaceni, wszystkie wynagrodzenia na bieżąco? coś zbyt cukierkowo to brzmi
To oznacza, że wszystkie przedawnione opłaty, które komisja ligii żądała, aby spłacić do dzisiaj, zostały spłacone. A jakie one są to nikt tutaj raczej nie wie.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 30.09.2015, 19:00
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Bez złośliwości ale ostatnio czytałem że jego majątek daje mu miejsce w 1-szej 100 najbogatszych Polaków, ale nie znajduje się na niej bo nie zgodził się na to. Ma sieć galerii handlowych Gemini Park ale to nie jedyna jego działalność. Nie jestem jego zwolennikiem, nie znam go, nie wiem jakie ma podejście do Wisły ale gdyby chciał mógłby pewnie ją wspomagać.
Sonik biedny nie jest. Kilka firm developerskich, własciciel Gemini, Amara i reszta jego zabawek prawdopodobnie dają mu od dawna miejsce w 100 najbogatszych. To tak w ramach oceny możliwości. Pozostają chęci a to już czysta spekulacja.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2015, 19:10
powskiemu klakierowi twarde i zdecydowane "nein"!
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.09.2015, 19:21
Cytat:
Szkodliwa bzdura. Po pierwsze, pecunia non olet. Po drugie, co ma polityka do piłki nożnej? Po trzecie, skąd masz pewność, że Cupiał wielbi żołnierzy wyklętych? Jemu też powiesz nein, jak się okaże, że głosuje na lewicę?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.09.2015, 19:32
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Obecne zobowiązania nie dotyczące tego z wniosku licencyjnego tj z okolic Kwietnia. Większość zawodników od tamtego okresu, czyli od pół roku nie zobaczyła złotówki na koncie. Wszystko było robione, aby mieć kase na spłate zobowiązań z wniosku, ale m.in to 16mln zadłużenie bierze się właśnie z jeszcze większych zaległości niż zawodników niż dotychczas... Finansowo jest tragedia, na skyboxach nie ma nowych firm, tylko kilku nowych drobnych reklamodawców...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.09.2015, 19:38
Może być też tak, że pieniądze od TSu zostały pożyczone, ale w innym celu użyte (np. na aktualne pensje) a budżet z tychże został przeznaczony na spłatę zobowiązań - wtedy klub nie kłamie, ale pożyczka jest.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.09.2015, 22:17
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Bądź tak grzeczny i w ypierdalaj z tą swoją polityką do odpowiedniego tematu.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 30.09.2015, 22:45
Zdecydowanie popieram krzywego.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2015, 22:45
Sonik do tej pory nie dał hajsu na Wisłę,więc czego wy oczekujecie?Czy Likusy dały? W Polsce milionerów jest sporo,a jakoś kluby prowadzą często samorządy.
Ostatnio edytowane przez Babba : 30.09.2015 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2015, 22:59
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Obecne zobowiązania nie dotyczące tego z wniosku licencyjnego tj z okolic Kwietnia. Większość zawodników od tamtego okresu, czyli od pół roku nie zobaczyła złotówki na koncie. Wszystko było robione, aby mieć kase na spłate zobowiązań z wniosku, ale m.in to 16mln zadłużenie bierze się właśnie z jeszcze większych zaległości niż zawodników niż dotychczas... Finansowo jest tragedia, na skyboxach nie ma nowych firm, tylko kilku nowych drobnych reklamodawców...
i jak zwykle znowu wszyscy wszystko wiedzą... sami eksperci na tym forum, dobrze poinformowani, znajomi blisko Zarządu usadzonych, koledzy dobrze poinformowanych, każdy coś ma do powiedzenia...
ech...
a później się okazuje, że trzeba dementować, wycofywać się z tego co się pieprznęło na forum albo wręcz milczeć i się ukrywać...
a prawda jest tak naprawdę znana tylko Gaszyńskiemu i kilku osobom z Zarządu i księgowości. Czy doświadczenie nic was nie nauczyło? czy zawsze się musicie doszukiwać drugiego dna, nawet w oficjalnych oświadczeniach klubu?
ech... masakra! napisali co mieli napisać i tyle. Należy to przyjąć za dobrą monetę i mieć nadzieję, ze wszystko jest OK!
Więcej optymizmu!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.10.2015, 13:16
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Jedna, wielka bzdura.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.10.2015, 14:37
Michał Białoński ‏@MiBiBialonski 3 min.3 minuty temu
Wszyscy łykają te opowieści, że BC pomoże @WislaKrakowSA jak nie będzie jej właścicielem, a teraz co? Nie może? Trudniej, drożej?

Dobre pytanie.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2015, 14:46
Hmm... będąc w 100% właścicielem mieszkania byłoby mi trudno je utrzymać, ale gdy akt własnościowy podzielimy na kilka osób to będzie nam łatwiej. Jeszcze gdy dodamy do tego, że ów mieszkanie jest zadłużone.

Alem wymyślił
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2015, 14:53
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Jedna, wielka bzdura.

Bzdura.

A Białoński to debil.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.10.2015, 15:31
Pytanie czy Culpa daje teraz jakiekolwiek pieniądze. Jeśli tak przenośni a z mieszkaniem trafiona. Je nie to nie liczył bym na zmiane.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.10.2015, 16:03
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Bądź tak grzeczny i w ypierdalaj z tą swoją polityką do odpowiedniego tematu.
Niech polityka w ypierdala od piłki nożnej... i politycy też... i ci co politykom wchodzą z wazeliną, szczególnie tym, co z kibiców zrobili w ostatnich latach terrorystów. I jeszcze dodam... jeden co się z rządem miział już klub chciał zniszczyć... pewien łysy, drugi idiota siedzi w Bydgoszczy, trzeci tuba propagandowa z Warszawy sprzedał 80% majątku - taki biznesmen. Ci ludzie mają mentalność PRL-owską i nie nadają się do prowadzenia klubu w warunkach rynkowych a w szczególności Wisły Kraków! Oni przez wiarę w swoje utopijne idee potrafią zniszczyć wszystko i należy się ustrzec takich ludzi.
Ostatnio edytowane przez regan : 01.10.2015 o godz. 16:05.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2016, 22:01
Wisła Kraków zmieni właściciela? Józef Wojciechowski zainteresowany kupnem

http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html

Co o tym myślicie? Na pewno JW nie żałowałby grosza ani inwestycji,z drugiej strony znany jest z gorącej głowy i decyzji podejmowanych pod wpływem emocji,m.in. dlatego nie udało mu się w Polonii.

Myślę że jeżeli miałby jakiś dobrych doradców z chłodną głową,zatrudnił kompetentnego dyrektora sportowego to może coś by z tego było. Bo na sukcesy z Cupiałem nie mam już żadnej nadziei..
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.03.2016 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.03.2016, 22:23
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Co o tym myślicie? Na pewno JW nie żałowałby grosza ani inwestycji,z drugiej strony znany jest z gorącej głowy i decyzji podejmowanych pod wpływem emocji,m.in. dlatego nie udało mu się w Polonii.
Wojciechowski? A gdzie teraz jest Polonia?

Dziękuję. Tyle w tym temacie.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.03.2016, 22:40
Jak ktoś taki jak JW chce mieć klub, to raczej nie po to by inni nim rządzili... Na dobrych doradców bym nie liczył.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.03.2016, 22:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski? A gdzie teraz jest Polonia?

Dziękuję. Tyle w tym temacie.
Popieram. Wojciechowski = 2-3 sezony i spadek
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2016, 22:47
Wojciechowski "tak" ale tylko pod warunkiem, że trenerem będzie Smuda! Wdowczyka można wtedy dać na dyrektora sportowego albo prezesa bo ma kontakty.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.03.2016, 22:58
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków zmieni właściciela? Józef Wojciechowski zainteresowany kupnem

Myślę że jeżeli miałby jakiś dobrych doradców z chłodną głową,zatrudnił kompetentnego dyrektora sportowego to może coś by z tego było. Bo na sukcesy z Cupiałem nie mam już żadnej nadziei..
Proszę mi wierzyć - jeśli JW wejdzie do Wisły, zostawi po sobie spaloną ziemię.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.03.2016, 22:59
Wojciechowski to duża szansa, ponieważ jak by wszedł to zapewne z przytupem, ale też duże ryzyko. Dla mnie zdecydowanie za duże, bo konsekwencje ciężko przewidzieć. Dał się poznać jako osoba, która jednego dnia może dać kilka milionów na transfery, by za chwilę doprowadzić klub do upadku.

Mimo wszystko chciałbym, żeby wszedł on do Wisły jako sponsor. Myślę, że takie rozwiązanie byłoby optymalne dla wszystkich. Chce promocję w rejonie Krakowa, miałby promocję, a i klubowi grosz się przyda. Dobrze by było jakby nasi działacze sondowali ewentualną możliwość umieszczenia logo J.W.C. na koszulkach.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.03.2016, 23:02
Z każdym biznesmenem jest takiie same ryzyko. Nie ma pewności ze on zrobi to samo lub ze będzie robił inaczej.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2016, 23:45
Faktycznie patrząc przez pryzmat jego casusu w Polonii można mieć obawy,ale z drugiej strony widać po jego słowach w wywiadzie,że te doświadczenie czegoś go nauczyło i wypowiada się całkiem rozważnie i rozsądnie. Chyba nauczył się czegoś na swoich wcześniejszych błędach. Może jednak warto zaryzykować?

Warto przeczytać:
Cytat:
-Dlaczego?
-Pan wie, jak te nasze kluby grają... Podszedłem do sprawy zbyt ambicjonalnie. Chciałem osiągnąć sukces tu i teraz. Tymczasem piłkę trzeba potraktować jako wyzwanie długodystansowe. Niestety, w tamtym czasie popełniłem sporo błędów.
-Żałuje Pan swojego zaangażowania się w Polonię Warszawa?
-Z perspektywy czasu – nie. Choć na początku żałowałem, że wszedłem w piłkę. Oprócz pieniędzy straciłem trochę zdrowia i energii. Dzisiaj jednak uważam, że było warto. To był ciekawy czas, jak w szkole. Uczyłem się piłki.
-I nauczył się Pan?
-Myślę, że tak. W trakcie tych kilku lat, które spędziłem w Polonii, można by napisać pracę magisterską i zrobić doktorat. Moja nauka była o tyle wyjątkowa, że słono za nią płaciłem własnymi pieniędzmi. Uczyłem się szybko i na żywym organizmie. Traktowałem klub piłkarski jak organizację, którą da się zarządzać w sposób racjonalny, w miarę przewidywalny. Przywykłem do tego w przedsiębiorstwach, którymi kierowałem. Tymczasem piłka jest zupełnie nieobliczalna.
-Co by Pan zmienił w tamtej Polonii, patrząc z perspektywy czasu, już z chłodną głową?
-To zależy, co chciałbym osiągnąć. Gdybym chciał zrobić coś dużego, nie tylko w Polsce, przede wszystkim poszukałbym odpowiedniego trenera. Przykłady innych gier zespołowych w Polsce pokazują, że tam, gdzie mamy dobrych trenerów, tam też są wyniki.
-Za Pana rządów przez Polonię przewinęło się kilkunastu trenerów.
-Myślę, że nie ma sensu liczyć mi tych trenerów, ponieważ częste roszady są w piłce czymś normalnym. Zwłaszcza w Polsce. Nie znam szkoleniowca, który w jakimś klubie pracowałby dłużej niż dwa lata. Zresztą uważam, że trenerzy są jednym z większych handicapów naszej piłki.
-W sportach zespołowych, o których Pan wspominał, sukcesy często przychodziły wraz z pojawieniem się zagranicznych szkoleniowców.
-Dobry trener musi nie tylko znać rzemiosło, ale też specyfikę danego kraju. W Polonii też miałem trenerów z zagranicy. Dwóch Holendrów, poleconych zresztą przez Leo Beenhakkera (prowadził reprezentację Polski w latach 2006–2009 – red.). To byli bardzo dobrzy fachowcy, ale mieli złe podejście do polskich piłkarzy. Zupełnie inne niż Beenhakker, który odniósł sukces z kadrą – wywalczył awans na Euro 2008. Oni zrobili z klubu piłkarskiego kompanię karną. W końcu piłkarze sami postanowili się ich pozbyć.
-Czy mógłby Pan zarządzać klubem piłkarskim tak, jak zarządza Pan firmą?
-Nie. W J.W. Construction są procedury, schematy działania, zakresy obowiązków dla każdego pracownika. Tu nie zdarzają się rzeczy niecodzienne, nie jesteśmy zaskakiwani. W klubie piłkarskim procedur nie da się wprowadzić. Nie wszystko można wycenić. Nie da się zorganizować przetargu czy konkursu, w którym obiektywnie wybierze się korzystniejsze rozwiązanie – na przykład lepszego piłkarza na daną pozycję. Dwa jabłka można ze sobą bezstronnie porównać, dwóch zawodników już nie.
-Nie korci Pana, żeby zbudować własny zespół, zupełnie od podstaw?
-Może gdybym był młodszy... Tyle że klub piłkarski tworzą przede wszystkim kibice, jego historia i tradycja. Jeżeli nie ma kibiców, to klub jest nikomu niepotrzebny. Myślę, że Polonia, kiedy ją prowadziłem, miała najlepsze relacje z kibicami w Polsce, popsuły się dopiero pod koniec. Zdarzały się mecze, na których nie potrzebowaliśmy policyjnej ochrony, do zabezpieczenia stadionu wystarczyła tylko pomoc zewnętrznej firmy. W ciągu mojego pobytu chyba tylko raz zostaliśmy ukarani za coś, co wydarzyło się w trakcie meczu. Nie było burd na stadionie, nawet na spotkaniach z Legią.

http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,3.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów