|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie, nie mam PDF.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po seoznie pojawiła się liczba 8 mln. Ktoś pamięta, kto ją podał?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wisła Kraków: Spłaciliśmy długi, ale nie zapożyczyliśmy się
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sie_10445.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
KOMUNIKAT PRASOWY
TS WISŁA KRAKÓW informuje, że prowadzone w ostatnim okresie rozmowy pomiędzy TS Wisła Kraków a Telefonika Kable SA dotyczące przejęcia Spółki Piłkarskiej WISŁA SA zostały zakończone. Powyższe rozmowy nie doprowadziły do wzajemnego uzgodnienia warunków, które umożliwiałyby przejęcie Spółki Piłkarskiej WISŁA SA przez TS Wisła Kraków. Zarząd TS Wisła Kraków ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ciekawe co to oznacza. Ja widze kilka scenariuszy:
- TF dalej ma 100% udzialow czyli wbrew medialnym doniesieniom nie opuszcza Wisly i mamy swoisty status quo - Jest inny kupiec niz TS - Nie ma kupca, TF musi wyjsc = upadek Ważne tygodnie przed nami. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
ten ostatni punkt to skad wziales? Skad taki pomysl bo z glowy chyba nie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Banki nie pozwalają TF finansować spóki akcyjnej przynoszacej straty, wiec odcina się pępowine i Wisła pada jak Widzew.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A co w tym takiego dziwnego, powiedz mi ? Nie może to być jeden ze scenariuszy ? ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Skoro nie będzie kupca i nie będzie TF to jaką widzisz inną drogę?
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Z jakiegoś wywiadu czytałem, że faktycznie TF nie może dokładać się do funkcjonowania klubu, ale sam Cupiał z własnych prywatnych pieniędzy już tak. Być może szukają na własną rękę inwestora tj. sam klub oraz TF. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z tego co wiem to właśnie Cupiał dołożył z własnej kieszeni te 3 miliony.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Info telefoniczne? Jeśli tak to pewnie wyjdzie na jaw za jakiś czas.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wisla ma na ten sezon domkniety budzet. A wydzielenie z TF nei musi oznaczac ze trzeba bedzie w 1 dzien oddac caly dlug wzgledem nich
Pozymy zobaczymy. na razie dobra wiadomoscia jest to, ze nie bedziesz wlaczenia do TS |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli to prawda, to było to do przewidzenia już dawno... pisałem o tym, choć tylko gdybałem ;-)
Cupiałowi zależy na Wiśle i pewnie, raczej będzie sam ją "sponsorował" z własnej kieszeni niż dopuści do niej np. niepewny TS. A o co poszło? Zapewne TS chciał więcej niż mu oferowano, być może TS chciało tę większość udziałów, o której tak głośno mówili, by móc samemu decydować i ewentualnie sprzedawać SA po kawałku komu i za ile by chciało. Chcieli samemu rządzić i jeszcze na tym zarabiać. A B.C. widocznie taki układ nie pasował I może dobrze, tylko oby jeszcze się nie okazało, że Włodarskiemu S.A. się dostanie w łapy. Chyba, że na mniejszościowych udziałach... jakoś dziwnie spokojny jestem o to, ze Wiśle piłkarskiej się krzywda przy tym wszystkim nie stanie i B.C. znajdzie z tego stanu rzeczy jakieś wyjście. ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Według pewnych głosów Cupiał w....ił się, że TS postanowił nie udzielać SSA 1mln pożyczki na spłatę długów i zerwał rozmowy, bo uznał, że TS nie jest wiarygodny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wg. pewnych głosów masz na mysli artykuł Migi w PS?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...783,1,727.html ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przecież ten cały Miga, każdym następnym artykułem dementuje swój poprzednio nasmarkany bazgroł. Nie zapominając przy tym o wykreowaniu nowej sensacji.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
do kasacji
Powód: zły temat
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.10.2015 o godz. 21:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tutaj naprawdę szkoda czasu aby o tym się rozpisywać. Tak na prędce, wypada wspomnieć o notorycznym zwalnianiu Moskala i ostatecznym zdecydowniu Cupiała...by następnie pisać o tym że Cupiał oddaje Wisłę i to już jest przesądzone dlatego Moskal może spać spokojnie...
Żeby nie było za prosto, wypisuje że TS pożyczy SA milion złotych co oczywiście klub dementuje. Więc teraz forsuje pomysł że to właśnie owy milion jest kością niezgody. Nie bądzmy śmieszni...co znaczy marny milion w kontekscie naszego zadłużenia ? Kto o zdrowych zmysłach łyknie,że w sytuacji gdzie dług wobec TF i innych podmiotów sięga 100mln, sprawa przejęcia rozbija się o marną bańkę. Raz zapytany na wróblu, dlaczego wypisuje takie bzdury...odpowiedział, że ma doniesienia więc o nich pisze ![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Zmięty- to dziennikarz o którym piszesz ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Nie każdy pismak jest dziennikarzem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Info o nieprzelanym milionie podalo też Wislaforum na tt. Milion to dosyć dużo w kontekście tego, ze mieliśmy spłacić bodaj 3 mln do końca września. Klub nie napisal też, że tematu pożyczki z TS nie było, ale że nie doszło do niej ostatecznie. Mam wrażenie, że Klub zagrał trochę słowami (i bardzo dobrze!) i można odnieść wrażenie, jakoby tematu pożyczki we ogóle nie było.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Pozwól, że odniosę się merytorycznie. Podtrzymuję, że Cupiał jest zdecydowany zwolnić Moskala. Spytaj kogokolwiek znającego sytuację w Wiśle. Tyle, że teraz czasy są nieco inne niż jeszcze kilka lat temu. Teraz Cupiał musi liczyć się z groszem, opinią kibiców, tym jak to zostanie odebrane. Szczególnie teraz, gdy kibice zbierają pieniąze na klub. Dalej: O tym, że Cupiał oddaje Wiśle TS i Moskal może spać spokojnie - nie pisałem ja, tylko Bartek Karcz z DP. U nas na stronie internetowej ukazał się przedruk tego artykułu - taki przegląd prasy. Więc również nie ja napisałem o tym, że TS pożyczy milion (już abstrahując od tego, czy to była prawda). Nie do końca rozumiem trzecie zdanie. Ale to jest tak: oficjalny komunikat klubu, że coś się stało (zmiana trenera, przejęcie klubu) to koniec pewnego, czasem długiego i skomplikowanego procesu. Skoro są pewne przymiarki - pisze się o tym. Jestem zdania, że kibice powinni wiedzieć, że coś jest planowane, coś się szykuje. Choć ludzie są różni. Może ktoś wolałby nic nie wiedzieć i nagle zostać zaskoczony komunikatem, że oto jego klub został sprzedany temu lub innemu podmiotowi. Nie zawsze fakt, że jakiś pomysł nie został do końca zrealizowany, nie oznacza, że nie było takiego planu. Po raz kolejny odnosze wrażenie, że część kibiców selekcjonuje dziennikarzy w następujący sposób: Ten, który pisze o klubie same pozytywy, łagodne kawałki - dziennikarz dobry. Ten, który stara się przedstawić sytuację od środka, czasem pokazuąc także to, co złe - dziennikarz ch***wy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|